Vorige Pagina: (E) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: (G)

   
Fetih 1453 (2012) 467 /K5
Turkije
Drama / Oorlog
160 minuten

geregisseerd door Faruk Aksoy
met Devrim Evin, Ibrahim Celikkol en Dilek Serbest

In het jaar 1453 heeft het beleg van Constantinopel door de Ottomaanse legers van sultan Fatih Mehmet II geleid tot de uiteindelijke val van het Byzantijnse Rijk. Gelijktijdig met deze gebeurtenis begint een nieuw tijdperk: de opkomst van het Ottomaanse Rijk als grootmacht. De sultan zelf was pas 20 toen hij wereldgeschiedenis schreef. De verovering van het laatste Byzantijnse bolwerk was tot in de kleinste details gepland door de heerser: hij verzamelde een machtig leger, legde een uitgebreid arsenaal wapens aan en wachtte tot het juiste moment om toe te slaan.

 

Father of Invention (2010) 392 /K5
Verenigde Staten
Komedie / Drama
93 minuten

geregisseerd door Trent Cooper
met Kevin Spacey, Heather Graham en Johnny Knoxville

Father of Invention verhaalt over een egoïstische uitvinder-miljardair die op een dag alles verliest na een uit de hand gelopen experiment. Als hij na acht jaar gevangenis vrijkomt, is hij blut en dakloos, maar vastberaden om zijn reputatie en fortuin te herstellen.

 

Faces in the Crowd (2011) 378/K5

Verenigde Staten / Frankrijk / Canada
Horror / Thriller

102 minuten

geregisseerd door Julien Magnat
met Milla Jovovich, Sarah Wayne Callies en Julian McMahon

Anna Marchant (Milla Jovovich) is een lerares op een basisschool. Ze wordt aangevallen door een seriemoordenaar die alleen bekend staat als 'Tearjerk Jack'. Ze overleeft de aanval maar houdt er een neurologische afwijking aan over genaamd gezichtsblindheid of prosopagnosia. Alleen in staat om stemmen te herkennen, vecht ze om zich aan te passen aan haar afwijking en de voortdurend veranderende gezichten van de mensen om haar heen. Samen met de rechercheur Kerrest probeert ze de identiteit van haar aanvaller te achterhalen. Ondertussen is de moordenaar vastberaden om deze potentiële getuige uit de weg te ruimen. Alleen Anna heeft zijn gezicht gezien, maar het kan iedereen zijn.

 

Fast Five (2011) 344/K5
Verenigde Staten
Actie / Drama
130 minuten

geregisseerd door Justin Lin
met Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

 

Flesh Wounds (2011) 324/K5

Verenigde Staten
Sciencefiction

120 minuten

geregisseerd door Dan Garcia
met Kevin Sorbo, Heather Marie Marsden en Bokeem Woodbine

Op een afgelegen legerbasis, die officieel niet bestaat, voert een geheime groep wetenschappers onderzoek uit naar wapens totdat ze plots uiteengereten wordt door een onbekende vijand. De verdwijning van de wetenschappers wordt toebedeeld aan terroristen en een elite eenheid onder leiding van Lt. Tyler (Keven Sorbo) krijgt de taak om de wetenschappers binnen 24 uur te vinden en de operatie strikt geheim te houden. Vergezeld door CIA agente Cassandra Mason vindt de eenheid de wetenschappers dood. Ze zijn afgeslacht en bij nader onderzoek blijkt dat dit nooit met een AK-47 gedaan kan zijn. Iets veel sterkers en gevaarlijker dan terroristen heeft de wetenschappers gedood.

 

Four Feathers, The (2002) 280/K5
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Oorlog
125 minuten

geregisseerd door Shekhar Kapur
met Heath Ledger, Wes Bentley en Kate Hudson

Op de avond van zijn verloving met Ethne, dochter van een gesneuvelde officier, krijgt Harry Faversham te horen dat zijn regiment verscheept gaat worden naar de toenmalige Britse kolonie Soedan, om een rebellie van moslimextremisten de kop in te drukken. Harry voelt er echter niets voor om in den vreemde een strijd te gaan voeren die hem niets aangaat en hij neemt ontslag. Dit valt niet in goede aarde bij zijn vrienden en zij sturen hem elk een witte veer, het brandmerk van de lafaard in legerkringen. Bovendien krijgt hij nog een vierde witte veer van zijn verloofde, die daarmee hun relatie als beëindigd beschouwt. Wanneer de eerste berichten van slachtoffers Engeland bereiken, en Harry tevergeefs tussen de namen van de gesneuvelden zijn vrienden zoekt, gaat hij naar Soedan om de veren terug te geven door middel van een heldendaad.

 

Frankie & Alice (2010) 277/K5
Canada
Drama / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Geoffrey Sax
met Halle Berry, Stellan Skarsgård en Phylicia Rashad

Een jonge vrouw (Berry) worstelt met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Aan de ene kant is ze gewoon wie ze is, een donkere vrouw. Aan de andere kant is ze echter een blanke racist. Ze wordt verscheurd door de problemen die deze tegenstelling voor haar oplevert.

 

From Prada to Nada (2011) 253/K5
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
107 minuten

geregisseerd door Angel Gracia
met Camilla Belle, Alexa Vega en Adriana Barraza

Twee verwende Latina zusjes moeten hun mooie leventje vaarwel zeggen wanneer hun rijke vader plotseling overlijdt en ze geen cent meer hebben. Noodgedwongen moeten ze intrekken bij hun tante die ze al in geen tijden meer gezien hebben, en die bovendien in de achterbuurten van East Los Angeles woont...

 

Five Minarets in New York (2010) 246/K5
Turkije / Verenigde Staten
Drama / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Mahsun Kirmizigül
met Haluk Bilginer, Mustafa Sandal en Danny Glover

Twee Turkse anti-terreur agenten gaan in New York op zoek naar de gevaarlijke en legendarische terrorist Dajjal. Terwijl ze nauw samenwerken met de FBI en de New York Police Department weten ze ene Hadji Gumus te arresteren. Hadji vertrok na in Turkije in de gevangenis te hebben gezeten voor moord naar New York om een nieuw leven te starten. Maar wat voor nieuw leven...?

 

Furry Vengeance (2010) 221/K5
Verenigde Staten / Verenigde Arabische Emiraten
Komedie
92 minuten

geregisseerd door Roger Kumble
met Brendan Fraser, Ken Jeong en Brooke Shields

Tammy Sanders (Shields) verhuist samen met haar man, makelaar Dan Sanders (Fraser), van Chicago naar Oregon. Dan wil daar een zooitje dure appartementen uit de grond stampen. Hij krijgt er een zak poen voor en is van plan zonder problemen een lokaal bos neer te halen. De bosbewoners zijn helaas wat minder enthousiast. Er worden eikeltjes gelanceerd in katapults en de bijen gaan op zelfmoordmissie als ze hun angels planten in Dan’s personeel. Hoe dan ook, er moet iemand gevild worden in deze strijd van mens tegen natuur.

 

For Colored Girls (2010) 210K5
Verenigde Staten
Drama
133 minuten

geregisseerd door Tyler Perry
met Thandie Newton, Whoopi Goldberg en Omari Hardwick

Gebaseerd op Ntozake Shangs bekroonde werk, bestaande uit een reeks van twintig gedichten uitgevoerd door een groep van zeven onbekende vrouwen die ieder herkenbaar zijn door een individuele kleur. De gedichten behandelen onderwerpen als liefde, verwaarlozing, verkrachting en abortus. Op het einde komen de vrouwen samen, waarbij ze de krachten van het vrouw-zijn aanroepen

 

Faster (2010) 195/K5
Verenigde Staten
Actie / Drama
95 minuten

geregisseerd door George Tillman Jr.
met Dwayne Johnson, Carla Gugino en Billy Bob Thornton

'Faster' vertelt het verhaal van Driver (Dwayne Johnson), een man die net vrijkomt na een jarenlange gevangenisstraf. Hij zat vast omdat hij er tijdens een bankoverval in is geluisd. Daarnaast is zijn broer toen vermoord. Nu wil Driver maar één ding; zijn broer wreken.

 

Final Days of Planet Earth (2006) 183/184/K5
Verenigde Staten
Science-Fiction
170 minuten (2 DVD)

geregisseerd door Robert Lieberman
met Daryl Hannah, Campbell Scott en Gil Bellows

Als een groep astronauten noodgedwongen weer de reis terug naar de aarde moet maken, weten ze nog niet dat ze een vreselijke ramp mee dragen . Een buitenaards insect heeft zich in de astronauten genesteld en eenmaal op aarde komen ze uit de lichamen om zo voor een vreselijke ramp te zorgen

 

Fake Identity (2010) 15/K5
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Dennis Dimster
met Val Kilmer, Izabella Miko en Zahary Baharov

Als arts bij Artsen Zonder Grenzen is Nick Pinter (Val Kilmer) tijdens zijn bezoek aan Sofia in Bulgarije heel toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Hij raakt daardoor betrokken bij de machtsstrijd rondom een miljardencontract tussen voormalig Sovjetrepubliek Kargykistan en een van de grootste diamantairs van de wereld. Het contract dat Kargykistan tot op heden met een machtig kartel heeft loopt op zijn eind en het is het kartel er alles aan gelegen dat contract te verlengen. De ambities van Kargykistan om rechtstreeks met de eindverkoper zaken te doen moet dus de kop in worden gedrukt en Nick zit ineens in een internationaal complot en komt tegenover ervaren moordenaars te staan.

 

Flicka 2 (2010) 06/K5
Verenigde Staten
Familie
90 minuten

geregisseerd door Michael Damian
met Patrick Warburton, Tammin Sursok en Emily Tennant

Carrie is een tiener uit een grote stad wiens leven op zijn kop gezet wordt wanneer ze verhuist naar een paardenranch in Wyoming, om er samen te leven met haar vader. Maar alles verandert wanneer Carrie Flicka ontmoet, een wilde zwarte mustang met een even vrije geest en wilskracht als Carrie. De twee vormen een speciale band en Carrie opent haar hart naar haar vader toe en ook naar een knappe, lokale jongen. Maar wanneer een jaloerse rivaal Flicka's leven in gevaar brengt, doet Carrie er alles aan om haar beste vriend te redden.

 

Franklyn (2008)

459/K4

Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Drama / Fantasy
98 minuten

geregisseerd door Gerald McMorrow
met Eva Green, Ryan Phillippe en Sam Riley

In een futuristisch Londen krijgen vier ronddwalende personen een confrontatie met het noodlot. Ze zijn echter gescheiden door parallelle werelden, maar krijgen toch allemaal te maken met de gevolgen van één kogel.

 

Final, The (2010)

454/K4

Verenigde Staten
Horror / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Joey Stewart
met Marc Donato, Jascha Washington en Whitney Hoy

Dane is een student die een hoop ellende meegemaakt heeft. Hij is erg wraakzuchtig en heeft zelfmoordneigingen. Samen met een groep andere vernederde studenten besluit hij de populaire studenten eens flink aan te pakken, en ze te laten boeten voor wat ze hen aangedaan hebben. De studenten worden meegenomen naar een afgelegen huis bij een meer. De martelingen volgen...

 

Freeway Killer (2009)

446/K4

Verenigde Staten
Misdaad / Horror
85 minuten

geregisseerd door John Murlowski
met Scott Leet, Cole Williams en Dusty Sorg

Het verhaal van William Bonin, een seriemoordenaar uit Californië. Het is december 1979. Al een paar jaar lang duiken er overal dode lichamen op en volgens de krant is er een seriemoordenaar actief. In maart 1980 krijgt hij de naam 'Freeway Killer'. Achter Bonin schuilt een geliefde man, die vrachtwagenchauffeur van beroep is. Hij heeft slechts één goede vriend; Vernon Butt. Samen zoeken ze 's nachts de snelwegen in Californië af, op zoek naar slachtoffers (mannen). Het probleem is echter dat Bonin van geen ophouden weet.

Free Willy: Escape from Pirate's Cove (2010)

445/k4

Verenigde Staten
Familie
101 minuten

geregisseerd door Will Geiger
met Beau Bridges, Mike Falkow en Bindi Irwin

Kirra is een jong meisje dat tegen haar zin naar haar grootvader in Kaapstad gestuurd wordt. Wanneer een jonge orka walvis, Willy, gevangen wordt door een storm in hun onderwater pretpark, helpt Kirra hem om zich aan de nieuwe omgeving aan te passen en langzaam worden zij steeds betere vrienden. Maar als Willy het themapark begint te ontgroeien, wordt de grootvader in verleiding gebracht om Willy te verkopen aan een gewetenloze concurrent. Nu begint voor Kirra en haar vrienden de race om Willy terug naar zijn familie in de oceaan te brengen voor de verkoop doorgaat.

 

Fame (2009)

444/K4

Verenigde Staten
Muziek / Drama
107 minuten

geregisseerd door Kevin Tancharoen
met Paul McGill, Kay Panabaker en Anna Maria Perez de Tagle

Remake van de gelijknamige film uit de jaren tachtig. We volgen de belevenissen van een diverse groep studenten aan de New York Academy of Performing Arts. Ondanks hun verschillende achtergronden en karakters hebben ze één ding gemeen: hun fanatieke drang om beroemd te worden in de muziek of dans.

 

Vorige Pagina: (E) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: (G)

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </html>