Vorige Pagina: (H) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: ( J )

 
Irreplaceable You (2018) 196/K10
Verenigde Staten
Komedie / Drama
96 minuten

geregisseerd door Stephanie Laing
met Gugu Mbatha-Raw, Michiel Huisman en Kate McKinnon

'Irreplaceable You' volgt een koppel, Abbie en Sam, dat elkaar al vanaf hun achtste levensjaar kent en voorbestemd is om voor altijd samen te blijven. Maar dan blijkt de dood in de weg te staan wanneer Abbie erachter komt dat ze terminale kanker heeft. Ze gaat vervolgens op humoristische wijze op zoek naar een nieuwe liefde voor haar verloofde Sam.

 

It (2017) 157/K10
Verenigde Staten
Thriller / Horror
135 minuten

geregisseerd door Andy Muschietti
met Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor en Sophia Lillis

'It' volgt een groep kinderen, beter bekend als de 'Losers club', in het kleine stadje Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.

 

Ill Manors (2012) 142/K10
Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Thriller
121 minuten

geregisseerd door Ben Drew
met Riz Ahmed, Ed Skrein en Natalie Press

Ill Manors speelt zich af in de meedogenloze straten van Londen. De film volgt een aantal jonge mensen, die allen moeite hebben om het geweld van misdaad, drugs en bendes te overleven dat hen dagelijks overspoelt. Junkie Michelle is op zoek naar haar volgende shot, en neemt het destructieve pad naar de wrede drugsdealer Ed, die voor niets terugdeinst om zijn verloren telefoon te vinden. Net vrijgelaten uit de gevangenis doet ex-drugsdealer Kirby pogingen om zich na 15 jaar aan te passen aan het verraderlijke straatleven, en stuit daarbij op de lokale gangster Chris, die zijn eigen oorlogspad voert en zint op wraak.

 

I'll Be Home for Christmas (2016) 67/K10
Canada
Familie
84 minuten

geregisseerd door James Brolin
met Mena Suvari, James Brolin en Giselle Eisenberg

Assistent-officier van justitie Jackie wil een zaak afronden en kerst vieren met haar 8-jarige dochter. Haar plannen vallen in duigen als haar vader, een norse gepensioneerde politieagent, 'zomaar' langskomt. Jackie overtuigt haar vader de kerst door te brengen bij haar en haar dochter. Ze komen nu voor de uitdaging te staan om te gaan met oude wonden.

 

Italian Job The (2003) 59/K10
Verenigde Staten / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk
Actie / Misdaad
111 minuten

geregisseerd door F. Gary Gray
met Mark Wahlberg, Edward Norton en Charlize Theron

Een groep dieven, geleid door de beroepscrimineel Charlie Croker, creŽert de grootste verkeerschaos in de geschiedenis van Los Angeles. Dit geeft ze de tijd om een grote hoeveelheid goud te stelen. Ze ontsnappen in hun Mini Coopers, die klein genoeg zijn om het verkeer te omzeilen.

 

It Comes at Night (2017) 34/K10
Verenigde Staten
Horror / Drama
97 minuten

geregisseerd door Trey Edward Shults
met Joel Edgerton, Riley Keough en Christopher Abbott

Wanneer een onnatuurlijke dreiging de wereld terroriseert heeft een man samen met zijn vrouw en zoon zijn toevlucht gezocht in een verlaten woning. Hun leven wordt echter verstoord door de komst van een wanhopige jonge familie die op de vlucht is. Ondanks de beste bedoelingen van beide families beginnen paranoia en wantrouwen de overhand te krijgen als de verschrikkingen buiten steeds dichterbij komen.

 

Inconceivable (2017) 10/K10
Verenigde Staten
Drama / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Jonathan Baker
met Gina Gershon, Nicky Whelan en Nicolas Cage

De mysterieuze jonge vrouw Katie en haar dochter verhuizen naar een andere stad om aan haar verleden te ontsnappen. Ze raken al snel bevriend met Angela Morgan, een moeder die verlangt naar een groter gezin. Angela en haar man Brian nodigen Katie uit om in hun gastenverblijf te wonen en als kindermeisje te komen werken. Na verloop van tijd verandert de vriendschap tussen de twee vrouwen in een gevaarlijke strijd.

 

In the Line of Fire (1993) 192 /K9
Verenigde Staten
Actie / Thriller
128 minuten

geregisseerd door Wolfgang Petersen
met Clint Eastwood, John Malkovich en Rene Russo

De oude geheim-agent Frank Horrigan wordt achtervolgd door zijn falen tijdens de moord op president Kennedy, waar hij als taak had hem te beschermen. Dertig jaar later bedreigt een man die zich "Booth" noemt de huidige president. Hierdoor wordt Horrigan gedwongen om terug te keren in het vak, en zo geconfronteerd te worden met zijn herinneringen aan het verleden.

 

In Dubious Battle (2016) 177 /K9
Verenigde Staten
Drama
110 minuten

geregisseerd door James Franco
met James Franco, Selena Gomez en Robert Duvall

Negenhonderd geÔmmigreerde landarbeiders besluiten een dubieuze strijd aan te gaan met de landeigenaren van appelboerderijen in CaliforniŽ. De arbeiders groeperen zich waardoor ze sterker en angstaanjagender zijn. Onder leiding van de idealistische Jim Nolan wordt de staking gevoerd. Zijn motto is nooit opgeven of knielen.

 

Intent The (2016) 170/K9
Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Drama
104 minuten

geregisseerd door Femi Oyeniran en Kalvadour Peterson
met Dylan Duffus, Scorcher en Shone Romulus

Gunz (Dylan Duffus) is de stuwkracht in een wereld van opwinding wanneer hij toetreedt tot de bemanning van de TIC. De bemanning, onder leiding van de meedogenloze Hoodz (Scorcher), begint op een laag niveau binnen de TIC, maar al snel zijn ze verantwoordelijk voor het grote werk, zoals gewapende overvallen. Hun nieuwe leven brengt ze al snel in een wereld vol wapens, drugs en vrouwen. Maar hierdoor vangen ze ook de aandacht van de politie, een rivaliserende bende en worden ze geÔnfiltreerd door een undercover politieagent. Blijft Gunz op deze voet verder gaan, of houdt hij zich aan zijn eed?

 

Immortal Life of Henrietta Lacks The (2017) 165/K9
Verenigde Staten
Drama / Biografie
93 minuten

geregisseerd door George C. Wolfe
met Rose Byrne, Oprah Winfrey en Courtney B. Vance

1951. De 31-jarige Henriette Lacks bezoekt het John Hopkins Hospital in Baltimore, het enige ziekenhuis waar zij als zwarte vrouw terecht kan. De blanke gynaecoloog Howard Jones onderzocht Lacks, uiteraard in de zaal die bestemd is voor 'kleurlingen'. Op haar baarmoederhals treft hij een gezwel aan dat al bij de lichtste aanraking gaat bloeden. Jones snijdt er een stukje van af voor onderzoek en stuurt Henriette naar huis. Wat Jones er niet bij vertelt, is dat een monster van Lacks' kankercellen ook naar het celkweeklaboratorium van het ziekenhuis worden gestuurd. Het pathologisch onderzoek wijst kwaadaardige baarmoederhalskanker uit. Nog lang na haar dood zijn de medische onderzoekers met behulp van Lacks' cellen op zoek naar het heilige graal: onsterfelijke menselijke cellen.

 

Invictus (2009) 163/K9
Verenigde Staten
Drama / Sport
134 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Matt Damon, Morgan Freeman en Tony Kgoroge

Het verhaal van 'Invictus' speelt zich af na de val van het Apartheidregime, tijdens de periode dat Zuid-Afrika het wereldkampioenschap rugby organiseerde in 1995. Nelson Mandela (Morgan Freeman) is net bezig aan zijn eerste termijn als president en gebruikt het evenement om decennia van wantrouwen en haat tussen de blanken en zwarten in Zuid-Afrika te beŽindigen. Hierbij krijgt Mandela hulp van Francois Pienaar (Matt Damon), de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugby team.

 

I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017) 144/K9
Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
93 minuten

geregisseerd door Macon Blair
met Melanie Lynskey, Elijah Wood en David Yow

Een depressieve vrouw wordt het slachtoffer van een woninginbraak. Hierdoor vindt ze, samen met haar onaangename buurman, een nieuw doel in haar leven: het opsporen van de dieven. Ze komt echter al snel in gevaarlijke situaties terecht tegenover een stel ontaarde misdadigers.

 

I Robot (2004) 140 /K9
Verenigde Staten / Duitsland
Sciencefiction / Thriller
115 minuten

geregisseerd door Alex Proyas
met Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood

In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.

Imitation of Life (1959) 88 /K9
Verenigde Staten
Drama
125 minuten

geregisseerd door Douglas Sirk
met Lana Turner, John Gavin en Juanita Moore

Lora is een actrice die het maar niet lukt om door te breken. Op een dag aan het strand ontmoeten Lora en haar dochtertje de zwarte Annie en haar dochtertje Sarah Jane, die een blank uiterlijk heeft. Annie is hard op zoek naar onderdak en ze mag met Sarah Jane bij Lora intrekken als hulp in de huishouding. Als de jaren verstrijken komt het succes toch voor Lora als actrice en de vier blijven al die tijd samen. Maar al van jongs af aan heeft Sarah Jane er problemen mee dat ze een zwarte afkomst heeft en probeert dit zo goed mogelijk te verbergen voor de buitenwereld, tot groot verdriet van haar moeder.

 

Vorige Pagina: (H) 1 2 3 4 5 6 7 Volgen Pagina: ( J )

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --<!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </html>