Vorige Pagina: (F) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: (H)

 
Great Raid The (2005) 27 /K9
Verenigde Staten / Australië
Actie / Oorlog
132 minuten

geregisseerd door John Dahl
met Benjamin Bratt, Joseph Fiennes en James Franco

Filipijnen, 1945. Het zesde Ranger Bataljon onder leiding van Kolonel Henry Mucci onderneemt een gewaagde missie om 500 Amerikaanse krijgsgevangenen te bevrijden uit een Japans kamp. Hiervoor zullen ze kilometers achter de vijandelijke linies moeten opereren.

 

Great Wall The (2016) 341 /K8
Verenigde Staten / China
Actie / Fantasy
103 minuten

geregisseerd door Yimou Zhang
met Matt Damon, Jing Tian en Pedro Pascal

William, een Europese huursoldaat, is samen met zijn kompaan op zoek naar een krachtig wapen als ze gevangen genomen worden door het Chinese leger. Vervolgens raken ze verzeild in een oorlog tegen monsters die het bestaan van China bedreigen. William moet kiezen tussen zich in de strijd mengen, of zijn oorspronkelijke zoektocht voortzetten.

 

Girl on the Train The (2016)   285/K8
Verenigde Staten
Mystery / Thriller
112 minuten

geregisseerd door Tate Taylor
met Emily Blunt, Rebecca Ferguson en Justin Theroux

Het verhaal volgt een recent gescheiden vrouw, Rachel genaamd, die de trein neemt naar Manhattan. Daar is ze getuige van een ogenschijnlijk perfect koppel, Scott en Megan. Maar op een dag gaat er iets mis tussen de twee en raakt Rachel verzeild in een mysterieus complot rondom de verdwijning van Megan Hipwell.
 

 

Genius (2016)   283/K8
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama
104 minuten

geregisseerd door Michael Grandage
met Colin Firth, Nicole Kidman en Jude Law

Genius vertelt het waargebeurde verhaal van de relatie tussen het literaire zwaargewicht Thomas Wolfe (Law) en de beroemde uitgever Max Perkins (Firth). Reeds op jonge leeftijd is de charismatische Wolfe erg succesvol. Perkins is dan weer één van de meest gerespecteerde en bekendste literaire uitgevers ter wereld, die iconische romanschrijvers als F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway ontdekt. Wanneer Wolfe en Perkins elkaar ontmoeten ontstaat er een tedere maar complexe vriendschap die het leven van beide briljante maar bijzonder verschillende mannen voorgoed zal veranderen.
 

 

Green Room (2015)  575/K3
Verenigde Staten
Horror / Thriller
94 minuten

geregisseerd door Jeremy Saulnier
met Imogen Poots, Alia Shawkat en Anton Yelchin

Een punkband die door een afgelegen gebied van de Pacific Northwest reist, krijgt een optreden aangeboden voor een publiek bestaande uit skinheads. Omdat hun toer niet lekker loopt besluiten ze het aan te nemen. Eenmaal aangekomen op de locatie lijkt alles goed geregeld te zijn en doen ze een redelijk succesvol optreden. Maar dan loopt de situatie uit de hand.

 

Gernika (2016) 100/K8
Spanje
Romantiek / Oorlog
106 minuten

geregisseerd door Koldo Serra
met Jack Davenport, James D'Arcy en María Valverde

Henry (James D'Arcy) is een briljante journalist die niet zijn beste tijd doormaakt en is overgeleverd aan cynisme en alcohol. Teresa (María Valverde) werkt als censor voor de Republiek en is verantwoordelijk voor het screenen van het nieuws dat journalisten naar het buitenland mogen sturen. Hun paden zullen in Gernika kruisen.

 

Good Kids (2016) 63/K8

Verenigde Staten
Komedie

86 minuten

geregisseerd door Chris McCoy
met Zoey Deutch, Nicholas Braun en Ashley Judd

De film volgt vier overijverige middelbare scholieren van Cape Cod tijdens de zomer na het afstuderen. Ze realiseren zich dat ze iets gemist hebben door altijd het beste jongetje van de klas te zijn. Ze besluiten zichzelf opnieuw te ontdekken wanneer de toeristen naar de stad komen om te feesten.
 

 

Gods of Egypt (2016) 38/K8
Verenigde Staten / Australië
Avontuur / Fantasy
127 minuten

geregisseerd door Alex Proyas
met Gerard Butler, Abbey Lee en Nikolaj Coster-Waldau

Set, de genadeloze God van de duisternis, heeft de troon van Egypte overgenomen en heeft het eens vreedzame en welvarende rijk veranderd in een grote chaos. Weinigen durven het op te nemen tegen hem. Een jonge dief, wiens geliefde gevangen is genomen door hem, tracht met behulp van de machtige god Horus Set te onttronen en te verslaan.

