Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )

 

Life of David Gale, The (2003) 114/K2
Verenigde Staten / Duitsland
Drama / Misdaad
130 minuten

geregisseerd door Alan Parker
met Kevin Spacey, Kate Winslet en Laura Linney

De film volgt Dr. David Gale (Kevin Spacey), professor aan de Universiteit van Texas. Gale, een fanatiek tegenstander van de doodstraf, wordt onterecht veroordeeld wegens verkrachting en moord op een mede-activist. Journaliste Bitsey Bloom (Kate Winslet) probeert het verhaal achter de misdaad van Gale te achterhalen.

 

Lizzie McGuire Movie, The (2003) 125/K2
Verenigde Staten
Komedie / Familie
94 minuten

geregisseerd door Jim Fall
met Hilary Duff, Adam Lamberg en Robert Carradine

Lizzie McGuire slaagt voor haar high-schooleindexamen en vertrekt naar Italië met haar groep voor een welverdiende zomervakantie. In Italië aangekomen komt ze erachter dat ze heel veel lijkt op een zangeres van een beroemd zang-duo uit Italië. De zangeres Isabella wil stoppen met haar huidige carriere en wil serieuze muziek gaan maken. Het probleem is alleen dat het duo moet optreden op de International Music Video Awards...

 

Liar Liar (1997) 107/K2
Verenigde Staten
Komedie
86 minuten

geregisseerd door Tom Shadyac
met Jim Carrey, Maura Tierney en Jennifer Tilly

De advocaat Fletcher Reid is een geboren leugenaar. Wanneer zijn zoontje Max de kaarsjes van de taart voor zijn vijfde verjaardag uitblaast, wenst hij dat zijn vader eens zou stoppen met liegen. Als zijn wens uitkomt blijkt dat Fletcher's grootste voordeel (zijn mond), ineens zijn grootste nadeel wordt.

 

Life (1999) 112/K2
Verenigde Staten
Komedie / Drama
108 minuten

geregisseerd door Ted Demme
met Eddie Murphy, Martin Lawrence en Ned Beatty

De jaren '90: de lichamen van twee gevangen worden begraven. Ze hebben 65 jaar onschuldig vast gezeten nadat ze er in geluisd waren door een sheriff. Via flashbacks zien we hoe het aparte duo Ray en Claude samen gekomen zijn, en wat ze in die 65 jaar allemaal mee hebben gemaakt.

 

Life-Size (2000) 116/K2
Verenigde Staten
Komedie / Fantasy
84 minuten

geregisseerd door Mark Rosman
met Lindsay Lohan, Tyra Banks en Anne Marie Loder

Casey mist haar overleden moeder zo erg dat ze met behulp van een boek met toverspreuken haar probeert terug te toveren. Per ongeluk brengt ze haar pop tot leven en lukt het haar niet meer de toverspreuk ongedaan te maken.

 
Like Mike (2002) 117/K2
Verenigde Staten
Komedie / Familie
99 minuten

geregisseerd door John Schultz
met Lil' Bow Wow, Crispin Glover en Robert Forster

Calvin Cambridge, een 14-jarige wees, vindt een paar sportschoenen met de bijna weggevaagde initialen 'M.J.' erop. Op een avond gaat hij samen met enkele vrienden de schoenen opzoeken, en wordt hij geraakt door een inslaande bliksem. Calvin groeit uit tot een superster in de NBA.

 

Like Mike 2: Street Ball (2006) 118/K2
Verenigde Staten
Komedie / Familie
92 minuten

geregisseerd door David Nelson
met Michael Beach, Moneca Delain en Leslie Hopps

Sportfanaat Jerome Jenkins Junior (“Triple-J” voor z’n vrienden) kan op het sportveld niet bepaald op respect rekenen omdat hij te jong, te traag en – dat is nog het ergste – te klein is. Maar het geluk lacht hem toe als hij op een dag een paar mysterieuze, aftandse gymschoenen vindt, met de initialen “M.J.” erin gekrabbeld. Als hij ze aantrekt is hij plotseling tot ongelofelijke atletische prestaties in staat en wordt hij de beste in het veld. Maar door zijn onverwachte succes dreigt hij van zijn familie te ontvreemden en laten zijn vrienden hem één voor één zitten…

 

Little Black Book (2004) 120/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Nick Hurran
met Brittany Murphy, Kathy Bates en Sarah Amstutz

Een productie-assistente vindt de telefoonnummers van de ex-vriendinnen van haar vriend. Ze interviewt vervolgens deze ex-vriendinnen (waarbij ze voordoet alsof het voor een TV-programma is) en probeert te achterhalen wat er mis is gegaan in zijn vorige relaties.

 

Little Man (2006) 121/K2
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Keenen Ivory Wayans
met Marlon Wayans, Shawn Wayans en Brittany Daniel

Lilliputter Calvin Sims is een crimineel, die op een dag een kostbare diamant weet te stelen. Om het te verbergen, stopt hij het in de handtas van een voorbijgaande vrouw. Als Calvin de diamant dan terug wil hebben, besluit hij zich als een baby voor te doen. Als hij dan vervolgens door de vrouw en haar man in huis wordt genomen, gaat hij op zoek naar de diamant ...

 

Lives of the Saints (2004) 123/124/K2
Canada
Drama
183 minuten (miniserie)

geregisseerd door Jerry Ciccoritti
met Sophia Loren, Kris Kristofferson en Nick Mancuso

De zeven jaar oude Vito woont in een Italiaans dorpje waar religie en bijgeloof nog een grote rol spelen in het dagelijks leven. Hij is dol op zijn moeder, een sterke vrouw die Cristina heet. Zijn vader, Mario, is geëmigreerd naar Canada. In zijn afwezigheid wordt zijn tante, de onderwijzeres Teresa, de steun en toeverlaat van Vito en van de rest van de familie. Zij is de constante in het leven van Vito en voedt hem op aan de hand van teksten uit "Lives of the Saints", een religieus boek met illustraties. Alles verandert als Cristina door een gifslang gebeten wordt en kort daarna ontdekt dat ze zwanger is. De roddels uit het dorp maken het elven voor Cristina ondraaglijk. Ze besluit om samen met Vito zijn vader achterna te reizen naar Canada.

 

Love & Basketball (2000) 139/K2
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
124 minuten

geregisseerd door Gina Prince-Bythewood
met Omar Epps, Sanaa Lathan en Dennis Haysbert

Al vanaf haar tiende jaar heeft Monica Wright slechts één droom: een profcarrière als basketbalspeler. Ze deelt haar passie met haar nieuwe buurjongetje Quincy McCall, die de zoon is van een wereldberoemde basketbalspeler. Hoewel de twee samen opgroeien, ontdekken ze pas op het eindexamenfeest van high-school dat ze meer gemeen hebben dan alleen de liefde voor de sport. Na een korte romance, raakt de verliefdheid echter in het slop omdat ze op het speelveld teveel van elkaar verschillen. Quincy en Monica schieten door naar de top, maar verliezen elkaar uit het oog.

 

Love Don't Cost a Thing (2003) 141/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
100 minuten

geregisseerd door Troy Beyer
met Nick Cannon, Christina Milian en Steve Harvey

Op school scoort Alvin niets dan tienen. Op sociaal gebied is hij echter een dikke vette nul. Maar Alvin heeft een plannetje bedacht om het ook op dat vlak helemaal te gaan maken. Hij stelt voor om de wagen van de oogverblindend mooie Paris te regelen, als zij zich wil voordoen als zijn vriendinnetje. Zo geschiedt en plots wordt Alvin op handen gedragen door de kids die hem voordien met de nek aankeken. Zelfs zijn vader heeft niets dan lof voor zijn zoon, de grote versierder. Maar de populariteit eist zijn tol. Is Alvin bereid alles op te offeren waar hij in school zo hard voor gewerkt heeft? Is hij te dolgedraaid om te zien dat Paris eigenlijk wel een oogje heeft op Alvin? Wat Alvin echt wil, ligt zo voor de hand. En het kost hem helemaal niks.

 

Lovewrecked (2005) 144/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

geregisseerd door Randal Kleiser
met Amanda Bynes, Chris Carmack en Jonathan Bennett

Jenny (Bynes) is een achttien-jarige die een vakantiebaantje heeft in een vakantie resort. Haar favoriete rockster Jason (Carmack) verblijft in het tropische vakantieresort en tijdens een cruise slaan ze allebei overboord. Jenny is uitzinnig van vreugde als ze merkt dat ze samen gestrand zijn op een verlaten eiland. Jenny heeft spoedig door dat zij eigenlijk heel dicht bij het resort gestrand zijn maar Jenny verbergt dit voor Jason zodat zij een kans zal hebben om hem voor haar te winnen. Ingewikkelder wordt het wanneer Alexis, de aartsrivaal van Jenny, ook beweert te zijn gestrand en zij samen moeten strijden voor de affecties van Jason.

