Vorige Pagina: (F) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: (H)

 
Griezelbus, De (2005) 639/K1
Nederland
Avontuur / Fantasy
90 minuten

geregisseerd door Pieter Kuijpers
met Serge Price, Lisa Smit en Jim van der Panne

De Griezelbus, naar de gelijknamige boeken van Paul van Loon, vertelt het verhaal over de elfjarige Onnoval, hij is een absoluut buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk en om zijn gedrag: Onnoval schrijft griezelverhalen en romantische gedichten. Een verzonnen griezelschoolreisje wordt werkelijkheid als Ferluci ermee aan de haal gaat. Lukt het Onnoval om de deur naar de andere “werkelijkheid” te sluiten en zo zijn klasgenoten te redden?

 

Gangs of New York (2002) 796/K1
Verenigde Staten / Duitsland / Italië / Groot Brittannië / Nederland
Misdaad / Drama
166 minuten

geregisseerd door Martin Scorsese
met Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

 

Get Rich or Die Tryin' (2005) 799/K1
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
134 minuten

geregisseerd door Jim Sheridan
met 50 Cent, Joy Bryant en Terrence Howard

Losjes gebaseerd op het echte levensverhaal van rapper 50 Cent, is dit het verhaal van een drugsdealer die besluit zich op zijn grote passie te storten: hip-hop. Om een fatsoenlijke carrière als rapper van de grond te krijgen, zal hij echter eerst afstand moeten nemen van de criminele wereld...

 

Gone in Sixty Seconds (2000) 824/K1
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
117 minuten

geregisseerd door Dominic Sena
met Nicolas Cage, Giovanni Ribisi en Angelina Jolie

Het broertje van de gestopte autodief Memphis (Nicholas Cage) raakt in de problemen na een mislukte opdracht voor een crimineel. Memphis moet met een groep oude vrienden binnen 1 nacht 50 auto's stelen om zo het leven van z'n broer te redden.

 

Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) 804/K1
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / Japan
Misdaad / Komedie
116 minuten

geregisseerd door Jim Jarmusch
met Forest Whitaker, Henry Silva en Cliff Gorman

Ghost Dog woont boven de wereld, samen met een zwerm vogels, in een zelfgebouwd hok op het dak van een verlaten gebouw. Ghost Dog, moordenaar van beroep, laat zich leiden door een oude Samurai-tekst. Hij kan verdwijnen in de nacht en zich onopgemerkt door de stad verplaatsen. Op een dag wordt de code van Ghost Dog verraden door een gestoorde maffiafamilie die soms zijn diensten inhuurt. Hij reageert zoals een echte Samurai.

 
Ghost Ship (2002) 807/K1
Verenigde Staten / Australië
Horror / Avontuur
91 minuten

geregisseerd door Steve Beck
met Julianna Margulies, Gabriel Byrne en Desmond Harrington

Kapitein Murphy en zijn bergingsbemanning verdienen de kost met het lokaliseren, opknappen en naar de wal slepen van verlaten schepen. Als op een dag piloot Ferriman hen attendeert op een vreemd schip dat hij bij de kust van Alaska zag drijven, besluiten ze het schip te onderzoeken. Het oude verroeste schip lijkt verlaten, maar behuist iets onmenselijks. Het team komt er al snel achter dat het spookt op het schip en de bemanningsleden van Murphy's schip vallen een voor een ten prooi aan het kwaad dat op het schip huist.

 

Ginger Snaps (2000) 810/K1
Canada / Verenigde Staten
Horror / Thriller
108 minuten

geregisseerd door John Fawcett
met Emily Perkins, Katharine Isabelle en Mimi Rogers

De zussen Ginger en Brigitte zijn geobsedeerd met elkaar en de dood. Als Ginger op een avond door een mysterieus beest wordt aangevallen, helpt haar zus om de wonden te verbergen. Tot hun verrassing genezen de wonden erg snel, waarna Ginger steeds vreemder gedrag begint te vertonen.

 

Ginger Snaps Back: The Beginning (2004) 811/K1
Canada
Horror / Thriller
94 minuten

geregisseerd door Grant Harvey
met Emily Perkins, Katharine Isabelle en Nathaniel Arcand

Ginger en Brigitte Fitzgerald wonen niet meer in de troosteloze suburbs van Montreal, sterker nog Ginger en Brigitte bevinden zich nu ergens in Canada rond 1815. Na de dood van hun beider ouders komen ze aan bij een fort dat door een handjevol mannen wordt verdedigd tegen weerwolven. Uiteraard gebeurt het onvermijdelijke en één van de meisjes wordt gebeten. Is de zusterliefde sterker dan de vloek van de weerwolf?

 

Girl Next Door, The (2004) 812/K1
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
109 minuten

 geregisseerd door Luke Greenfield
 met Emile Hirsch, Elisha Cuthbert en Nicholas Downs

De dromen van Matthew worden opeens werkelijkheid, wanneer hij een pornoster als buurvrouw krijgt en ze verliefd   worden op elkaar. Haar werk komt hun relatie echter in de weg te staan en Matthew moet er alles aan doen om zijn ware  liefde te tonen en eindelijk eens keuzes in zijn leven te maken.

 

Cutting Edge: Going for the Gold, The (2006) 817/K1
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
98 minuten

geregisseerd door Sean McNamara
met Christy Carlson Romano, Ross Thomas en Christine Lakin

Jackie (Romano) is, net als haar ouders, een kunstschaatster, maar door een blessure heeft ze altijd een schaatspartner nodig. Op vakantie in Californië ontmoet ze Alex (Thomas), een getalenteerde surfer en skater, en ze worden verliefd. Ze besluiten om samen mee te doen aan een kunstschaatswedstrijd. Het vervolg en tevens een remake van de film 'The Cutting Edge' uit 1992.

 

Ghost and the Darkness, The (1996) 809/K1
Verenigde Staten
Actie / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Stephen Hopkins
met Val Kilmer, Michael Douglas en Tom Wilkinson

Luitenant-kolonel John Patterson, een jong en briljant ingenieur, vertrekt in 1896 naar Afrika. Zijn opdracht, de aanleg afwerken van een spoorweg tussen Mombassa en het Victoriameer. De brug over de Tsavoririvier, het belangrijkste bouwwerk van het project, moet het Britse imperium de controle verzekeren over de ivoorhandel tussen Oost-Afrika en een doorslaggevend voordeel opleveren in de strijd tegen de Franse en Duitse concurrenten. Op de werf van Tsavori is de sfeer helemaal verziekt, maar Patterson slaagt erin de orde te herstellen. Hij verwerft het respect van zijn manschappen als hij met één enkele kogel een dolende leeuw neerknalt. Enkele dagen later wordt er echter opnieuw een leeuw gesignaleerd...

 

Grudge, The (2004) 830/K1
Japan / Verenigde Staten / Duitsland
Horror / Mystery
92 minuten

geregisseerd door Takashi Shimizu
met Sarah Michelle Gellar, Jason Behr en Clea DuVall

De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.

 

Grudge 2, The (2006) 831/K1
Verenigde Staten / Japan
Horror
95 minuten

geregisseerd door Takashi Shimizu
met Sarah Michelle Gellar, Amber Tamblyn en Arielle Kebbel

De jonge Aubrey Davis (Amber Tamblyn) krijgt in Tokio te maken met dezelfde vloek die haar zus Karen (Sarah Michelle Gellar) achtervolgde. Deze bijzondere kracht haalt het slechtste in zijn slachtoffers naar boven, om vervolgens te vertrekken naar een nieuw over te nemen lichaam. En zo gebeurt het dat een groep mensen, die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben, één voor één ten prooi vallen aan deze vreselijke vloek.

 

Grudge 3, The (2009)

27/K4

Verenigde Staten
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Toby Wilkins
met Shawnee Smith, Marina Sirtis en Johanna E. Braddy

Een jonge Japanse vrouw zoekt het appartement op, waar de gebeurtenissen uit het tweede deel plaats vonden. Hier ontmoet ze een familie, die opgejaagd wordt door Kayako. Samen besluiten ze de vloek voor eens en altijd te stoppen.

 

Gladiator (2000) 814/K1
Verenigde Staten / Groot Brittannië
Drama / Actie
156 minuten / 173 minuten (extended edition)

geregisseerd door Ridley Scott
met Russell Crowe, Joaquin Phoenix en Oliver Reed

De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

 

Go (1999) 815/K1
Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
103 minuten

geregisseerd door Doug Liman
met Katie Holmes, Jay Mohr en Sarah Polley

Vanuit drie verschillende perspectieven zien we het verhaal van een groep Californische jongeren. Ze proberen geld te verdienen door te dealen, gebruiken zelf drugs, en gaan op stap in Las Vegas.

 

Going the Distance (2004) 818/K1
Canada
Komedie
93 minuten

geregisseerd door Mark Griffiths
met Christopher Jacot, Joanne Kelly en Jason Priestley

Nick heeft zijn leven al helemaal uitgestippeld , trouwen, kinderen en een mooi huis. Waar hij niet op gerekend heeft is dat zijn vriendin er vandoor gaat met een macho producer. Nick probeert van alles om zijn vriendin voor zich terug te winnen. 

 

Gomez & Tavarès (2003) 820/K1
Frankrijk
Actie / Komedie
109 minuten

geregisseerd door Gilles Paquet-Brenner
met Stomy Bugsy, Titoff en Elodie Navarre

Marseille. Tavares is een van de beste flikken in de stad. Hij kent het mileu van de criminaliteit heel goed en heeft soms de reputatie omkoopbaar te zijn. Hij is bezorgd wanneer hij hoort dat hij een nieuwe medewerker krijgt: Gomez, de meest rechtschapen flik van het Zuiden van Frankrijk...

 

Gothika (2003) 823/K1
Verenigde Staten
Horror / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Mathieu Kassovitz
met Halle Berry, Penélope Cruz en Robert Downey Jr.

Een psychologe wordt wakker als patiënte in de kliniek voor criminelen, waar zij zelf werkt. Ze ontdekt dat ze beschuldigd wordt van de moord op haar echtgenoot, maar ze kan zich daar niets van herinneren. Terwijl ze radeloos haar geheugen tracht terug te krijgen, merkt ze dat een wraakzuchtige geest haar manipuleert.

 

Guess Who (2005) 834/K1
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Kevin Rodney Sullivan
met Ashton Kutcher, Bernie Mac en Zoe Saldana

Simon Green is een succesvolle blanke jongeman met een leuke zwarte vriendin. Het leven lacht hem toe, totdat hij besluit dat het eens tijd wordt haar ouders te ontmoeten. Haar vader is bepaald niet onder de indruk van een blanke schoonzoon en bovendien gaat er voor Simon van alles mis tijdens het bezoek.

 

Vorige Pagina: (F) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: (H)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </body> </html>