 

Götz von Berlichingen (2014) 342/K7
Duitsland
Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Carlo Rola
met Henning Baum, Dennenesch Zoudé en Andreas Günther

Duitsland, 16e eeuw. Adelheid, de even mooie als kille vrouw van de hooggeplaatste August von Walldorf, is de spil in een complot om de Duitse keizer Karl van de troon te stoten. Op diens plaats zou de Franse koning Frans I moeten komen, met wie Adelheid in het geheim een affaire heeft. Op een dag raakt roofridder Götz von Berlichingen tegen wil en dank bij het complot betrokken, als hij met zijn mannen een zwaarbewaakte koets overvalt. De bende maakt drie kisten vol Franse gouden munten buit, met het zegel van de koning erop. Wanneer Götz na een tumultueuze thuisreis eindelijk weer terug is op zijn burcht, blijkt zijn oude jeugdvriend Adelbert von Weislingen onverwacht op bezoek te zijn. Adelbert geeft Götz het dringende advies om het goud zo snel mogelijk terug te geven. Wat niemand weet, is dat Adelbert al een tijdje helemaal in de ban is van de mooie Adelheid, en dat zij hem zelfs opdracht heeft gegeven Götz te doden en het goud - haar goud - terug te halen...

 

Guest The (2014) 334/K7
Verenigde Staten
Thriller
99 minuten

geregisseerd door Adam Wingard
met Dan Stevens, Maika Monroe en Brendan Meyer

Een soldaat die met verlof is raakt bevriend met de familie van een mede-soldaat die gesneuveld is. Al snel wordt hij een gevaar voor iedereen in zijn omgeving wanneer de familie erachter komt dat hij niet is wie hij zegt.

 

Girl King The (2015) 325/K7
Finland / Duitsland / Canada / Zweden / Frankrijk
Drama / Romantiek
106 minuten

geregisseerd door Mika Kaurismäki
met Sarah Gadon, Malin Buska en Michael Nyqvist

Portret van de briljante, extravagante Kristina van Zweden. Als koningin vanaf de leeftijd van zes, raakt ze verscheurd tussen rede en passie, tussen haar opleiding tot moderne wereldgeest en haar strikte opvoeding als prins. Helemaal als de conservatieve krachten om haar heen zich tegen haar ideeën om Zweden te moderniseren keren. Als de jonge vorstin dan ook nog eens verliefd wordt, gebruikt de oppositie haar ontwakende seksualiteit al snel als wapen tegen haar bewind.

 

Grey Owl (1999) 253/K7
Verenigd Koninkrijk / Canada / Verenigde Staten
Drama
120 minuten

geregisseerd door Richard Attenborough
met Pierce Brosnan, Annie Galipeau en Stewart Bick

De indiaanse pelsjager Archie Grey Owl (Brosnan) en zijn partner Pony leiden een teruggetrokken bestaan in de Canadese bossen. Door zijn krantenartikelen over het leven in de wildernis en de bedreiging van de Canadese natuur, is Grey Owl een bekendheid geworden. Voor promotie van zijn autobiografie reist Grey Owl naar Engeland, waar hij met open armen ontvangen wordt. Tot een journalist een zwarte periode uit Grey Owls leven oprakelt.

 

Goosebumps (2015) 243/K7
Verenigde Staten
Komedie / Horror
103 minuten

geregisseerd door Rob Letterman
met Odeya Rush, Ella Wahlestedt en Jack Black

Tiener Zach Cooper vindt het allesbehalve leuk dat hij vanuit de grote stad naar het platteland moet verhuizen. Maar wanneer hij zijn mooie buurmeisje Hannah ontmoet fleurt hij op. Hannah heeft echter een mysterieuze vader, niemand minder dan R.L.Stine, auteur van de bestseller reeks "Goosebumps". Stine is een vreemde man, en de reden daarvoor is dat hij de gevangene is van zijn eigen verbeelding. De monsters die zijn boeken zo beroemd maken zijn echt, en Stine beschermt zijn lezers door ze gevangen te houden in zijn boeken. Wanneer Zach per ongeluk de monsters vrijlaat beginnen ze het dorpje te terroriseren.
 

 

Going Postal (2010) 241/242/ K7
Verenigd Koninkrijk
Komedie / Fantasy
182 minuten

geregisseerd door Jon Jones
met Richard Coyle, David Suchet en Charles Dance

Na enkele jaren van liegen en bedriegen valt het doek voor Moist Von Lipwig. Hij wordt betrapt, gepakt en opgehangen. Maar hij sterft niet. Von Lipwig wordt opnieuw voorgeleid en krijgt van de patriciër van Ank Morpork twee keuzes: alsnog sterven, of het verouderde postbedrijf van de stad overnemen. Daar zal hij in het gareel worden gehouden door de golem Mr Pump, zijn reclasseringsambtenaar. Gebaseerd op het gelijknamige boek uit de Discworldserie.

 

Gunpowder, Treason and Plot (2004) 173/174/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama
204 minuten

geregisseerd door Gillies MacKinnon
met Robert Carlyle, Clémence Poésy en Catalin Babliuc

Als de mooie, jonge katholieke koningin Mary uit Frankrijk terugkeert om de Schotse troon op te eisen, treft ze een verdeeld, wetteloos land aan waar moord en doodslag hoogtij vieren. De 19-jarige maakt zich sterk voor herstel, van eenheid en geloofsvrijheid, maar ze moet het opnemen tegen een groep verraderlijke edelen die het op de macht voorzien hebben. Omdat ze geen leger op de been kan brengen, moet Mary zich uiteindelijk overgeven aan James en de protestanten. Ze weet haar minnaar Lord Bothwell en haar enige zoon James nog in veiligheid te brengen, maar zelf treft haar het wrede lot van levenslange opsluiting.

 

Gift The (2015) 132/K7
Australië / Verenigde Staten
Drama / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Joel Edgerton
met Jason Bateman, Joel Edgerton en Rebecca Hall

Simon en Robyn zijn een jong echtpaar van wie het leven gaat zoals gepland, totdat ze een kennis van de middelbare school ontmoeten en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt. Op het eerste gezicht herkent Simon de man niet, maar de reeks toevallige ontmoetingen leiden er toe dat een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt blootgelegd. Wanneer Robyn achter de verontrustende waarheid komt, vraagt ze zich af hoe goed mensen de persoon die het dichtst bij hun staat nu eigenlijk kennen.

 

Gunman The (2015) 85/K7
Verenigde Staten / Frankrijk / Spanje
Actie / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Pierre Morel
met Sean Penn, Jasmine Trinca en Javier Bardem

Jim Terrier (Sean Penn), voormalig lid van de Special Forces, wordt achtervolgd door zijn verleden wanneer één van zijn voormalige werkgevers hem probeert te vermoorden. Een spannend kat- en muisspel brengt Terrier vanuit de jungle van Afrika tot in de straten van Londen en Barcelona in een missie om al zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Terrier weet dat er maar één manier is om zichzelf te redden: hij moet één van de meest invloedrijke organisaties ter wereld uitschakelen.

 

Grey The (2011) 60/K7
Verenigde Staten
Actie / Drama
117 minuten

geregisseerd door Joe Carnahan
met Liam Neeson, Dermot Mulroney en Joe Anderson

Nadat hun vliegtuig crasht, strandt een groepje medewerkers van een olieplatform in het ijskoude Alaska. Ze bevinden zich in het territorium van een groep wolven die hen als indringers zien. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven om niet ten prooi te vallen aan de hongerige wolven.

 

Good People (2014) 57/K7
Verenigde Staten
Drama / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Henrik Ruben Genz
met James Franco, Kate Hudson en Omar Sy

Een jong Amerikaans koppel dat in Londen woont raakt diep in de schulden ten gevolge van een renovatie. Dan ontdekken ze dat de huurder in het appartement onder hen gestorven is en 200.000 dollar contant heeft achtergelaten. Het enige wat ze moeten is het geld grijpen en al hun problemen zijn opgelost. Dat doen ze dan ook. En dat is het moment waarop erge dingen gebeuren met goede mensen.

 

Good Kill (2014) 49/K7
Verenigde Staten
Drama
104 minuten

geregisseerd door Andrew Niccol
met Ethan Hawke, January Jones en Zoë Kravitz

Een voormalig straaljagerpiloot uit Las Vegas is nu een piloot van een drone. Twaalf uur per dag vecht hij tegen de Taliban met een afstandsbediening, waarna hij naar huis gaat en de andere twaalf uur ruziet met zijn vrouw en kinderen. De piloot begint de missie echter in twijfel te trekken. Hij heeft het vermoeden dat hij meer terroristen creëert dan vermoordt.

 

Vorige Pagina: (F) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: (H)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p> </body> </html> <p><font face="Times New Roman" color="#511989"><!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><style> body {SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #000000; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #E6D295; SCROLLBAR-BASE-COLOR: #E6D295;} </style><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --><!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><NOSCRIPT><NOSCRIPT><PLAINTEXT><PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></p>