 

Long Kiss Goodnight, The (1996) 127/K2
Verenigde Staten
Actie / Thriller
120 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Geena Davis, Samuel L. Jackson en Yvonne Zima

Onderwijzeres Samantha Caine (Geena Davis) lijdt aan geheugenverlies en wordt gekweld door een mysterieus verleden.Met hulp van privedetective Mitch Henessey (Samuel L. Jackson) ontdekt ze haar ware identiteit,die van geheim agente Charly Baltimore. Het tweetal ontdekt een samenzwering tussen de geheime dienst en Baltimore's aartsvijand, wapenhandelaar Timothy. Caine kan hem alleen stoppen als ze haar dodelijke instincten uit haar geheugen weet te bevrijden. Tot die tijd lijkt ze machteloos en moet ze toezien hoe Timothy haar dochter ontvoert en op Kerstdag een ontschuldige stad volledig dreigt te vernietigen.

 

Longest Yard, The (2005) 128/K2
Verenigde Staten
Komedie / Actie
109 minuten

geregisseerd door Peter Segal
met Adam Sandler, Burt Reynolds en Chris Rock

Een quarterback met pensioen belandt door omstandigheden in de gevangenis. De gevangenisleiding daar organiseert elk jaar een footballwedstrijd tussen de gevangenen en de bewakers. Helaas verloopt deze over het algemeen niet bepaald eerlijk, zeker nu er zich een ster tussen de gevangenen bevindt.

 

Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001) 131/K2
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
178 minuten / 208 minuten (extended edition)

geregisseerd door Peter Jackson
met Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

 

Lord of the Rings: The Two Towers, The (2002) 102/K2
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Avontuur / Fantasy
179 minuten / 223 minuten (extended edition)

geregisseerd door Peter Jackson
met Elijah Wood, Viggo Mortensen en Andy Serkis

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

 

Lord of the Rings: The Return of the King, The (2003) 133/134/K2
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland / Duitsland
Avontuur / Fantasy
201 minuten / 251 minuten (extended edition)

geregisseerd door Peter Jackson
met Elijah Wood, Viggo Mortensen en Ian McKellen

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

 

Lost City, The (2005) 104/K2
Verenigde Staten
Drama
143 minuten

geregisseerd door Andy Garcia
met Andy Garcia, Inés Sastre en Bill Murray

Havana, Cuba, is in 1958 een bruisende stad waar veel plezier te beleven is voor wie zich dat kan veroorloven. Maar ondergronds verenigen de tegenstanders van dictator Fulgencio Batista zich. De welgestelde familie Fellove behoort tot de eerste groep; oudste zoon Fico is zelfs eigenaar van El Tropico, de mooiste nachtclub van de stad. Toch wint de revolutionaire gedachte het van de rijkdom, want één voor één laten Fico's broers zich winnen voor de zaak van Fidel Castro en Ernesto "Che" Guevara. Fico vreest voor de toekomst van zijn club onder het nieuwe regime en worstelt met de vraag hoe hij zijn familie en grote liefde moet behouden. Samen met zijn komische huisvriend en schrijver moet hij toezien hoe de Cubaanse cultuur vervaagt en mensen op slag veranderen. Fico wordt meegesleept door de ingrijpende ontwikkelingen van zijn land en raakt veel dieper dan gewild betrokken bij de revolutie. Uiteindelijk moet Fico zich zelfs de vraag stellen of hij nog langer in zijn geliefde nachtclub kan werken.

 

Looney Tunes: Back in Action (2003) 184/K3
Verenigde Staten
Animatie / Familie
90 minuten

geregisseerd door Joe Dante
met Brendan Fraser, Jenna Elfman en Timothy Dalton

De bekende Looney Tunes gaan op zoek naar the Blue Monkey Diamond. Deze diamant wordt ook gezocht door een slechte industrieel (Steve Martin) en een geheime spion (Dalton). Ondertussen is Daffy aan het lobbyen bij de filmbazen om de nieuwe Bugs Bunny film in een stervehikel voor hemzelf te maken. 

 

Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )