Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )

 

Limehouse Golem The (2016) 148/K10
Verenigd Koninkrijk
Horror / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Juan Carlos Medina
met Bill Nighy, Olivia Cooke en Douglas Booth

Een seriemoordenaar houdt een stad in zijn greep en Latijnse inscripties, geschreven met het bloed van de slachtoffers, worden op muren teruggevonden. De misdaden worden door velen toegeschreven aan de “Golem” uit een Joodse legende. De inspecteur Kildaire wordt op de zaak gezet en hij woont het proces tegen de artieste Elizabeth Cree bij. Cree wordt ervan beschuldigd haar man te hebben vergiftigd. Kildaire buigt zich dieper over de zaak en komt al snel een gestoorde moordenaar op het spoor.

 

Little Children (2006) 145/K10
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
137 minuten

geregisseerd door Todd Field
met Kate Winslet, Patrick Wilson en Jennifer Connelly

Een idyllische Amerikaanse buitenwijk, waar goed verdienende burgers ogenschijnlijk gemoedelijk naast elkaar leven. Onlangs is er een veroordeelde pedofiel in de buurt teruggekeerd. Een voormalig politieagent houdt hem in de gaten en hangt flyers op om de mensen te waarschuwen. Een aantal huisvrouwen bezoekt dagelijks met hun kinderen de speelplaats of brengt anders een bezoekje aan het drukke zwembad. Hun mannen leven in hun eigen wereld. Dan gaat één van de vrouwen met één van de mannen een spontane ontmoeting aan...

 

Love Me True (2015) 408/K9
Verenigde Staten
Komedie / Drama
88 minuten

geregisseerd door Kirby Voss
met Andrew Gude, William McGovern en Kaleigh Macchio

Een slopende fetisj voor blonde vrouwen dwarsboomt voortdurend Eric zijn enige kans op geluk. Totdat een haarloze man genaamd Stanley zijn appartement binnenkomt en beweert de reïncarnatie van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski zijn. Met de hulp van Stanley wordt Eric tot over zijn oren verliefd op Sarah, een brunette.

 

Layer Cake (2004) 71/K10
Verenigd Koninkrijk
Thriller / Misdaad
105 minuten

geregisseerd door Matthew Vaughn
met Daniel Craig, Colm Meany en Kenneth Cranham

Een succesvolle cocaïnedealer (Daniel Craig) heeft zijn plaats verdiend in de Engelse maffia-elite en besluit om uit de business te stappen. Maar de grote baas Jimmy Price heeft nog een zware opdracht voor hem. Hij moet Charlotte, de vermiste dochter van een oude vriend van Jimmy opsporen. Er zijn een aantal dingen die deze op zich simpele opdracht een stuk ingewikkelder maken: klasse A extacy ter waarde van 2 miljoen pond, een groep hardhandige Neonazi's en niemand die hij kan vertrouwen. In deze wereld zijn geen regels, geen codes en al helemaal geen respect. Het zal de ultieme laatste opdracht worden.

 

London (2005) 57/K10
Verenigde Staten
Drama
100 minuten

geregisseerd door Hunter Richards
met Chris Evans, Jessica Biel en Jason Statham

Syd is een rijke, gestresste twintiger, die na een nacht vol drank en drugsgebruik het nieuws te horen krijgt dat hij zijn enige, echte liefde kwijt is: ze verhuist van New York naar Los Angeles. Op haar afscheidsfeestje wil Syd nog een laatste poging wagen haar over te halen bij hem te blijven. Samen met Bateman, een jonge Engelse bankier die hij zojuist heeft ontmoet, en een hele lading drugs gaat Syd op weg naar het feest.

 

Life as a House (2001) 25/K10
Verenigde Staten
Drama / Komedie
124 minuten

geregisseerd door Irwin Winkler
met Kevin Kline, Kristin Scott Thomas en Jena Malone

Wanneer er bij George een dodelijke ziekte wordt geconstateerd neemt hij de zorg van zijn tienerzoon Sam op zich. Voor Sam bestaat het hebben van lol uit drugsgebruik, prostitutie en het ontlopen van zijn vader. Door het bouwen van een huis met Sam probeert George weer met hem in contact te komen.

 

Last Rampage: The Escape of Gary Tison (2017) 24/K10
Verenigde Staten
Drama
93 minuten

geregisseerd door Dwight H. Little
met Heather Graham, Robert Patrick en Molly C. Quinn

Het waargebeurde verhaal van de beruchte uitbraak van Gary Tison en Randy Greenawalt uit de Arizona State gevangenis in Florence, Arizona, in de zomer van 1978. De nachtmerrie begint als de drie zonen van de veroordeelde moordenaar Gary Tison hem bevrijden uit de gevangenis. Wat volgt is een bloederige en meedogenloze klopjacht op Tison en zijn bende.

 

Let Her Out (2016) 18/K10
Canada
Horror
87 minuten

geregisseerd door Cody Calahan
met Alanna LeVierge, Nina Kiri en Adam Christie

Helen is een fietskoerier die een traumatisch ongeval heeft gehad. Tijdens haar herstel begint ze vreemde episodische black-outs, hallucinaties en nachtmerries te krijgen. Het blijkt dat ze een tumor heeft, wat de overblijfselen zijn van een "verdwenen tweeling" in de baarmoeder. Na verloop van tijd manifesteert de tumor zich als een duistere en demente versie. Als haar toestand verslechtert begint ze psychotisch te handelen onder invloed van haar kwade tweeling, waardoor ze een gevaar voor zichzelf en haar beste vriendin Molly wordt.

 

Lobster The (2015) 212/K9
Ierland / Verenigd Koninkrijk / Griekenland / Frankrijk / Nederland
Romantiek / Sciencefiction
118 minuten

geregisseerd door Yorgos Lanthimos
met Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux

Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst waar vrijgezellen gearresteerd worden en overgebracht worden naar een griezelig hotel. Daar worden ze verplicht om binnen de 45 dagen een passende partner te vinden. Als ze hier niet in slagen worden ze veranderd in een dier en vrijgelaten in het bos.

 

Larceny (2017) 164 /K9
Verenigde Staten / Mexico
Actie / Thriller
92 minuten

geregisseerd door R. Ellis Frazier
met Dolph Lundgren, Corbin Bernsen en Louis Mandylor

De CIA werft een professionele dief om in te breken in de kluis van een geheime gevangenis om gevoelige informatie te verzamelen die daar ligt opgeslagen. In de kluis ligt ook miljoenen aan in beslag genomen geld van de lokale kartelbaas. Wanneer de kartelbaas lucht krijgt van de operatie, stuurt hij een groep professionele huurmoordenaars op de gevangenis af om het geld terug te stelen, voordat het Mexicaanse leger arriveert.

 

Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )