Vorige Pagina: ( J ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( L )

 
Kings of the Sun (1963) 166/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
108 minuten

geregisseerd door J. Lee Thompson
met Yul Brynner, George Chakiris en Shirley Anne Field

Indianenleider Black Eagle (Brynner) valt in de handen van de Maya's en zal als mensenoffer moeten dienen. Zal hij kunnen ontsnappen en volgt er een oorlog tussen de twee stammen?

 

Kill Me Three Times (2014) 142/K7
Verenigde Staten / AustraliŽ
Thriller / Actie
90 minuten

geregisseerd door Kriv Stenders
met Simon Pegg, Teresa Palmer en Alice Braga

Tijdens het verkennen van de prachtige Australische stranden komt Alice terecht in het afgelegen kustplaatsje Eagle's Nest. Hier wordt ze verliefd en trouwt ze met Jack, de eigenaar van een lokale bar. Het huwelijk raakt echter al snel in verval en Alice begint een affaire met een jonge surfer. Alice wordt gedwongen om haar slimme schoonzus Lucy te verschalken en Charlie, een privť detective die Jack heeft ingehuurd als huurmoordenaar, te ontlopen. Een onverwacht gevaar komt echter uit de handen van Nathan, een bescheiden tandarts die maar een manier ziet om zijn gokschulden af te betalen.

 

Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama (2014) 133/K7
Noorwegen
Avontuur / Actie
96 minuten

geregisseerd door John Andreas Andersen en Lisa Marie Gamlem
met Vinjar Pettersen, Kyrre Haugen Sydness en Tuva Novotny

Pinky monstert aan op het piratenschip 'The Black Lady' van de beruchte piraat kapitein Sabeltand. Ze gaan op avontuur over de woeste zeeŽn naar het land Lama Rama om daar de befaamde schat van koning Rufus te gaan zoeken. Pinky wil ook graag weten wie zijn vader is en hoopt hem ook te vinden.

 

Kajaki: The True Story (2014) 67/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama / Oorlog
108 minuten

geregisseerd door Paul Katis
met Mark Stanley, David Elliot en Malachi Kirby

In september 2006 verlaat een groepje jonge Britse soldaten hun post om de Taliban vast te zetten. Wanneer ze door een opgedroogde rivierbedding trekken, stapt een van hen op een landmijn. Zijn collega's spoeden zich om hem te hulp te schieten, maar komen er al snel achter dat ze omringd zijn door mijnen. Iedere beweging kan een zware verwonding of zelfs hun dood betekenen.

 

Kon-Tiki (2012) 29/K7
Verenigd Koninkrijk / Noorwegen / Denemarken / Duitsland / Zweden
Actie / Avontuur
118 minuten


geregisseerd door Joachim RÝnning en Espen Sandberg
met PŚl Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen en Odd Magnus Williamson

In 1947 wil Thor Heyerdahl bewijzen dat PolynesiŽ werd bevolkt door kolonisten uit Zuid-Amerika en niet uit AziŽ. Hiervoor reist hij samen met een vijftal onervaren bemanningsleden op een vlot van balsahout van Peru naar PolynesiŽ. Kan hij de oversteek van 8000 kilometer voltooien?

 

Kite (2014) 308/K6
Verenigde Staten / Mexico
Actie
90 minuten

geregisseerd door Ralph Ziman
met Samuel L. Jackson, Callan McAuliffe en India Eisley

Sawa (India Eisley) woont in een mislukte staat waar een corrupte beveiligingsdienst geld verdient met vrouwenhandel. Wanneer haar vader, die een politieagent is, vermoord wordt staat ze er op om de moordenaar te vinden. Ze krijgt hierbij hulp van zijn voormalige partner Karl Aker (Samuel L. Jackson).

 

Kenau (2014) 261/K6
Nederland
Actie / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Maarten Treurniet
met Monic Hendrickx, Barry Atsma en Lisa Smit

Historisch epos over het leven van Kenau Hasselaar. Hasselaar gaf tijdens de Spaanse belegering van de stad Haarlem in 1572 leiding aan een leger dat exclusief uit vrouwen bestond. Ze werd daarbij bovenal gemotiveerd door de executie van haar jongste dochter en de angst dat dit ook met haar andere dochter zou gebeuren.
 

 

Klondike (2014) 173/174/175/K6
Verenigde Staten / Canada
Drama / Western
275 minuten

geregisseerd door Simon Cellan Jones
met Richard Madden, Abbie Cornish en Tim Roth

Bill en Epstein zijn al sinds hun jeugd bevriend. Aan het eind van de negentiende eeuw, wanneer iedereen naar Yukon trekt, wagen ze zich aan de strijd met de natuur tijdens een zoektocht naar goud. Ze krijgen te maken met slechte weersomstandigheden, de harde wetten van de natuur en de onbetrouwbare medemens. Het zijn onder anderen ambitieuze zakenmannen, verleidelijke vrouwen en geteisterde inheemse stammen die er voor zorgen dat de goudzoekers hun doel niet gemakkelijk zullen bereiken.

 

Kick-Ass 2 (2013) 132/K6
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Komedie
103 minuten

geregisseerd door Jeff Wadlow
met Aaron Taylor-Johnson, Jim Carrey en ChloŽ Grace Moretz

Hit Girl en Kick-Ass proberen een normaal leven te leiden als de tieners Mindy en Dave. Met de diploma-uitreiking om de hoek besluit Dave samen met Mindy het eerste superheldenteam ter wereld op te richten. Echter, wanneer Mindy betrapt wordt wanneer ze wil wegglippen om Hit Girl te worden moet ze stoppen Ė en de afschrikwekkende wereld van gemene meisjes op de middelbare school alleen confronteren. Dave sluit zich hierop aan bij Justice Forever, een groep gemaskerde kruisvaarders onder leiding van de ex-maffioso Kolonel Stars and Stripes. Net als ze het verschil beginnen te maken in de straten, verzamelt Ďs werelds eerste superslechterik, Red Mist Ė herboren als The MotherF%&*^r, zijn eigen verbond van slechteriken en heeft een plannetje klaar om Kick-Ass en Hit Girl te laten boeten voor wat ze met zijn vader gedaan hebben.

 

Killing Season (2013) 47/K6
BelgiŽ / Verenigde Staten
Drama / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Mark Steven Johnson
met Robert De Niro, John Travolta en Milo Ventimiglia

Een oorlogsveteraan (Robert De Niro) heeft zich teruggetrokken in zijn huis in de bossen van de Appalachen. Als hij onverwachts bezoek krijgt van een Europese toerist (John Travolta) krijgen beide heren een opmerkelijke relatie. Wat de oorlogsveteraan niet weet is dat de toerist eigenlijk een wraak zoekende Servische oud-soldaat is.

 

Krews (2010) 384 /K5
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
105 minuten

geregisseerd door Hilbert Hakim
met Brian Geraghty, Jonathan Cake en Faune A. Chambers

Na een mislukte carjacking worden twee witteboordencriminelen gedwongen om te gaan schuilen in het huis van de boeven die hen hadden ingehuurd. Tijdens een explosieve nacht vinden een aantal onvoorspelbare gebeurtenissen plaats: werelden storten in, sommigen vergroten hun fortuin en anderen verliezen het, levens worden overhoop gegooid en de meest onverwachte held gaat weg met miljoenen dollars op zijn rekening.

 

Kiss of Death (1995) 290/K5
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Barbet Schroeder
met David Caruso, Samuel L. Jackson en Nicolas Cage

Jimmy Kilmartin doet z'n uiterste best om op het rechte pad te blijven. Getrouwd, huisje, kindje. Dit lukt hem, tot zijn neef Ronnie hem smeekt hem te helpen met een klus. Jimmy wordt erin geluisd door zijn criminele vriendjes en moet de bak in. Hij besluit zijn kennis van de onderwereld te gebruiken om wraak te nemen en sluit een deal met de Officier van Justitie. Jimmy komt terecht in de vriendenkring van Little Junior, een keiharde schoft, die geen enkele vorm van geweld schuwt.

 

King's Speech, The (2010) 252/K5
Verenigd Koninkrijk / AustraliŽ / Verenigde Staten
Drama
118 minuten

geregisseerd door Tom Hooper
met Colin Firth, Helena Bonham Carter en Geoffrey Rush

Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt Koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue wat resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

 

Kill the Irishman (2011) 243/K5
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
106 minuten

geregisseerd door Jonathan Hensleigh
met Ray Stevenson, Val Kilmer en Christopher Walken

Dit waargebeurde verhaal onthult de details van de opkomst en ondergang van de beruchte vakbondsvertegenwoordiger Danny Greene (Ray Stevenson), die bekendheid verwierf in het midden van de jaren '70 voor zijn gedurfde bereidheid om de Italiaanse maffia te trotseren. Opgegroeid in de straten van Cleveland, geraakt de stoere reputatie van Greene uiteindelijk in contact met de lokale maffia. Het duurt niet lang alvorens de lokale maffia is uitgegroeid tot een grootse handhaver binnen de regio. Maar na het vormen van een alliantie met de beruchte gangster John Nardi (Vincent Díonofrio) en de gevreesde Shondor Birns (Christopher Walken), begint Greene te ontdekken dat hij de potentie heeft om zelf zo machtig te worden als zijn tegenstanders. Vrij snel ontwikkelt hij dan ook een reputatie als onaantastbaar na het overleven van talrijke pogingen tot moord en creŽert hij een dodelijk vernietigende organisatie met misdaadsyndicaten door heel Amerika.

 

Killer Inside Me, The (2010) 242/K5
Verenigde Staten / Zweden / Verenigd Koninkrijk / Canada
Misdaad / Drama
108 minuten

geregisseerd door Michael Winterbottom
met Casey Affleck, Jessica Alba en Kate Hudson

Iedereen denkt dat Lou Ford (Casey Affleck) een goede man is. Hij is sheriff in een klein stadje in West-Texas en leidt een onopvallend leven, maar wat niemand weet is dat hij een psychopatische moordenaar is. Lou is een echte sociopaat en zorgt er steeds voor dat niemand zijn geheim ontdekt. Maar wanneer de bewijzen steeds vaker in zijn richting wijzen, wordt hij verplicht om nog meer moorden te plegen...

 

Kill Speed (2010) 197/K5
Verenigde Staten
Actie
113 minuten

geregisseerd door Kim Bass
met Greg Grunberg, Robert Patrick en Nick Carter

Een groep vrienden vliegt met zelfgebouwde high-tech vliegtuigen de grens over om Mexicaanse drugs af te leveren in CaliforniŽ. Dit alles om hun Hollywood levensstijl te bekostigen. Totdat een mooie jonge vrouw infiltreert in de vriendengroep die niet blijkt te zijn wie ze dachten.

 

Killers (2010) 128/K5
Verenigde Staten
Komedie / Actie
100 minuten

geregisseerd door Robert Luketic
met Katherine Heigl, Ashton Kutcher en Tom Selleck

Een vrouw ontmoet de man van haar dromen op vakantie, wat leidt tot een snel huwelijk. Hun geluk kan niet op, totdat ze erachter komen dat de buren weleens huurmoordenaars zouden kunnen zijn, die zijn ingehuurd om hen te vermoorden.

 

Knight and Day (2010) 124/K5
Verenigde Staten
Actie / Komedie
110 minuten

geregisseerd door James Mangold
met Tom Cruise, Cameron Diaz en Peter Sarsgaard

'Knight & Day' gaat over de eenzame vrouw June (Cameron Diaz), wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller (Tom Cruise), neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron

 

King of Fighters (2010) 91/K5

Japan / AustraliŽ
Actie

130 minuten
 

geregisseerd door Gordon Chan
met Will Yun Lee, Maggie Q en Ray Park

Live action film gebaseerd op de game "King of Fighters". We volgen een groep vechters, de enige overlevenden van drie legendarische clans. Een donkere kracht zorgt ervoor dat ze continu naar andere dimensies worden gestuurd. In elke dimensie moeten ze vechten voor hun leven, terwijl de donkere kracht een manier zoekt om de wereld te infecteren en uiteindelijk zelfs over te nemen.

 

Kronprinz Rudolf (2006) K5/63/64
Oostenrijk / ItaliŽ / Duitsland / Frankrijk
Drama / Romantiek
180 minuten

geregisseerd door Robert Dornhelm
met Max von Thun, Klaus Maria Brandauer en Christian Clavier

"Kronprinz Rudolf" vertelt de tragische geschiedenis van de Oostenrijkse vorsten en troonopvolgers in de periode 1858-1889. De film beschrijft niet alleen het leven van de Habsburger Rudolf, maar laat ook de langzame aftakeling van de eens zo machtige Donaumonarchie zien. Het leven van de kroonprins staat in het teken van allerlei spanningen zowel binnen als buiten de paleismuren.

 

Karate Kid, The (2010) K5/54
Verenigde Staten / China
Actie / Drama
140 minuten

geregisseerd door Harald Zwart
met Jaden Smith, Jackie Chan en Taraji P. Henson

Dre (Jaden Smith) is een skateboardende, gameverslaafde jongen die gedwongen is naar China te verhuizen, omdat zijn moeder (Taraji P. Henson) daar voor haar werk heen moet. Dre past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Mr. Han (Jackie Chan) is een klusjesman die Dreís blauwe oog ziet en hem aanbiedt om hem martial arts en de Chinese taal te leren. Op deze manier kan Dre zich verdedigen tegen de leerlingen van de Li Quan Haís Fighting Dragon School of Kung-Fu.

 

Kick-Ass (2010) K5/41
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Komedie
117 minuten

geregisseerd door Matthew Vaughn
met Aaron Johnson, Chloe Moretz en Nicolas Cage

'Kick-Ass' vertelt het verhaal van Dave Lizewski (Aaron Johnson). Dave is een sul op de middelbare school, heeft weinig vrienden, leeft alleen met zijn vader en is een enorme fan van stripboeken. Op een dag besluit hij dat hij een superheld wil worden, net als in ťťn van zijn stripboeken. Probleem is echter dat hij geen superkrachten heeft en gedoemd lijkt om te mislukken. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen daarom niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt. Op zijn pad ontmoet hij echter enkele medestanders, waaronder de 11-jarige zwaardvechtster Hit-Girl (Chloe Moretz), haar vader Big Daddy (Nicolas Cage) en de mysterieuze Red Mist (Christopher Mintz-Plasse).

 

Vorige Pagina: ( J ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( L )