Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )

 

Letters from Iwo Jima (2006) 131 /K9
Verenigde Staten
Oorlog / Drama
141 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya en Shido Nakamura

Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1945 was Iwo Jima gedurende twee maanden het toneel van bloederige gevechten tussen Japanse en Amerikaanse soldaten. Generaal Tadamichi Kuribayashi vocht gedurende 40 dagen voor zijn Japan tegen de Amerikaanse troepen. Al snel komen de generaal en zijn troepen erachter dat ze aan een zelfmoordmissie bezig zijn.

 

Love Me or Leave Me (1955) 107 /K9
Verenigde Staten
Drama / Muziek
122 minuten

geregisseerd door Charles Vidor
met Doris Day, James Cagney en Cameron Mitchell

Een muzikale biografie van zangeres Ruth Etting (Doris Day). Martin Snyder, een gangster uit Chicago, wil haar naar Florida meenemen om van haar een ster te maken. Ruth Etting wil dat niet, maar later accepteert ze dat. Ze wordt beroemd en onder leiding van Martin Snyder gaat ze naar Broadway om daar op te treden. Ze trouwen met elkaar, maar het geluk dat ze zoeken kunnen ze niet vinden.

 

Lady Macbeth (2016) 102/K9
Verenigd Koninkrijk
Drama
89 minuten

geregisseerd door William Oldroyd
met Florence Pugh, Christopher Fairbank en Cosmo Jarvis

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider, ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil.

 

Last Face The (2016) 90 /K9
Verenigde Staten
Drama
130 minuten

geregisseerd door Sean Penn
met Charlize Theron, Javier Bardem en Jean Reno

Een bewindvoerder (Charlize Theron) van een internationale hulporganisatie bevindt zich in Afrika te midden van een politieke en sociale revolutie. Daar ontmoet ze een noodhulp arts (Javier Bardem) en de twee worden verliefd op elkaar. Vervolgens komen ze voor enkele moeilijke keuzes te staan die betrekking hebben op humanitaire noodsituaties en burgerlijke onrust.

 

Lullaby of Broadway (1951) 80 /K9
Verenigde Staten
Komedie / Muziek
92 minuten

geregisseerd door David Butler
met Doris Day, Gene Nelson en S.Z. Sakall

De mooie Melinda Howard heeft in het buitenland met een muzikale groep gezongen. Zij beslist naar huis terug te keren om haar moeder te verrassen, die denkt dat haar dochter een Broadway ster is met een herenhuis in Manhattan. Ze weet echter niet dat haar moeder eigenlijk een oude cabaretzangeres is met een liefde voor whisky.

 

Lost City of Z The (2016) 51 /K9
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
141 minuten

geregisseerd door James Gray
met Charlie Hunnam, Sienna Miller en Robert Pattinson

'The Lost City of Z' volgt het verhaal van kolonel Percival Fawcett (Charlie Hunnam), een voormalig onderscheiden Britse soldaat die de jungles van de Amazone intrekt. Hij gaat daarbij op zoek naar een mythische stad waarvan hij overtuigd is dat hij deze op een eerdere tocht gezien heeft. Maar de reis is niet zonder gevaar.

 

Life (2017) 38 /K9
Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
103 minuten

geregisseerd door Daniel Espinosa
met Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson en Ryan Reynolds

Zes leden van het International Space Station staan op het punt een van de grootste ontdekkingen te doen in de geschiedenis van de mensheid; het eerste bewijs van buitenaards leven op Mars. Wanneer de bemanning bezig is met onderzoek blijken hun methoden onvoorziene consequenties te hebben. De levensvorm blijkt intelligenter te zijn dan iemand ooit voor mogelijk hield.

 

Lion (2016) 22 /K9
AustraliŽ / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Biografie
120 minuten

geregisseerd door Garth Davis
met Dev Patel, Rooney Mara en Nicole Kidman

Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een stel in AustraliŽ wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

 

Lake House The (2006) 20 /K9
Verenigde Staten / AustraliŽ
Drama / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Alejandro Agresti
met Keanu Reeves, Sandra Bullock en Willeke van Ammelrooy

Als Alex in 2004 een huis aan een meer koopt, vindt hij brieven in de brievenbus van de vorige eigenaresse, Kate Forster. Hij wil de brieven bij haar huidige adres afleveren, maar komt er dan achter dat het adres niet meer bestaat. Kate en Alex beginnen elkaar te schrijven en ontdekken tot hun grote schrik dat Alex in 2004 leeft en Kate in 2006. Ze proberen een manier te vinden om elkaar te ontmoeten, want de twee worden hopeloos verliefd op elkaar.

 

Loving (2016) 18/K9
Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Jeff Nichols
met Joel Edgerton, Ruth Negga en Will Dalton

Richard (Joel Edgerton) en Mildred Loving (Ruth Negga) trouwen in 1958 en worden vervolgens gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Hen wordt verteld dat de straf vervalt als ze de staat Virginia verlaten. De enige reden voor dit alles is dat Richard een blanke man is en dat Mildred een zwarte vrouw is.

 

Little Buddha (1993) 13 /K9
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / ItaliŽ / Liechtenstein
Drama
123 minuten

geregisseerd door Bernardo Bertolucci
met Keanu Reeves, Ruocheng Ying en Chris Isaak

Het is belangrijk voor de lama om te controleren of de Amerikaanse jongen werkelijk de reÔncarnatie is van zijn wijze leraar. Omdat de jongen niets weet van het Boeddhisme geeft hij hem het boek over Prins Siddharta, die later Buddha (de verlichte) zou worden. Het blijkt dat hij niet de enige is die de reÔncarnatie zou kunnen zijn.

 

Logan (2017)  365/K8
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
137 minuten

geregisseerd door James Mangold
met Hugh Jackman, Patrick Stewart en Stephen Merchant

In 2029 is de mutant bevolking aanzienlijk geslonken en de X-Men zijn ontbonden. Logan (Hugh Jackman) zijn vermogen om zichzelf te genezen is slinkende en hij ontfermt zich nu samen met de mutant Caliban (Stephen Merchant) over de zieke Professor X (Patrick Stewart) in een schuilplaats op de grens met Mexico. Zij zullen daar de rest van hun leven ondergedoken blijven. Maar wanneer een jonge mutant op de vlucht voor een gevaarlijke organisatie zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen en voelt hij zich uiteindelijk gedwongen haar te helpen.

 

Live by Night (2016) 354 /K8
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
128 minuten

geregisseerd door Ben Affleck
met Ben Affleck, Sienna Miller en Zoe Saldana

Boston, de jaren 20. Tijden waarin de alcohol rijkelijk vloeit, kogels je om de oren vliegen en iedereen zijn stempel op de wereld wil drukken. Joe Coughlin is de jongste zoon van een prominente politieagent, die inmiddels zijn familie de rug heeft toegekeerd en zijn heil zoekt in de criminaliteit tussen de meest gevreesde gangsters van de stad. Behalve geld en aanzien kent zijn nieuwe levensstijl echter wel een keerzijde, Joe bevindt zich in een wereld waar hij niemand kan vertrouwen en waarbij hij een vroege dood op de koop toe moet nemen.

 

La La Land (2016)  342/K8
Verenigde Staten
Muziek / Komedie
126 minuten

geregisseerd door Damien Chazelle
met Emma Stone, Ryan Gosling en John Legend

Het verhaal volgt Sebastian en Mia, die nader tot elkaar komen doordat ze een gemeenschappelijk verlangen hebben om datgene te doen waar ze van houden. Maar wanneer het succes op de loer ligt, worden ze geconfronteerd met enkele keuzes die hun liefdesrelatie op het spel zet en waarbij hun gekoesterde dromen dreigen verscheurd te worden.

 

Lore (2012)  335/K8
Duitsland / AustraliŽ / Verenigd Koninkrijk
Drama / Oorlog
109 minuten

geregisseerd door Cate Shortland
met Saskia Rosendahl, Nele Trebs en Kai-Peter Malina

Lente van 1945. Wanneer het Duitse front ineenstort nemen de Geallieerden de macht over in het land van Hitler. De veertienjarige Lore, van wie de nazi-ouders opgesloten zijn, staat alleen in voor de zorg van haar broertjes en zusjes. De enige plaats waar ze naartoe kunnen is het huis van hun grootmoeder, 900 km noordwaarts. De kinderen beginnen aan een tocht door hun verwoeste land, en langzaam maar zeker begrijpen ze wat er gebeurd is en wat de gevolgen zijn van de daden van hun ouders. Wanneer Thomas, een jonge Joodse vluchteling, zijn hulp aanbiedt, moet Lore vertrouwen op een persoon van wie men altijd gezegd heeft dat hij de vijand is.
 

 

Leningrad (2009) 334 /K8
Rusland / Verenigd Koninkrijk
Drama / Oorlog
110 minuten (bioscoop versie) / 364 minuten (tv-versie)

geregisseerd door Aleksandr Buravsky
met Mira Sorvino, Olga Sutulova en Gabriel Byrne

De Britse Kate Davis is verslaggeefster in Rusland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een Duits bombardement op Leningrad wordt een groep buitenlandse journalisten terug naar Moskou gevlogen. Kate wordt vermist en zo blijft ze achter in de belegerde stad. Ook haar vriend Philip Parker - Amerikaans journalist en winnaar van de Pulitzerprijs - gaat, overtuigd dat ze het niet heeft overleefd, terug naar Moskou. Kate moet dan zien te overleven in een stad die van alles is afgesloten en waar iedereen dreigt te sterven door de honger.
 

 

Lawless Range (2016) 324 /K8
Verenigde Staten
Drama / Thriller
85 minuten

geregisseerd door Sean McGinly
met Patrick John Flueger, Kris Kristofferson en Stephen Monroe Taylor

De broers Sean en Tommy Donnelly wonen en werken in het moderne Texas. Tommy is altijd een herrieschopper geweest en Sean was er altijd om hem uit de nesten te halen, maar wanneer Tommy een schuld van 6.000 dollar heeft, wordt het moeilijk voor Sean om zijn broer deze keer te kunnen helpen. Tommy is het geld verschuldigd aan zeer gevaarlijke mensen maar zowel Sean als Tommy hebben geen geld. Om het erger te maken, krijgt Tommy door zijn handelingen het voor elkaar om hun situatie te verslechteren. Het escaleert tot het punt waar Sean wordt geconfronteerd met een beslissing: om ondanks alles, achter zijn broer te staan of hem voor eens en altijd achter te laten...
 

 

Light between Oceans The (2016) 305 /K8
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Drama
130 minuten

geregisseerd door Derek Cianfrance
met Alicia Vikander, Michael Fassbender en Rachel Weisz

Tom Sherbourne (Michael Fassbender) is een oorlogsveteraan die samen met zijn vrouw in een afgelegen vuurtoren woont in AustraliŽ. Op een dag ontdekken ze een bootje met daarin een dode man en een baby. Ze besluiten om het kindje te houden, met alle gevolgen van dien.
 

 

Les Saisons (2015)   292/K8
Frankrijk / Duitsland
Documentaire
97 minuten

geregisseerd door Jacques Perrin en Jacques Cluzaud

Na een reis rond de hele wereld met trekvogels en gesurft te hebben in alle oceanen in het gezelschap van walvissen en reuzenmantaís, keren Jacques Perrin en Jacques Cluzaud terug voor dit vervolg op meer vertrouwd terrein. Ze nemen ons mee op een reis door de tijd om de Europese gebieden die we delen met wilde dieren sinds de laatste ijstijd tot heden te herontdekken. Deze lange winter duurde 80.000 jaar en in een zeer korte tijd bedekte een enorm bos het hele continent. De nieuwe planetaire configuratie zorgde ervoor dat alles overstuur raakte. De seizoensgebonden cyclus werd ingesteld, het landschap getransformeerd, fauna en flora veranderden...

 

Lay the Favorite (2012)

 557 /K3

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Komedie / Drama
94 minuten

geregisseerd door Stephen Frears
met Rebecca Hall, Bruce Willis en Catherine Zeta-Jones

Het verhaal speelt zich af in het legale - en illegale - gokcircuit en volgt de onvoorspelbare dromer Beth die opklimt van stripper in Tallahassee tot de assistent van Dink, een van de meest succesvolle gokkers in Las Vegas. Ze is een natuurtalent maar maakt de fout om voor Dink te vallen, wat zeer tegen de zin is van diens vrouw Tulip, een ex-showgirl. Het is het begin van een oorlog tussen de drie. Tegen het advies van Dink gaat Beth werken voor de flamboyante maar onstabiele Rosie die allerlei illegale zaakjes runt in New York City. Wanneer de zaken echter verkeerd lopen en hierdoor Beths onschuldige vriendje een gevangenisstraf boven het hoofd hangt, moet ze zich opnieuw verenigen met Dink, het opnemen tegen de vreselijke Tulip, de gevangenis trotseren en terug naar NYC keren om haar verantwoordelijkheid op te nemen. Keren haar kansen en kan ze haar slag thuishalen?

 

Vorige Pagina: ( K )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Volgen Pagina: ( M )