Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

 Man Who Knew Infinity The (2015) 214/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama
108 minuten

geregisseerd door Matt Brown
met Jeremy Irons, Dev Patel en Toby Jones

Srinivasa Ramanujan Iyengar (Dev Patel) is opgegroeid in de arme omgeving van Madras in India. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt hij toegelaten tot de universiteit van Cambridge waar hij een pionier wordt in wiskundige theorieŽn onder begeleiding van zijn professor, GH Hardy (Jeremy Irons).

 

Madame Bovary (2014) 209/K8
Verenigde Staten
Drama
118 minuten

geregisseerd door Sophie Barthes
met Mia Wasikowska, Ezra Miller en Paul Giamatti

Emma Bovary is een boerendochter die droomt van een romantisch en bourgeois leven in de grote stad. Zij trouwt met een plattelandsarts die haar echter niet het leven geeft waar zij naar verlangt. Eenzaam probeert zij haar fantasieŽn gestalte te geven door een reeks romances en de aanschaf van exotische kleding. Het is echter duidelijk dat zij langzaam maar zeker steeds verder afraakt van de werkelijke vervulling van haar verlangens. Zij verliest elke greep op de realiteit.

 

Miles Ahead (2015) 197/K8
Verenigde Staten
Drama / Muziek
100 minuten

geregisseerd door Don Cheadle
met Don Cheadle, Ewan McGregor en Emayatzy Corinealdi

Film over het leven en de muziek van de legendarische trompettist en jazzcomponist Miles Davis. Het verhaal speelt zich af in New York in 1979, wanneer Davis (Don Cheadle) na een vijfjarige rustperiode zijn carriŤre nieuw leven wilde inblazen. Hij werkte hiervoor samen met een reporter (Ewan McGregor) van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Ook de tumultueuze jaren met de liefde van zijn leven, Frances Taylor (Emayatzy Corinealdi), komen aan bod. Davis stierf in 1991 op de leeftijd van 65 jaar.

 

Meadowland (2015) 193/K8
Verenigde Staten
Drama
105 minuten

geregisseerd door Reed Morano
met Olivia Wilde, Luke Wilson en Elisabeth Moss

Nadat hun zoon op mysterieuze wijze is verdwenen proberen Sarah (Olivia Wilde) en Philip (Luke Wilson) het verlies van hun zoon te verwerken. Philip is een politieagent in New York City en lijkt tijdens de verwerkingsfase zijn morele kompas te verliezen. Sarah legt daarentegen een onverwachte weg af wanneer ze haar aandacht richt op een verwaarloosde jongen, waardoor haar verwerkingsproces een andere wending krijgt.

 

Misconduct (2016) 160K8
Verenigde Staten
Drama / Thriller
106 minuten

geregisseerd door Shintaro Shimosawa
met Josh Duhamel, Anthony Hopkins en Al Pacino

Een ambitieuze jonge advocaat (Josh Duhamel) neemt het op tegen een machtige en meedogenloze directeur (Anthony Hopkins) van een groot farmaceutisch bedrijf. Hij raakt echter al snel betrokken bij een geval van chantage, corruptie en een moordzaak waarin hij de hoofdverdachte is.

 

Money Monster (2016) 159/K8
Verenigde Staten
Drama / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Jodie Foster
met George Clooney, Jack O'Connell en Julia Roberts

Lee Gates, een bekende televisiepresentator, staat dankzij zijn beleggingstips bekend als de geldgoeroe van Wall Street. Maar als Kyle Budwell door een tip van Lee al zijn geld en dat van zijn familie verliest, besluit hij om Lee en zijn complete team te gijzelen.De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Gates in de studio kan helpen is zijn producent Patty. In een spannende race tegen de klok proberen Lee en Patty de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiŽle wereld.

 

Marauders (2016) 158/K8
Canada
Actie
97 minuten

geregisseerd door Steven C. Miller
met Bruce Willis, Christopher Meloni en Dave Bautista

Wanneer er een brute overval plaatsvindt op een bank wijst al het bewijsmateriaal naar de eigenaar en zijn machtige klanten. Als een groep FBI-agenten dieper gaan graven -en de dodelijke overval nog aan de gang is- wordt het al snel duidelijk dat er een grotere macht achter zit.

 

Me before You (2016) 157/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Thea Sharrock
met Emilia Clarke, Sam Claflin en Jenna Coleman

William Traynor (Sam Claflin) was een levensgenieter totdat hij als gevolg van een verkeersongeluk verlamd raakte. Zijn wens is om zijn leven te beŽindigen. Een jonge laag opgeleide vrouw afkomstig uit een arbeidersgezin, Louisa Clark (Emilia Clarke), wordt in dienst genomen om hem te verzorgen. Tussen hen ontstaat een bijzondere band.

 

Mostly Ghostly 3: One Night in Doom House (2016) 145/K8
Verenigde Staten
Familie / Fantasy
89 minuten

geregisseerd door Ron Oliver
met Corey Fogelmanis, Sophie Reynolds en Blake Michael

Nicky en Tara, twee vrienden van een jongeman genaamd Max Doyle, vragen hem om hulp. Om de wereld van de ondergang te redden is een magisch stuk kristal nodig. Deze bevindt zich in een behekst huis. Samen met zijn vriendinnetje en Nicky en Tara begeeft Max zich naar het huis. Al snel blijkt dat verschillende kwaadaardige geesten niet blij zijn met hun komst.

 

My Big Fat Greek Wedding 2 (2016) 120/K8
Verenigde Staten
Komedie
94 minuten

geregisseerd door Kirk Jones
met Nia Vardalos, John Corbett en Elena Kampouris

Toula (Nia Vardalos) en Ian (John Corbett) zijn inmiddels al jaren getrouwd, maar hebben de laatste jaren de nodige huwelijksproblemen. Vooral hun oudste dochter heeft de nodige moeilijkheden. Ondertussen staat er binnenkort weer een Grieks huwelijk voor de deur, dat deze keer nog groter en massaler is.
 

 

My Big Fat Greek Wedding (2002) 119/K8
Verenigde Staten / Canada
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Joel Zwick
met Nia Vardalos, John Corbett en Joey Fatone

De Grieks-Amerikaanse Toula Portakalos (Nia Vardalos) is duidelijk het zorgenkindje van de familie. Ze is 30 jaar, is niet getrouwd en heeft nog geen kinderen op de wereld gezet, terwijl dat toch het levensdoel van de Griekse vrouw is? Als alle bemoeienissen van haar familie haar teveel worden en ze de niet-Griekse Ian (John Corbett) ontmoet, besluit ze haar leven drastisch om te gooien. Ze ondergaat een totale metamorfose, verlaat het oude vertrouwde Griekse familierestaurant en besluit te trouwen met Ian. Binnen haar familie ontstaat hierdoor echter grote paniek... .

 

Mother's Day (2016) 118/K8
Verenigde Staten
Komedie / Drama
118 minuten

geregisseerd door Garry Marshall
met Britt Robertson, Jennifer Aniston en Julia Roberts

Film over de viering van Moederdag, waarin de perikelen gevolgd worden van een stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek. De film draait onder meer rond de levens van de alleenstaande moeder Sandy (Jennifer Aniston), de moederloze Kristin (Britt Robertson), teleshopping-koningin Miranda (Julia Roberts) en de kinderloze Jesse (Kate Hudson).

 

Miracles from Heaven (2016) 117/K8
Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Patricia Riggen
met Jennifer Garner, John Carroll Lynch en Martin Henderson

Christy is de moeder van 10-jarig meisje, Anna genaamd, dat lijdt aan een zeldzame ongeneeslijke ziekte. Na een buitengewoon medisch wonder wordt ze ineens genezen verklaard, tot grote verbazing van specialisten. Hierdoor worden hun levens voorgoed veranderd en levert het inspiratie op voor de gemeenschap.

 

Miss You Already (2015) 98/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama / Komedie
112 minuten

geregisseerd door Catherine Hardwicke
met Drew Barrymore, Toni Collette en Dominic Cooper

Milly en Jesse zijn altijd de beste vriendinnen geweest. Sinds hun jeugd hebben ze alles gedeeld: geheimen, kleding, humor en vriendjes. Nu proberen ze volwassen te worden. Milly heeft een goede baan en woont in een prachtig herenhuis met haar man Kit en hun twee kinderen. Jess is een stedenbouwkundige en zij en haar vriend wonen op een woonboot in een Londense gracht. Hun vriendschap komt echter op het spel te staan wanneer Jess heel graag een kindje wil en Milly ontdekt dat ze borstkanker heeft.

 

Manhattan Nocturne (2016) 97/K8
Verenigde Staten
Misdaad / Mystery
113 minuten

geregisseerd door Brian DeCubellis
met Adrien Brody, Yvonne Strahovski en Jennifer Beals

Porter Wren is een toegewijde echtgenoot en ervaren journalist. Op een dag wordt hij door een aantrekkelijke vrouw benaderd om onderzoek te doen naar een onopgeloste moordzaak. Wanneer Wren het mysterie probeert te ontrafelen, wordt hij meegezogen in een spel van seksuele obsessie en chantage dat hem zijn baan, zijn huwelijk en zijn leven kan kosten.

 

Max (2015) 81/K8
Verenigde Staten
Avontuur / Familie
111 minuten

geregisseerd door Boaz Yakin
met Josh Wiggins, Lauren Graham en Thomas Haden Church

Het verhaal gaat over een oorlogshond die getraumatiseerd huiswaarts keert wanneer diens eigenaar in Afghanistan om het leven komt. De hond schept een band met het 14-jarige broertje van zijn overleden baas. De twee vinden steun bij elkaar en samen komen ze achter de ware toedracht van het overlijden van de soldaat.

 

Mr. Right (2015) 48/K8
Verenigde Staten
Actie / Komedie
95 minuten

geregisseerd door Paco Cabezas
met Anna Kendrick, Sam Rockwell en Tim Roth

Martha is ongelukkig in de liefde, totdat ze eindelijk haar ideale man heeft gevonden. Maar haar ware liefde blijkt een internationale huurmoordenaar te zijn die op de vlucht is voor zijn voormalige werkgever. Zolang ze weten te ontkomen aan types als Hopper en 'Shotgun Steve' zouden de twee mogelijk een lang en gelukkig leven kunnen leiden.

 

Mother's Day (2010) 03/K8
Verenigde Staten
Horror / Thriller
112 minuten

geregisseerd door Darren Lynn Bousman
met Rebecca De Mornay, Shawn Ashmore en Briana Evigan

Daniel (Frank Grillo) en Beth Sohapi (Jaime King) hebben een stel vrienden uitgenodigd voor hun house warming, maar lang duurt het feestje niet. Drie losgelagen broers, waarvan ťťn zwaargewond, vallen het huis binnen na een overval die niet volgens plan ging. Om hun schuilplaats geheim te houden zit er niets anders op dan iedereen te gijzelen. Dan is het wachten op hun moeder (Rebecca De Mornay), die door hun zus Lydia (Deborah Ann Woll) naar het huis wordt gebracht om het commando over te nemen. De komst van de keurige dame geeft de gijzelaars nieuwe hoop, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze haar ware, sadistische gezicht laat zien. Iedere poging om een einde aan hun hachelijke situatie te maken wordt snoeihard, bloederig en genadeloos door haar en haar zoons afgestraft...

 

Mercenaries (2014) 408/K7
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Christopher Ray
met Brigitte Nielsen, Vivica A. Fox en ZoŽ Bell

Een diplomatieke ambtenaar - de dochter van de president van Amerika - wordt gevangen genomen en achter tralies geplaatst terwijl zij een oorlogsgebied bezoekt. Een elite team van vrouwelijke commandoís wordt samengesteld om de vrouwengevangenis te infiltreren voor een gewaagde reddingspoging.

 

Miss Julie (2014)

390/K7

Noorwegen / Verenigd Koninkrijk
Drama
129 minuten

geregisseerd door Liv Ullmann
met Jessica Chastain, Colin Farrell en Samantha Morton

1890. Julie (Jessica Chastain) is de dochter van een Engels-Ierse aristocraat die de graaf van het graafschap Fermanagh is. Tijdens een zomerse avond probeert Julie haar vaders bediende Jean (Colin Farrell) te verleiden. De affaire krijgt al snel een duistere kant wanneer macht en aanzien een rol beginnen te spelen.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )