Vorige Pagina: (I) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( K )

 

Jungle (2017) 33/K10
AustraliŽ / Colombia
Avontuur / Drama
115 minuten

geregisseerd door Greg McLean
met Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann en Alex Russell

Yossi Ghinsberg is een enthousiaste jonge avonturier die zijn dromen navolgt. Samen met twee vrienden en een gids, die een mysterieus verleden met zich meedraagt, reist hij naar het Amazoneregenwoud. Daar wordt hun uithoudingsvermogen op de proef gesteld wanneer de donkere kant van de menselijke natuur naar boven komt en de dodelijke bedreigingen van de wildernis zich manifesteren. Hun reis verandert in een angstaanjagende psychologische beproeving waarbij de vrienden moeten vechten voor hun leven.

 

JFK (1991) 130/K9
Verenigde Staten / Frankrijk
Misdaad / Thriller
189 minuten

geregisseerd door Oliver Stone
met Kevin Costner, Kevin Bacon en Tommy Lee Jones

1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiŽle verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet, en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan wat er aan het publiek wordt verteld.

 

John Wick: Chapter 2 (2017) 11 /K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
122 minuten

geregisseerd door Chad Stahelski
met Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio en Ian McShane

John Wick (Keanu Reeves) is een legendarische huurmoordenaar die wordt gedwongen terug te keren uit zijn pensioen. Een voormalige medewerker probeert een schimmige, internationale moordenaarsbende te pakken te krijgen. Vanwege een gezworen eed om hem te helpen reist John af naar Rome, waar hij het op moet nemen tegen de meest dodelijke moordenaars van de wereld.

 

Jackie (2016) 364 /K8
Verenigde Staten / Chili / Frankrijk
Biografie / Drama
100 minuten

geregisseerd door Pablo LarraŪn
met Natalie Portman, Peter Sarsgaard en Greta Gerwig

'Jackie' geeft een blik op enkele dagen uit het leven van Jackie Kennedy. Het betreft de periode van de aanslag op haar man, John F. Kennedy, tot aan zijn begrafenis. Een periode waarin ze de liefde van haar leven verloor, maar de liefde won van het volk

 

Jack Reacher: Never Go Back (2016) 314 /K8
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
118 minuten

geregisseerd door Edward Zwick
met Tom Cruise, Cobie Smulders en Robert Knepper

Jack Reacher vertrekt naar zijn vroegere militaire basis in Virginia, waar hij heeft afgesproken met Major Susan Turner. De ontmoeting wordt uitgesteld wanneer blijkt dat Turner is gearresteerd. Er is wel een andere officier die Reacher beschuldigt van een misdaad waarvan hij zich niets kan herinneren. Reacher moet vervolgens op zoek naar Turner zodat hij zijn naam kan zuiveren voordat het leger, de FBI en een aantal criminelen hem weten te achterhalen.

 

Jenny's Wedding (2015)  576/K3
Verenigde Staten
Drama / Komedie
94 minuten

geregisseerd door Mary Agnes Donoghue
met Katherine Heigl, Tom Wilkinson en Linda Emond

Jenny Farrell (Katherine Heigl) heeft altijd een open homoseksueel leven geleid, behalve met haar traditionele familie. Wanneer ze eindelijk besluit om een gezin te stichten en te trouwen met de vrouw waarvan ze altijd dachten dat het haar kamergenote was verandert de kleine, veilige wereld van de Farrell's voorgoed. Nu staan ze voor een eenvoudige maar moeilijke keuze.
 

 

John Adams (2008) 217/218/219/K8
Verenigde Staten
Drama
501 minuten

geregisseerd door Tom Hooper
met Paul Giamatti, Laura Linney en Stephen Dillane

Het verhaal van John Adams (Paul Giamatti) en de beginjaren van de Verenigde Staten. De boerenzoon Adams begint zijn loopbaan als onderwijzer en later schoolhoofd, en vervolgens als advocaat in Boston. In 1764 trouwt hij met Abigail Smith (Laura Linney) en begint hij zich in te zetten voor de nationale politiek.

 

Jason Bourne (2016) 205/K8
Verenigde Staten
Actie / Thriller
123 minuten

geregisseerd door Paul Greengrass
met Matt Damon, Julia Stiles en Alicia Vikander

Het is jaren geleden dat Jason Bourne van de radar is verdwenen, maar inmiddels is de meest dodelijke voormalige agent van de CIA uit de schaduw gestapt. In een post-Snowden tijdperk dat bezwijkt onder zware lasten en een financiŽle crisis waaraan geen einde lijkt te komen, reist Bourne van Athene naar Las Vegas. Weliswaar heeft hij zijn geheugen terug, er zijn nog altijd vragen die beantwoord moeten worden.

 

Jue Di Tao Wang (2016) 189/K8
Hongkong / Verenigde Staten / China
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Jackie Chan, Johnny Knoxville en Bingbing Fan

Een van de weinige goede agenten die er nog te vinden zijn, Bennie Black, zit al meer dan een decennium achter de gevaarlijke misdaadbaas Victor Wong aan. Wanneer zijn jonge nichtje Samantha problemen krijgt met het misdaadsyndicaat van Wong, moet hij de enige man die haar kan helpen opsporen: de Amerikaanse gokker Connor Watts. Connor is op de vlucht voor dezelfde bende en een gevaarlijke Russische huurmoordenaar, maar Bennie onderschept hem eindelijk in SiberiŽ. Hij begint aan een race tegen de klok om hem naar Hongkong te brengen.

 

Jungle Book The (2016) 91/K8
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
105 minuten

geregisseerd door Jon Favreau
met Neel Sethi, en de stemmen van Bill Murray en Ben Kingsley

Mowgli is een mensenkind dat door een familie van wolven is opgevoed. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan terugkeert in de jungle, ontdekt Mowgli dat hij niet langer meer welkom is. Gedwongen om zijn vertrouwde plek te verlaten, begint Mowgli aan een fascinerende reis naar zelfontdekking en wordt hij bijgestaan door de panter Bagheera en Baloo de beer. Onderweg ontmoet Mowgli andere wezens uit de jungle die het ook op hem voorzien hebben.

 

Jeruzalem (2015) 33/K8
IsraŽl
Horror
94 minuten

geregisseerd door Doron Paz en Yoav Paz
met Yael Grobglas, Yon Tumarkin en Danielle Jadelyn

Twee Amerikaanse meiden op vakantie vergezellen een mysterieuze en knappe antropologiestudent op een reis naar Jeruzalem. De trip neemt een wending wanneer het trio terechtkomt in een bijbelse apocalyps. Gevangen tussen de oude muren van de heilige stad, moeten de drie reizigers lang genoeg overleven om een uitweg te vinden uit de helse gebeurtenissen die zich voordoen.

 

Joy (2015) 32/K8
Verenigde Staten
Komedie / Drama
124 minuten

geregisseerd door David O. Russell
met Jennifer Lawrence, Robert De Niro en Bradley Cooper

Film over het leven van Joy Mangano. Mangano (Jennifer Lawrence) is een bescheiden moeder van twee kinderen die van de een op de andere dag schatrijk wordt met opmerkelijke en eenvoudige uitvindingen zoals de "Miracle Mop" en de "Huggable Hangers". Met haar optredens in teleshoppingzenders wordt ze een bekende persoonlijkheid en groeit ze uit tot een zeer succesvolle onderneemster in de Verenigde Staten.

 

Jem and the Holograms (2015) 363/K7
Verenigde Staten
Fantasy / Muziek
118 minuten

geregisseerd door Jon M. Chu
met Aubrey Peeples, Stefanie Scott en Hayley Kiyoko

Een tienerwees, Jerrica Jem Benton, wordt een online zangsensatie en gaat samen met haar zusjes op een speurtocht door Los Angeles om de laatste boodschap die haar vader achterliet te ontcijferen.
 

 

Jarhead 3: The Siege (2016) 287K7
Verenigde Staten
Actie / Drama
95 minuten

geregisseerd door William Kaufman
met Charlie Weber, Scott Adkins en Tom Ainsley

Korporaal Evan Albright (Charlie Weber) wordt uitgezonden naar een rustige ambassade van de Verenigde Staten in het Midden-Oosten. Hij denkt dat er niks zal gebeuren. Het team van Albright wordt echter overrompeld door een aanval van een groep militanten, die een informant van de ambassade willen ombrengen. De militanten zijn in overtal en hebben meer wapens. Albrights rustige uitzending wordt een grote oorlog. De nationale veiligheid staat op het spel en er dreigt een internationale crisis .

 

Jarhead 2: Field of Fire (2014) 286/K7
Verenigde Staten
Actie / Oorlog
103 minuten

geregisseerd door Don Michael Paul
met Jason Wong, Jesse Garcia en Bokeem Woodbine

Getekend en gedesillusioneerd door de oorlog krijgt korporaal Chris Merriman de leiding over een eenheid, wier aankomende missie bestaat uit het bevoorraden van een afgelegen buitenpost aan de rand van een door de Taliban gecontroleerd gebied. Tijdens de rit door vijandelijk provincie Helmand krijgen ze van een Navy SEAL een nieuwe missie: het helpen om een Afghaanse vrouw het land uit te krijgen. Zonder enige back-up moeten Merriman en zijn team de vrouw door het verscheurde land begeleiden.

 

Jarhead (2005) 285/K7
Verenigde Staten
Oorlog / Drama
123 minuten

geregisseerd door Sam Mendes
met Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx en Peter Sarsgaard

Anthony Swofford, kortweg Swoff (Jake Gyllenhaal), wordt na zijn training als scherpschutter bij de mariniers uitgezonden naar het Midden-Oosten. De Eerste Golfoorlog is net begonnen en Swoff en zijn maten kunnen niet wachten om in de praktijk te brengen waar ze jaren op getraind hebben en te strijden tegen de grote vijand in de woestijn. Maar de werkelijkheid blijkt anders. Maandenlang moeten de mannen wachten totdat er iets gebeurt, terwijl de vijand in principe om elke hoek kan liggen en op ieder moment toe kan slaan. Swoff en z'n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en boosaardige humor, en dit allemaal in een land waar ze niks van weten, tegen een vijand waar ze niks van zien en voor een zaak waar ze weinig van snappen.

 

June (2015) 245/K7
Verenigde Staten
Horror / Sciencefiction
90 minuten

geregisseerd door L. Gustavo Cooper
met Casper Van Dien, Victoria Pratt en Addy Miller

June is een 9-jarige weesmeisje dat is uitgegroeid tot het omhulsel van een bovennatuurlijk wezen genaamd Aer. June probeert wanhopig Aer niet vrij te laten wanneer andere kinderen haar pesten. In haar kielzog laat Aer echter een spoor van vernietiging achter. Met haar nieuwe adoptieouders Lily en Dave kan ze het al snel goed vinden. Ze moet echter haar ware identiteit zien te ontdekken om deze innerlijke demon te overwinnen.

 

Jesse Stone: Lost in Paradise (2015) 244/K7
Verenigde Staten / Mexico
Misdaad / Drama
86 minuten

geregisseerd door Robert Harmon
met Tom Selleck, William Sadler, Luke Perry, Mackenzie Foy, Gloria Reuben, Leslie Hope.

Jesse onderzoekt het duistere werk van de Boston serie moordenaar
en raakt betrokken bij een afgedwaalde tiener in Paradise.

 

J. Edgar (2011) 146/K7
Verenigde Staten
Drama
137 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Leonardo DiCaprio, Naomi Watts en Armie Hammer

De film vertelt het verhaal van de voormalige directeur van de FBI, J. Edgar Hoover. De focus wordt gelegd op de schandalen in zijn carriŤre en zijn controversiŽle privťleven. Helen Gandy, de vrouw die 54 jaar lang zijn secretaresse was, had een aanzienlijke invloed op de directeur en was, naar het schijnt, op de hoogte van zijn geheimen. En geheimen had hij zeker. Zo had Hoover onder andere jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.

 

Jurassic World (2015) 128/K7
Verenigde Staten / China
Actie / Avontuur
124 minuten

geregisseerd door Colin Trevorrow
met Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriŽrs, hetgeen resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

 

Vorige Pagina: (I) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( K )