Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Miss Sloane (2016) 46 /K9
Verenigde Staten / Frankrijk
Drama / Thriller
132 minuten

geregisseerd door John Madden
met Jessica Chastain, Gugu Mbatha-Raw en Mark Strong

Het verhaal volgt de meedogenloze, zeer succesvolle politieke strateeg Elizabeth Sloane. Elizabeth is benaderd om campagne te voeren rondom het debat over wapenbeleid in de Verenigde Staten. Nieuwe wetgeving zou erop toe moeten zien dat er strenger gecontroleerd kan worden op wapenbezit door middel van een antecedentenonderzoek.

 

Movie 43 (2013) 32 /K9
Verenigde Staten
Komedie
94 minuten

geregisseerd door Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, James Gunn, Jonathan van Tulleken en Brett Ratner
met Hugh Jackman, Kate Winslet en Halle Berry

'Movie 43' is een komedie die bestaat uit diverse korte films, elk met een eigen regisseur en vele bekende acteurs. Enkele verhalen zijn; Een psychopathische moeder (Naomi Watts), die lijdt aan borderline, geeft samen met haar man (Liev Schreiber) thuis les aan hun zoon (Jeremy Allen), maar onderwerpen hem aan pesterijen. Een vrouw (Kate Winslet) heeft een blind date met een man (Hugh Jackman) en komt er achter dat hij een rare geboorteafwijking heeft, waarna ze compleet door het lint gaat. Een coach (Terrence Howard) van een volledig zwart basketbalteam in de jaren '50 geeft zijn spelers advies dat duidelijk niet politiek correct is. Een knappe vrouw (Halle Berry) speelt een spelletje 'truth or dare' in een restaurant.

 

Mean Dreams (2016) 19 /K9
Canada
Thriller
108 minuten

geregisseerd door Nathan Morlando
met Sophie Nťlisse, Josh Wiggins en Bill Paxton

De boerenjongen Jonas ontmoet zijn nieuwe buurmeisje, Casey, en is direct verliefd. Als de liefde opbloeit ontdekt Jonas al snel dat Casey misbruikt wordt thuis. Jonas besluit te samen met haar te vluchten en steelt een zak vol drugsgeld van haar corrupte vader, de lokale agent Wayne Caraway. Met het gestolen geld bedoeld voor een beter leven leren ze wat het is om te overleven, ondertussen achterna gezeten door haar vader.

 

Midnight Special (2016)  1/K9
Verenigde Staten / Griekenland
Drama / Sciencefiction
112 minuten

geregisseerd door Jeff Nichols
met Michael Shannon, Joel Edgerton en Jaeden Lieberher

Roy (Michael Shannon) is een vader, die wanhopig probeert om zijn achtjarige zoon Alton (Jaeden Lieberher) te beschermen, die beschikt over speciale gaven. Samen met een paar vrienden probeert hij Alton naar een geheime locatie te brengen, terwijl ze ondertussen achterna worden gezeten door zowel een extreem religieuze sekte, als een speciale eenheid van de regering. De uitkomst van de achtervolging zou de wereld weleens kunnen veranderen.
 

 

Manchester by the Sea (2016) 350 /K8
Verenigde Staten
Drama
137 minuten

geregisseerd door Kenneth Lonergan
met Casey Affleck, Michelle Williams en Kyle Chandler

Na het plotselinge overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore.

 

Monster Calls A (2016) 345 /K8
Verenigde Staten / Spanje
Drama / Fantasy
108 minuten

geregisseerd door J.A. Bayona
met Sigourney Weaver, Felicity Jones en Lewis MacDougall

Na de scheiding van zijn ouders woont de 12-jarig Conor (Lewis MacDougall) bij zijn moeder (Felicity Jones). Zij is ernstig ziek geworden en daarom krijgen ze vaak bezoek van zijn oma (Sigourney Weaver) met wie Conor geen goede relatie heeft. Op school wordt hij door zijn klasgenoten gepest. Hij heeft 's nachts last van nachtmerries, in zijn verbeelding krijgt hij elke nacht bezoek van een monster dat hem verhalen komt vertellen.

 

Moonlight (2016) 343 /K8
Verenigde Staten
Drama
111 minuten

geregisseerd door Barry Jenkins
met Naomie Harris, Mahershala Ali en Andrť Holland

Jaren 80, Miami. Dit verhaal focust zich in drie hoofstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.

 

Man Inside The (2012) 338/K8
Verenigd Koninkrijk
Misdaad / Thriller
95 minuten

geregisseerd door Dan Turner
met Peter Mullan, Michelle Ryan en David Harewood

Clayton Murdoch draagt een verschrikkelijk geheim met zich mee: in zijn jeugd is hij door zijn wrede vader blootgesteld aan huiselijk geweld, straatbendes en uiteindelijk moord. Jaren later, en met zijn vader in de gevangenis, probeert Clayton zijn verleden te overwinnen. Hij raakt zijn agressie kwijt in het boksen, wat een deel van zijn leven is. Wanneer het geweld dat hem omringt zijn familie raakt is Clayton uit op wraak. Hiervoor is hij gedwongen hulp te vragen aan degene waar hij het meest voor vreest: zijn vader.
 

 

Monster Trucks (2016)  332/K8
Verenigde Staten
Actie / Komedie
122 minuten

geregisseerd door Chris Wedge
met Lucas Till, Jane Levy en Amy Ryan

In een poging te ontsnappen uit het leven en de buurt waar hij in is opgegroeid besluit Tripp, een laatstejaars middelbare scholier, een monstertruck te bouwen van afgedankte auto's. Na een ongeluk bij een nabijgelegen olie boorlocatie komt een vreemd, ondergronds wezen met een talent voor snelheid naar de oppervlakte. Dit kan wel eens de sleutel zijn tot het verlaten van de stad samen met een hoogst onwaarschijnlijke vriend.
 

 

Mine (2016) 322 /K8
Verenigde Staten / Spanje / ItaliŽ
Thriller
106 minuten

geregisseerd door Fabio Guaglione en Fabio Resinaro
met Annabelle Wallis, Armie Hammer en Tom Cullen

Na een mislukte aanslag tijdens een missie in Afghanistan, stapt de soldaat Mike Stevens per ongeluk op een landmijn. Als hij beweegt zal de mijn ontploffen. Blootgesteld aan de woestijn en zijn gevaren moet Mike zien te overleven en daarbij de strijd aangaan met de psychologische en fysieke tol die de verraderlijke omstandigheden eisen.
 

 

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)  317/K8
Verenigde Staten / BelgiŽ / Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Fantasy
127 minuten

geregisseerd door Tim Burton
met Asa Butterfield, Ella Purnell en Eva Green

Tiener Jacob volgt aanwijzingen, die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruÔnes van Miss Peregrineís school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze misschien nog leven.
 

 

Marine 5: Battleground, The (2017) 311/K8
Verenigde Staten
Actie
91 minuten

geregisseerd door James Nunn
met Mike 'The Miz' Mizanin, Taylor Rotunda en Anna Van Hooft

Nadat Jake Carter terugkeert naar de Verenigde Staten en er aan de slag gaat als ambulancebroeder komt hij in contact met een gewonde man. Jake, die tot de ontdekking komt dat de man opgejaagd wordt door een kwaadaardige motorbende, is vastbesloten de man te beschermen. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij tactieken moeten gebruiken die hij leerde bij de marine.
 

 

Mojave (2015)   291/K8
Verenigde Staten
Thriller
93 minuten

geregisseerd door William Monahan
met Garrett Hedlund, Oscar Isaac en Walton Goggins

Tom is een scenarist-regisseur die kampt met een depressie en zijn afkeer voor de platvloersheid van Hollywood. In een impulsieve bui besluit hij naar de woestijn te trekken. Daar ontmoet hij de ondoorgrondelijke Jack, zijn dubbelganger in de vorm van een briljante moordzuchtige zwerver.
 

 

My Mistress (2014)  572/K3
AustraliŽ
Drama / Romantiek
90 minuten

geregisseerd door Stephen Lance
met Harrison Gilbertson, Emmanuelle Bťart en Rachael Blake

Het is een lange, hete zomer voor Charlie Boyd. Hij is zestien jaar en de hormonen gieren door zijn lijf. Tot overmaat van ramp heeft hij net ontdekt dat zijn moeder een affaire heeft met de beste vriend van zijn vader. Om zijn zinnen te verzetten concentreert hij zich op de mysterieuze vrouw die aan het einde van de straat leeft. Zij krijgt dag en nacht bezoek, hetgeen Charlie intrigeert.
 

 

Morgan (2016)   268/K8
Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Luke Scott
met Kate Mara, Anya Taylor-Joy en Paul Giamatti

In een afgelegen laboratorium bevindt zich een kunstmatig gecreŽerde levensvorm die zich snel lijkt te ontwikkelen. Een bedrijfsadviseuse (Kate Mara) wordt ingeschakeld om het wezen te evalueren. Het is aan haar om te bepalen of deze moet worden vernietigd.

 

Moneyball (2011)  559 /K3
Verenigde Staten
Drama
133 minuten

geregisseerd door Bennett Miller
met Brad Pitt, Jonah Hill en Philip Seymour Hoffman

De 'Oakland Athletics' is een Baseballteam uit CaliforniŽ. Wanneer Billy Beane (Brad Pitt) manager wordt van die club met geldproblemen, gebruikt hij een wel heel onorthodoxe manier om resultaten te halen. Hij gebruikt, samen met zijn assistent Peter Brand (Jonah Hill), namelijk een compleet door computer gegenereerde analyse om zijn spelers te vinden en zo een team vast te stellen voor de World Series.

 

Mr. Turner (2014) 248/K8
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland
Drama
150 minuten

geregisseerd door Mike Leigh
met Timothy Spall, Tom Wlaschiha en Roger Ashton-Griffiths

Het verhaal van de laatste jaren van de Britse kunstenaar J.M.W. Turner, die leefde van 1775 tot en met 1851. Hoewel het een gerenommeerd kunstenaar was werd hij verbannen als lid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hij woonde samen met zijn vader, die zowel zijn assistent als huishouder was, en maakte deel uit van de aristocratie, bezocht bordelen en haalde inspiratie uit zijn vele reizen. Zijn roem zorgde er echter niet voor dat hij bespaard bleef van publieke spot en sarcasme.

 

Manglehorn (2014) 242/K8
Verenigde Staten
Drama
97 minuten

geregisseerd door David Gordon Green
met Al Pacino, Chris Messina en Holly Hunter

AJ Manglehorn is een wat oudere, gewone man die in een klein dorpje woont. Hij verzorgt zijn zieke kat, maakt elke vrijdag een praatje met de lokale bankbediende en eet elke dag in hetzelfde restaurant. Maar er is meer aan de hand met Manglehorn: hij is een ex-misdadiger die, 40 jaar geleden, de vrouw van zijn dromen opgaf voor die ene grote "klus". Nu denkt hij dagelijks obsessief na over de keuzes die hij gemaakt heeft.

 

Mechanic: Resurrection (2016) 231/K8
Frankrijk / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
98 minuten

geregisseerd door Dennis Gansel
met Jason Statham, Jessica Alba en Tommy Lee Jones

De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert, is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.

 

Mississippi Grind (2015) 230/K8
Verenigde Staten
Drama
108 minuten

geregisseerd door Anna Boden en Ryan Fleck
met Ryan Reynolds, Ben Mendelsohn en Sienna Miller

Gerry, een man die zwaar in de schulden zit, werkt samen met de jongere charismatische pokerspeler Curtis in een poging om zijn geluk te veranderen. De twee vertrekken op een roadtrip door het zuiden van de Verenigde Staten met als doel hun schulden terug te winnen.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )