Vorige Pagina: (G) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgen Pagina: (I)

 
Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) 206/K4
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
153 minuten

geregisseerd door David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half-Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) 855/K1

Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ
Avontuur / Fantasy
138 minuten

 Ook Nederlands gesproken

geregisseerd door David Yates
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Harry word dit jaar opgehaald bij de Muggles door een groep tovenaars opgericht door Dumbledore, de Order of the Phoenix, deze proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van die Order blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Hogwarts. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares verweer tegen de zwarte kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten, Dumbledore's Army. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Black, die wordt gemarteld door Voldemort... 

 

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) 854/K1
Groot BrittanniŽ / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
157 minuten

geregisseerd door Mike Newell
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar de Hogwarts school, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Weasley op spectaculaire wijze bij de Dursleys opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Quidditch tussen Ierland en Bulgarije! Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Hogwarts een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat "Hij Die Niet Genoemd Mag Worden" opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter...

 

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) 856/K1

Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ
Avontuur / Fantasy
141 minuten


 Ook Nederlands gesproken

geregisseerd door Alfonso Cuarůn
met Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson

Het is Harry's derde jaar op Hogwarts. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Black, is ontsnapt uit de Azkaban gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Hogwarts zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Black, en zijn connecties met Harry's familie.

 

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) 853/K1
Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
161 minuten

geregisseerd door Chris Columbus
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Vlak voor zijn tweede jaar op de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Snape en zijn klasgenoot Draco Malfoy. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gilderoy Lockhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Hogwarts-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

 

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) 857/K1

Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
152 minuten

 Ook Nederlands gesproken

geregisseerd door Chris Columbus
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt. Op een dag krijgt hij te horen dat zijn ouders tovenaars waren, en dat hij uitgenodigd is om te gaan studeren aan de Hogwarts School voor Hekserij en Tovenarij.

 
Hidalgo (2004) 874/K1
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
136 minuten

geregisseerd door Joe Johnston
met Viggo Mortensen, Omar Sharif en Frank Collison

Frank T. Hopkins, een van de beste paardrijders op de lange afstanden, brengt z'n tijd door als artiest in Wild West shows. Z'n claim dat zijn paard Hidalgo het beste ter wereld is valt niet in goede aarde bij een Arabische sjeik, die hem uitnodigt dit te bewijzen in een 3000-mijl lange race door de Arabische woestijn.

 

Haunted Mansion, The (2003) 859/K1
Verenigde Staten
Komedie / Horror
84 minuten

geregisseerd door Rob Minkoff
met Eddie Murphy, Jennifer Tilly en Terence Stamp

Jim Evers, een makelaar, die altijd zijn gezin heeft verwaarloosd, gaat met zijn gezin een weekendtripje houden. Maar eerst moet hij nog even bij een potentiŽle klant langs. Hij komt erachter dat de man des huizes, een geest is, die eeuwen geleden met een vrouw was getrouwd die sprekend op Jim's vrouw lijkt, wie nu als bruid moet dienen. Jim moet deze vloek zien te verbreken. Dit zorgt er voor dat hij in gaat zien hoe belangrijk z'n familie voor hem is.

 

Hitch (2005) 883/K1
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door Andy Tennant
met Will Smith, Eva Mendes en Kevin James

De meeste mannen hebben problemen met het vinden van liefde, doordat ze zichzelf niet kunnen zijn. Alex "Hitch" Hitchens (Will Smith) is gespecialiseerd adviseur in eerste indrukken en helpt mannen met dit probleem. Hij organiseert de eerste drie afspraakjes van zijn cliŽnten en stiekem is Hitch verantwoordelijk voor honderden huwelijken in New York. Sara (Eva Mendes), verslaggeefster voor een dagelijks roddelblad, komt in aanraking met Hitch en haar professionele en persoonlijke leven komen hierdoor overhoop te liggen.

 

Hills Have Eyes, The (2006) 845/K1
Verenigde Staten
Horror / Thriller
107 minuten

geregisseerd door Alexandre Aja
met Aaron Stanford, Dan Byrd en Emilie de Ravin

Een Amerikaanse familie is met de camper op reis. Wanneer hun camper het echter opeens begeeft midden in de woestijn van New Mexico, merken ze al snel dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.

 

Hard Target (1993) 841/K1
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
97 minuten

geregisseerd door John Woo
met Jean-Claude Van Damme, Lance Henriksen en Arnold Vosloo

Een vrouw huurt een 'rondtrekkende' man in als haar gids door New Orleans om op zoek te gaan naar haar vermiste vader. Ze ontdekken een dodelijk kat- en muis spel dat met de verdwijning van haar vader te maken heeft.

