Vorige Pagina: (E) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: (G)

 
First Grader The (2010) 135/K10
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Kenia
Drama
103 minuten

geregisseerd door Justin Chadwick
met Naomie Harris, Oliver Litondo en Tony Kgoroge

Waargebeurd verhaal over een 84-jaar oude, trotse Mau Mau veteraan in Kenia die is vastbesloten om op zijn oude leeftijd nog te leren lezen en schrijven, aangezien hij vroeger nooit de mogelijkheid tot scholing heeft gehad. Hij start te midden van een klas met 6-jarige kinderen, maar hij en zijn jonge lerares zijn vastbesloten hun doel te bereiken.

 

Fox The (2017) 88/K10
Nederland
Thriller
93 minuten

geregisseerd door Klaas van Eijkeren
met Morgan C. Jones, Maarten Dannenberg en Eric Corton

Simon Fox is een Europol-agent die in Den Haag is gestationeerd. Hij leeft een moeizaam bestaan nadat hij tijdens een missie per ongeluk een kind heeft doodgeschoten, een situatie waar hij maar moeilijk mee om kan gaan. Daar bovenop komt ook nog eens het overlijden van zijn vader, waardoor Simon weinig over heeft om voor te leven. Maar dan komt hij op het spoor van ĎGladioí, een geheime organisatie. Deze organisatie wordt gebruikt door politici met slechte bedoelingen die er alles aan doen om Nederland langzaam te kunnen laten vervallen in een politiestaat. Simon moet alles op alles zetten om de juiste mensen te kunnen ontmaskeren, maar als al snel blijkt dat ook mensen binnen Europol betrokken zijn bij Gladio, kan hij niemand meer vertrouwen. Lukt het Simon om de waarheid boven tafel te krijgen en het tij op tijd weer te keren?

 

Finian's Rainbow (1968) 66/K10
Verenigde Staten
Familie / Fantasy
141 minuten

geregisseerd door Francis Ford Coppola
met Fred Astaire, Petula Clark en Tommy Steele

De mysterieuze Ier Finian en zijn dochter Sharon arriveren in een zuidelijk staat van de V.S., Missitucky. Finian heeft een stuk goud gestolen van 'Ogg de Leprechaun' en gelooft dat de klomp op Amerikaanse bodem zal groeien. Sharon wordt verliefd op een agrariŽr en merkt dat iedereen onder druk staat van de racistische Judge Rawkins.

 

Fighter The (2010) 54/K10
Verenigde Staten
Biografie / Sport
116 minuten

geregisseerd door David O. Russell
met Mark Wahlberg, Christian Bale en Amy Adams

'The Fighter' vertelt het verhaal van "Irish" Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Lowell, Massachusetts die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

 

Fighting Man A (2014) 585/K3
Canada
Drama
88 minuten

geregisseerd door Damian Lee
met Dominic Purcell, Famke Janssen en James Caan

Sailor O'Connor is een ongeslagen, uitgebluste bokser. Wanneer de mogelijkheid zich aandient om terug te keren in de ring, laat hij deze niet liggen. Maar zijn tegenstander is jonger en sneller. Gesteund door zijn oude ploeg moet Sailor het opnemen tegen zijn persoonlijke demonen om het vol te houden in de ring.

 

Free Fire (2016) 218/K9
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Actie / Misdaad
91 minuten

geregisseerd door Ben Wheatley
met Brie Larson, Cillian Murphy en Armie Hammer

Boston, 1978. Justine (Brie Larson) heeft een bijeenkomst opgezet in een verlaten pakhuis tussen twee Ieren (Cillian Murphy, Michael Smiley) en een bende onder leiding van Vernon (Sharlto Copley) en Ord (Armie Hammer) die hen een voorraad wapens wil verkopen. Maar wanneer er schoten vallen tijdens de overdracht ontstaat er een bloedstollend spel om te overleven.

 

Firefox (1982) 216/K9
Verenigde Staten
Actie / Thriller
136 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Freddie Jones en David Huffman

1982. De Amerikaanse en Britse geheime diensten komen erachter dat de Russen een supersonisch vliegtuig hebben ontwikkeld dat zes keer sneller is dan het geluid en niet door radars kan worden opgemerkt, de MIG 31. Ze overwegen om het vliegtuig te stelen. Er is echter maar ťťn piloot die in aanmerking komt voor deze opdracht die de naam "Firefox" meekreeg: Vietnamveteraan Mitchell Gant.

 

Flammen & Citronen (2008) 214/K9
Denemarken / Duitsland / Noorwegen / Frankrijk / Zweden / Finland / TsjechiŽ
Thriller / Oorlog
130 minuten

geregisseerd door Ole Christian Madsen
met Mads Mikkelsen, Thure Lindhardt en Lars Mikkelsen

Flammen (Thure Lidhardt) en Citronen (Mads Mikkelsen) zijn de meest gezochte verzetsfiguren door de Naziís. Hun vlekkeloos uitgevoerde liquidaties van talrijke nazi-collaborateurs drijven de Duitse bezetter en met name opperbevelhebber Gestapochef Hoffmann (Christrian Berkel) tot absolute waanzin. Maar de opdrachten die Flammen & Citronen krijgen via de machtige verbindingsman Winther worden steeds raadselachtiger als blijkt dat ze nu ook lieden uit de weg moeten ruimen die geenszins als fanatieke naziís bestempeld kunnen worden. Steeds meer beginnen de mannen aan Winthers integriteit te twijfelen. Terwijl Citronen zich meer en meer van zijn familie vervreemdt, begint Flammen een affaire met de mysterieuze agente Ketty. Gezamenlijk proberen Citronen en Flammen om het hoofd van de gevreesde Naziís uit te schakelen.

 

Vorige Pagina: (E) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: (G)

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </html>