Vorige Pagina: (E) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: (G)

 

Freedom Writers (2007)

786/K1

Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Richard LaGravenese
met Hilary Swank, Imelda Staunton en John Benjamin Hickey

Een nieuwe lerares heeft moeite met het gedrag van haar leerlingen. Al spoedig merkt ze dat die houding veroorzaakt word door de gruwelen waarmee ze op straat in aanraking komen. Ze begint met een nieuw project waarbij ze hen respect, tolerantie en andere waarden bij wil brengen. De interesse is in het begin niet groot, maar hoe verder het project komt, hoe groter de invloed op hun gedrag blijkt te zijn. 

 

Face/Off (1997)

737/K1

Verenigde Staten
Actie / Thriller
133 minuten

geregisseerd door John Woo
met John Travolta, Nicolas Cage en Joan Allen

Sean Archer (Travolta) is een politieman die al jaren op Castor Troy (Cage) jaagt. Bij een confrontatie wordt Troy bijna fataal gewond en raakt in een coma. Archer komt erachter dat Troy ergens een bom heeft verstopt en alleen Troy en zijn broer (die in de gevangenis zit) weten waar. Archer laat een paar doctoren zijn gezicht verwisselen voor dat van Troy, zodat hij in de gevangenis kan infiltreren en de info van Troy's broer kan krijgen. Ondertussen ontwaakt de echte Troy uit zijn coma en neemt met het gezicht van Archer diens leven over. In een race tegen de klok moet Archer de bom zien te vinden en ondertussen Troy ervan weerhouden iedereen te vermoorden die van hun wisseltruc weet.

 

Failure to Launch (2006)

738/K1

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Tom Dey
met Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker en Kathy Bates

De 35-jarige Tripp is niet bepaald een loser te noemen. Toch woont hij nog steeds bij zijn ouders. Altijd had hij wel een reden om nog bij paps en mams te blijven hangen. Helaas hebben zijn ouders inmiddels schoongenoeg van hem, maar ze kunnen hun zoon maar niet zover krijgen dat hij op zichzelf gaat wonen. Ze besluiten de aantrekkelijke en succesvolle Paula in te huren, die garandeert dat dat ze Tripp binnen niet al te lange tijd 'zelfstandig' kan maken. 

 

Fantastic Four (2005)

739/K1

Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
106 minuten

geregisseerd door Tim Story
met Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans

Wanneer een experimentele ruimtevlucht verkeerd afloopt veranderen Reed Richards, Sue Storms, haar broer Johnny Storms en piloot Ben Grimm van lichaamsstructuur, waardoor zij superkrachten krijgen. Al snel wordt dit bekend aan de buitenwereld, die ze een superhelden status geeft. De elastische Mr. Fantastic, de onzichtbare Invisible Woman, de ontvlambare Human Torch en the Thing, een man van steen met enorme krachten, bundelen als 'the Fantastic Four' hun nieuw verworven kunsten samen om Victor von Doom tegen te houden, die snode plannen heeft met de wereld!

 

Fat Albert (2004)

743/K1

Verenigde Staten
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Joel Zwick
met Kenan Thompson, Storm Ascher en Farnsworth Bentley

Fat Albert doet er alles aan om de jonge Doris te helpen vrienden te vinden. Maar hij wordt verliefd op Doris' stiefzuster Lauri en iedereen wordt zenuwachtig. Niet alleen laat zijn beroemde talent voor oplossen van problemen hem in de steek, Albert wil ook niet terugkeren naar het leven als animatiefiguur en wil in de echte wereld blijven.

 

Final Destination (2000)

753/K1

Verenigde Staten
Horror / Thriller
97 minuten

geregisseerd door James Wong
met Devon Sawa, Ali Larter en Kerr Smith

Scholier Alex zit met zijn klas in een Boeing 747 te wachten op de start. Ineens voorziet Alex dat het toestel zal ontploffen. Hij raakt in paniek en wordt met een paar medeleerlingen en hun lerares het vliegtuig uitgezet. Enkele ogenblikken later zien ze vanaf de grond 'hun' toestel opstijgen en veranderen in een vuurbal. Kort daarna sterft één van de overlevenden. Als daarna de volgende omkomt, begint Alex een angstaanjagend vermoeden te krijgen. Stel nu dat het de bedoeling was dat ze allemaal een gruwelijke dood zouden sterven. Dat de 'Dood' hen alsnog komt halen. Dat er niets tegen te doen was. Of kun je de 'Dood' te slim af zijn?

 

Final Destination 2 (2003)

755/K1

Verenigde Staten
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door David R. Ellis
met A.J. Cook, Ali Larter en Tony Todd

Op weg naar Daytona Beach krijgt Kimberly plots een visioen van een groot ongeluk dat zal gebeuren op de autosnelweg waarin zij met haar vrienden zal sterven. Ze stopt onmiddellijk de wagen. Enkele ogenblikken later verliest een vrachtwagen zijn lading waardoor er een enorme kettingbotsing ontstaat. Dankzij deze blik op de toekomst kon Kimberly het leven van zichzelf en dat van haar vrienden redden en zo dus ’de dood’ te snel af zijn. Althans dat denkt ze, want één na één sterven de overlevenden in bizarre ongelukken. Daarom zoekt Kimberly contact met Clear Rivers, die een jaar eerder iets soortgelijks meemaakte.

 

Final Destination 3 (2006)

754/K1

Verenigde Staten
Horror / Thriller
93 minuten

geregisseerd door James Wong
met Ryan Merriman, Mary Elizabeth Winstead en Texas Battle

De studente Wendy Christensen voorspelt een achtbaancrash. Ze kan nog net voorkomen dat haar vrienden en zij in de crash overlijden. "De Dood" is echter onverbiddelijk en komt de levens opeisen van de mensen die eigenlijk bij de crash hadden moeten omkomen. Ze moet met haar vriend Kevin de strijd aan met "de Dood" om die ervan te weerhouden alsnog de zielen van de overlevenden mee te nemen.

 

Fast and the Furious: Tokyo Drift, The (2006)

369/K3

Verenigde Staten
Actie / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Justin Lin
met Lucas Black, Nathalie Kelley en Sung Kang

Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn vader in Tokio die daar in het leger zit. Japan is nu net het land waar het straatracen is uitgevonden... Bij zijn eerste mislukte poging neemt hij het op tegen de "Drift King" die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Hij begeeft zich noodgedwongen in de onderwereld van Tokio in een spel op leven en dood. 

 

FBI: Negotiator (2005)

747/K1

Verenigde Staten / Canada
Drama
89 minuten

geregisseerd door Nicholas Kendall
met Elisabeth Röhm, Chandra West en Woody Jeffreys

Agent Laura Martian is een succesvol onderhandelaar bij gijzelnemingen. Eén van de besten in de business. Ze moet zeven dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar zijn om in crisissituaties gijzelaars vrij te krijgen, zonder dat er doden vallen. Wat het werk voor haar gecompliceerd maakt, is dat ze zich moet handhaven in een echte mannenwereld. Als ze ook nog eens hopeloos verliefd wordt op haar collega en een opstandige dochter onder de duim moet houden, maakt dat haar leven er niet eenvoudiger op. Dan krijgt Laura te maken met de moeilijkste situatie ooit: ze moet onderhandelen met een moeder die het personeel van een ziekenhuis heeft gegijzeld. De vrouw wil zo aan medicijnen komen voor haar zieke dochter. Dit leidt tot een bloedstollende climax, waarbij één misstap vele levens kan kosten. 

 

FeardotCom (2002)

748/K1

Groot Brittannië / Duitsland / Luxemburg / Verenigde Staten
Horror / Thriller
101 minuten

geregisseerd door William Malone
met Stephen Dorff, Natascha McElhone en Stephen Rea

De jonge detective Mike Reilly werkt samen met de ambitieuze Terry Huston om de oorzaak achter de gruwelijke dood van vier mensen te komen. Het enige dat de vier gemeen hadden is dat ze precies 48 uur voor hun dood ingelogd waren op de site feardotcom.com. Vastbesloten achter de waarheid te komen besluit Mike de site te bezoeken, waardoor de tijd voor hem begint te tikken...

 

Firepower (1994)

759/K1

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
95 minuten

geregisseerd door Richard Pepin
met Chad McQueen, Gary Daniels en Alisha Das

In het centrum van L.A. ligt Hellzone, de buurt waar de politie wordt geweigerd en misdaad is gerechtvaardigd. Een oase van gokken, prostitutie, drugs en geweld. Als de meest gevreesde bendeleider van de stad, The Swordsman, de leiding overneemt in Hellzone, riskeren twee ambitieuze politieagenten het om binnen te dringen in Hellzone. Eenmaal binnen, ontdekken zij het meest ondenkbare... The Death Ring, een gewelddadige arena waar het bloed vloeit omwille van het geld.... 

 

Firestarter (1984)

763/K1

Verenigde Staten
Thriller / Horror
114 minuten

geregisseerd door Mark L. Lester
met David Keith, Drew Barrymore en Heather Locklear

Andrew en Vicky McGee ontmoeten elkaar tijdens een experiment waarbij zij geld verdienen door als proefkonijn te fungeren. Het experiment wordt omhuld door mysteries en achterdocht en lijkt te maken te hebben met mentale vaardigheden. Zij trouwen met elkaar en krijgen een dochter Charlie, die het talent heeft om branden te doen ontstaan door er slechts aan te denken. Uiteraard heeft de regering grote interesse in Charlie, en medewerkers van de geheime organisatie “The Shop” willen haar in handen krijgen en bestuderen.

 

Firestarter 2: Rekindled (2002)

764/K1

Verenigde Staten
Science-Fiction / Thriller
168 minuten

geregisseerd door Robert Iscove
met Marguerite Moreau, Malcolm McDowell en Dennis Hopper

Charlie heeft een speciale gave.

Ze kan iets in brand zetten door er gewoon aan te denken.

Hierdoor is ze gewild door verschillende machtshebbers die haar willen inzetten in hun strijd.

Gelukkig is er een jonge journalist die haar wil beschermen. 

 

First Daughter (2004)

767/K1

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
104 minuten

geregisseerd door Forest Whitaker
met Katie Holmes, Michael Keaton en Marc Blucas

De dochter van de President van Amerika mag eindelijk naar een school van haar keuze.

Daar wordt ze verliefd op een student met een geheime agenda. 

 

Flicka (2006)

770/K1

Verenigde Staten / Groot Brittannië
Drama / Familie
94 minuten

geregisseerd door Michael Mayer
met Alison Lohman, Tim McGraw en Maria Bello

Katie leeft op de familieranch in Wyoming.

Ze vindt een wild paard, maar haar vader zegt dat ze het beest onmogelijk kan houden.

Katie wil haar vader bewijzen dat het wel degelijk mogelijk is het dier op te voeden en dat ze ooit de ranch kan overnemen. 

 

Flight 93 (2006)

771/K1

Verenigde Staten
Drama
90 minuten

geregisseerd door Peter Markle
met Jeffrey Nordling, Kendall Cross en Ty Olsson

Op 11 september 2001 wordt United Airlines vlucht 93 gekaapt door terroristen en gaat op weg naar Washington DC.

De passagiers in het vliegtuig besluiten vervolgens om samen te werken en te proberen het vliegtuig weer in eigen handen te krijgen, zodat ze de terroristische aanslag kunnen voorkomen. 

 

Flying Virus (2001)

481/K3

Verenigde Staten / Brazilië
Actie
95 minuten

geregisseerd door Jeff Hare
met Rutger Hauer, Gabrielle Anwar en Craig Sheffer

Journalist Ann Baurer is tijdens een opdracht in het Amazonegebied bijna om het leven gekomen. Na haar herstel is ze vastbesloten om uit te zoeken wie daarvoor verantwoordelijk is. Ann en haar cameraman Raka trotseren vele kilometers in de jungle op zoek naar antwoorden. Van de Shadow People, een mysterieuze volksstam die de sleutel zou kunnen zijn voor het oplossen van het mysterie, leert Ann dat haar aanvallers deel douden kunnen uitmaken van een samenzwering die de inheemse volken met biologische wapens wil uitroeien. In de tussentijd probeert een Amerikaanse dokter levende specimens mee te smokkelen naar de Verenigde Staten. Maar als het vliegtuig hevige turbulentie ondergaat, gebeurt iets verschrikkelijks: de koffer met de dodelijke bijen raakt beschadigd en de bijen weten te ontsnappen. Alle inzittenden verkeren in levensgevaar en tot overmaat van ramp hoort de piloot dat hij niet mag landen... het is de mens tegenover de natuur op 10.000 meter hoogte!

 

Forgotten, The (2004)

779/K1

Verenigde Staten
Thriller / Science-Fiction
96 minuten

geregisseerd door Joseph Ruben
met Julianne Moore, Alfre Woodard en Gary Sinise

Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam.

Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft.

Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist... 

 

Fog, The (2005)

774/K1

Verenigde Staten
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Rupert Wainwright
met Tom Welling, Maggie Grace en Selma Blair

Het verhaal vertelt van de vreemde mist die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht.

Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje Antonio Bay gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan.

Ook verschijnt er voor de kust een mistbank waaruit de geesten van in 1880 gestorven bemanning komen die wraak willen nemen op het stadje.

 

Vorige Pagina: (E) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: (G)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </body> </html>