Vorige Pagina: (I) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( K )

 

Juwanna Mann (2002) 42/K2
Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Jesse Vaughan
met Vivica A. Fox, Kevin Pollak en Ginuwine

Jamal Jeffries, de 'bad boy' van het basketbal, wordt door zijn ongedisciplineerde gedrag uit de competitie gezet. Hij raakt financiŽel in de problemen, en aangezien hij in niets anders getraind is dan basketbal verzint hij een plan: hij verkleedt zich als vrouw en probeert de vrouwencompetitie in te komen. Tot zijn verrassing slaagt zijn plan. Het wordt echter ingewikkeld wanneer hij verliefd wordt op ťťn van zijn teamgenoten.

 

Jump In! (2007) 34/K2
Verenigde Staten
Komedie

geregisseerd door Paul Hoen
met Corbin Bleu, Keke Palmer en Sarah Francis

Izzy Daniels is een bokser, net zoals zijn vader. Hij zal binnenkort meedoen aan de bokswedstrijd ''Golden Glove''. Als hij via een vriendin ontdekt dat zijn passie werkelijk ligt bij touwtje springen, zal hij moeten beslissen wat hij liever wil.

 

Jason and the Argonauts (2000) 18/K2
Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
180 minuten

geregisseerd door Nick Willing
met Jason London, Dennis Hopper en Natasha Henstridge

De vader van Jason, koning Aeson, werd vermoord door zijn oom Pelias toen hij nog klein was. Zijn oom trouwt vervolgens met zijn moeder. Hijzelf zou ook vermoord worden, maar dat wordt verhinderd en hij wordt door anderen opgevoed. Nu is hij 20 en wordt hem de waarheid verteld. Hij keert terug om zijn troon op te eisen, maar Pelias laat zich niet zomaar van de troon stoten. Hij veroordeeld Jason tot de dood, maar geeft hem 1 kans zijn leven te redden: het gulden vlies zoeken.

 

Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993) 334/K1
Verenigde Staten
Horror
89 minuten

geregisseerd door Adam Marcus
met John D. LeMay, Kari Keegan en Kane Hodder

Jason wordt in een val gelokt en opgeblazen. De lijkschouwer, die de stukken van Jason zijn lichaam onderzoekt, eet het hart van Jason op. Daardoor wordt de lijkschouwer Jason en kan het moorden weer opnieuw beginnen.

 

Jason X (2001) 327/K1
Verenigde Staten
Horror / Science-Fiction
93 minuten

geregisseerd door James Isaac
met Kane Hodder, Lexa Doig en Chuck Campbell

In de verre toekomst is de Aarde niet langer bewoonbaar, en dus heeft de mensheid andere planeten gekoloniseerd. Tijdens een schoolreisje naar Aarde vindt de klas twee bevroren lichamen: een mooie vrouw en een man met een hockeymasker. Ze besluiten de twee lichamen mee te nemen voor onderzoek. Wat ze echter niet weten is dat de man de beruchte moordenaar Jason Voorhees is.

 
Jay and Silent Bob Strike Back (2001) 19/K2
Verenigde Staten
Komedie
104 minuten

geregisseerd door Kevin Smith
met Jason Mewes, Kevin Smith en Ben Affleck

De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.

 

Jeepers Creepers (2001) 20/K2
Verenigde Staten / Duitsland
Horror / Drama
90 minuten

geregisseerd door Victor Salva
met Justin Long, Gina Phillips en Jonathan Breck

Na een verschrikkelijke vondst te hebben gedaan in de kelder van een verlaten kerk, verandert de roadtrip van hun universiteit naar huis voor Trish en haar broer Darry in een race voor hun leven. Ze zijn de prooi geworden voor de demoon Creeper die mensen eet om zijn lichaamsdelen te herstellen. Ze krijgen hulp van een gestoorde vrouw met veel katten, en een helderziende vrouw.

 

Jeepers Creepers II (2003) 21/K2
Verenigde Staten
Horror / Thriller
104 minuten

geregisseerd door Victor Salva
met Billy Aaron Brown, Travis Schiffner en Jonathan Breck

De Creeper is het vleesetende monster dat zich elke 23 jaar gedurende 23 dagen moet voeden met mensenvlees. Het is zijn laatste dag voordat hij weer 23 jaar verdwijnt. Dit keer heeft hij het gemunt op een bus met scholierenÖ Het monster terroriseert een groep basketbalspelers, cheerleaders en coaches die door een lekke band zijn gestrand op een verlaten snelweg. De scholieren raken in paniek omdat de bus niet meer verder kan en de Creeper om hen heen cirkelt. Ze proberen hun eigen angsten en vooroordelen de baas te blijven terwijl ze zich in de bus verschansen om uit de klauwen van het monster te blijven. Hulp is onderweg maar dat een aantal scholieren slachtoffer zal worden van zijn laatste feestmaal lijkt echter niet te voorkomenÖ

 

Jesus Video, Das (2002) 23/K2
Duitsland
Actie / Thriller
182 minuten

geregisseerd door Sebastian Niemann
met Matthias Koeberlin, Naike Rivelli en Hans Diehl

Wanneer Steffen Vogt tijdens opgravingen in IsraŽl per ongeluk in een gat valt, ontdekt hij een skelet. Na onderzoek blijkt dat dit skelet 2000 jaar oud is. Op zich is dat niet bijzonder, maar wat wel heel bijzonder is, is dat dit skelet is voorzien van titanium schroeven afkomstig van een operatie, en vullingen in zijn tanden van amalgaam. Steffen oppert de optie dat dit skelet wel eens van een tijdreiziger zou kunnen zijn die terug in de tijd is gegaan, deze stelling wordt met gelach ontvangen, maar zo gek is het eigenlijk niet. Bij het skelet werd ook een handleiding ontdekt, een handleiding van een videocamera. Deze camera blijkt echter pas over 3 jaar op de markt te komen. Als zijn beste vriend Dan wordt vermoord, gaat Steffen, met hulp van Sharon en haar vriend Yehoshua op onderzoek uit. De camera is duidelijk de schakel waar iedereen naar zoekt en ze komen steeds dichter bij de oplossing van het raadsel. De spanning neemt toe richting de verrassende ontknoping.

 

John Q (2002) 24/K2
Verenigde Staten
Drama
116 minuten

geregisseerd door Nick Cassavetes
met Denzel Washington, Robert Duvall en Ray Liotta

John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiŽle situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.

 

John Tucker Must Die (2006) 25/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
87 minuten

geregisseerd door Betty Thomas
met Jesse Metcalfe, Brittany Snow en Sophia Bush

Film over drie meiden die wraak nemen op de grote verleider van hun school die de meiden als vuil heeft behandeld. Ze willen er voor zorgen dat de man verliefd wordt en dan zou het meisje de relatie moeten beŽindigen om zo de man te laten voelen wat ze zelf ook hebben meegemaakt.

 

Johnny English (2003) 26/K2
Groot BrittanniŽ
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Peter Howitt
met Rowan Atkinson, John Malkovich en Natalie Imbruglia

Nadat alle agenten van de Britse Geheime Dienst in ťťn klap worden vermoord bij een aanslag, rest Pegasus (het Hoofd van de Britse Geheime Dienst) niets anders dan geheimagent Johnny English (Rowan Atkinson) op de zaak van de gestolen kroonjuwelen te zetten. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage (John Malkovich). Natuurlijk wil de baas van English hier niets van weten, want de heer Sauvage geniet een uiterst goede reputatie en is geliefd in de hogere kringen.

 

Johnson Family Vacation (2004) 27/K2
Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Christopher Erskin
met Cedric the Entertainer, Shannon Elizabeth en Vanessa L. Williams

De familie Johnson wil op vakante in Caruthersville, Missouri. Helaas hebben ze een behoorlijk slecht orientatiegevoel en als dan ook nog het navigatiesysteem stuk gaat lijkt Caruthersville, Missouri heel erg ver weg.

 

Judgment Day (1999) 30/K2
Verenigde Staten
Actie / Thriller
90 minuten

geregisseerd door John Terlesky
met Ice-T, Suzy Amis en Mario Van Peebles

Wanneer een meteoriet op de aarde af komt, kan alleen de geleerde Linden Ashby de wereld redden. Hij heeft namelijk een machine uitgevonden die de meteoriet kan vernietigen. Maar hij wordt ontvoerd door een sekte-leider. Om de geleerde terug te vinden wordt een crimineel ingeschakeld.

 

Julius Caesar (2002) 32/K2
Verenigde Staten / Duitsland / ItaliŽ / Nederland
Drama / Oorlog
170 minuten (miniserie)

geregisseerd door Uli Edel
met Jeremy Sisto, Richard Harris en Christopher Walken

Wanneer de boosaardige Romeinse dictator Sulla Julius Caesar dreigt te executeren, moet Caesar vluchten. Als Caesar als oorlogsheld weer terugkeert naar Rome, krijgt hij van Pompeius een leger onder zijn hoede, waarmee hij overwinning na overwinning behaalt. Ook de banden met Egypte worden aangehaald, waarbij Caesar als een blok valt voor keizerin Cleopatra.

 

Jumanji (1995) 33/K2
Verenigde Staten
Fantasy / Actie
104 minuten

geregisseerd door Joe Johnston
met Robin Williams, Kirsten Dunst en Bonnie Hunt

Alan Parrish ontdekt Jumanji, een mysterieus en reuzespannend spel. Wanneer Alan het samen met zijn vriendinnetje Sarah gaat spelen, ontdekt hij, te laat, dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft. Door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt hij de jungle van Jumanji ingezogen. Daar blijft hij 26 jaar lang opgesloten tot hij door twee nietsvermoedende kinderen wordt bevrijd. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen.

 

Just like Heaven (2005) 38/K2

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Mark Waters
met Reese Witherspoon, Mark Ruffalo en Donal Logue

David vindt een meisje in het appartement dat hij net heeft gehuurd.

Het probleem is dat alleen hij haar kan zien; ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een

nabijgelegen ziekenhuis, en het appartement is van haar.

David wordt verliefd op haar en wil haar lichaam weghalen uit het ziekenhuis voordat haar zus besluit Elizabeths leven te beŽindigenÖ

 

Just My Luck (2006) 40/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Donald Petrie
met Lindsay Lohan, Chris Pine en Samaire Armstrong

Het sexy meisje Ashley (Lindsay Lohan) uit Manhattan word door vele mensen als het gelukkigste meisje van de buurt gezien. Echter, als ze de sombere Jake ontmoet (Chris Pine), realiseert ze zich te laat, dat ze haar geluk heeft geruild voor dat van hem, toen ze hem kuste op een feestje..

 

Just Visiting (2001) 41/K2
Frankrijk / Verenigde Staten
Komedie
88 minuten

geregisseerd door Jean-Marie Poirť
met Jean Reno, Christina Applegate en Christian Clavier

Een ridder roept na een beheksing de hulp in van een tovenaar. Helaas gaat er iets fout en wordt hij samen met zijn hulpje naar het jaar 2000 getransporteerd. De ridder leert langzaam hoe het leven in de toekomst is. Hij moet echter nog steeds zien terug te keren naar de 13e eeuw om met de heks af te kunnen rekenen, dus gaat hij weer op zoek naar een tovenaar.

 

Jacket, The (2005) 17/K2
Verenigde Staten / Duitsland
Thriller
102 minuten

geregisseerd door John Maybury
met Adrien Brody, Keira Knightley en Jennifer Jason Leigh

Een veteraan lijdt aan geheugenverlies en keert terug naar zijn geboorteplaats in Vermont. Als hij gearresteerd wordt voor moord en in een gesticht wordt geplaatst, zet een arts hem op een zware kuur van experimentele drugs. Zodra hij het goedje ingespoten krijgt wordt hij in een dwangbuis gestopt en opgesloten in een bewaarlade in een mortuarium. De drugs hebben echter een vreemd neveneffect: de man kan in zijn eigen toekomst kijken.

 

Vorige Pagina: (I) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( K )