Vorige Pagina: ( J ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( L )

 
Komt een Vrouw bij de Dokter (2009) 491/K4
Nederland
Drama / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Reinout Oerlemans
met Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het Westelijk Halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the World. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in. Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemoís door doen ze of er niks aan de hand is.

 
Krabat (2008)

384/K4

Duitsland
Drama / Fantasy
120 minuten

geregisseerd door Marco Kreuzpaintner
met David Kross, Christian Redl en Daniel BrŁhl

Was het toeval dat Krabat als leerling op de molen kwam, diep in de sombere bossen van Bohemen? De molen blijkt een school van de zwarte kunsten te zijn. De molenaar is Meester in de toverkunst. Twaalf knechten heeft hij: twaalf leerlingen. Weglopen kunnen ze niet, want de toverkunsten van de Meester zorgen ervoor dat de weg ze steeds weer naar de molen terug leidt. Krabat vlucht dan ook niet. Hij kiest een andere weg, gesteund door de liefde van een meisje.

 

Knights of Bloodsteel (2009)

373/374/K4

Canada
Fantasy
240 minuten (miniserie, 2 Disc)

geregisseerd door Philip Spink
met Christopher Lloyd, Mark Gibbon en David James Elliott

Met het oog op het redden van de wereld, moeten de 'Knights of Bloodsteel' de mytische 'Crucible' ofwel de 'smeltkroes' opsporen, die aan de bron zou liggen van het ontstaan van de Bloodsteel. Maar het kwade Drakenoog en zijn leger zijn ook op zoek naar de Crucible en wie van beiden deze het eerste vindt zal voor altijd heersen met onbeperkte macht...

 

Killing Room, The (2008)

303/K4

Verenigde Staten
Drama / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Jonathan Liebesman
met Nick Cannon, Clea DuVall en Timothy Hutton

Met het doel om wat meer geld te verdienen, melden vier vrijwilligers zich aan voor een betaalde psychologische onderzoek-studie. In plaats daarvan, gaan de vier een van de slechtste nachten van hun leven tegemoet. Ze krijgen te maken met een dodelijk, geclassificeerd overheidsprogramma dat 20 jaar geleden werd ingesteld.

 

Kongo 1997

293/294/295/K4

BelgiŽ
Drama
350 minuten (miniserie, 3 DVD)

geregisseerd door Vincent Rouffaer
met Lucas van den Eynde, Guy van Sande en Els Dottermans

Dit verhaal vertelt het einde van het koloniale tijdperk in Belgisch Kongo. Aan de hand van het verhaal van een aantal jonge mensen die kort na de Tweede Wereldoorlog met veel ambities en idealen naar de kolonie trekken, maar vijftien jaar later helemaal gedesillusioneerd en berooid naar BelgiŽ moeten terugkeren.

 

Killshot (2008)

57/K4

Verenigde Staten
Thriller
84 minuten

geregisseerd door John Madden
met Diane Lane, Mickey Rourke en Thomas Jane

Carmen Colson en haar echtgenoot Wayne raken betrokken bij de zwendelpraktijken van een oplichter, genaamd Richie. Ze weten de politie in te schakelen, die hen in het getuigenbeschermings-programma plaatst. Het is echter nog maar de vraag of dat Richie en zijn rechterhand, huurmoordenaar 'The Blackbird', kan tegenhouden.

 

Kidnapping, The (2007)

230/K4

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
90 minuten

geregisseerd door Arthur Allan Seidelman
met Amy Carlson, Judd Nelson en Thomas Ian Griffith

Bankbeveilingsexpert Rachel McKenzie (Amy Carlson) komt erachter dat haar dochtertje ontvoerd is door de leider van een stel corrupte politieagenten. Het losgeld is niet zozeer geld, maar een bewijsstuk tegen de politie opgeslagen in een kluisje van een dode agent in de bank waar Rachel de beveiliging voor heeft ontworpen. Alleen zijzelf kan haar dochter redden.

 

Knowing (2009)

101/K4

Verenigde Staten
Thriller / Science-Fiction
130 minuten

geregisseerd door Alex Proyas
met Nicolas Cage, Rose Byrne en Chandler Canterbury

Een leraar, John Koestler (Nicolas Cage), opent een tijdcapsule op de basisschool waar ook zijn zoon Caleb zijn lessen volgt. Vijftig jaar eerder is de capsule gevuld door leerlingen tijdens een oprichtingsceremonie van de school. Bij het onderzoek naar de cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden doet hij een verbazingwekkende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie de data, aantal slachtoffers en geografische coŲrdinaten van iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Andere voorspellingen die in de documenten staan moeten nog plaats vinden. Eťn daarvan voorspelt een algehele vernietiging van de aarde op zeer korte termijn. John doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten voor het komende drama te waarschuwen, maar tevergeefs. John zelf moet nu alles op alles zetten om de dreigende catastrofe af te wenden.

 

Kidnapped (2005)

3/K4

Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Drama
150 minuten (miniserie, 3 delen)

geregisseerd door Brendan Maher
met Iain Glen, James Pearson en Adrian Dunbar

1751. In een klein Schots dorpje wordt de vader van Davie Balfour dodelijk getroffen door een omvallende boom.

Net voor hij sterft, geeft hij aan Davie een dolk.

Hij vraagt hem zijn rechtmatige erfenis, een groot landgoed, te gaan opeisen bij zijn excentrieke oom Ebenezer.

 

 

Kit Kittredge: An American Girl (2008)

64/K2

Verenigde Staten
Komedie / Drama
101 minuten

geregisseerd door Patricia Rozema
met Abigail Breslin, Joan Cusack en Chris O'Donnell

Kitt Kittredge is een 11-jarig meisje dat opgroeit in de jaren '30, in de periode van de Grote Depressie. Omdat ze altijd optimistisch is, besluit ze haar familie te helpen aan geld, aangezien ze ondervoed zijn en bijna niets meer hebben.

 
Kung Fu Killer (2008)

45/46/K2

Verenigde Staten
Actie
177 minuten (miniserie, 1 delen)

geregisseerd door Philip Spink
met David Carradine, Daryl Hannah en Kay Tong Lim

Een oude tempel is al eeuwenlang het centrum van de zelfverdedigingskunst. Slechts een selecte groep mensen kan hier leren hoe zij de kracht van lichaam en geest kunnen verenigen. Op de plek bereidt een monnik zich voor op een leven waarin hij als man en krijger zwaar op de proef zal worden gesteld.

 

King Maker, The (2005)

54/K2

Thailand
Avontuur
100 minuten

geregisseerd door Lek Kitaparaporn
met John Rhys-Davies, Gary Stretch en Cindy Burbridge

1547, de 'gelukzoeker' Fernando Da Gamma, vertrekt uit Portugal. Hij gaat op weg naar het Oosten, om de moordenaar van zijn vader te vinden en om zoals velen zijn fortuin te gaan maken. Zijn plannen dreigen te mislukken als het schip waarop hij vaart vergaat. Als enige overlevende, spoelt hij aan op een tropisch strand. Daar word hij gevangen genomen door Arabische soldaten, die hem als slaaf verkopen. Hij word gekocht door een uit Portugal afkomstige vrouw, die zijn redding blijkt te zijn.

 

Kansen (2004)

128/K3

Japan
Horror
98 minuten

geregisseerd door Masayuki Ochiai
met Yoko Maki, ShirŰ Sano en Masanobu Takashima

Dr. Akiba werkt in een ziekenhuis waar dagelijks vele noodgevallen behandeld moeten worden. Helaas hebben ze te weinig dokters en sterven er heel vaak patiŽnten. Dr. Akiba staat vlak voor een zenuwinzinking en krijgt het helemaal zwaar te verduren als een onervaren verpleegster tijdens een operatie een verkeerde injectie toedient waardoor de patiŽnt om het leven komt. Het ziekenhuis probeert het ongeluk te verdoezelen, maar als de overleden patiŽnt begint te muteren, kunnen ze het ongeluk niet langer verzwijgen.

 

King of California (2007)

55/K2

Mexico / Verenigde Staten
Komedie / Drama
93 minuten

geregisseerd door Mike Cahill
met Michael Douglas, Evan Rachel Wood en Greg Davis Jr.

Charlie is een instabiele huisvader die een tijdje in een inrichting heeft gezeten. Nadat hij wordt vrijgelaten, zoekt hij zijn dochter Miranda op. Wanneer hij haar probeert wijs te maken dat er goud uit Spanje onder hun huis is begraven, begint men zich al snel weer af te vragen of Charlie wel 100% genezen is.

 

Kingdom, The (2007)

59/K2

Verenigde Staten
Thriller / Drama
110 minuten

geregisseerd door Peter Berg
met Jamie Foxx, Jennifer Garner en Chris Cooper

Ronald Fleuy (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.

 

Killer Wave (2007)

429/430/K3

Verenigde Staten
Actie
180 minuten

geregisseerd door Bruce McDonald
met Angus Macfadyen, Andreas Apergis en Tom Skerritt

Een serie dodelijke vloedgolven teistert de Amerikaanse oostkust en alle grote steden worden van de kaart geveegd. Men staat voor een raadsel en roept de hulp in van de rebelse wetenschapper John McAdams, een expert op het gebied van door mensen veroorzaakte ecologische rampen die worden gebruikt als massavernietigingswapens. Hij en Sophie Marleau, een medewerkster van het Oceanografisch Instituut, vermoeden dat de dodelijke vloedgolven niet het gevolg zijn van zeebevingen, maar van doelbewuste pogingen om de helft van de wereldbevolking uit te roeien. Als een andere wetenschapper wil uitzoeken wie er achter de onderzeese explosies zit, wordt hij vermoord. De verdenking valt op McAdams.

 

Kings of South Beach (2007)

60/K2

Verenigde Staten
Drama
90 minuten

geregisseerd door Tim Hunter
met Donnie Wahlberg, Jason Gedrick en Steven Bauer

Chris Troiano (Jason Gedrick) is eigenaar van de meest trendy club aan de Zuidkust van Miami. Hij moet zijn hoofd boven water zien te houden in een wereld van maffioso en drugs. Ondertussen houdt de politie de club goed in de gaten, wachtend op een moment om toe te slaan.

 

Koroshiya 1 - Ichi the Killer(2001)

66/K2

Japan / Hongkong / Zuid-Korea
Komedie / Actie
129 minuten

geregisseerd door Takashi Miike
met Tadanobu Asano, Nao Omoro en Paulyn Sun

Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...

 

Knocked Up (2006)

65/K2

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
129 minuten

geregisseerd door Judd Apatow
met Katherine Heigl, Seth Rogen en Leslie Mann

Alison Scott is een veelbelovende journalist in de entertainment, die al veel heeft meegemaakt voor iemand van 24 jaar oud. Haar leven komt totaal op de kop te staan wanneer een onverwachte zwangerschap komt na een nacht met een man die ze amper kent. Toch wil ze de dronkaard een kans geven. De man krijgt het erg benauwd en staat zelf ook voor een moeilijke keuze: Alison steunen of er vandoor gaan.

 

Kickin It Old Skool (2007)

48/K2

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
108 minuten

geregisseerd door Harvey Glazer
met Jamie Kennedy, Miguel A. NķŮez Jr. en Maria Menounos

Justin is in de jaren '80 een jonge tiener en breakdancer die tijdens een talentenjacht een ongeluk krijgt en in een coma belandt. Nu, 20 jaar later, ontwaakt hij en moet zien om te gaan met alle veranderingen die de wereld heeft ondergaan. Maar toch is hij vastbesloten zijn breakdance-carriŤre voort te zetten

 

Vorige Pagina: ( J ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( L )