Vorige Pagina: (H) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: ( J )

 

Impressionists, The (2006)

461/462/463/K4

Verenigd Koninkrijk
Drama
177 minuten

geregisseerd door Mary Downes en Tim Dunn
met Richard Armitage, Amanda Root en Julian Glover

Drama over de hechte band tussen de meest illustere schilders uit de impressionistische periode. Degas, Monet, Manet, Renoir en Cézanne. In Parijs in 1862 creeëren deze schilders werken over hoe zij de wereld zien, in plaats van de opgelegde kunststandaard.

 

Ice Castles (2010) 417/K4
Verenigde Staten
Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Donald Wrye
met Taylor Firth, Rob Mayes en Henry Czerny

Alexis Winston is een jong meisje dat droomt om een kampioene te worden in het kunstschaatsen. Maar als ze aan het trainen is, ondervindt Alexis dat ze langzaamaan haar zicht begint te verliezen, wat haar dromen dreigt te vernietigen. Middenin haar zelfmedelijden wordt ze verliefd op een knappe jongeman, genaamd Nick, die met de hulp van de familie, helpt om haar te laten beseffen dat er nog steeds een weg is om haar dromen te laten vervullen.

 

Impact (2008) 418/K4
Duitsland / Verenigde Staten / Canada
Actie / Science-Fiction
180 minuten (miniserie, 2 delen)

geregisseerd door Mike Rohl
met Natasha Henstridge, David James Elliott en Benjamin Sadler

Tijdens een enorme meteorenregen knalt een asteroïde met enorme kracht tegen de maan aan. De fragmenten van deze asteroïde en stukjes van de maan zelf, komen op de aarde terecht. De aanvankelijke schade is minimaal en experts zeggen dat ook de beschadigingen aan de maan geen nadelige effecten zullen hebben. Maar dan beginnen zich toch afwijkende zaken voor te doen. Belangrijke wetenschappers ontdekken dat de koers van de maan definitief veranderd is en dat deze nu op de aarde afstevent.

 

Imaginarium of Doctor Parnassus, The (2009) 396/K4
Verenigd Koninkrijk / Canada / Frankrijk
Mystery / Fantasy
122 minuten

geregisseerd door Terry Gilliam
met Heath Ledger, Christopher Plummer en Lily Cole

De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer), die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om het publiek nog nooit vertoond vertier voor te schotelen. Zijn gave maakt het zijn publiek mogelijk om via een magische spiegel aan de realiteit van alledag te ontsnappen. Maar er rust ook een vloek op hem. Al eeuwen lang sluit hij namelijk weddenschappen af met de duivel, Mr. Nick (Tom Waits), waaraan hij o.m. zijn exclusieve onsterfelijkheid te danken heeft. Diezelfde Mr. Nick keert nu terug om een prijs voor hemzelf op te eisen, namelijk de innemende en kostbare dochter van Dr. Parnassus, Valentina (Lily Cole), op de dag dat ze zestien jaar wordt. Dr. Parnassus heeft nog een laatste weddenschap met Mr. Nick nodig om zich uit deze benarde situatie te redden.

 

In the Electric Mist (2009) 234/K4
Verenigde Staten
Drama
117 minuten

geregisseerd door Bertrand Tavernier
met Tommy Lee Jones, Peter Sarsgaard en Mary Steenburgen

Detective Dave Robicheaux onderzoekt de moord op een hoertje. Hij verdenkt maffiabaas Julie – Baby Feet – Balboni achter deze bloederige misdaad maar heeft nog geen bewijs. Als een filmploeg neerstrijkt in Lousiana ontdekt hij dat de nieuwe film geproduceerd wordt met de steun van maffiabaas Baby Feet. Hollywoodster Elrod Sykes vervult de hoofdrol in deze burgeroorlogsfilm. Als Elrod Sykes aangehouden wordt door detective Robicheaux voor het rijden onder invloed, begint deze loslippig te worden. Hij brabbelt over een lichaam dat hij heeft gevonden. Deze moord vond 35 jaar geleden plaats en detective Robicheaux kan zich dit nog goed herinneren.

 

Inglourious Basterds (2009) 310/K4
Verenigde Staten / Duitsland
Oorlog / Komedie
153 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met Brad Pitt, Mélanie Laurent en Christoph Waltz

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa (Christoph Waltz). Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine (Brad Pitt) wraak op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als 'The Basterds', zaait angst door de nazi's op brute wijze te vermoorden. Met de hulp van de Duitse actrice Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) ondernemen ze een missie om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen bij een Duitse filmpremière in het filmtheater van Shosanna Dreyfus, waar ook Shosanna zelf haar kans schoon ziet om wraak te nemen...

 

Imagine That (2009) 194/K4
Verenigde Staten / Duitsland
Komedie
107 minuten

geregisseerd door Karey Kirkpatrick
met Eddie Murphy, Thomas Haden Church en Vanessa Williams

Wanneer het leven van Evan (Eddie Murphy) steeds meer op een grote mislukking begint te lijken, nodigt zijn dochter hem uit in haar fantasiewereldje, waar de oplossingen voor zijn problemen schijnbaar voor het grijpen liggen

 

I Hate Valentine's Day (2009) 175/K4
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
98 minuten

geregisseerd door Nia Vardalos
met Nia Vardalos, John Corbett en Stephen Guarino

Genevieve (Nia Vardalos) heeft een bloemenzaak in het hartje van Brooklyn, New York. Op romantisch gebied heeft ze een uniek systeem uitgedacht; na vijf afspraakjes stopt ze elke relatie om pijnlijke momenten te voorkomen. Maar dan is daar Greg (John Corbett). Hij is grappig, aantrekkelijk, charmant... Zal Genevieve haar eigen regels overtreden?

 

I Love You, Man (2009) 180/K4
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door John Hamburg
met Paul Rudd, Jason Segel en Rashida Jones

Peter Klaven (Paul Rudd) is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zooey (Rashida Jones). Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke “man-dates,” tot hij Sydney Fife (Jason Segel) ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zooey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend...

 
Inchiesta, L' (2006) 105/K4
Italië / Verenigde Staten / Spanje / Bulgarije
Avontuur / Drama
132 minuten

geregisseerd door Giulio Base
met Daniele Liotti, Dolph Lundgren en F. Murray Abraham

Drie jaar na de kruisiging van Jezus van Nazareth, duiken de geruchten op dat hij een profeet zou zijn die opstond uit de dood. Deze geruchten doen de bevolking opstaan tegen de Romeinse overheersing. De Romeinse keizer Tiberius stuurt Taurus, een loyale officier naar Judea om Jezus of zijn vermiste lichaam te vinden en het verhaal te ontkrachten.

 

International, The (2009) 86/K4
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Drama / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Tom Tykwer
met Clive Owen, Naomi Watts en Armin Mueller-Stahl

Interpol agent Louis Salinger (Clive Owen) en advocaat Eleanor Whitman (Naomi Watts) zijn vastbesloten om de waarheid over een van de grootste banken ter wereld boven tafel te krijgen. Hun zoektocht naar gerechtigheid brengt hen van Berlijn naar Milaan en van Istanbul naar New York. Een chaotische tijd breekt aan en beiden blijken in levensgevaar te zijn.

 

Inn of the Sixth Happiness, The (1958) 202/K1
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama
158 minuten

geregisseerd door Mark Robson
met Ingrid Bergman, Curd Jürgens en Robert Donat

Een Engels dienstmeisje, in wie niemand enige fiducie heeft, schopt het tot missionaris tijdens de Tweede Wereldoorlog en moet na een bombardement een groep wezen door vijandelijk territorium leiden naar een veiligere plaats.

 

Into the Blue 2 The Reef (2009) 45/K4
Verenigde Staten
Actie
92 minuten

geregisseerd door Stephen Herek
met Chris Carmack, Laura Vandervoort en Audrina Patridge

De film vertelt het verhaal van scuba-duikers Sebastion en Dani, een sexy paar die veel geld aangeboden krijgen in ruil voor het begeleiden van duikexcursies langs een gevaarlijk Hawaïaans rif. Aan de hand van dubieuze klanten wordt het jonge paar in gevaar gebracht en uiteindelijk zwaar op de proef gesteld wat betreft hun duikervaring, hun liefde en de wil om te leven.

 

Iron Road (2008) 33/34/K4
Canada / China
Drama
176 minuten (miniserie, 2 delen)

geregisseerd door David Wu
met Betty Sun, Peter O'Toole en Tony Leung Ka Fai

Een arme, maar pittige Chinese vrouw, vermomd als een jongen, sluit zich aan bij de spoorweg bemanning in de Rocky Mountains om naar haar verdwenen vader te zoeken. Ondertussen wordt ze verliefd op de zoon van de spoorwegmagnaat.

 

Inkheart (2008) 2/K4

Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Fantasy
106 minuten

geregisseerd door Iain Softley
met Brendan Fraser, Eliza Bennett en Helen Mirren

Het verhaal van het meisje Meggie, wiens vader personages uit boeken tot leven kan wekken door hardop voor te lezen.

Als een aantal van deze figuren de man kidnappen moet Meggie samen met enkele goede personages hem zien te redden.

 

 

In the Electric Mist (2008) 92/K3
Verenigde Staten
Drama
117 minuten

geregisseerd door Bertrand Tavernier
met Tommy Lee Jones, Peter Sarsgaard en Mary Steenburgen

De film, gebaseerd op een boek van James Lee Burke, speelt zich af in de moerassen in de Louisiana Bayou. Cajun cop Dave Robicheaux (Tommy Lee Jones) zit achter een seriemoordenaar aan, terwijl er in de omgeving net een Hollywood crew is neergestreken om een grootse Burgeroorlog film op te nemen.

 

I Know What You Did Last Summer 1997 943/K1
Verenigde Staten
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Jim Gillespie
met Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar en Ryan Phillippe

Op de weg naar huis rijden vier jongeren met de auto een wandelaar aan. Ze maken een afspraak nooit iets over dit voorval te vertellen. Een jaar later, terwijl iedereen zijn leventje weer heeft opgepakt, beginnen de jongeren één voor één berichten te krijgen van iemand die zegt te weten wat er zich het jaar er voor allemaal heeft afgespeeld.

 

Iron Man (2008) 942/K1
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
126 minuten

geregisseerd door Jon Favreau
met Robert Downey Jr., Jeff Bridges en Gwyneth Paltrow

Tony Stark (Robert Downey Jr.) is een multimiljardair, industrialist en bovenal een geniale uitvinder. Hij wordt ontvoerd en gedwongen om een verschrikkelijk wapen te bouwen. In plaats daarvan construeert hij een ingenieus ijzeren pak waarmee hij weet te ontsnappen. Als hij terugkeert in de V.S. ontdekt hij een complot dat de stabiliteit van de wereld in gevaar brengt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het tij te keren.

 

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) 7/K2
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
124 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Harrison Ford, Cate Blanchett en Shia LaBeouf

1957 - Nadat Indiana Jones gevangen is genomen door de Russische Sovjet agenten, is ontsnapt en een kernbom heeft overleefd, is hij weer terug op zijn oude, vertrouwde school. Helaas is daar niet alles koek en ei, want Indy wordt verdacht van verraad. De FBI verdenkt hem ervan dat hij de Russische agenten het land heeft binnengelaten. Indiana wordt ontslagen en probeert een nieuw leven te vinden in Londen, maar voor hij weg kan uit Amerika, komt de jonge, opstandige Mutt Williams hem waarschuwen, dat een oude vriend, professor Oxley gevangen is genomen, samen met de moeder van Mutt. Volgens Mutt was professor Oxley een Crystal Skull op het spoor in Peru. Zou hij die gevonden hebben? Zou hij daarom gevangen zijn genomen? Voor een vierde keer moet Indiana Jones op avontuur om Oxley, de Crystal Skull en Mutt's moeder te vinden, die overigens een oude bekende blijkt te zijn.

 

Incredible Hulk, The (2008) 397/K1
Verenigde Staten
Actie / Fantasy
114 minuten

geregisseerd door Louis Leterrier
met Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth

Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter-ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.

 

Vorige Pagina: (H) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: ( J )

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </body> </html>