 

Heat (1995) 866/K1
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
171 minuten

geregisseerd door Michael Mann
met Al Pacino, Robert De Niro en Val Kilmer

Detective Vincent Hanna is geobsedeerd door de dief Neil McCauley, en probeert hem desnoods ten koste van z'n privťleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

 

Her Minor Thing (2005) 887/K1
Verenigde Staten
Romantiek / Komedie
91 minuten

geregisseerd door Charles Matthau
met Estella Warren, Christian Kane en Kathy Griffin

Jeana is een professionele, 25-jarige vrouw. Haar leven verandert totaal wanneer haar vriendje op de televisie vertelt dat ze nog maagd is. Opeens zit elke man van de stad achter haar aan.

 

Hide and Seek (2005) 875/K1
Verenigde Staten
Thriller / Horror
100 minuten

geregisseerd door John Polson
met Robert De Niro, Dakota Fanning en Famke Janssen

Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan.

 

Covert One: The Hades Factor (2006) 836/K1
Verenigde Staten
Thriller
160 minuten

geregisseerd door Mick Jackson
met Stephen Dorff, Mira Sorvino en Blair Underwood

Voormalig geheim agent en ziekte-specialist John Smith werkt voor Covert One, een geheim spionagenetwerk bestaande uit poilitieke en technologische experts. Hun taak is corruptie en samenzwering op het hoogste niveau uit te schakelen. Wanneer drie Amerikaanse soldaten in Afghanistan besmet raken met het Ebola-virus, komt het team van Smith in actie. Ze merken al snel dat het zich snel verspreidende virus niet zomaar is ontstaan maar een moedwillig biologisch wapen is.

 

Hard Corps, The (2006) 848/K1
Verenigde Staten
Actie
110 minuten

geregisseerd door Sheldon Lettich
met Jean-Claude van Damme, Vivica A. Fox en Razaaq Adoti

Phillip Sauvage is een harde jongen die de laatste drie jaar gevochten heeft in Afghanistan en Irak en die nu is ingehuurd als bodyguard van een wereldkampioen zwaargewicht bokser. De bokser heeft ruzie gehad met een gevaarlijke bekende rapper en daarom is bescherming noodzakelijk voor hem. Sauvage krijgt de opdracht een team samen te stellen, "The Hard Corps", om de bokser en zijn familie te beschermen. Maar persoonlijke problemen ontstaan wanneer de bokser er achter komt dat zijn zus verliefd is op zijn nieuwe bodyguard.

 

Hard Luck (2006) 850/K1
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Mario Van Peebles
met Wesley Snipes, Cybill Shepherd en Mario van Peebles

Drie parallelle verhalen over enkele criminele figuren. Een voormalig drugdealer (Snipes) probeert op het rechte pad te blijven, totdat hij de kans krijgt 2 koffers met geld te stelen. Ondertussen probeert een huisvrouw van middelbare leeftijd (Shepherd) haar sadistische acties te verbergen.

 

Holiday, The (2006) 888/K1
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
138 minuten

geregisseerd door Nancy Meyers
met Cameron Diaz, Kate Winslet en Jude Law

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

 

Herbie: Fully Loaded (2005) 871/K1
Verenigde Staten
Avontuur / Komedie
101 minuten

geregisseerd door Angela Robinson
met Lindsay Lohan, Michael Keaton en Matt Dillon

Maggie Peyton is de nieuwe eigenaresse van de Volkswagen Kever Herbie, nummer 53, het autootje met een eigen wil. Wanneer Maggie ontdekt dat dit niet zomaar een auto is, besluit ze hem klaar te stomen voor de NASCAR-wedstrijden.

 

Hancock (2008) 842/K1
Verenigde Staten
Actie / Komedie
92 minuten

geregisseerd door Peter Berg
met Will Smith, Charlize Theron en Jason Bateman

Grote macht brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee en dat weet iedereen. Iedereen behalve Hancock. Hij is een nerveuze, sarcastische en onbegrepen kerel vol tegenstrijdigheden en zijn goed bedoeld heldhaftig gedrag bereikt misschien wel zijn doel en redt talloze levens, maar laat ook een indrukwekkend spoor van vernieling na. Het publiek heeft er uiteindelijk de buik van vol, tot op de dag dat hij het leven redt van PR directeur Ray Embrey (Jason Bateman). Dan begint de sardonische superheld te beseffen dat hij misschien toch ook een kwetsbare kant heeft. Dat onder ogen zien zou wel eens Hancocks grootste uitdaging ooit kunnen worden en een opdracht die misschien onmogelijk zal blijken vermits Rays vrouw, Mary (Charlize Theron), benadrukt dat hij een hopeloos geval is.

 

Vorige Pagina: (G) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgen Pagina: (I)

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </body> </html>