Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )

 

Ladder 49 (2004) 73/K2
Verenigde Staten
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Jay Russell
met John Travolta, Joaquin Phoenix en Robert Patrick

Jack Morrison is een ambitieuze brandweerman die van groentje uitgroeit tot doorgewinterde professional. Zijn gevaarlijke en veeleisende baan vergt veel energie en gaat vaak ten koste van zijn vrouw en kinderen. Steun vindt hij bij zijn mentor en commandant Mike Kennedy en bij zijn tweede familie ĎDe Broeders van de Brandweerkazerneí. Maar als Jack tijdens een zware klus wordt ingesloten door een vlammenzee, wordt hem duidelijk waar het in het leven echt om draait; familie, waardigheid en moed. Terwijl zijn collega's van Ladder 49 alles doen om hem te redden, hangt Jacks leven aan een zijden draadje.

 

Ladyhawke (1985) 75/K2
Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
121 minuten

geregisseerd door Richard Donner
met Matthew Broderick, Rutger Hauer en Michelle Pfeiffer

Phillipe, alias De Muis, kan ontsnappen uit de zwaar bewaakte gevangenis in de burcht van de bisschop. Marquet en zijn ridders maken meteen jacht op hem. Onderweg wordt Phillipe echter voortdurend in de gaten gehouden door een ruiter met een havik op de arm. Nu de nood het hoogst is, snelt die hem ter hulp. De ridders moeten de aftocht blazen, maar hebben de ruiter wel herkend als de verbannen Etienne Navarre. Phillipe en zijn redder trekken samen verder. Wanneer de jongeman 's nachts door een wolf wordt opgeschrikt, is Navarre nergens te vinden, maar komt er een mooie dame met de ogen van een havik te voorschijn. Zij brengt de wolf tot bedaren. De volgende morgen verneemt Phillipe waarom Navarre hem nodig heeft: hij moet hem binnenloodsen in de burcht van de bisschop.

 

Land of the Dead (2005) 78/K2
Canada / Frankrijk / Verenigde Staten
Horror / Thriller
93 minuten / 97 minuten (director's cut)

geregisseerd door George A. Romero
met Asia Argento, Dennis Hopper en Simon Baker

De levende doden hebben de de Aarde definitief in hun greep gekregen en de laatste overlevende mensen hebben zich in een versterkte stad teruggetrokken. Hun enige verweer tegen de ondoden is een enorme tank, de Dead Reckoning, die in het bezit is van de steenrijke Kaufman. De rest van de bevolking heeft het helaas wat minder goed en moet dagelijks keihard vechten om de ondoden buiten de stadsmuren te houden.

 

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) 79/K2
Verenigde Staten / Duitsland / Japan / Groot BrittanniŽ / Nederland
Actie / Avontuur
117 minuten

geregisseerd door Jan de Bont
met Angelina Jolie, Gerard Butler en Noah Taylor

In het tweede deel van Tomb Raider moet Lara Croft (Angelina Jolie) op zoek naar een tempel waar een sleutel te vinden is tot "Pandora's Box". Als deze "box" geopend wordt, kan deze een kracht loslaten die miljoenen mensen hun levens kan ontnemen. Lara moet deze sleutel en 'box' eerder vinden dan Chen Lo, hoofd van een Chinees misdaadsyndicaat, die "Pandora's Box" wil vinden, en dan wil verkopen aan de hoogste bieder.

 

Lara Croft: Tomb Raider (2001) 80/K2
Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ / Duitsland / Japan
Actie / Avontuur
100 minuten

geregisseerd door Simon West
met Angelina Jolie, Noah Taylor en Jon Voight

Lara Croft, afkomstig uit een rijk milieu, reist de hele wereld af op zoek naar zeldzame objecten. Haar nieuwste doel zijn de twee helften van een antiek object die de eigenaar ervan ultieme macht geeft. Om het te vinden moet ze eerst een machtig en gevaarlijk geheime genootschap verslaan. De film is gebaseerd op de Tomb Raider computerspellen.

 
Larva (2005) 81/K2
Verenigde Staten
Science-Fiction
93 minuten

geregisseerd door Tim Cox
met William Forsythe, Rachel Hunter en Vincent Ventresca

Host is een rustig plattelandsstadje in Montana, waar iedereen elkaar kent en waar iedereen voor hetzelfde vleesverwerkingsbedrijf werkt. Veearts Eli Rudkus gaat er wonen als de oude dierenarts met pensioen gaat. Hij gaat langs bij veehouder Jacob Long, waar hij een geheim ontdekt dat het stadje te gronde kan richten. Fletcher Odermatt, de eigenaar van het vleesverwerkingsbedrijf, wil het probleem koste wat kost geheim houden. Hij huurt zelfs advocaat Hayley Anderson in om Eli zwart te maken. Het lijkt om een simpele parasiet te gaan, maar het loopt vreselijk uit de hand. Eli, Jacob en Hayley beginnen een race tegen de klok om het stadje, en misschien wel de hele wereld van de ondergang te redden.

 

Last Holiday (2006) 84/K2
Verenigde Staten
Komedie / Drama
112 minuten

geregisseerd door Wayne Wang
met Queen Latifah, Gťrard Depardieu en Timothy Hutton

Georgia Byrd (Queen Latifah), een verlegen verkoopster van keukengerei uit New Orleans, krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Ze gooit het roer om en besluit een laatste droomvakantie te houden in Europa. Omdat ze denkt dat ze niets meer te verliezen heeft, gooit ze alle remmen los. Georgia's persoonlijke transformatie heeft effect op iedereen die in haar buurt komt. Ze wil een leven vol plezier leiden in slechts een paar weken.

 

Ladykillers, The (2004) 76/K2
Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
104 minuten

geregisseerd door Joel Coen en Ethan Coen
met Tom Hanks, Irma P. Hall en Marlon Wayans

In deze remake van de gelijknamige film uit 1955 zoekt een professor een aantal dieven bij elkaar om een casino te beroven. Ze huren een kamer in het huis van een oude vrouw, die al snel op de hoogte raakt van het plan. De dieven besluiten de vrouw te vermoorden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan...

 

Latin Dragon (2004)

94/K2
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Scott Thomas
met Gary Busey, Lorenzo Lamas en Fabian Carrillo

Danny Silva, gedecoreerd oorlogsheld en voormalig geheim agent keert terug naar zijn oude buurt in Los Angeles. Hij ziet daar hoe de corrupte inspecteur Bishop Thorn en diens trawant Frank de plaatselijke bevolking terroriseren met enkele wilde straatbendes die zich bezondigen aan gewelddadige vernielingen, branden en moorden. Samen met de pastoor van zijn oude parochie en zijn voormalige vriendin begint Danny met tegenzin aan een lange verwarrende reis van wraak en genoegdoening en herstelt hij de veiligheid in de wijk.

 

Last of the Mohicans, The (1992) 132/K2
Verenigde Staten
Romantiek / Oorlog
112 minuten / 117 minuten (director's cut)

geregisseerd door Michael Mann
met Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe en Russell Means

Er heerst een koloniale oorlog in Amerika tussen de Britten en de Fransen, allebei worden ze geholpen door verscheidene indianenstammen. Hawkeye is een door de indianen geadopteerde Europeaan die samen met zijn stam de Britten helpt. Ondertussen wordt hij verliefd op de dochter van de hoofdofficier.

 

Last Samurai, The (2003) 90/K2
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Japan
Actie / Avontuur
152 minuten

geregisseerd door Edward Zwick
met Tom Cruise, Ken Watanabe en Masato Harada

Een veteraan uit de Burgeroorlog, Capt. Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1870, om de soldaten van Keizer Meji te trainen voor een gevecht tegen samurai die land terug willen pakken. Als Algren wordt ontvoerd door de samurai, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij nou eigenlijk wil vechten.

 

Last King of Scotland, The (2006) 85/K2
Groot BrittanniŽ
Drama
121 minuten

geregisseerd door Kevin Macdonald
met Forest Whitaker, James McAvoy en Gillian Anderson

In de jaren '70 wordt een Schotse arts per toeval door Idi Amin, destijds de nieuwe dictator van Uganda, aangesteld als diens persoonlijke arts. Amin had namelijk vroeger bij het Britse leger getraind en een voorkeur ontwikkeld voor Schotten. Hij droeg regelmatig kilts en wilde een leger oprichten om Schotland onafhankelijk te maken. Aanvankelijk is de arts vereerd om deze positie te bekleden, maar al snel komt hij in gewetensnood, vanwege de vele gruwelijkheden die de dictator aanricht.

 

League of Extraordinary Gentlemen, The (2003) 96/K2
Verenigde Staten / Duitsland / TsjechiŽ / Groot BrittanniŽ
Actie / Science-Fiction
110 minuten

geregisseerd door Stephen Norrington
met Sean Connery, Stuart Townsend en Peta Wilson

Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.

 

Legend of Zorro, The (2005) 306/K3
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
129 minuten

geregisseerd door Martin Campbell
met Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones en Rufus Sewell

Nadat hij heeft geholpen om van CaliforniŽ de 31ste staat van Amerika te maken, zal Zorro (Antonio Banderas) zich moeten houden aan de belofte die hij aan zijn vrouw Elena (Catherine Zeta-Jones) deed: hij moet zijn geheime identiteit opgeven en een normaal leven leiden als Alejandro de la Vega. Zijn twijfel lijkt de twee uit elkaar te drijven. Hun zoontje Joaquin is inmiddels tien jaar oud en weet niets van zijn vaders dubbelleven. Tegelijkertijd worden er nieuwe plannen gesmeed door dezelfde boosdoeners die CaliforniŽ buiten de VS wilden houden. Ze dreigen een eeuwenoud gevaar te ontketenen dat de loop van de geschiedenis voor altijd zou kunnen veranderen. Alleen Zorro kan hen stoppen.

 

Left in Darkness (2006) 98/K2
Verenigde Staten
Horror / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Steven R. Monroe
met Monica Keena, David Anders en Tarah Paige

Omdat haar moeder is overleden bij haar geboorte, voelt Celia zich daar verantwoordelijk voor. Nadat haar vader verdwijnt word Celia opgevoed door haar grootouders. Naarmate ze ouder wordt wordt haar schuldgevoel alsmaar groter. Als Celia tijdens een wilde frat party op haar 21ste verjaardag is gedrogeerd, word ze verkracht en sterft ze aan een overdosis. Maar voor enkelen is het einde pas het begin, zo zit ze gevangen in een wereld tussen heiligdom en verdoemenis. Kan haar beschermengel Donovan haar veilig naar generzijde leiden?

 

Legally Blonde (2001) 99/K2
Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Robert Luketic
met Reese Witherspoon, Selma Blair en Luke Wilson

De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter ťťn ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.

 

Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003) 100/K2
Verenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Charles Herman-Wurmfeld
met Reese Witherspoon, Sally Field en Bob Newhart

De blonde Elle Woods gaat naar Washington om een wetsvoorstel door congres te krijgen. Elle is namelijk erg bezorgd bezorgd over het testen van make-up op dieren. Elle raakt bevriend met de oudere portier van haar hotel, die haar de weg wijst in Washington DC.

 

Legend (1985) 101/K2
Groot BrittanniŽ
Fantasy / Avontuur
94 minuten / 114 minuten (director's cut)

geregisseerd door Ridley Scott
met Tom Cruise, Mia Sara en Tim Curry

The Lord Of Darkness verzint een plan dat er voor zorgt dat het voor altijd nacht zal zijn. Daarvoor moet hij alle unicorns doden. Jack en zijn vrienden moeten de wereld redden en princes Lili uit de klauwen grijpen van The Lord of Darkness.

 

Legends of the Fall (1994) 103/K2
Verenigde Staten
Drama / Western
132 minuten

geregisseerd door Edward Zwick
met Brad Pitt, Anthony Hopkins en Aidan Quinn

Nadat zijn vrouw hem in de steek gelaten heeft, blijft kolonel Ludlow, een oud cavalerieofficier, alleen achter in zijn afgelegen huis in Montana om zijn drie zonen op te voeden. Alfred, de oudste, is de meest redelijke. Hij heeft gevoel voor zaken en politiek. De omstuimige Samuel staat altijd klaar om zich te engageren voor onverdedigbare politieke zaken. De kolonel koestert een bijzondere affectie voor Tristan, die zijn sympathieŽn voor de indianen deelt. Na zijn universiteitsstudies keert Samuel terug met een verloofde, Susannah. Verrukt door de aanwezigheid van een vrouw onder hun dak sloven de vier mannen zich uit om haar te leren paardrijden en schieten. Al snel klikt het bijzonder goed tussen Susannah en Tristan. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en Samuel vertrekt om aan de zijde van de Canadezen te vechten...

 

Laberinto del Fauno, El / Pan's Labyrinth (2006) 287/K2
Mexico / Spanje / Verenigde Staten
Fantasy / Drama
112 minuten

geregisseerd door Guillermo del Toro
met Ariadna Gil, Sergi Lůpez en Doug Jones

In 1944, na de zege van Franco, verhuist de 12-jarige Ofelia met haar moeder en stiefvader naar een landelijk gebied in Noord-Spanje. Ze beziet de naoorlogse, fascistische periode in haar land met veel pessimisme en vlucht in een fantasiewereld waar ze de faun Pan ontmoet. 

 

Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )