Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

 
Emperor of the North Pole (1973) 167/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
118 minuten

geregisseerd door Robert Aldrich
met Lee Marvin, Ernest Borgnine en Keith Carradine

Tijdens de depressie in de jaren '30 zwerven veel daklozen rond met behulp van de trein. Deze mensen worden 'hobos' genoemd. De sadistische conducteur Shack (Borgnine) haat deze mensen intens en gooit hen het liefst al rijdend uit de trein. Eén van de hobos, genaamd A No. 1 (Marvin), gaat de uitdaging aan om op Shack zijn trein een reis te ondernemen. Wat volgt is een spannend kat-en-muis-spel door de Verenigde Staten

 

El Más Buscado (2014) 151/K7
Mexico
Misdaad / Actie
101 minuten

geregisseerd door José Manuel Cravioto
met Tenoch Huerta, Marco Pérez en Paola Nuñez

Mexican Mafia gaat over de meest beruchte en kleurrijke misdadiger uit de Mexicaanse geschiedenis; beroepscrimineel Alfredo Rios Galeana. 's Nachts stond hij op het podium in grote zalen en trad hij op voor zijn fans. Overdag beroofde hij meer dan tachtig banken. The Mexican Mafia toont zijn bizarre dubbelleven, hoe hij uitgroeide tot de meest gezochte crimineel van Mexico, hoe hij tot drie keer toe uit de gevangenis wist te ontsnappen en hoe een vasthoudende politieman hem uiteindelijk te pakken kreeg.

 

Effie Gray (2014) 111/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama
108 minuten

geregisseerd door Richard Laxton
met Dakota Fanning, Emma Thompson en Tom Sturridge

Effie is gebaseerd op het waargebeurde liefdesverhaal tussen de Victoriaanse kunstenaar, architect, dichter en politiek denker John Ruskin en zijn vrouw Effie Gray. Hun slechte huwelijk zorgde ervoor dat Effie maagd bleef tot ze hertrouwde met Ruskin's protegé, de schilder John Everett Millais.

 

Everly (2014) 46K7
Verenigde Staten
Actie / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Joe Lynch
met Salma Hayek, Jennifer Blanc en Togo Igawa

Wanneer haar voormalige vriend, een gevaarlijke maffiabaas van de Yakuza, er achter komt dat Everly (Salma Hayek) een informant is voor de FBI is hij woest. Terwijl Everly zich verschanst in haar appartement stuurt haar ex-vriend een golf aan moordenaars op haar af. Ondertussen probeert ze ook nog haar moeder en dochter te redden.
 

 

Exodus: Gods and Kings (2014) 12/K7
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Spanje
Drama / Avontuur
150 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Christian Bale, Joel Edgerton en Aaron Paul
Mozes werd als kind te vondeling gelegd door zijn wanhopige moeder en werd gevonden door de dochter van de Farao. Hij groeide op bij de Egyptische koninklijke familie samen met toekomstige Farao Ramses II. Maar wanneer hij een brandende doornstruik ziet die met de stem van God sprak raakt Mozes ervan overtuigd dat hij de Israëlitische slaven moet bevrijden van de slavernij, wat leidde tot het splijten van de Rode Zee en een veertigjarige pelgrimstocht door de woestijn op zoek naar het Beloofde Land.

 

Edge of Tomorrow (2014) 362/K6
Verenigde Staten / Australië
Actie / Sciencefiction
113 minuten

geregisseerd door Doug Liman
met Tom Cruise, Emily Blunt en Brendan Gleeson

In een nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage (Tom Cruise) is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski (Emily Blunt). Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand.

 

Equalizer The (2014) 351/K6
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
128 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Denzel Washington, Marton Csokas en Chloë Grace Moretz

Een voormalig geheimagent, Robert McCall (Denzel Washington), heeft zijn eigen dood in scene gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.

 

Eliza Graves (2014) 343/K6
Verenigde Staten
Thriller
112 minuten

geregisseerd door Brad Anderson
met Kate Beckinsale, Jim Sturgess en Michael Caine

Edward Newgate (Jim Sturgess), een recent afgestudeerde arts, krijgt al snel een positie bij een psychiatrische instelling. Daar ontmoet hij de prachtige patiënte Eliza Graves (Kate Beckinsale), waar hij op slag verliefd op wordt. Hij heeft echter geen weet over een recente, gruwelijke personeelswisseling binnen de instelling.

 

Expendables 3, The (2014) 287/K6
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
126 minuten

geregisseerd door Patrick Hughes
met Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren

Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden waardoor Barney hem noodgedwongen heeft moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

 

Escape Plan (2013) 155/K6
Verenigde Staten
Actie / Thriller
116 minuten

geregisseerd door Mikael Håfström
met Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Jim Caviezel

Ray Breslin is 's werelds meest vooraanstaande persoon als het gaat om veiligheid. Hij heeft elke gevangenis nauwkeurig geanalyseerd en is tevens getraind op een enorme hoeveelheid overlevingstechnieken, zodat hij kan werken aan de best beveiligde gevangenissen ooit, waaruit ontsnappen onmogelijk is. Maar dan belandt hij in de gevangenis die hij ooit zelf ontwierp. Ray doet er alles aan om te ontsnappen, en gaat op zoek naar de persoon die er voor zorgde dat hij zelf achter de tralies verdween.

 

Ender's Game (2013) 148/K6
Verenigde Staten
Avontuur / Sciencefiction
114 minuten

geregisseerd door Gavin Hood
met Asa Butterfield, Harrison Ford en Hailee Steinfeld

Zeventig jaar is er inmiddels verstreken sinds de laatste alien-invasie, die een immense strijd tussen de mens en een alien-ras genaamd ‘de Formics’ als gevolg had. De jonge Ender Wiggin (Asa Butterfield), een uiterst ontwikkeld kind, wordt naar een militaire school gestuurd die zich in de ruimte bevindt. Hier wordt hij samen met andere getalenteerde leeftijdsgenoten getraind en opgeleid om voorbereid te zijn op toekomstige invasies.

 

Enemies Closer (2013) 129/K6
Canada / Verenigde Staten
Thriller
85 minuten

geregisseerd door Peter Hyams
met Jean-Claude Van Damme, Tom Everett Scott en Kristopher Van Varenberg

Boswachter en voormalig Navy Seal Henry wordt door een drugskartel gedwongen om te helpen een grote zending drugs te achterhalen, die vermist is bij de Amerikaans-Canadese grens. In de bossen loopt hij een man tegen het lijf die wraak op Henry wil nemen. Terwijl de spanningen hoog oplopen zullen beide mannen moeten vechten om uit het bos te ontsnappen en het kartel te verslaan.

 

Elysium (2013) 101/K6
Verenigde Staten
Drama / Sciencefiction
109 minuten

geregisseerd door Neill Blomkamp
met Matt Damon, Jodie Foster en Sharlto Copley

In het jaar 2154 bestaan er twee klassen: de zeer rijke mensen die op een ruimtestation met de naam Elysium wonen, en de rest, die op een overbevolkte Aarde moeten leven. Secretaris Rhodes (Jodie Foster) is een hardvochtige regeringsleider die er alles aan doet om de luxe levensstijl van de bewoners van Elysium te beschermen. Nieuwe anti-immigratiewetten zijn dan ook het gevolg. Dat weerhoudt de Aardbewoners er echter niet van te proberen Elysium te bereiken. Op alle mogelijke manieren.

 

Exploding Sun (2013) 70/71/K6
Canada
Sciencefiction / Avontuur
240 minuten

geregisseerd door Michael Robison
met David James Elliott, Julia Ormond en Natalie Brown

Craig Bakus is het brein achter de Roebling Clipper, het eerste ruimteschip waarmee passagiers in een paar uur een retourvlucht naar de maan kunnen maken. Aan boord voor de eerste vlucht is een bont gezelschap van prominenten. Onder hen ook de man die ooit Craig's beste vriend was: Don Wincroft, wetenschappelijk adviseur van de president en tegenwoordig getrouwd met Craig's ex Cheryl. De vlucht lijkt goed te verlopen, maar bij het verlaten van de dampkring wordt het schip plotseling getroffen door een hoge dosis zonnestraling die de motoren op hol doet slaan. Vanaf dat moment schiet de Clipper met een enorme snelheid richting de maan. Pogingen om het probleem vanaf de aarde op te lossen mogen niet baten. Al gauw wordt duidelijk dat er een ramp dreigt. Alles duidt erop dat de Clipper straks rechtstreeks naar de zon zal worden gekatapulteerd. En dat zou niet alleen het einde van het schip betekenen, maar ook van al het leven op aarde.

 

Empire State (2013) 64/K6
Verenigde Staten
Actie / Drama
94 minuten

geregisseerd door Dito Montiel
met Liam Hemsworth, Dwayne Johnson en Michael Angarano

In 1982 probeert een jonge immigrant zich staande te houden in New York. Samen met zijn jeugdvriend Eddie Argitakos (Liam Hemsworth) besluit hij wat op dat moment de grootste overval uit de Amerikaanse historie is te plegen. Ze stelen meer dan 15 miljoen dollar uit een geldtransportwagen van het bedrijf waar hij werkt als bewaker. Een rechercheur van de New Yorkse politie (Dwayne Johnson) zit hen echter op de hielen.

 
El Gringo (2012) 550 /K5
Verenigde Staten
Actie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Eduardo Rodriguez
met Scott Adkins, Christian Slater en Yvette Yates

Een corrupte agent van de narcoticabrigade (Scott Adkins) steekt de Mexicaanse grens over met een kogel in zijn arm en miljoenen aan contant geld. Zijn droom om te gaan genieten van een vervroegd pensioen aan het strand van Acapulco wordt echter weggevaagd wanneer Mexicaanse drugskartels en de Amerikaanse overheid op zoek gaan naar het geld.

 

End of Watch (2012) 527 /K5
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
109 minuten

geregisseerd door David Ayer
met Jake Gyllenhaal, Michael Peña en Anna Kendrick

Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.

 

Expatriate The (2012) 516 /K5
Verenigde Staten / Canada / België / Verenigd Koninkrijk
Actie / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Philipp Stölzl
met Aaron Eckhart, Olga Kurylenko en Liana Liberato

Een ex-CIA agent hoopt een nieuw leven op te bouwen met zijn 15-jarige dochter, die volledig van hem vervreemd is. Hij besluit de veiligheidsverantwoordelijke te worden van een Belgische multinational. Maar op een dag blijkt het bedrijf niet meer te bestaan. De werknemers zijn verdwenen en zijn vroegere assistent blijkt nu een geheim agent te zijn. Zowel zijn eigen leven als dat van zijn dochter staat op het spel. De twee vluchten en worden gedwongen elkaar te vertrouwen.

 

Expendables 2,The (2012) 514 /K5
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
102 minuten

geregisseerd door Simon West
met Sylvester Stallone, Jason Statham en Bruce Willis

De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

 

Expecting a Miracle (2009) 337/K5

Verenigde Staten
Romantiek / Komedie

89 minuten

geregisseerd door Steve Gomer
met Jason Priestley, Teri Polo en Cheech Marin

Pete en Donna zijn al even getrouwd en hebben de laatste tijd erg veel ruzie. In een poging om de sleur te doorbreken, besluiten ze voor een aantal dagen naar Mexico te reizen. De pret wordt echter al snel bedorven wanneer hun wagen in het midden van het kleine dorpje Dommatina pech krijgt

 

Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </html>