Vorige Pagina: ( J ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( L )

 

Kun Pan (2002)

491/K3

Thailand
Actie / Oorlog
94 minuten

geregisseerd door Tanit Jitnukul
met Watchara Tangkaprasert, Apichai Nipatahuttapong en Bongkoj Khongmalai

De nobele Thaise krijgsheer Kunpan wordt gedurende een oorlog gedwongen zijn geliefde Pimpilalai te verlaten. Terwijl Kunpan op het slagveld staat, maakt Chang, zijn rivaal in de liefde, Pimpilalai wijs dat Kunpan gesneuveld is. Met gebroken hart en schoorvoetend treedt ze vervolgens in het huwelijk met Chang. Wanneer Kunpan dit hoort, reist hij als een speer naar huis. Maar onderweg wordt hij tegen gehouden door de mannen van Chang. Na een reeks van bloedige gevechten, trekt Kunpan zich terug in de jungle, waar hij bovennatuurlijke krachten leert ontwikkelen. Met zijn nieuw verworven superkrachten keert de krijigsman uiteindelijk terug naar zijn geliefde....en zijn vijanden!

 

Kaw (2007)

47/2

Verenigde Staten
Horror / Science-Fiction
89 minuten

geregisseerd door Sheldon Wilson
met Sean Patrick Flanery, Kristin Booth en Rod Taylor

Een vredig klein dorpje in Amerika wordt opgeschokt door bloeddorstige raven. De inwoners zoeken hun toevlucht in een restaurantje, waarbij ze de ramen en deuren barricaderen. De lust naar mensenvlees is zo groot dat de inwoners nergens meer veilig lijken te zijn. Het is aan sheriff Wayne om uit te zoeken waar de raven vandaan komen en hoe ze gestopt kunnen worden. Al snel blijkt dat boer Oskar er meer van af weet.

 

Kraken Tentacles of the Deep (2006)

67/K2

Verenigde Staten
Horror / Science-Fiction
87 minuten

geregisseerd door Tibor TakŠcs
met Charlie O'Connell, Victoria Pratt en Kristi Angus

Dertig jaren geleden was Ray Reiter getuige van de bizarre dood van zijn ouders, door een vreemd octopus-monster. Nu is hij vastberaden om wraak te nemen en gaat samen met Nicole, een archeologe, op een gevaarlijke expeditie om een legendarische Griekse Opaal te vinden, die bewaakt wordt door het beest dat zijn familie vermoordde.

 

Kruistocht in Spijkerbroek (2006)

68/K2

Nederland / Duitsland / Hongarije / Luxemburg / Groot BrittanniŽ / BelgiŽ
Avontuur / Familie
124 minuten

geregisseerd door Ben Sombogaart
met Joe Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.

 

K-19: The Widowmaker (2002)

43/K2

Groot BrittanniŽ / Duitsland / Verenigde Staten / Canada
Drama / Thriller
138 minuten

geregisseerd door Kathryn Bigelow
met Harrison Ford, Liam Neeson en Joss Ackland

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de eerste Russische nucleaire onderzeeŽr, die met pech kreeg te kampen op zijn eerste reis naar de Noord-Atlantische zee in 1961. De crew, geleid door de stugge kapitein Zateyev, raakt betrokken in een race tegen de klok om een ontploffing te voorkomen die niet alleen de crew zou doden, maar ook een wereldoorlog tot gevolg zou kunnen hebben.

 

K3 en het IJsprinsesje (2006)

242/K3

BelgiŽ
Familie / Komedie
70 minuten

geregisseerd door Indra Siera
met Kathleen Aerts, Karen Damen en Kristel Verbeke

Karen, Kristel en Kathleen krijgen een uitnodiging van koning Flurkentijn en diens vrouw, die afkomstig zijn uit een sprookjesrijk, om op de verjaardag van prinses Fleur te zingen. De prinses gedraagt zich echter als een verwend nest en is niet onder de indruk van de zangkunsten van het drietal. Maar wat is er nu precies aan de hand met prinses Fleur? Karen, Kristen en Kathleen besluiten om dit uit te zoeken.

 

Kangaroo Jack (2003)

44/K2

Verenigde Staten
Actie / Komedie
89 minuten

geregisseerd door David McNally
met Jerry O'Connell, Anthony Anderson en Estella Warren

Twee jeugdvrienden, een New Yorkse haarstylist en een musicus, raken verwikkeld in mafia-zaakjes. Ze worden gedwongen om 50.000 dollar af te leveren in AustraliŽ. Als ze het geld door de schuld van een kangoeroe per ongeluk verliezen, raken ze diep in de problemen.

 

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

49/K2

Verenigde Staten
Actie / Misdaad
111 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze ťťn voor ťťn te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...  

 

Kill Bill: Vol. 2 (2004)

50/K2

Verenigde Staten
Actie / Drama
134 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met Uma Thurman, Michael Madsen en David Carradine

Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.

 

King Arthur (2004)

52/K2

Verenigde Staten / Ierland
Actie / Avontuur
126 minuten / 140 minuten (director's cut)

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Clive Owen, Keira Knightley en Ioan Gruffudd

Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Groot-BrittanniŽ te verlaten en naar de stabiliteit van Rome terug te keren. Maar voordat hij mag vertrekken, leidt een laatste opdracht hem en zijn ridders van de ronde tafel - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, en Gawain - hem verder van zijn doel af. Groot-BrittanniŽ wil een koning, niet alleen een krijger die het land tegen de binnenvallende Saksen verdedigt. Onder begeleiding van zijn vroegere vijand Merlijn, de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om de het tij te doen keren en Groot-BrittaniŽ weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.

 

King Kong (2005)

53/K2

Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
187 minuten

geregisseerd door Peter Jackson
met Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

De jaren '30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om hun nieuwste film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van ťťn van deze beesten: de 8 meter grote gorilla Kong.

 

King of the Lost World (2005)

56/K2

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Leigh Slawner
met Bruce Boxleitner, Steve Railsback en Rhett Giles

Wanneer een passagiersvliegtuig midden in het Amazonegebied crasht, zijn er slechts enkele overlevenden. Net bekomen van de vliegramp wacht hen een volgende catastrofe. Terecht gekomen in een totaal onbekende wereld, staan ze tussen enorme wezens, waaronder gigantische schorpioenen, draken en de koning van dit dierenrijk, een reuzengorilla. De vliegramp overleven lijkt ineens een peulenschil met wat hen nu te wachten staat. Een avontuur dat ze nooit zullen vergeten...

 

King Solomon's Mines (2004)

57/K2

Verenigde Staten
Avontuur
168 minuten (miniserie)

geregisseerd door Steve Boyum
met Patrick Swayze, Alison Doody en Roy Marsden

Gids Allan Quatermain helpt een jonge vrouw om haar verdwenen broer op te sporen in Afrika. De vrouw kan Allan in eerste instantie niet uitstaan, maar na een tijdje valt ze voor hem. Het blijkt dat de broer naar een gebied was gereisd, waar blanke mensen nog nooit zijn geweest. Via een oude kaart volgen ze dezelfde weg als de vader, in de hoop hem te vinden.

 

Kingdom of Heaven (2005)

58/K2

Verenigde Staten / Spanje / Groot BrittanniŽ
Drama / Oorlog
145 minuten / 190 minuten (director's cut)

geregisseerd door Ridley Scott
met Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, als hij ridder Godfrey of Ibelin (Liam Neeson) tegenkomt, die hem vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan op kruistocht naar Jeruzalem, om te strijden in de lange bloederige oorlog om het Heilige Land. Als een vreemdeling in een vreemde omgeving, moet hij een verdoemde koning dienen, koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin en wordt hij verheven tot de ridderstand. In een poging om de breekbare vrede te bewaren, moet Balian of Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.

 

King's Ransom (2005)

61/K2

Verenigde Staten / Canada
Komedie / Misdaad
95 minuten

geregisseerd door Jeff Byrd
met Anthony Anderson, Regina Hall en Leila Arcieri

De echtgenote van een rijke, arrogante zakenman wil van hem scheiden en heel veel geld losweken. De man wil er alles aan doen om zijn fortuin niet te verliezen en bedenkt een plan waarin hij zichzelf ontvoert, met behulp van zijn niet zo slimme minnares en haar criminele broer.

 

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

62/K2

Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
103 minuten

geregisseerd door Shane Black
met Robert Downey Jr., Val Kilmer en Michelle Monaghan

Wanneer kruimeldief Harry Lockhart (Robert Downey jr.) op de vlucht slaat na een mislukte overval, loopt hij per ongeluk bij een casting voor een misdaadfilm naarbinnen. Zo wordt hij meegenomen naar Hollywood voor een echte screentest en wordt daar door zijn producer voorgesteld als het nieuwste 'snoepje van de maand'. Ter voorbereiding op de screentest moet Harry meelopen met privť-detective Perry van Shrike (Val Kilmer), door de meesten Gay Perry genoemd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Als crimineel die zich voordoet als acteur die zich voordoet als detective komt Harry in contact met Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Via deze weinig succesvolle actrice raken Harry en Gay Perry betrokken bij een moordzaak die hun eigen levens wel eens in gevaar zou kunnen brengen.

 

Kiss of the Dragon (2001)

63/K2

Frankrijk / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
98 minuten

geregisseerd door Chris Nahon
met Jet Li, Bridget Fonda en Tchťky Karyo

Liu Jian is een officier van de Chinese geheime dienst.

Als hij naar Parijs gaat voor een opdracht raakt hij verwikkeld in een dodelijke samenzwering. 

 

Knock Off (1998)

927/K1

Verenigde Staten / Hongkong
Actie / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Hark Tsui
met Jean-Claude Van Damme, Rob Schneider en Paul Sorvino

Marcus Ray is vertegenwoordiger voor een jeansfabrikant in Hong Kong. Hij krijgt lucht van een complot van de Russische maffia, die microbommen in nagemaakte merk spijkerbroeken verstopt, om vervolgens de verfijnde technologieŽn te verkopen aan terroristische groeperingen over de hele wereld. Marcus is de enige die echte jeans van nep kan onderscheiden en alle hoop is dan ook op hem gericht.

 

Krull (1983)

69/K2

Groot BrittanniŽ
Science-Fiction
116 minuten

geregisseerd door Peter Yates
met Ken Marshall, Lysette Anthony en Liam Neeson

Ver in de toekomst, in een wereld van magie en tovenarij speelt het verhaal van Krull zich af op de gelijknamige planeet. Het Beest met zijn leger van Slachters heerst met harde hand over de planeet en haar bewoners. De twee koninkrijken op Krull sluiten een verbond om het Beest uit zijn Zwarte Burcht te verdrijven en te vernietigen. Dit verbond wordt bekrachtigd door het huwelijk tussen Prins Colwyn (Ken Marshall) en de mooie Lyssa (Lysette Anthony). Tijdens de huwelijksplechtigheid vallen de Slachters het feestvierende gezelschap aan en ontvoeren Lyssa.Colwyn start een wanhopige zoektocht naar zijn geliefde. Om tegen het Beest ten strijde te gaan dient hij te beschikken over een bijzonder wapen waarmee hij de duivelse krachten van het wezen kan weerstaan. Dit wapen is de Glaive, een soort boemerang met vlijmscherpe messen, dat hij vindt in een grot. Tijdens zijn gevaarlijke en avontuurlijke tocht naar de Zwarte Burcht, waar Lyssa gevangen wordt gehouden, sluiten diverse bijzondere personen zich bij hem aan met wie hij gezamenlijk het Beest zal bevechten.  

 

Kurtlar Vadisi - Irak (2006)

71/K2

Turkije
Actie / Oorlog
122 minuten

geregisseerd door Serdar Akar en Sadullah ŞentŁrk
met Necati Şaşmaz, Billy Zane en Gary Busey

Op 14 juni 2003 komen Amerikaanse troepen aan op het niet-officiŽle, min of meer geheime hoofdkwartier van de Turkse speciale eenheid in Noord-Irak. De Turkse eenheid gaat ervan uit dat dit bezoek van de geallieerden een routinematige karakter heeft. Echter, door de veranderde omstandigheden heeft Amerika besloten zich op te werpen als de enige machthebber in de omgeving en het laatste woord te hebben. Die dag worden elf Turkse soldaten weggevoerd met een zak over het hoofd. Luitenant SŁleyman Aslan is een van die soldaten. Hij kan zich niet neerleggen bij de schending van zijn eer door een dergelijke overgave en pleegt zelfmoord. Hij laat een brief achter, gericht aan Polat Alemdar, een Turkse geheime agent met een elite-opleiding. Deze kan niet onverschillig blijven voor het laatste verzoek van zijn vriend en gaat met een team naar de plaats van gebeuren. 

 

Vorige Pagina: ( J ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( L )