Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11

12

Volgen Pagina: ( N )

 

Mad Max (1979) 145/K2
Australië
Actie / Avontuur
88 minuten

geregisseerd door George Miller (II)
met Mel Gibson, Joanne Samuel en Hugh Keays-Byrne

Max (Gibson) is een politieman in een postapocalyptisch Australië. Hij heeft zijn handen vol aan groepen tuig, die de straten onveilig maken. Als een groep motorrijders zijn vrouw en kind vermoorden, slaan bij Max de stoppen door en wil hij nog maar 1 ding: Wraak!

 

Mad Max 2 (1981) 146/K2
Australië
Actie / Avontuur
91 minuten

geregisseerd door George Miller (II)
met Mel Gibson, Michael Preston en Bruce Spence

De wereld die we kennen is niet meer. De steden van vroeger zijn veranderd in een grote woestenij. Door deze 'waste land' trekt de eenzame zwerver Max (Gibson) doelloos rond, altijd op zoek naar voedsel en benzine om te kunnen overleven. Hij komt bij een dorpje waar de inwoners een enorme hoeveelheid benzine hebben. Tegen wil en dank besluit hij ze te helpen in de strijd tegen een groep gewelddadige motorrijders.

 

Madea's Family Reunion (2006) 218/K2
Verenigde Staten
Drama / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Tyler Perry
met Tyler Perry, Cicely Tyson en Maya Angelou

Een pistool-trekkende kettingrokende grootmoeder (Perry) probeert om in hetzelfde weekend een familiebijeenkomst, een begrafenis en een huwelijk te organiseren. De zaken verlopen niet helemaal zoals ze had gepland.

 

Maid in Manhattan (2002) 152/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
105 minuten

geregisseerd door Wayne Wang
met Jennifer Lopez, Ralph Fiennes en Stanley Tucci

Een vrouw begint een baan als kamermeisje in een luxe hotel. Ze wordt verliefd op een beoogde opvolger van een politieke familie. Hij denkt met een vrouw uit hoge krijgen te maken te hebben, waardoor ze al snel inzicht krijgt in het leven van een man die ze normaal gesproken alleen van een afstand beoordeeld zou hebben.

 

Malibu's Most Wanted (2003) 154/K2
Verenigde Staten
Komedie
86 minuten

geregisseerd door John Whitesell
met Jamie Kennedy, Taye Diggs en Anthony Anderson

Brad Gluckman is een wannabe rapper uit Malibu die praat alsof hij uit de 'hood' komt. Brad's rijke vader wil gouverneur van Florida worden en is bezorgd dat zijn zoon hem voor schut zal zetten. Hij huurt twee acteurs in die zijn zoon moeten ontvoeren en in de 'echte' hood moeten afzetten in de hoop dat hij leert zijn mond te houden.

 
Man of the House (2005) 156/K2
Verenigde Staten
Actie / Komedie
97 minuten

geregisseerd door Stephen Herek
met Tommy Lee Jones, Kelli Garner en Shannon Marie Woodward

Texas Ranger Roland Sharp krijgt de opdracht de enige getuigen in de rechtszaak tegen een drugsbaas te beschermen. Deze getuigen blijken de cheerleaders van de Universiteit van Texas te zijn. Om hen te beschermen doet Sharp zich voor als assistent-coach van het cheerleader-team.

 

Man on Fire (2004) 157/K2
Verenigde Staten / Groot Brittannië / Mexico
Actie / Drama
146 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Denzel Washington, Dakota Fanning en Marc Anthony

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

 

Mansquito (2005) 159/K2
Verenigde Staten
Science-Fiction
90 minuten

geregisseerd door Tibor Takacs
met Corin Nemec, Musetta Vander en Patrick Dreikauss

Een wetenschapper probeert in een laboratorium een vaccin te ontwikkelen tegen het "West Nile virus". Hiervoor gebruikt hij de genen van een muskiet. Omdat dit een omstreden methode is test hij het op ter dood veroordeelde criminelen. Tijdens één van de testen in het laboratorium probeert één van de criminelen te ontsnappen en wordt besmet met radioactiviteit en het "DANN" virus. Dit verandert hem in een beest, half-mens half-muskiet en gaat op zoek naar vers bloed...

 

Man-Thing (2005) 155/K2
Verenigde Staten / Australië
Horror / Science-Fiction
97 minuten

geregisseerd door Brett Leonard
met Imogen Bailey, Steve Bastoni en Matthew Le Nevez

Een moerasmonster wordt naarmate hij groeit, gevaarlijker dan ooit! Onschuldigen zijn veilig, maar mensen die iets op hun kerfstok hebben ontkomen er niet aan...

 

Marie Antoinette (2006) 162/K2
Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Sofia Coppola
met Kirsten Dunst, Jason Schwartzman en Rip Torn

Marie Antoinette is zorgeloos en nauwelijks volwassen als ze wordt uitgehuwelijkt aan Lodewijk XVI. Maar de druk aan het hof van Versailles is groot en ze probeert regelmatig aan het traditionele leven te ontsnappen in wervelende excentrieke feesten. Buiten de muren van het koninklijke leven begint de Franse Revolutie zich af te tekenen. Marie Antoinette wordt het middelpunt van felle kritiek en dat rijst tot een hoogtepunt als ze - onterecht - wordt beschuldigd van de gevleugelde uitspraak ‘Let them eat cake’, als reactie op de uitgehongerde Franse bevolking. Ze zal uitgroeien tot één van de meest herkenbare vrouwen in de Europese geschiedenis.

 

Material Girls (2006) 169/K2
Verenigde Staten
Komedie / Drama
97 minuten

geregisseerd door Martha Coolidge
met Hilary Duff, Haylie Duff en Anjelica Huston

De zussen Tanzie Marchetta (Hilary Duff) en Ava Marchetta (Haylie Duff) zijn eigenaresses van het familie-cosmeticafortuin. Wanneer er echter een groot schandaal plaatsheeft met bijbehorend onderzoek, raken de zussen hun fortuin kwijt en staat hun wereld op z'n kop.

 

Magic of Ordinary Days, The (2005)  
Verenigde Staten
Drama
94 minuten

geregisseerd door Brent Shields
met Keri Russell, Skeet Ulrich en Mare Winningham

De Tweede Wereldoorlog is uitgebroken en de wereld staat in brand. In het vredige Colorado woont de serieuze domineesdochter Livy Dale. Ze wil graag historica worden, maar ziet haar plannen gedwarsboomd als ze ongewenst zwanger wordt van een soldaat. Hij laat haar in de steek en haar puriteinse vader dwingt haar te trouwen met Ray Singleton, een eenzame boer die zijn broer verloor bij de aanval op Pearl Harbor. Hij is dodelijk verlegen, heeft geen enkele ervaring met vrouwen, maar wil heel graag een gezin stichten.

 

Marine, The (2006) 163/K2
Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door John Bonito
met John Cena, Kelly Carlson en Jeff Chase

Een marinier komt terug van zijn missie en wil graag naar zijn vriendin. Tot zijn schrik komt hij tot de ontdekking dat zijn vriendin is verdwenen en alles wijst er op dat ze gegijzeld is...

 

Mask of Zorro, The (1998) 305/K3
Verenigde Staten / Mexico
Actie / Avontuur
136 minuten

geregisseerd door Martin Campbell
met Antonio Banderas, Anthony Hopkins en Catherine Zeta Jones

Het is twintig jaar geleden sinds Don Diego De La Vega zijn laatste heldendaad als Zorro heeft verricht. Maar de onderdrukking duurt voort en hij zal een opvolger moeten vinden die wil vechten voor het Mexicaanse volk. Hij neemt Alejandro Murietta onder zijn hoede, een struikrover met een 'vaag' verleden. Samen met Murietta wordt Zorro de grootste held die De La Vega eens was. Samen strijden ze voor de vrijheid van het volk en de waarheid omtrent de afkomst van de mooie Elena...

 

Matador, The (2005) 168/K2
Verenigde Staten / Duitsland / Ierland
Komedie / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Richard Shepard
met Pierce Brosnan, Greg Kinnear en Hope Davis

Julien Noble is een huurmoordenaar, Danny Wright een getrouwde zakenman. Deze nogal verschillende personen krijgen een ongewone vriendschap wanneer ze elkaar ontmoeten in Mexico City. Hun wegen lijken echter te scheiden wanneer Julien Danny wil betrekken bij een aanslag.

 

Matrix, The (1999) 41/K3
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
136 minuten

geregisseerd door Andy Wachowski en Larry Wachowski
met Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid z'n vrijheid weer terug te geven.

 

Matrix Revolutions, The (2003) 170/K2
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
128 minuten

geregisseerd door Andy Wachowski en Larry Wachowski
met Keanu Reeves, Hugo Weaving en Carrie-Anne Moss

Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.

 

Me, Myself & Irene (2000) 172/K2
Verenigde Staten
Komedie
116 minuten

geregisseerd door Bobby Farrelly en Peter Farrelly
met Jim Carrey, Renée Zellweger en Chris Cooper

Agent Charlie leeft een voorbeeldig leven. Als State Trooper probeert hij de vrede binnen de gemeenschap te bewaren. Wat er ook rondom hem gebeurt, hij verheft nooit zijn stem. Kortom, hij is eigenlijk veel te goed voor deze wereld. Ook wanneer zijn vrouw hem op een dag brutaal verlaat, geeft Charlie geen krimp. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds met hem. Plots lijdt hij aan een gespleten persoonlijkheid. Zijn goede kant, Charlie, blijft bestaan. Maar soms is hij Hank, een brutale durf-al. Zijn oversten geven hem de opdracht even vakantie te nemen en enkel nog de voortvluchtige Irene naar een ander politiekantoor te brengen. En dan loopt het volledig mis.

 

Mean Girls (2004) 173/K2
Verenigde Staten
Komedie
97 minuten

geregisseerd door Mark Waters
met Lindsay Lohan, Rachel McAdams en Tina Fey

Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken.

 

Mercury Rising (1998) 179/K2
Verenigde Staten
Thriller
108 minuten

geregisseerd door Harold Becker
met Bruce Willis, Alec Baldwin en Miko Hughes

Een negen jarige autistische jongen heeft onbewust een zeer geheime code van het Amerikaanse leger gekraakt. Luitenant Nicholas Kudrow (Alec Baldwin) wil hem in het belang van de nationale veiligheid laten vermoorden. Maar hij heeft één probleem, de jongen wordt geholpen door FBI agent Art Jeffries (Bruce Willis).

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11

12

Volgen Pagina: ( N )