Vorige Pagina: (H) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: ( J )

 

Instinct to Kill (2001) 12/K2
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Gustavo Graef-Marino
met Mark Dacascos, Missy Crider en Tim Abell

Jim Brecket lijkt de droomman voor Tess. Ze komt achter de ware aard van Jim en dat hij maar liefst negen moorden op zijn geweten heeft. Tess vreest voor haar leven nu Jim weet dat zij van zijn misdaden afweet. Ze schakelt de hulp van ex-commandant J.T. Dillon in om haar de nodige dodelijke vechttechnieken te leren. Want om te overleven zal ze moeten doden om niet gedood te worden.

 

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) 427/K3
Verenigde Staten
Drama / Horror
122 minuten

geregisseerd door Neil Jordan
met Brad Pitt, Tom Cruise en Kirsten Dunst

De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac (Pitt). In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat (Cruise) gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.

 

Imperium: Nerone (2004) 05/K2
Italië / Spanje / Groot Brittannië
Drama / Oorlog
185 minuten

geregisseerd door Paul Marcus
met Hans Matheson, Laura Morante en Rike Schmid

Keizer Caligula is buiten zinnen en stuurt zijn zus Agrippina in ballingschap. Ze wordt gescheiden van haar enige zoon Nero. Amper 8 jaar oud wordt hij bij zijn tante Domitia geplaatst. Daar komt hij in aanraking met poëzie en theater en groeit op tot een vastberaden volwassene. Als Caligula wordt vermoord kan Nero eindelijk zijn moeder in de armen sluiten. Agrippina heeft maar één doel voor ogen, haar zoon moet keizer worden. Nero wordt gedwongen van zijn liefde voor Atte af te zien. Met behulp van Seneca begint hij aan een serie van politieke hervormingen die de macht van de rijke senatoren moet breken. Terwijl Atte het Christendom ontdekt, wordt Nero tot waanzin gedreven. Dan begint het leger een opstand. Nero, verlaten door iedereen, pleegt zelfmoord. Atte is de enige persoon die ervoor wil zorgen dat hij een waardige begrafenis krijgt.

 

Into the West (2005) 177/178/179/180/K1

Verenigde Staten
Western / Drama
700 minuten (miniserie)

geregisseerd door Robert Dornhelm, Sergio Mimica-Gezzan, Jeremy Podeswa, Timothy Van Patten,

Michael W. Watkins en Simon Wincer met Matthew Settle, Skeet Ulrich en Michael Spears

Het verhaal volgt twee families enkele generaties lang, één kolonistenfamilie uit Virginia die naar het Westen trekt en de ander een familie van Indianen van de Lakota-stam. De twee families maken allerlei roerige tijden en verscheidene historische gebeurtenissen mee, waarin culturele problemen schering en inslag zijn.

 

I Know What You Did Last Summer (1997) 03/K2
Verenigde Staten
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Jim Gillespie
met Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe

Op de weg naar huis rijden vier jongeren met de auto een wandelaar aan. Ze maken een afspraak nooit iets over dit voorval te vertellen. Een jaar later, terwijl iedereen zijn leventje weer heeft opgepakt, beginnen de jongeren één voor één berichten te krijgen van iemand die zegt te weten wat er zich het jaar er voor allemaal heeft afgespeeld.

 
I Still Know What You Did Last Summer (1998) 13/K2
Verenigde Staten
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Danny Cannon
met Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr. en Brandy

Julie James weet, na de gebeurtenissen in het eerste deel, eindelijk haar leventje weer op te pakken. Haar kamergenote wint een reis voor 4 personen naar een tropisch eiland, en om de stress tegen te gaan besluit Julie mee te gaan. Op het eiland blijkt er echter iemand te zijn die nog steeds weet wat ze vorig jaar allemaal uitgespookt heeft.

 

I'll Always Know What You Did Last Summer (2006) 3/K2
Verenigde Staten
Horror / Mystery
92 minuten

geregisseerd door Sylvain White
met Star LaPoint, Brooke Nevin en Don Shanks

Een groep tieners uit een klein dorp in Colorado doden per ongeluk een vriend door een uit de hand gelopen grap tijdens een vier-juli-viering. Ze besluiten het lichaam te verduisteren en de moord altijd geheim te houden, maar precies een jaar later, tijdens de volgende vier-juli-viering, worden ze bedreigd door mysterieuze telefoontjes van iemand die kennelijk op de hoogte is van het voorval.

 

I Got the Hook Up (1998) 01/K2
Verenigde Staten
Komedie
93 minuten

geregisseerd door Michael Martin
met Master P., Anthony Johnson en Gretchen Palmer

Black en Blue zijn twee kleine criminelen die vanuit hun bestelwagen T.V.'s en stereo's verkopen. Wanneer een bezorger een lading mobiele telefoons verkeerd bezorgd besluiten zij daar een slaatje uit te slaan. Met behulp van een plaatselijke hacker en een sexy secretaresse loopt het geld binnen, maar dan krijgen ze het aan de stok met een grote crimineel.

 

I Spy (2002) 02/K2
Verenigde Staten
Actie / Komedie
96 minuten

geregisseerd door Betty Thomas
met Eddie Murphy, Owen Wilson en Famke Janssen

Als de Switchblade, het prototype van het meest gesofistikeerde Stealth-gevechtsvliegtuig van de VS luchtmacht, gestolen wordt, wordt een beroep gedaan op een van de CIA-topspionnen, Alex Scott. Wat hij echter niet verwacht, is dat hij als partner een eigenwijze burger, de bokskampioen Kelly Robinson, krijgt. Samen moeten ze een gevaarlijke top secret spionagemissie tot een goed einde brengen. Hun opdracht: met een mengeling van vakkundigheid en humor moeten ze Arnold Gundars, één van de meest succesvolle illegale wapenhandelaars ter wereld, te pakken krijgen en zijn misdadige plannen voor het vliegtuig dwarsbomen.

 

Ice Princess (2005) 925/K1
Verenigde Staten / Canada
Komedie / Drama
92 minuten

geregisseerd door Tim Fywell
met Michelle Trachtenberg, Kim Cattrall en Joan Cusack

Casey Howard (Michelle Trachtenberg) is niet de mooiste schaatsster van het ijs, maar met behulp van haar coach, ouders en de berijder van de boenmachine kan niets haar stoppen in het bereiken van haar droom: ze wil kampioen figuurschaatsen worden.

 

Icon (2005) 926/K1
Verenigde Staten
Thriller
180 minuten

geregisseerd door Charles Martin Smith
met Patrick Swayze, Joss Ackland en Ben Cross

Het is 1999 en Rusland staat aan de rand van de afgrond. Elke vorm van maatschappelijke orde is zoek, op sociaal en moreel gebied is de chaos compleet, het dagelijks leven wordt geterroriseerd door de nieuwe mafia. In het Westen doet men of z'n neus bloedt - op een handjevol politieke waarnemers na, die beseffen dat een Russisch debâcle ook buiten de landsgrenzen vernietigende consequenties zal hebben, waarbij de huidige Balkan-conflicten te verwaarlozen zijn. Dan klinkt er een nieuwe geluid. De stem van Igor Komarov, een charismatisch volksmenner die de massa ervan weet te overtuigen dat alleen hij in staat is het oude Rusland in al zijn glorie weer een vooraanstaande plaats op de wereldkaart te geven.

 

Immortel (ad Vitam) (2004) 04/K2
Frankrijk / Italië / Groot Brittannië
Thriller / Science-Fiction
103 minuten

geregisseerd door Enki Bilal
met Linda Hardy, Thomas Kretschmann en Charlotte Rampling

New York, 2095. De stad New York bestaat uit drie verschillende niveaus. In deze metropool arriveert de Egyptische god Horus, die de melkweg heeft doorkruist om een uitverkoren vrouw te vinden, de blauwharige Jill. Alleen zo kan hij zijn eigen onsterfelijkheid behouden. Horus neemt een menselijke gedaante aan en probeert Jill voor zich te winnen. Horus moet haast maken, want New York stevent af op de Apocalyps: criminaliteit en geweld heersen in de onderste lagen van de stad, mutanten mengen zich onder de bevolking en een seriemoordenaar maakt het derde niveau van de stad onveilig…

 

In Hell (2003) 06/K2
Verenigde Staten
Actie / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Ringo Lam
met Jean-Claude Van Damme, Michael Bailey Smith en Marnie Alton

Ingenieur Kyle Lord vermoordt de man die zijn vrouw heeft verkracht en komt terecht in een zware gevangenis waar de directeur wedstrijden onder de gevangen organiseert. De gevangenis herbergt de zwaarste criminelen van heel Rusland. Door deel te nemen aan die gevechten daalt Kyle langzaam tot het niveau van de monsters die hij veracht. Het is aan Kyle om zichzelf weer terug te vinden en wraak te nemen!

 

In-Laws, The (2003) 11/K2

Verenigde Staten / Duitsland
Komedie / Actie
98 minuten

geregisseerd door Andrew Fleming
met Albert Brooks, Michael Douglas en Ryan Reynolds

De kinderen van twee mannen (Brooks en Douglas) staan op het punt met elkaar te trouwen.

De één is een arts en de ander een CIA-agent en voordat de bruiloft heeft plaatsgevonden geraken de twee in een avontuur dat hen naar Zuid-Amerika brengt.

 

 

Interpreter, The (2005) 936/K1
Groot Brittannië / Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Thriller
128 minuten

geregisseerd door Sydney Pollack
met Nicole Kidman, Sean Penn en Catherine Keener

Politieke intriges en misleiding bij de Verenigde Naties in New York. Een VN-tolk (Kidman) hoort bij toeval dat er plannen worden gemaakt voor een moordaanslag op een Afrikaanse leider. Ze probeert er samen met een FBI-agent (Penn) een stokje voor te steken.

 

In Her Shoes (2005) 930/K1
Verenigde Staten
Komedie / Drama
130 minuten

geregisseerd door Curtis Hanson
met Cameron Diaz, Shirley MacLaine en Toni Collette

Maggie en Rose zijn zussen, maar ze verschillen als dag en nacht. Maggie is mooi en sexy, een tikje oppervlakkig en charmant. Ze is dol op winkelen maar heeft geen huis, carriere en geld. Rose is twee jaar ouder, en lijkt in niets op Maggie. Ze is advocate en heeft haar pensioenvoorziening al geregeld. Ze heeft een relatie met een gescheiden collega, waarvan ze hoopt dat die zal uitmonden in een huwelijk. Als Maggie bij haar zoveelste baantje de laan uit vliegt, gaat ze voor hulp naar Rose, die voor de zoveelste keer probeert haar zus te helpen. Maar als blijkt dat Maggie niet alleen een voorkeur heeft voor de schoenen van Rose, maar ook voor haar minnaar, ontspoort hun toch al wankele relatie. Dan komt Ella in hun leven: hun grootmoeder die ze al twintig jaar niet hebben gezien. Zij brengt Maggie en Rose samen in haar huis in Florida, waarop even hilarische als hartverscheurende verwikkelingen volgen.

 

In the Mix (2005)  

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Ron Underwood
met Usher Raymond, Chazz Palminteri en Emmanuelle Chriqui

In de film zien we hoe Darrel Williams in de huid kruipt van een hulpje van de maffia, dat moet instaan voor

de bescherming van de dochter van de maffiabaas.

Maar niemand weet dat Darrel Williams en de dochter heimelijk smoorverliefd worden op elkaar. 

 

Inside Man (2006) 935/K1
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
129 minuten

geregisseerd door Spike Lee
met Denzel Washington, Clive Owen en Jodie Foster

Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madaline White (Jodie Foster) een effectenmakelaar met belangrijke connecties.

 

Into the Blue (2005) 937/K1
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door John Stockwell
met Paul Walker, Jessica Alba en Josh Brolin

Een groepje duikers komt zwaar in de problemen, als ze de illegale lading van een gezonken vliegtuig vinden. De vracht behoort namelijk toe aan een grote drugshandelaar.

 

Island, The (2005) 15/K2
Verenigde Staten
Science-Fiction / Actie
136 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Ewan McGregor, Scarlett Johansson en Steve Buscemi

Het verhaal draait om een kloon (McGregor) die huist in het Utopian Centre, een technologisch geavanceerd laboratorium gevestigd in een bunker diep onder de grond in een woestijn. Wanneer hij achter de waarheid van zijn bestaan komt, probeert hij uit het complex te ontsnappen.

 

Vorige Pagina: (H) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: ( J )

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </body> </html>