Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

 
Elvis & Nixon (2016) 407/K9
Verenigde Staten
Komedie / Historisch
86 minuten

geregisseerd door Liza Johnson
met Michael Shannon, Kevin Spacey en Alex Pettyfer

Op 21 december 1970 vindt een beruchte ontmoeting plaats tussen Richard Nixon, president van de VS, en Elvis Presley. Eerder had Presley Nixon een zes pagina's lange brief geschreven met de vraag of hij een baan bij de anti-drugsbrigade kon krijgen. In eerste instantie vindt Nixon het maar niks, maar hij blijkt toch veel overeenkomsten te hebben met The King.

 

Everything, Everything (2017) 68/K10
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
96 minuten

geregisseerd door Stella Meghie
met Amandla Stenberg, Nick Robinson en Anika Noni Rose

De 18-jarige Madeline "Maddy" Whittier lijdt aan het Boy in the bubble-syndroom wat haar dwingt om steeds in een steriele omgeving te verblijven en dus thuis te zitten. Haar wereld bestaat uit haar moeder, haar verpleegkundige en haar geliefde boeken. Wanneer een nieuwe buurjongen naast haar komt wonen, ontwikkelen de twee een relatie via digitale communicatie.

 

Easy Virtue (2008) 46/K10
Verenigd Koninkrijk / Canada
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Stephan Elliott
met Jessica Biel, Ben Barnes en Kristin Scott Thomas

John Whittaker (Ben Barnes), een jonge Engelsman, valt voor de Amerikaanse Larita (Jessica Biel) en besluit met haar te trouwen. Maar wanneer hij haar meeneemt naar zijn ouderlijk huis om zijn ouders te ontmoeten, treffen ze daar geen warme ontvangst aan. In plaats daarvan blijkt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) zelfs een hekel aan zijn vrouw te hebben.

 

Enigma (2001) 594/K3
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland / Nederland
Thriller
119 minuten

geregisseerd door Michael Apted
met Dougray Scott, Kate Winslet en Saffron Burrows

Engeland, 1943: Tom Jericho is een briljante code-kraker die de Enigma-code waarmee de Nazi's met de U-boten communiceren heeft weten te kraken. De code is echter gewijzigd, en de race om de code te breken is opnieuw begonnen. Dit maal komt er echter een extra gevaar opduiken: er zou een spion aanwezig kunnen zijn onder de code-krakers, en het zou iemand kunnen zijn die dicht bij Tom staat.

 

Enforcer The (1976) 188 /K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door James Fargo
met Clint Eastwood, Tyne Daly en Harry Guardino

Detective Harry Callahan, net gerehabiliteerd bij de afdeling moordzaken, nadat hij berispt werd vanwege gebruik van onorthodoxe methodes in een zaak rond een roofoverval, bevindt zich in de situatie dat hij moet werken met de agente Kate Moore. Er wordt verband gelegd tussen een aantal moorden en een terroristenbende, geleid door Bobby Maxwell. Men ontvangt via een bandopname de eis van een organisatie 'The Peoples Revolutionary Strike Force', om 1 miljoen dollar te betalen, ter behoud van de totale vernietiging van de stad. Callahan komt met Big Ed Mustapha, leider van een groep militante zwarten overeen, dat de laatstgenoemde informatie zal inwinnen over Maxwell.

 

Escape to Athena (1979) 138/K9
Verenigd Koninkrijk
Actie / Oorlog
119 minuten

geregisseerd door George P. Cosmatos
met Roger Moore, Telly Savalas en Claudia Cardinale

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een groep gevangenen op een Grieks eiland gevangen gehouden door de Duitsers. Nu plannen ze een uitbraak, maar zijn niet alleen op hun vrijheid uit, maar willen ook op zoek gaan naar een schat verborgen in het klooster bovenop de berg van het eiland.

 

Eiger Sanction The (1975) 132/K9
Verenigde Staten
Thriller
128 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, George Kennedy en Vonetta McGee

Een geschiedenisleraar neemt een opdracht van een regeringstak aan: hij moet een Russische spion vermoorden. Omdat het beoogde slachtoffer deelneemt aan een expeditie die de Eiger gaat beklimmen sluit Jonathan zich hierbij aan.

 

Extortion (2017) 94 /K9
Verenigde Staten / Puerto Rico
Actie / Avontuur
108 minuten

geregisseerd door Phil Volken
met Eion Bailey, Barkhad Abdi en Bethany Joy Lenz

Een gezin is op vakantie op de Bahama's. Na een bootreis die verkeerd afloopt stranden zij op een afgelegen eiland. Ze bevinden zich ver van de bewoonde wereld en hebben geen voedsel en water. Na enkele dagen komt het gezin in contact met twee lokale vissers die bereid zijn hen te helpen tegen een vergoeding van één miljoen dollar. De situatie escaleert.

 

Empire of the Sun (1987) 55 /K9
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
152 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Christian Bale, John Malkovich en Joe Pantoliano

Het leven van de verwende jongen James Graham komt op zijn kop te staan wanneer de Japanners Shanghai binnenvallen in 1941. Hij wordt gescheiden van zijn ouders, en komt in een Chinees kamp terecht. Tussen de ziektes en de voedseltekorten probeert Jim zijn oude leventje weer op te pakken.

 

Edge of Seventeen The (2016) 40 /K9
Verenigde Staten
Komedie / Drama
102 minuten

geregisseerd door Kelly Fremon Craig
met Hailee Steinfeld, Woody Harrelson en Kyra Sedgwick

Iedereen weet dat opgroeien moeilijk kan zijn. Ook high school studente Nadine (Hailee Steinfeld) krijgt te maken met de lastige perikelen uit de puberteit, wanneer ze verneemt dat haar oudere broer een relatie krijgt met haar beste vriendin Krista. Nadine voelt zich steeds eenzamer, tot ze een bedachtzame jongen tegenkomt die verandering in de zaak brengt. Een onverwachte vriendschap zorgt ervoor dat alles misschien toch niet zo erg hoeft te zijn.

 

Eat Local (2016) 15 /K9
Verenigd Koninkrijk
Horror / Actie
100 minuten

geregisseerd door Jason Flemyng
met Charlie Cox, Mackenzie Crook en Tony Curran

Sebastian is een jongeman uit Essex. Hij heeft een afspraakje met Vanessa, een aantrekkelijke oudere vrouw. Sebastian, die verwacht had dat hij seks zou hebben met Vanessa, komt echter voor een nare verrassing te staan. Ze introduceert hen aan haar vrienden: een groep bloeddorstige vampiers. De avond loopt nóg meer uit de hand, wanneer er plotsklaps een groepje agressieve vampiersjagers voor de deur staat.

 

Edwin Boyd (2011)  369/K8
Canada
Misdaad / Drama
105 minuten

geregisseerd door Nathan Morlando
met Scott Speedman, Brian Cox en Kelly Reilly

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een Tweede Wereldoorlog veteraan en familieman die verandert in een bankovervaller. Gedesillusioneerd door zijn naoorlogse omstandigheden zit Eddie Boyd gevangen tussen de noodzaak om voor zijn gezin te zorgen en en het najagen van zijn onvervulde droom om naar Hollywood te vertrekken en een ster te worden. Hij ontdekt echter een manier om beide te doen door banken te beroven, in Hollywood-stijl.

 

Equals (2015)  571/K3
Verenigde Staten
Drama / Sciencefiction
101 minuten

geregisseerd door Drake Doremus
met Kristen Stewart, Nicholas Hoult en Guy Pearce

Silas (Hoult) woont in een toekomstige samenleving genaamd The Collective, waarin een nieuw soort mensen leeft die Equals worden genoemd. Ze zijn vredig, kalm, eerlijk en beleefd. Het leven in The Collective is perfect: er is geen armoede, hebzucht, misdaad en geen emotie. Een nieuwe ziekte dreigt echter roet in het eten te gooien. Het activeert alles wat de Equals dachten te kunnen ontsnappen: depressie, gevoeligheid, angst en liefde. Als Silas ook geïnfecteerd is, wordt hij een buitenbeentje, maar er is een persoon die hem begrijpt. Nia (Stewart) heeft gevoelens, maar weet ze verborgen te houden. Als Silas haar ermee confronteert, ontstaat er een sterke band tussen de twee. Ze voelen liefde en intimiteit voor het eerst in hun leven, maar de enige manier om te kunnen overleven is door te ontsnappen.

 

En Kongelig Affære (2012)  570/K3
Denemarken / Zweden / Tsjechië / Duitsland
Drama / Historisch
137 minuten

geregisseerd door Nikolaj Arcel
met Mads Mikkelsen, Alicia Vikander en David Dencik

'En Kongelig Affære' vertelt het verhaal van koningin Caroline Mathilde (Alicia Vikander) die op 15-jarige leeftijd trouwt met de gestoorde koning Christian VII. In 1769 wordt Johann Friedrich Struensee (Mads Mikkelsen) aangenomen als dokter van de koning die onder andere aan schizofrenie lijdt. De jonge koningin wordt verliefd op Struensee en de twee houden er een geheime affaire op na. De ''verboden liefde'' blijkt een revolutie, die de Natie voor eens en altijd zal gaan veranderen.

 

Empire Falls (2005)  566/567/K3
Verenigde Staten
Drama
240 minuten

geregisseerd door Fred Schepisi
met Ed Harris, Helen Hunt en Danielle Panabaker

Empire Falls gaat over het reilen en zeilen in een kleine vervallen arbeidersstad; Empire Falls, Maine en in het bijzonder over de tegenspoed van Miles Roby (Ed Harris), die Empire Grills runt. Sinds de dood van zijn moeder, is hij in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en heeft hij moeite zijn plaats te bepalen binnen zijn familie. Op het punt dat zijn vrouw (Helen Hunt) van hem wil scheiden, komt Miles er achter dat zijn moeder een affaire heeft gehad met een mysterieuze man (Philip Seymour Hoffman). Het blijkt dat alles te herleiden is tot Francine Whiting (Joanne Woodward), de vrouw die zo'n beetje in heel Empire Falls de touwtjes in handen heeft.

 

Eliminators (2016)   258/K8
Verenigde Staten
Actie
94 minuten

geregisseerd door James Nunn
met Scott Adkins, Stu Bennett en Daniel Caltagirone

Een voormalige FBI-agent zit in een getuigenbeschermingsprogramma totdat er door een fout per ongeluk een inval gedaan wordt in zijn huis. Als er als gevolg een aantal doden vallen komen degene die op hem jagen erachter. Ze sturen Europa's meest gevaarlijke huurmoordenaar op hem af. Thomas slaat op de vlucht en het leven van zijn dochter komt in gevaar. d De wanhopige vader moet haar in veiligheid zien te brengen voordat ze hem vinden.

 

Vorige Pagina: (D) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: (F)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </html>