Vorige Pagina: (F) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: (H)

 
Goodbye Bafana (2007) 142/K6
Duitsland / Frankrijk / België / Zuid-Afrika / Italië / Verenigd Koninkrijk / Luxemburg
Drama
118 minuten

geregisseerd door Bille August
met Joseph Fiennes, Dennis Haysbert en Diane Kruger

James Gregory (Joseph Fiennes), een racistische Zuid-Afrikaanse blanke, krijgt de opdracht om een belangrijke gevangene te bewaken op Robben Island. Gedurende de twintig jaar waarin zij met elkaar te maken krijgen, groeit er een band tussen de twee mannen, ondanks het feit dat de gevangene een neger is. De naam van de gevangene is Nelson Mandela (Dennis Haysbert).

 

Greatest Show on Earth The (1952) 124/K6
Verenigde Staten
Drama / Familie
152 minuten

geregisseerd door Cecil B. DeMille
met Charlton Heston, James Stewart en Betty Hutton

'The Greatest Show on Earth' is als een magiër die mensen van alle leeftijden van zes tot zestig van de alledaagse sleur naar de wereld van spanning, humor en uitdagende schoonheid haalt. Maar achter dit decor schuilt een leven van discipline, talent en moed. Één ding is zeker: het circus presenteert de grootste show op aarde.

 

Getaway (2013) 117/K6
Verenigde Staten / Bulgarije
Actie / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Courtney Solomon
met Ethan Hawke, Selena Gomez en Rebecca Budig

Brent Magna, een voormalige racecoureur, moet terug achter het stuur nadat zijn vrouw ontvoerd wordt door een mysterieus persoon die hem een aantal gevaarlijke opdrachten dwingt uit te voeren. Zijn enige bondgenoot is een jonge hacker genaamd The Kid. Samen proberen zij Brent’s vrouw te redden door gehoorzaam de instructies van de mysterieuze ontvoerder op te volgen, die hen ten alle tijden in de gaten houdt via camera’s geďnstalleerd in Brent’s auto.

 

Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey (1988) 112/K6
Verenigde Staten
Drama
129 minuten

geregisseerd door Michael Apted
met Sigourney Weaver, Bryan Brown en Julie Harris

Hoog in de jungle van Rwanda, diep verscholen in het diepe groen, zit een familie berggorilla's. Ze ontspannen zich en spelen in het gefilterde zonlicht. Bij hen hurkt een vrouw die hun bewegingen imiteert en doet alsof ze op bladeren kauwt om door het dominante mannetje aanvaard te worden. Die vrouw is Dian Fossey, een primatologe met een heel aparte benadering van haar onderwerp. Zo apart, dat haar imposante, charismatische verschijning en haar onverzettelijkheid haar tot doelwit van de lokale stropers maken. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Dian Fossey, haar studie van gorilla's en haar pogingen om de met uitsterven bedreigde apen te beschermen.

 

Get Lucky (2013) 80/K6
Verenigd Koninkrijk
Actie
86 minuten

geregisseerd door Sacha Bennett
met Craig Fairbrass, James Cosmo en Luke Treadaway

Lucky is een eenvoudige kruimeldief die er mee instemt om op een som vals geld te passen voor een vriend die problemen heeft met het gerecht. Wanneer na twee maanden het geld nog steeds niet is opgehaald, besluit hij het te verbranden om geen problemen te krijgen - wat resulteert in een bezoek aan de eerste hulp. Hier ontmoet hij Bridget waarmee hij een date regelt. De date verloopt zonder problemen totdat twee mannen hem knevelen en in de kofferbak van hun auto gooien. Het blijkt dat de twee mannen het geld van Lucky's vriend hebben gekocht en terug willen hebben, het complete bedrag van 150.000 pond. Lucky zal snel moeten scoren en besluit met een oude vriend een casino te beroven. Dit gaat echter ook niet helemaal volgens plan...

 

Gallowwalkers (2012) 67/K6
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Andrew Goth
met Wesley Snipes, Riley Smith en Kevin Howarth

Kaos (Wesley Snipes) is een vervloekte scherpschutter. Hij heeft ieder gevecht kunnen winnen en al zijn tegenstanders kunnen doden. Door zijn vloek keren zijn slachtoffers echter allemaal terug uit de dood. Om de weer levend geworden zombies te bestrijden huurt hij een jonge vechter in die hem moet helpen.

 

Great Gatsby,The (2013) 46/K6
Verenigde Staten / Australië
Drama / Romantiek
143 minuten

geregisseerd door Baz Luhrmann
met Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en Tobey Maguire

In het voorjaar van 1922 verlaat de schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) het Midwesten en verhuist naar New York City. Hij jaagt zijn eigen American Dream na en neemt zijn intrek in de buurt van de mysterieuze, altijd feestende miljonair Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), en zijn nicht Daisy (Carey Mulligan) en haar man Tom Buchanan (Joel Edgerton), een adellijke rokkenjager. Zo wordt Nick in de fascinerende wereld van de superrijken gezogen en wordt hij getuige van obsessie, waanzin en tragedie.

 
G.I. Joe: Retaliation (2013) 36/K6
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Jon M. Chu
met Dwayne Johnson, Jonathan Pryce en Bruce Willis

Het G.I. Joe team moet het opnemen tegen Zartan, Storm Shadow en Firefly. Zartan is vermomd als president van de Verenigde Staten en heeft nu alle wereldleiders in zijn broekzak, met als gevolg een naderende wereldoorlog waar vele onschuldigen het slachtoffer van gaan worden. Tevens beschikt hij over een aantal nieuwe handlangers die het G.I. Joe team moeten uitschakelen.

 
Gangster Squad (2013) 561/K5
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
113 minuten

geregisseerd door Ruben Fleischer
met Ryan Gosling, Sean Penn en Josh Brolin

Los Angeles, 1949. De meedogenloze maffiakoning Mickey Cohen (Sean Penn) voert het bewind in de stad en verrijkt zich door de inkomsten uit drugs, wapens, prostitutie en – als het even kan – elke weddenschap die afgesloten wordt ten westen van Chicago. En hij doet dit alles dankzij de bescherming van niet alleen z’n eigen crew, maar ook van de politie en de politici die hij onder de duim houdt. Hij schrikt zelfs de moedigste en hardste politieagenten af, behalve een kleine geheime afdeling van de LAPD die, onder leiding van Sgt. John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling), hun krachten bundelen om Cohen neer te brengen.

 
Girl with the Dragon Tattoo The (2011) 547 /K5
Verenigde Staten / Zweden / Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Drama / Thriller
158 minuten

geregisseerd door David Fincher
met Daniel Craig, Rooney Mara en Stellan Skarsgĺrd

Op 29 september 1966 is de 16 jaar oude Harriet Vanger spoorloos verdwenen. Nu, 40 jaar later, krijgt journalist Mikael Blomkvist een ongewone opdracht: hij wordt door grootindustrieel Henrik Vanger gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Wat hij eigenlijk wil is de waarheid achterhalen over Harriet. Mikael vindt dat hij wel even uit zijn sleur bij het tijdschrift kan komen en samen met computerdeskundige Lisbeth begint hij aan de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.

 

Gone (2012) 495 /K5
Verenigde Staten
Thriller
94 minuten

geregisseerd door Heitor Dhalia
met Amanda Seyfried, Jennifer Carpenter en Wes Bentley

Wanneer Jill Parrish (Amanda Seyfried) thuiskomt na een nachtdienst is het bed van haar zuster leeg. Ze is er zeker van dat de seriemoordenaar die haar twee jaar geleden ontvoerd heeft terug is gekomen om de klus af te maken. Maar de politie gelooft haar niet en ondertussen tikt de klok verder. Zonder enige hulp gaat Jill achter haar ontvoerder aan om haar zus te vinden en af te rekenen met de dader.

 
Get the Gringo (2012) 469 /K5
Verenigde Staten
Actie / Drama
95 minuten

geregisseerd door Adrian Grunberg
met Mel Gibson, Patrick Bauchau en Aaron Cohen

De film vertelt het verhaal van de beroepscrimineel Driver, die wordt opgepakt door de Mexicaanse autoriteiten. Hij wordt in een gevangenis gestopt vol zware criminelen, waar hij leert overleven met de hulp van een 9-jarig jongetje.

 
Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011) 453 /K5
Verenigde Staten / Verenigde Arabische Emiraten
Actie / Fantasy
95 minuten

geregisseerd door Mark Neveldine en Brian Taylor
met Nicolas Cage, Ciarán Hinds en Idris Elba

Johnny Blaze, a.k.a. 'The Ghost Rider' (Nicolas Cage) houdt zich schuil in Oost Europa, terwijl hij moeite heeft om zijn vloek te onderdrukken. Blaze wordt gerecruteerd door een sekte om het tegen de Duivel (Ciarán Hinds) op te nemen, die van plan is om een menselijke vorm aan te nemen, namelijk die van Blaze zijn zoon, op diens verjaardag.

 

Gundown, The (2011) 391 /K5
Verenigde Staten
Western
96 minuten

geregisseerd door Dustin Rikert
met Andrew W. Walker, Allison Gordon en Peter Coyote

Cole Brandt is op zoek naar wraak en gerechtigheid vanwege de dood van zijn vrouw en kind en belandt daarbij in het wetteloze Dead River. Hij wordt ingehuurd door Thomas Morgan om "The Majestic Saloon" te beschermen en ontmoet Cassey May, een prostituee die in "The Raven", het plaatselijke bordeel, werkt. Travis McCain, de eigenaar van The Raven, voert een waar schrikbewind over de stad en wanneer McCain hoort van de relatie van Cassey met Brandt, dreigt hij haar te vermoorden. Cassey ontvlucht het bordeel en zoekt bescherming bij Brandt.

 

Ghajini (2008) 388 /K5
India
Thriller
183 minuten

geregisseerd door A.R. Murugadoss
met Aamir Khan, Asin en Jiah Khan

Sanjay, een man die alles had, maar door een tragisch ongeval alles ook weer verliest. Daar houdt hij een zeldzame aandoening aan over waardoor zijn kortetermijngeheugen is aangetast. Hij kan gebeurtenissen ongeveer 15 minuten onthouden. Om niet volledig geďsoleerd te geraken van de wereld tatoeëert hij zijn lichaam en fotografeert hij alles wat hij belangrijk vind. Hij komt in aanraking met Chitra, een studente die onderzoek doet naar zijn aandoening. Zij komt erachter dat Sanjay zijn geliefde Kalpana heeft verloren en ontdekt ook wie hij werkelijk is. Sanjay worstelt met zijn verleden en wil zijn vrouw wreken, die vermoord is. Maar ook voor Chitra vormt hij een gevaar.

 

Golden Voyage of Sinbad, The (1974) 380/K5
Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Fantasy
105 minuten

geregisseerd door Gordon Hessler
met John Phillip Law, Caroline Munro en Tom Baker

Sinbad en zijn bemanning komen in het bezit van een gouden amulet. Diezelfde nacht krijgt Sinbad een droom over een man in het zwart en een vrouw met een oog op haar hand. Als hij spoedig daarna aan land gaat, ontmoet hij Koura, een duistere magiër. Koura beweert dat het amulet van hem is en wil het kost wat kost terug in zijn bezit hebben. Sinbad vlucht een nabijgelegen stad in. Daar ontmoet hij de vizier die ook in het bezit is van een gouden amulet. De twee amuletten passen in elkaar. Bijeen gevoegd met nog een derde deel, geven ze de plaats aan waar een schat rust van onnoemelijke waarde. Sinbad en de vizier zullen samen vertrekken om het derde amulet, en dus ook de schat, te zoeken. Ze worden vergezeld door Margianna, een slavin met de afbeelding van een oog op haar hand, en achtervolgt door Koura en zijn duistere machten.

 

Green Lantern (2011) 367/K5
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
114 minuten

geregisseerd door Martin Campbell
met Ryan Reynolds, Blake Lively en Peter Sarsgaard

Ergens in het universum bestaat er een kleine maar krachtige strijdmacht die al eeuwen bestaan heeft. Beschermers van vrede en recht met de naam Green Lanterns, een broederschap van strijders die gezworen hebben de intergalactische orde te bewaren. Iedere lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: de eerste mens ooit die ooit geselecteerd is, Hal Jordan (Ryan Reynolds).

 

Gone Baby Gone (2007) 330/K5
Verenigde Staten
Drama / Mystery
114 minuten

geregisseerd door Ben Affleck
met Casey Affleck, Michelle Monaghan en Morgan Freeman

Patrick Kenzie (Casey Affleck) en Angela Gennaro (Michelle Monaghan) zijn privé detectives in Boston. Beide zijn door schade en schande wijs geworden en hebben de stad op vele manieren leren kennen. Als er een vierjarig meisje gekidnapt blijkt te zijn, willen ze de zaak aanvankelijk niet aannemen. Maar haar tante blijft smeken en de detectives geven toe. Ze raken verwikkeld in een web van misdaden en blijken alles op het spel te moeten zetten.

 

Green Hornet, The (2011) 249/K5
Verenigde Staten
Actie / Komedie
119 minuten

geregisseerd door Michel Gondry
met Seth Rogen, Jay Chou en Christoph Waltz

Britt Reid (Seth Rogen) is de zoon van de bekendste en meest gerespecteerde mediamagnaat van L.A. Zijn zorgeloze leventje bestaat voornamelijk uit feestvieren, totdat zijn vader op mysterieuze wijze sterft en aan Britt zijn omvangrijke imperium nalaat. Britt sluit daarop vriendschap met één van zijn vaders werknemers, de toegewijde en inventieve Kato (Jay Chou). Ze besluiten om voor het eerst in hun leven iets zinvols te doen: de misdaad bestrijden. En de beste manier om dit te doen is... door zelf crimineel te worden. Zo wordt Britt 'The Green Hornet' en samen met Kato gaat hij de straat op, om de wet te beschermen door deze te overtreden... De vindingrijke Kato bouwt het ultieme retro-wapen: The Black Beauty, een snelle en onverwoestbare auto met de meest geavanceerde wapens aan boord. Met dit rijdende fort en de slimme gadgets van Kato worden ze al snel de schrik van iedere crimineel. Met behulp van Britts nieuwe secretaresse, Lenore Case (Cameron Diaz), openen ze de jacht op de man die de onderwereld van L.A. beheerst: Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz). Maar Chudnofsky heeft zijn eigen plan...

 

Game of Death (2010) 153/K5

Verenigde Staten
Actie / Avontuur

83 minuten

geregisseerd door Giorgio Serafini
met Wesley Snipes, Zoe Bell en Robert Davi

De bodyguard van een diplomaat raakt samen met nog een paar andere mensen gewond tijdens een moordaanslag. Ze worden allemaal naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. De bodyguard besluit samen met een zuster de diplomaat te beschermen tegen een groep genadeloze huurmoordenaars

 

Vorige Pagina: (F) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: (H)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </body> </html> <p><font face="Times New Roman" color="#511989"><!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><style> body {SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #E6D295; SCROLLBAR-BASE-COLOR: #E6D295;} </style><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --><!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><NOSCRIPT><NOSCRIPT><PLAINTEXT><PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p>