Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )

 
Little Boy (2015) 104/K7
Verenigde Staten / Mexico
Oorlog / Drama
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Monteverde
met Emily Watson, Tom Wilkinson en Ted Levine

In een klein Amerikaans dorpje in de jaren 40 woont een 8-jarig kind dat de bijnaam 'Little Boy' heeft. Vanwege zijn kleine postuur wordt hij gepest en buitengesloten door leeftijdsgenoten. Zijn enige echte vriend is zijn vader James. Het leven van Little Boy staat dan op z'n kop als zijn vader wordt opgeroepen om te vechten in de oorlog. Geïnspireerd door zijn stripboekheld gelooft Little Boy dat hij zijn vader terug naar huis kan laten komen. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij bevriend moeten raken met de persoon die hij het meeste vreest; een oude Japanse man die immers het gezicht van de vijand representeert.

 

 Longest Ride,The (2015) 81/K7
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
139 minuten

geregisseerd door George Tillman Jr.
met Britt Robertson, Scott Eastwood en Oona Chaplin

Luke, een voormalig rodeokampioen, droomt ervan om een comeback te maken. Sophia, een kunststudente die net klaar is met haar studie, staat op het punt om haar carrière te beginnen in New York City. Hun carrières worden op pauze gezet wanneer ze in contact met Ira komen, die zojuist in een levensgevaarlijk ongeluk terecht is gekomen. Terwijl Luke en Sophia hulp afwachten, begint Ira zijn inspirerende levensverhaal te vertellen.

 

Lazarus Effect The (2015) 68/K7
Verenigde Staten
Horror / Thriller
83 minuten

geregisseerd door David Gelb
met Olivia Wilde, Evan Peters en Sarah Bolger

Wanneer een team van onderzoekstudenten het menselijk brein in kaart brengt en per ongeluk een van hun eigen mensen doodt, ontgrendelen ze ongewild dodelijk geweld wanneer ze hun collega vervolgens reanimeren. Ze moeten vechten voor hun eigen leven. Het team moet hun collega in bedwang houden in het lab, voordat hij schade toebrengt in de bewoonde wereld.

 

Love Finds You in Sugarcreek (2014) 53/K7
Verenigde Staten
Familie / Mystery
90 minuten

geregisseerd door Terry Cunningham
met Sarah Lancaster, Tom Everett Scott en Thomas Kapanowski

De onvermoeibare politie-agente Rachel Troyler (Sarah Lancaster) woont in Ohio’s Amish land. Bezorgd over de gezondheid van haar Amish tantes, overtuigt Rachel het trio van oude vrouwen om met pensioen te gaan in Sugar House Inn, een herberg die ze decennia lang gerund hebben. Wanneer Joe (Tom Everett Scott), een berooide vreemdeling, op de deurmat van de herberg verschijnt, nodigen de tantes hem uit om te blijven. Joe, aangesteld als klusjesman bij Sugar House Inn, is een charmeur, maar praat niet veel over zijn verleden. Rachel vertrouwt dit niet en gaat op onderzoek uit. Wat ze ontdekt is nog schokkender dan ze ooit had verwacht...

 

Last Knights (2015) 23/K7
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
115 minuten

geregisseerd door Kazuaki Kiriya
met Clive Owen, Morgan Freeman en Aksel Hennie
Als een krijgsmeester gedwongen wordt een verschrikkelijke daad te verrichten vanwege de manipulatie van een corrupte raadsheer van de keizer, raakt hij aan lager wal. Hij wordt een schim van zichzelf. Zijn trouwe krijgers besluiten vervolgens om wraak te nemen op de verantwoordelijke. Maar zijn ze zonder hun leider hiertoe in staat?

 

Life of a King (2013) 340/K6
Verenigde Staten
Drama
101 minuten

geregisseerd door Jake Goldberger
met Cuba Gooding Jr., Dennis Haysbert en Richard T. Jones

De film vertelt het waargebeurde verhaal van een man die de Afro-Amerikaanse kinderen van Washington D.C. iets kan geven wat ze nooit hebben gehad: een toekomst. Na 18 jaar in de gevangenis te hebben gezeten, begint Eugene Brown (Cuba Gooding Jr.) in 1991 de 'Big Chair Chess Club' om de kinderen van de straat te houden en te werken aan hun toekomst.

 
Left Behind (2014) 325/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
110 minuten

geregisseerd door Vic Armstrong
met Nicolas Cage, Chad Michael Murray en Cassi Thomson

Zonder waarschuwing verdwijnen miljoenen mensen over de hele wereld. De verdwijningen zorgen ervoor dat onbemande voertuigen verongelukken en uitbranden. Rellen en plunderingen beheersen de steden en er is niemand die kan helpen of antwoorden kan geven. De apocalyps nadert. Voor Ray Steele, de piloot van een jumbo jet, betekent dit dat hij zijn hysterische passagiers moet zien te kalmeren en zijn gehavende toestel ergens aan de grond moet zien te zetten. Tegelijkertijd probeert de beroemde journalist Buck Williams de situatie te begrijpen en voor Chloe Steele, de dochter van Ray, haar moeder en dochter terug te vinden.

 

Lucy (2014) 301/K6
Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Sciencefiction
89 minuten

geregisseerd door Luc Besson
met Scarlett Johansson, Morgan Freeman en Min-sik Choi

Lucy (Scarlett Johansson) is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

 

Legend of Hercules The (2014) 176/K6
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
99 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Kellan Lutz, Liam McIntyre en Richard Reid

Een jonge legerkapitein (Liam McIntyre) wordt een goede vriend van Hercules (Kellan Lutz), de zoon van de oppergod Zeus. Maar nadat een slechte koning hen misleidt, worden Hercules en de kapitein in slavernij verkocht en moeten ze zij aan zij vechten om hun vrijheid terug te verdienen.

 

Long Ships The (1964) 160/K6
Verenigd Koninkrijk / Joegoslavië
Avontuur / Actie
126 minuten

geregisseerd door Jack Cardiff
met Richard Widmark, Sidney Poitier en Oskar Homolka

Wanneer de Noorman schipbreukeling Rolfe op een markt spreekt over de legendarische puur gouden klok, genaamd de 'Moeder Aller Stemmen', neemt de Moorse koning Aly Mansuh hem gevangen. Rolfe vertelt hem dat de klok slechts een mythe is en weet alvorens ze hem martelen te ontsnappen. Wanneer Rolfe weer bij zijn eigen volk arriveert, laat hij zijn vader weten de locatie van de klok te kennen. Samen met zijn broer steelt Rolfe de drakenboot die hun vader voor koning Harald Blauwtand heeft laten bouwen. Tevens ontvoeren ze de dochter van de koning opdat deze geen wraak zal nemen op hun vader. Harald Blauwtand zweert alle zeeën af te struinen tot hij zijn dochter gevonden heeft. Het noodlot bepaalt dat de broers en hun bemanning stranden op de kust van het land van Aly Mansuh, die hen allemaal gevangen neemt. Om executie te voorkomen belooft Rolfe de klok te vinden voor Aly Mansuh.

 

Lone Survivor (2013) 143/K6
Verenigde Staten
Actie / Drama
121 minuten

geregisseerd door Peter Berg
met Mark Wahlberg, Taylor Kitsch en Eric Bana

De film is gebaseerd op de mislukte missie "Operation Red Wings", die op 28 juni 2005 werd uitgevoerd door Navy Seal Team 10. Het doel van het team is om Taliban-leider Ahmad Shah te doden. De missie komt echter al snel in het gedrang als het team nabij het Hindu Kush gebergte in een hinderlaag van de Taliban loopt. Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) moet alles op alles zetten om deze nachtmerrie te overleven.

 

Long Gray Line The (1955) 136/K6
Verenigde Staten
Drama
138 minuten

geregisseerd door John Ford
met Tyrone Power, Maureen O'Hara en Robert Francis

Het verhaal over een grondhouder in het U.S. militaire acedemie, zijn werk-ervaringen zowel in zijn familieleven als bij jonge bevriende cadetten.

 

Love and Honor (2013) 115/K6
Verenigde Staten
Romantiek / Oorlog
96 minuten

geregisseerd door Danny Mooney
met Liam Hemsworth, Teresa Palmer en Aimee Teegarden

Love and Honor vertelt het passionele verhaal van een jonge soldaat die zijn beste vriend helpt om het hart van zijn vriendin terug te winnen. Hij moet hiervoor een clandestiene trip ondernemen van het oorlogsfront in Vietnam naar huis in een tijd van protesten en sociale revolutie en zal op die manier voor de eerste keer echte liefde ervaren.

 

Last Keepers The (2013) 83/K6
Verenigde Staten
Familie
90 minuten

geregisseerd door Maggie Greenwald
met Aidan Quinn, Virginia Madsen en Olympia Dukakis

Wanneer de dochter van een teruggetrokken familie kunstenaars verliefd wordt op een vreemde jongen op school, wakkert ze magische krachten aan waarvan ze het bestaan niet wist. Ze ontdekt oude familiegeheimen die haar leven voorgoed zullen veranderen.

 
Lone Ranger, The (2013) 82/K6
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
149 minuten

geregisseerd door Gore Verbinski
met Armie Hammer, Johnny Depp en Helena Bonham Carter

John Reid (Armie Hammer) is een man van de wet die zich heeft omgevormd tot The Lone Ranger, de gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn Indiaanse compagnon Tonto (Johnny Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Beide onwaarschijnlijke helden zullen ook met elkaar moeten leren samenwerken.

 
Linhas de Wellington (2012) 81/K6
Portugal / Frankrijk
Oorlog
151 minuten

geregisseerd door Valeria Sarmiento
met John Malkovich, Catherine Deneuve en Isabelle Huppert

Op 27 september 1810 werden de Franse troepen onder bevel van maarschalk Massena verslagen in de Serra do Buçaco door het Engels-Portugese leger van generaal Wellington. Ondanks de overwinning zijn de Portugezen en Britten gedwongen om zich terug te trekken van de Fransen, die numeriek in de meerderheid zijn, om ze naar Torres Vedras te lokken, waar Wellington versterkte linies heeft gebouwd die nauwelijks te overwinnen zijn. Tegelijkertijd organiseert het Anglo-Portugese commando de evacuatie van het gehele grondgebied van het slagveld en de linies van Torres Vedras, een gigantische operatie, die moet voorkomen dat de Fransen hier benodigdheden kunnen verzamelen. Dit is het decor voor de avonturen van verschillende personages uit alle sociale milieus - soldaten en burgers, mannen, vrouwen en kinderen, jong en oud - die ondanks de oorlog en de verwoestingen hun dagelijkse routine proberen te hervinden.

 

The Lost Medallion: The Adventures of Billy Stone (2013) 48/K6
Verenigde Staten
Avontuur
97 minuten

geregisseerd door Bill Muir
met Billy Unger, Sammi Hanratty en Mark Dacascos

De archeoloog Dr. Michael Stone heeft zijn hele leven gezocht naar het verloren medallion. Nu heeft zijn zoon Billy de zoektocht voortgezet. Wonderbaarlijk belandt het medallion in Billy's handen en als hij spontaan een wens uitroept belandt hij samen met zijn vriendin Allie 200 jaar terug in de tijd op het eiland Aumakua. Ze komen in aanraking met Cobra, die niets liever heeft dan dat ze verdwijnen. Met geen andere weg om terug te komen naar huis en het welzijn van het hele eiland rustend op zijn schouders moet Billy de werking van het medallion en zijn immense kracht zien te ontdekken.

 

 
Last Stand,The (2013) 21/K6
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
107 minuten

geregisseerd door Jee-woon Kim
met Arnold Schwarzenegger, Johnny Knoxville en Rodrigo Santoro

Voormalig LAPD-agent Owens (Arnold Schwarzenegger) heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het kleine dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.

 
Last Exorcism Part II, The (2013) 08/K6
Verenigde Staten
Horror / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Ed Gass-Donnelly
met Ashley Bell, Andrew Sensenig en Spencer Treat Clark

Deze sequel volgt Nell Sweetzer die, zes maanden na haar duiveluitdrijving, verhuisd is naar een opvangtehuis. Daar ontdekt ze echter dat de demon die haar leven vernield heeft het nog steeds op haar gemunt heeft. Tot overmaat van ramp wordt ze ook het doelwit van een groep dominees die haar willen vermoorden.

 
Lincoln (2012) 565/K5
Verenigde Staten
Drama
150 minuten

geregisseerd door Steven Spielberg
met Daniel Day-Lewis, Sally Field en David Strathairn

De film volgt de politieke clash tussen Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, en de machtige mannen van zijn kabinet in de strijd tegen de afschaffing van de slavernij en het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. De focus ligt hierbij voornamelijk op de laatste maanden van Lincolns leven, waaronder ingezoomd wordt op de permanente afschaffing van de slavernij, die het gevolg was van een zeer nipte stemming in het Huis van Vertegenwoordigers over het 13e Amendement.

 

Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )