Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )

 

Last Sentinel, The (2006) 91/K2
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
93 minuten

geregisseerd door Jesse Johnson
met Don 'The Dragon' Wilson, Katee Sackhoff en Bokeem Woodbine

De laatste verdediging is lamgelegd en de mensheid werd letterlijk afgeslacht door de 'Drone Politie' en de wereld staat op de rand van totale uitroeiing. Tallis is een van de laatste overlevenden. Elke dag is een overlevingsstrijd, maar hij is de Drones telkens maar een klein stapje voor. Deze creaties van de mensheid waren oorspronkelijk bedoeld om vrede op aarde te brengen, maar het tegendeel blijkt de praktijk te zijn.

 

Last Castle, The (2001) 82/K2
Verenigde Staten
Actie / Drama
131 minuten

geregisseerd door Rod Lurie
met Robert Redford, James Gandolfini en Mark Ruffalo

De meervoudig onderscheidde militaire technicus Generaal Irwin is veroordeeld tot een verblijf in een militaire gevangenis. De gevangenis, met de hoogste beveiliging, wordt met ijzeren vuist geleidt door de cipier Colonel Winter. Winter kan niets anders dan de legendarische generaal te waarderen, maar deze waardering slaat om wanneer Irwin hem maar blijft aanspreken op zijn methoden. De confrontatie tussen de twee escaleert wanneer de generaal de andere gevangenen weet over te halen om de gevangenis over te nemen.

 

Love Lies Bleeding (2008) 143/K2
Verenigde Staten
Drama / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Keith Samples
met Christian Slater, Jenna Dewan en Craig Sheffer

Een jong, hardwerkend koppeltje struikelt over een doos met 'zwart' geld na een vuurgevecht in hun appartementsgebouw. In de hoop een beter leven te kunnen leiden slaan zij op de vlucht met het geld, zich daardoor de woede op de hals halend van een corrupte DEA-agent, die voor niets ter wereld zijn geld wil kwijtraken. Daardoor wekt hij de nieuwsgierigheid van een detective op, die graag te weten zou komen wat er werkelijk aan de hand is.

 

Lord of War (2005) 135/K2
Frankrijk / Verenigde Staten / Turkije
Misdaad / Drama
122 minuten

geregisseerd door Andrew Niccol
met Nicolas Cage, Jared Leto en Bridget Moynahan

De Rus Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Op het hoogtepunt van zijn roem komt Orlov echter oog in oog te staan met zijn grootste vijand: zijn geweten. Maar zowel zijn vijanden als zijn handlangers zullen hem niet zomaar laten gaan.

 

Liberty Stands Still (2002) 108/K2
Canada / Duitsland
Actie / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Kari Skogland
met Linda Fiorentino, Wesley Snipes en Martin Cummins

Liberty Wallace, de mooie vrouw van de machtigste wapenfabrikant ter wereld, wordt op weg naar het theater gebeld. De mysterieuze beller dreigt een bom te laten ontploffen wanneer zij niet precies doet wat hij van haar eist. Uit het feit dat een laserstraal, afkomstig van een sluipschutter haar borst belicht, moet duidelijk zijn dat de beller serieus genomen moet worden. De wraakzuchtige sluipschutter, wiens dochter gedood is door een geweer uit de collectie van Liberty, is uit op 'rechtvaardigheid' zonder ruimte voor onderhandelingen...

 
License to Wed (2007) 111/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
90 minuten

geregisseerd door Ken Kwapis
met Mandy Moore, John Krasinski en Robin Williams

Ben Murphy en Sadie Jones zijn een gelukkig stel dat besluit te gaan trouwen. Dit willen ze doen in de plaatselijke kerk. Maar om te laten zien dat ze altijd bij elkaar zullen blijven moeten ze van de priester een aantal huwelijkstests ondergaan. Als ze slagen zal hij het huwelijk voltrekken.

 

Life Support (2007) 115/K2
Verenigde Staten
Drama
87 minuten

geregisseerd door Nelson George
met Queen Latifah, Anna Deavere Smith en Wendell Pierce

Waargebeurd verhaal over Ana Willis, een ex-drugsverslaafde moeder die zich sterk maakt in de strijd tegen HIV en AIDS in de zwarte gemeenschap. Haar passie en gedrevenheid hebben echter naast positieve effecten ook de nodige zware gevolgen voor haar gezin.

 

Look Who's Talking Now (1993) 130/K2
Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Tom Ropelewski
met John Travolta, Kirstie Alley en de stem van Danny DeVito

In dit derde deel van de serie krijgt de Ubriacco-familie te maken met twee honden: Rocks, een bastaard van de straat, en de verwende poedel Daphne. James heeft net een nieuwe baan, en Mollie zit de hele dag thuis aangezien zij haar baan net kwijt is.

 

Let's Go to Prison (2006) 106/K2
Verenigde Staten
Komedie
84 minuten

geregisseerd door Bob Odenkirk
met Dax Shepard, Will Arnett en Chi McBride

Crimineel John heeft alle geluk van de wereld als hij de perfecte wraak heeft gevonden op de rechter die hem destijds naar de gevangenis stuurde. De zoon van de rechter moet namelijk ook onterecht de gevangenis in.. John zorgt dat hij snel teruggestuurd wordt naar de gevangenis en de celmaat van deze zoon wordt, om er op toe te zien dat hij de volle behandeling krijgt...

 

Live Free or Die Hard (2007) 122/K2
Groot BrittanniŽ / Verenigde Staten
Actie / Thriller
130 minuten

geregisseerd door Len Wiseman
met Bruce Willis, Justin Long en Timothy Olyphant

Politieagent John McClane krijgt de opdracht de jonge hacker Matt Farrell op te halen. Het lijkt in eerste instantie een routineklus te worden, maar als McClane en Farrell ineens aangevallen worden in Farrell's appartement, blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Ze ontdekken dan dat Thomas Gabriel het hele land bedreigt met een complot om het computersysteem en de technische structuur waar de Amerikaanse economie op drijft te saboteren. Aan de ruige en grof gebekte McClane de taak om dit plannetje van Gabriel te stoppen.

 

Last Mimzy, The (2007) 88/K2
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
94 minuten

geregisseerd door Robert Shaye
met Rhiannon Leigh Wryn, Joely Richardson en Timothy Hutton

Twee kinderen vinden een doos met bijzonder speelgoed. Het speelgoed blijkt magische krachten te hebben, dat aan de kinderen word doorgegeven. Als hun ouders en omgeving dat ontdekken blijkt het te laat en de kinderen lijken gevangen in een andere wereld.

 

Lost Room, The (2006) 137/138/K2
Verenigde Staten
Science-Fiction
360 minuten (miniserie, 3 delen)

geregisseerd door Craig R. Baxley en Michael W. Watkins
met Peter Krause, Kevin Pollak en Julianna Margulies

Politie-detective Joe Miller krijgt een sleutel in handen die nogal belangrijk blijkt te zijn. Meerdere obscure personen blijken naar deze sleutel op zoek te zijn. Miller ontdekt dat de sleutel past op een bepaalde deur van een kamer in een motel. Maar het blijkt dat deze kamer fysiek volledig anders in elkaar zit dan de rest van de wereld, sterker nog: het leidt tot een parallel universum. De kamer biedt bovendien plaats aan enkele voorwerpen met magische krachten, die erg gewild zijn door zogenaamde 'object-hunters'. Wanneer Millers eigen dochtertje in gevaar komt moet hij deze zonderlinge figuren in vertrouwen nemen om de juiste combinatie van voorwerpen te vinden.

 

Love and a Bullet (2002) 140/K2
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
100 minuten

geregisseerd door Kantz en Ben Ramsey
met Anthony 'Treach' Criss, Kent Masters King en Charles Guardino

Huurmoordenaar Malik Bishop krijgt de opdracht om zijn volgende doelwit te bestuderen: het onschuldige vriendinnetje van zijn beruchte baas. Het onvermijdelijke gebeurt: hij wordt verliefd op haar. Hij moet het nu opnemen tegen het wereldje waar hij vandaan komt.

 

Life and Lyrics (2006) 113/K2
Groot BrittanniŽ
Muziek
99 minuten

geregisseerd door Richard Laxton
met Ashley Walters, Christopher Steward en Alexis Rodney

The Motion Crew is een groep rappers uit het zuiden van Londen die geleid wordt door DJ Danny 'D-Biz' Lewis (Ashley Walters). Muziek is zijn hele leven en zijn crew is als zijn familie. Maar wanneer hij verliefd wordt op de mooie Carmen ontstaat er frictie in de groep. Zeker nadat ze erachter komen dat Carmen lid is van hun meest gehate vijanden, de gewelddadige en arrogante Hard Cash Crew. Danny zal er dus alles voor moetten doen om zowel Carmen haar hart te winnen en zijn Motion Crew trouw te blijven. De Rap battle finals van de prestigieuze Mic Masters winnen bijvoorbeeld.

 

Last Kiss The (2006) 86/K2
Verenigde Staten
Drama / Komedie
112 minuten

geregisseerd door Tony Goldwyn
met Zach Braff, Jacinda Barrett en Rachel Bilson

Het verhaal over een groep bijna dertigers die worstelen met hun liefdes, relaties, huwelijk, kinderen en het volwassen zijn. Angsten steken de kop op en waar sommigen verantwoordelijkheid durven te nemen, blijven anderen zich vastklampen aan hun vrije leven.

 

Last Sin Eater, The (2007) 92/K2

Verenigde Staten
Drama
117 minuten

geregisseerd door Michael Landon Jr.
met Louise Fletcher, Henry Thomas en Liana Liberato

Het verhaal gaat over Cadi, een meisje van 10 jaar. Zij leeft in een gemeenschap waar men een heel eigen idee heeft over het vergeven van zonden. Een zondeneter neemt naar een oud gebruik alle zonden uit de gemeenschap op zich. Om van haar eigen zonde bevrijd te worden gaat Cadi op zoek naar de zondeneter. Tijdens deze zoektocht ontdekt Cadi steeds meer geheimen uit het verleden. Tegelijk komt ze erachter dat ook de zondeneter haar zonden niet kan vergeven. Wie dan wel?

 

Last Legion, The (2007) 87/K2
Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ / Frankrijk
Actie / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Doug Lefler
met Colin Firth, Ben Kingsley en Aishwarya Rai

476 na Christus. Het eens zo machtige Romeinse Rijk davert op zijn grondvesten. Romulus Augustulus, de keizerlijke troonopvolger, wordt door de Goten gevangen genomen en opgesloten in een afgelegen vesting. Een aantal getrouwen onder leiding van Aurelius - bevelhebber van een uitgedund legioen - en de geleerde Ambrosinus, slagen erin hem te bevrijden. Met in hun kielzog de Gothische leider Odoaker vluchten ze naar het Noorden in de hoop in BrittanniŽ nog een legioen te vinden dat hen kan helpen. Ze worden in hun zoektocht bijgestaan door een raadselachtige Oosterse krijger en een mysterieus zwaard...

 

Librarian: Quest for the Spear, The (2004) 109/K2
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Peter Winther
met Noah Wyle, Kyle MacLachlan en Sonya Walger

Een schrandere bibliothecaris gaat erop uit als een magisch artefact wordt gestolen uit een bibliotheek. Hij wil zich ervan vergewissen dat het gestolen stuk veilig terug komt. Om dit te doen maakt hij gebruik van de diensten van een dame die uitblinkt in martial arts. Zij blijkt ook de krachtige macht te zijn in hun relatie.

 

La Bamba (1987) 72/K2
Verenigde Staten
Drama
108 minuten

geregisseerd door Luis Valdez
met Lou Diamond Phillips, Esai Morales en Rosanna DeSoto

Het levensverhaal van Ritchie Valens, de rock 'n roll zanger die tragisch om het leven kwam op 17-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk. We volgen zijn leven vanaf zijn arme dagen totdat hij een superster wordt en rijkdom verwerft, de relatie met zijn broer Bob en de relatie met zijn vriendin Donna.

 

Librarian: Return to King Solomon's M... (2006) 110/K2
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Jonathan Frakes
met Noah Wyle, Gabrielle Anwar en Lisa Brenner

Deze film is het vervolg op The Librarian: the quest for the spear. Bibliotecaris annex avonturier Flynn Carsen (Noah While) gaat ditmaal op zoek naar de mijnen van koning Solomon, diep in het Afrikaanse continent. Maar er zijn meer kapers op de kust. De vraag is of Flynn dit tot een goed einde weet te brengen. 

 

Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )