Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )

 
Labyrinth (2012) 553/554 /K5
Duitsland / Verenigd Koninkrijk / Zuid-Afrika
Avontuur / Drama
180 minuten (miniserie, 2 delen)

geregisseerd door Christopher Smith
met John Hurt, Tom Felton en Jessica Brown Findlay

De 13e-eeuwse Alaïs Pelletier en de hedendaagse archeologe Alice Tanner zijn eeuwen van elkaar verwijderd, maar door een gezamenlijk avontuur worden hun levens met elkaar verbonden. Het zijn allebei sterke en vastberaden vrouwen die hetzelfde lot delen, wanneer ze beiden op zoek gaan naar de Heilige Graal. Alaïs moet de drie heilige boeken die het geheim bevatten veilig zien te bewaren en kan daarbij niemand vertrouwen. Ondertussen probeert Alice in het heden in een race tegen de klok de puzzelstukjes in elkaar te leggen.

 
Legendary (2010) 548 /K5
Verenigde Staten
Drama
103 minuten

geregisseerd door Mel Damski
met John Cena, Patricia Clarkson en Danny Glover

Cal Chetley is een zeer slimme jongen van vijftien. Hij wordt vaak gepest omdat hij klein van stuk is en niet ‘blue collar class’ is, zoals zijn medescholieren. Mike, de broer van Cal en ooit school kampioen worstelen, liet hem en zijn moeder achter na een tragisch auto-ongeluk waarbij hun vader omkwam en waarvan Mike zichzelf de schuld van geeft. Cal besluit mee aan het kampioenschap voor school worstelen en hoopt op de hulp van zijn broer. Maar nog belangrijker: het herenigen van het gezin.

 
Lawless (2012) 531 /K5
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
116 minuten

geregisseerd door John Hillcoat
met Tom Hardy, Jason Clarke en Shia LaBeouf

De Bondurant Boys zijn een beruchte bende die drank smokkelen door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende bestaat uit de drie broers. Forrest is de oudste, fel, onverwoestbaar en de volmaakte zakenman. Howard de middelste broer, is een grote man belaagd door de verschrikkingen die hij heeft gezien tijdens de Grote Oorlog. Jack is de jongste en heeft een voorliefde voor luxe, en droomt er van om Franklin County te verlaten. Gedreven en opgejaagd proberen deze mannen een bedrijf te runnen. Ondertussen worden ze verliefd, vechten ze om hun hoofd boven water te houden terwijl ze hun familie zien sterven, het bedrijf van hun vader zien mislukken, en de wereld ten onder zien gaan door de depressie en de droogte.

 
Looper (2012) 520 /K5
Verenigde Staten / China
Sciencefiction / Thriller
119 minuten

geregisseerd door Rian Johnson
met Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt en Bruce Willis

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waar tijdreizen tot de mogelijkheden behoort maar zeer illegaal is, en gaat over Joe (Joseph Gordon-Levitt), een scherpe, slimme huurmoordenaar. Maar Joe is geen gewone huurmoordenaar. De slachtoffers die hij maakt worden gebonden en met een kap over hun hoofd dertig jaar terug in de tijd gestuurd: hij jaagt hen een kogel door het hoofd, verbrandt de lichamen en alle sporen van z’n misdaad verdwijnen. Het leven van Joe is mooi, tot op de dag een lichaam aankomt zonder kap: het is zijn toekomstige zelf (Bruce Willis). En deze laatste is niet van plan om zonder gevecht neer te gaan.

 
Lockout (2012) 509 /K5
Frankrijk
Actie / Sciencefiction
95 minuten

geregisseerd door James Mather en Stephen St. Leger
met Guy Pearce, Maggie Grace en Peter Stormare

Een man wordt ten onrechte veroordeeld voor een samenzwering met betrekking tot het plegen van spionage tegen de Verenigde Staten. Dan krijgt hij een voorstel aangeboden. Wanneer hij de dochter van de president kan bevrijden uit een in de ruimte gestationeerde gevangenis, die overgenomen is door gewelddadige gevangenen, krijgt hij zijn vrijheid terug.

 
Legend of Hell's Gate The: An American Conspiracy (2011) 474 /K5
Verenigde Staten
Actie / Western
108 minuten

geregisseerd door Tanner Beard
met Eric Balfour, Lou Taylor Pucci en Henry Thomas

Gebaseerd op waargebeurde feiten, onthult dit verhaal het mysterie omtrent het legendarische Hell's Gate, een rotsformatie die opdoemt uit Possum Kingdom Lake in Texas. Als een nieuwsgierige loopjongen lucht krijgt van één van Amerika's beruchtste misdaden, komt hij in contact met twee wanhopige mannen aan de verkeerde kant van de wet. Als zij het pad kruisen van een aantal van de beruchtste criminelen van het Westen, vechten deze drie boeven voor hun leven. Ze kunnen maar weinig anderen vertrouwen, zo blijkt.

 
Love's Everlasting Courage (2011) 460 /K5
Verenigde Staten
Western / Drama
88 minuten

geregisseerd door Bradford May
met Cheryl Ladd, Wes Brown en Bruce Boxleitner

In een jong gezin, dat worstelt om het te maken aan de westelijke grens, beslist de echtgenote om uit werken te gaan in een naaiatelier. Maar net als de zaken financieel beginnen goed te gaan, wordt de vrouw ziek en sterft. Met de hulp van zijn ouders leert de jonge vader om te gaan met het tragische verlies en de dreiging om alles kwijt te spelen waar ze samen zo hard voor gewerkt hebben.

 
Little Bit of Heaven, A (2011) 379/K5
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
106 minuten

geregisseerd door Nicole Kassell
met Kate Hudson, Gael García Bernal en Kathy Bates

Marley Corbett (Hudson) is een vrouw met een terminale ziekte. Wanneer zij verliefd wordt op haar dokter Julian Goldstein (García Bernal), realiseert ze dat verliefd worden enger dan de dood is.

 
Little Princess, A (1995) 372/K5
Verenigde Staten
Drama / Fantasy
97 minuten

geregisseerd door Alfonso Cuarón
met Liesel Matthews, Vanessa Lee Chester en Eleanor Bron

Sara Crewe kent in Indië onbezorgde kinderjaren in het gezelschap van haar vader, die ze aanbidt. Onder invloed van talloze verhalen en exotische legendes dwalen haar gedachten vaak af naar een magische wereld, bevolkt door prinsen en prinsessen, monsters en draken. Aan Sara's jeugd komt bruusk een einde wanneer haar vader naar het front moet. Kapitein Crewe stuurt zijn dochtertje naar een kostschool in New York, waar de strenge Miss Minchin met ijzeren hand regeert. Sara sluit vriendschap met Ermengarde, het dikkerdje dat door iedereen uitgelachen wordt, en met Becky, het zwarte dienstmeisje dat door Miss Minchin wordt uitgebuit. Sara doet een frisse, vrolijke wind door de school waaien en vertelt elke avond aan haar vriendinnetjes de geschiedenis van prins Rama.

 
Love and Other Impossible Pursuits (2009) 371/K5
Verenigde Staten
Komedie / Drama
119 minuten

geregisseerd door Don Roos
met Natalie Portman, Lisa Kudrow en Scott Cohen

Emilia Greenleaf is een jonge vrouw, die pas met Jack Woolf getrouwd is en meteen zwanger is geraakt. Ze verliezen dit kind echter en het huwelijk loopt nu niet echt goed. Ze tracht haar wankele huwelijk te redden door een betere verstandhouding aan te gaan met haar nukkige vijf-jarige stiefzoon, William.

 
Love, Wedding, Marriage (2011) 354/K5

Verenigde Staten
Komedie

90 minuten

geregisseerd door Dermot Mulroney
met Mandy Moore, Kellan Lutz en Jessica Szohr

Het verhaal volgt een pasgetrouwde huwelijksconsulente waarvan het leven op de kop komt te staan wanneer ze er achter komt dat haar ouders, van wie ze altijd dacht dat ze het ideale huwelijk hadden, op het punt staan om te gaan scheiden. Ze probeert hun huwelijk te redden ten koste van haar eigen huwelijk, waarbij ze iedereen om wie ze geeft manipuleert om haar doel te bereiken.

 
Lazarus Papers, The (2010) 325/K5
Verenigde Staten
Actie / Mystery
90 minuten

geregisseerd door Jeremiah Hundley en Daniel Zirilli
met Danny Trejo, Gary Daniels en Tommy 'Tiny' Lister

In de diepe jungle van Zuidoost Azië jaagt de bloeddorstige huurling Sebastian op slachtoffers om te verkopen als slaven. In een operatie doodt hij de vreedzame lokale sjamaan Aroon en zijn familie. Wanneer Sebastian vertrekt herrijst Aroon echter uit de dood. Er is iets wonderbaarlijks gebeurd met Aaron. Een geschenk voor sommige, maar een vloek voor hemzelf, want hij is onsterfelijk. Vol wanhoop en niet in staat om verder te leven zonder zijn familie doet hij een zelfmoordpoging. Echter, na elke poging is hij de volgende dag weer als herboren. Om te begrijpen wat hem behoedt om te sterven moet Aaron een zoektocht beginnen die hem leidt door de jungles en steden van Azië.

 
Largo Winch (Tome 2) (2011) 310/K5
Frankrijk
Avontuur
119 minuten

geregisseerd door Jérôme Salle
met Tomer Sisley, Sharon Stone en Miki Manojlovic

Largo Winch, die na de dood van z’n adoptievader aan het hoofd van de Groep 'W' kwam te staan, besluit om het bedrijf te verkopen en een ambitieuze humanitaire stichting op te richten. Maar op de dag dat er getekend moet worden, wordt Largo Winch door een mysterieuze getuige beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid. Largo zal z’n onschuld moeten bewijzen door in z’n verleden te graven, diep in het hart van de Birmese jungle.

 
Largo Winch (2008) 309/K5
Frankrijk
Avontuur / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Jérôme Salle
met Tomer Sisley, Kristin Scott Thomas en Karel Roden

Als ontdekt wordt dat aandeelhouder Nerio Winch vermoord is, moeten er vele vragen beantwoord worden. Wie zal zijn grote vermogen erven? Hij had geen familie en toch leidt alles ertoe dat de erfenis de reden is van zijn dood. Niemand had echter gerekend op het grote geheim van Nerio: een geadopteerde zoon die zijn tijd doorbrengt in een Bosnisch weeshuis, een zekere Largo Winch. Largo beweert dat hij onschuldig is.

 
London Boulevard (2010) 302/K5
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Drama
103 minuten

geregisseerd door William Monahan
met Keira Knightley, Colin Farrell en David Thewlis

Mitchel (Farrell) is een net vrijgelaten crimineel. Hij wil het criminele milieu graag achter zich laten. Dat lijkt te lukken als hij een baan aangeboden krijgt waarbij hij Charlotte (Knightley), een geïsoleerd levende jonge actrice, moet beschermen. Maar zijn verkeerde vrienden uit het verleden blijven maar bij hem aankloppen, en slepen hem mee in hun criminele activiteiten die steeds verder uit de hand lopen.

 
Lincoln Lawyer, The (2011) 272/K5
Verenigde Staten
Drama / Misdaad
118 minuten

geregisseerd door Brad Furman
met Matthew McConaughey, Marisa Tomei en John Leguizamo

Mickey Haller (Matthew McConaughey) is een advocaat die vanuit de achterbak van zijn Ford Lincoln een beroemde cliënt verdedigt. Hij krijgt gewetensbezwaren wanneer hij er achter komt dat de man die hij verdedigt verantwoordelijk is voor een misdaad waarbij een onschuldige man veroordeeld is.

 
Limitless (2011) 271/K5
Verenigde Staten
Thriller / Mystery
105 minuten

geregisseerd door Neil Burger
met Bradley Cooper, Abbie Cornish en Robert De Niro

Aspirant-auteur Eddie Morra (Bradley Cooper) lijdt aan een chronisch gebrek aan inspiratie. Wanneer een oude vriend hem NZT geeft, een revolutionair nieuw farmaceutisch middel, is hij in staat om zijn volledige hersencapaciteit te benutten. Eddie kan zich alles herinneren wat hij ooit heeft gelezen, gezien of gehoord, elke taal in een dag leren en complexe vergelijkingen begrijpen zolang hij het niet-geteste geneesmiddel in blijft nemen. Al snel brengt het middel financieel en sociaal succes en nodigt de magnaat Carl van Loon (Robert de Niro) hem uit om de grootste fusie in de geschiedenis op te zetten. Maar Eddie krijgt ook belangstelling van mensen die tot alles in staat zijn om de NZT in handen te krijgen. Met zijn leven in gevaar en de bijwerkingen van de drugs die zijn tol beginnen te eisen probeert Eddy met zijn slinkende voorraad zo lang mogelijk uit de handen te blijven van mysterieuze stalkers, een wrede gangster en een intensief politie-onderzoek.

 
Lady Gaga Presents the Monster Ball Tour - At Madison Square Garden 259/K5

Verenigde Staten
Muziek
154 minuten

president, HBO Entertainment.

Taping 21 februari en 22 in Madison Square Garden in haar woonplaats New York City, Lady Gaga PRESENTEERT de Monster Ball tour in Madison Square Garden zal de schijnwerper pop sensatie op haar uitverkochte wereldtournee, begeleid door een tien-koppige band en de tien back-dansers.

We zijn vooral blij dat ze zal wel het creëren van unieke nieuwe elementen voor de speciale, dat zal de show een nog onvergetelijke ervaring voor onze kijkers te maken.

 
Loft (2010) 254/K5
Nederland
Thriller
108 minuten

geregisseerd door Antoinette Beumer
met Barry Atsma, Fedja van Huêt en Jeroen van Koningsbrugge

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

 
Life as We Know It (2010) 231/K5
Verenigde Staten
Komedie / Drama
114 minuten

geregisseerd door Greg Berlanti
met Katherine Heigl, Josh Duhamel en Josh Lucas

Wanneer de beste vrienden van Holly en Eric (Katherine Heigl & Josh Duhamel) tijdens een ongeluk om het leven komen, staat hun leven op de kop. Ze moeten namelijk niet alleen het verlies verwerken, maar ook het geadopteerde kind van hun vrienden onder hun hoede nemen.

 

Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )