Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Miss Me This Christmas (2017) 106/K10
Verenigde Staten
Komedie
87 minuten

geregisseerd door Kenny Young
met Erica Ash, Redaric Williams en Eva Marcille

Regina en Franklin zijn schijnbaar het perfecte koppel, alom geliefd bij hun vrienden en zes jaar geleden getrouwd op eerste kerstdag in het beroemde Chesterton Hotel. Op Thanksgiving hebben ze een enorme ruzie en zijn de vertrouwensrelaties verbroken - ze besluiten te scheiden. Hun scheiding is definitief op eerste kerstdag. Nu moeten ze besluiten of ze er echt klaar voor zijn om een punt achter hun relatie te zetten.

 

Man Down (2015) 406/K9
Verenigde Staten
Thriller / Drama
92 minuten

geregisseerd door Dito Montiel
met Shia LaBeouf, Kate Mara en Jai Courtney

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch Amerika, waarbij oorlogsveteraan Gabriel Drummer (Shia LaBeouf) wanhopig op zoek is naar de verblijfplaats van zijn vervreemde zoon Jonathan en zijn vrouw Natalie. Samen met zijn beste vriend Devin (Jai Courtney), een hardvochtige marinier wiens instinct het is om eerst de trekker over te halen en daarna pas vragen te stellen, onderschept hij een overlevende in de apocalyptische wereld die belangrijke informatie heeft over de verblijfplaats van zijn familie. Gedurende hun zoektocht wordt er teruggeblikt op het verleden dat heeft geleid tot het inmiddels door oorlog verscheurde Amerika.

 

Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017) 95/K10
Verenigde Staten
Biografie / Drama
103 minuten

geregisseerd door Peter Landesman
met Liam Neeson, Diane Lane en Kate Walsh

Mark Felt is een man die lange tijd voor de FBI heeft gewerkt onder J. Edgar Hoover. Hij ging de geschiedenis in als Deep Throat, de bijnaam van verklikker en was de primaire bron voor de Washington Post-verslaggevers Bob Woodward en Carl Bernstein wanneer ze het Watergate-schandaal ontdekten dat de Nixon regering deed struikelen. De film vertelt het verhaal van Felt's carrière als geheimhouder en zijn opkomst naar de top van Hoover's FBI, alleen om alles te riskeren en uiteindelijk alles op te offeren om een schandaal te onthullen dat het land door elkaar schudde.

 

My Cousin Rachel (2017) 92/K10
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama / Romantiek
106 minuten

geregisseerd door Roger Michell
met Sam Claflin, Rachel Weisz en Holliday Grainger

Een jonge Engelsman genaamd Philip de Cornish erft het landgoed van zijn voogd. Al snel wordt Philip verliefd op zijn verleidelijke nichtje Rachel. Zijn gevoelens worden echter complex als er bewijs naar boven komt dat suggereert dat Rachel Philip's voogd heeft vermoord en ze alleen belangstelling in Philip heeft om de erfenis te stelen.

 

Megan Leavey (2017) 78/K10
Verenigde Staten
Drama / Biografie
116 minuten

geregisseerd door Gabriela Cowperthwaite
met Kate Mara, Tom Felton en Bradley Whitford

Het waargebeurde verhaal van Megan Leavey, korporaal bij het marinierskorps. Zij vormt met de militaire gevechtshond Rex een sterk duo. In Irak zullen de twee meer dan 100 missies volbrengen en daarbij talloze levens redden. Een geïmproviseerde bom zal hun trouw echter aan een test onderwerpen.

 

Magdalene Sisters The (2002) 63/K10
Ierland / Verenigd Koninkrijk
Drama
119 minuten

geregisseerd door Peter Mullan
met Geraldine McEwan, Anne-Marie Duff en Nora-Jane Noone

De Magdalena-kloosters in Ierland, gerund door de Sisters of Mercy, waren katholieke instituten waar 'gevallen' vrouwen door hun families werden heengebracht om te boeten voor hun zonden. Margaret werd op een bruiloft verkracht door haar neef. Ze vertrouwde dit toe aan een vriendin en werd de volgende ochtend al naar Magdalena gebracht. In het weeshuis waar Bernadette als een van de oudere meisjes zit wordt het plezier wat zij deelt met de jongere meiden in het tehuis haar fataal wanneer het islolement van de meisjes wordt verbroken door een paar speelse jongens buiten het hek waarop zij nieuwsgierig reageert.

 

Miracle at St. Anna (2008) 37/K10
Verenigde Staten / Italië
Oorlog / Drama
166 minuten

geregisseerd door Spike Lee
met Derek Luke, Michael Ealy en Laz Alonso

Het verhaal over een groep Amerikaanse soldaten van het geheel gekleurde 92ste Buffalo Soldier regiment. In 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn ze gestationeerd in Toscane, Italië. Wanneer één van hen zijn leven riskeert om een Italiaanse jongen te redden raakt zijn groep afgesneden van de eenheid en ze moeten zien te overleven achter de vijandelijke linies.

 

My Old Lady (2014) 27/K10
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten
Komedie / Drama
107 minuten

geregisseerd door Israel Horovitz
met Kevin Kline, Maggie Smith en Kristin Scott Thomas

New Yorker Mathias Gold zit financieel gezien bijna volledig aan de grond. Hij vertrekt naar Parijs om een waardevol appartement dat hij geërfd heeft om te zetten in geld. Wanneer hij aankomt bij de woning treft hij een oude vrouw, Mathilde Giffard, die er samen met haar dochter woont. Maar zo kan hij het appartement natuurlijk niet verkopen.

 

Mummy The (2017) 11/K10
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Alex Kurtzman
met Tom Cruise, Sofia Boutella en Annabelle Wallis

Een eeuwenoude koningin ligt veilig begraven in een crypte diep onder de meedogenloze woestijn. Haar lot was ooit ten onrechte van haar afgenomen. In de huidige tijd ontwaakt ze. Doordat haar kwaadwilligheid eeuwenlang is gegroeid stort ze haar verschrikkingen, die het menselijke bevattingsvermogen overschrijden, over de wereld uit.

 

Mystic River (2003) 194K9
Verenigde Staten / Australië
Drama / Mystery
138 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon

Drie jeugdvrienden, Jimmy Markum (Penn), Sean Devine (Bacon) en Dave Boyle (Robbins), worden na jaren weer herenigd door de moord op Jimmy's oudste dochter. Sean is rechercheur geworden en onderzoekt de zaak. Ex-crimineel Jimmy zint ondertussen op wraak, terwijl de labiele Dave nog altijd worstelt met een trauma uit het verleden. Door deze omstandigheden wordt de onderlinge band van de drie op de proef gesteld, en oude wonden worden opengereten...

 

Magnum Force (1973) 187 /K9
Verenigde Staten
Actie / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Ted Post
met Clint Eastwood, Hal Halbrook en David Soul

Carmine werd als vakbondsleider verdacht van moord, maar vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. Op een dag wordt hij aangehouden door de motorpolitie en neergeschoten. Inspecteur Callahan, bijgenaamd Dirty Harry, bemoeit zich met de zaak, ook al werd hij naar een andere afdeling overgeplaatst omdat hij te snel naar zijn Magnum kaliber .44 zou grijpen. Harry wil proberen het commando te ontmaskeren dat zich tot doel gesteld heeft misdadigers, die door de mazen van het net zijn geglipt, op te sporen en te vermoorden...

 

Mythica: The Iron Crown (2016) 168 /K9
Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
93 minuten

geregisseerd door John Lyde
met Melanie Stone, Adam Johnson en Matthew Mercer

Wanneer een team van onwaarschijnlijke helden een strijdwagen kaapt, steelt een stoutmoedige jonge tovenaar het laatste stuk van de 'Darkspore' en begint aan een reis om het vervloekte artefact aan de goden in bewaring te geven. Maar dan raken ze allen betrokken bij een gevecht tussen een groep meedogenloze huurlingen en een drie-eenheid van demonen. Marek moet leren om in zichzelf te geloven voordat haar vrienden worden gedood en de Darkspore verloren is.

 

Man in the Gray Flannel Suit The (1956) 137 /K9
Verenigde Staten
Drama
153 minuten

geregisseerd door Nunnally Johnson
met Gregory Peck, Jennifer Jones en Fredric March

Een ex-legerofficier krijgt een baan als schrijver bij een TV-station, vlak na W.O.II. Hij wordt ingehuurd om speeches te schrijven voor de president van het TV-bedrijf. Het succes van de president gaat gepaard met een ongelukkige schrijver, die steeds meer over zijn leven gaat nadenken. Hij moet kiezen tussen zijn baan en zijn verantwoordelijkheid aan gezin en verleden

 

Master of Ballantrae The (1953) 136 /K9
Verenigd Koninkrijk
Avontuur
90 minuten

geregisseerd door William Keighley
met Errol Flynn, Anthony Steel en Roger Livesey

Een Schotse aristocraat gaat vechten voor Bonnie Prince Charlie en laat de zorg voor het huis waar hij woont aan zijn broer over. Na de nederlaag bij Culloden wordt hij bijna in een val van de Engelsen gelokt. In de veronderstelling dat zijn broer hem bedrogen heeft, vlucht hij en stort zich in een leven vol avontuur.

 

Mary Shelley's Frankenstein (1994) 135/K9
Verenigde Staten / Japan
Drama / Horror
123 minuten

geregisseerd door Kenneth Branagh
met Kenneth Branagh, Robert De Niro en Helena Bonham Carter

Eind 18e eeuw. Victor Frankenstein raakt geobsedeerd door de theorie van professor Waldman; de mogelijkheid om zelf een mens te creëren! Frankenstein is vastbesloten om deze uit te werken. Zijn missie lijkt geslaagd als hij op een nacht zijn surrogaat mens tot leven heeft gewekt. Al snel realiseert Frankenstein zich de verschrikking die hij teweeg heeft gebracht; Hij wordt achtervolgd door zijn eigen creatie.

 

My Week with Marilyn (2011) 124/K9
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama
99 minuten

geregisseerd door Simon Curtis
met Michelle Williams, Kenneth Branagh en Eddie Redmayne

In de zomer van 1956 werkte de 23-jarige Colin Clark, die net van Oxford komt en vastbesloten is om carrière te maken in de filmwereld, als assistent op de set van ‘The Prince and the Showgirl’, de film die Sir Laurence Olivier en Marilyn Monroe verenigde. Deze laatste was ook op huwelijksreis met haar nieuwe man, scenarioschrijver Arthur Miller. Wanneer Arthur Miller Engeland verlaat ligt de weg vrij voor Colin om Marilyn kennis te laten maken met de geneugten van het Britse leven: een idyllische week waarin hij Monroe mocht escorteren, Monroe die wanhopig weg wilde zijn van haar Hollywood-aanhangers en de druk van het werk.

 

Mark of Zorro The (1940) 93 /K9
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
94 minuten

geregisseerd door Rouben Mamoulian
met Tyrone Power, Linda Darnell en Basil Rathbone

Don Diego Vega vermomt zich als Zorro om zijn vader, die afgezet is als burgemeester door een groep despoten, weer aan de macht te helpen en om de gestolen belastinggelden terug te geven.

 

Most Hated Woman in America The (2017) 87 /K9
Verenigde Staten
Biografie / Drama
92 minuten

geregisseerd door Tommy O'Haver
met Melissa Leo, Peter Fonda en Josh Lucas

Het waargebeurde verhaal van Madalyn Murray O'Hair, een uitgesproken Amerikaanse atheïste. Ze voerde een strijd met als doel dat er niet meer gebeden moest worden op openbare scholen. The Most Hated Woman in America vertelt het verhaal van haar historische rechtszaken tot haar notoire ontvoering. Madalyn werd in 1964 tot de meest gehate vrouw in Amerika benoemd door het tijdschrift Life.

 

Man Who Knew Too Much The (1956) 85 /K9
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
120 minuten

geregisseerd door Alfred Hitchcock
met James Stewart, Doris Day en Bernard Miles

Een typisch, enigszins naïef Amerikaans gezinnetje is op vakantie in Marokko met hun tienjarige zoontje Hank. Ze worden bij toeval betrokken bij een internationaal complot. Hun zoon wordt daarna ontvoerd om hen het zwijgen op te leggen. Door de ontvoering van Hank raken ze plotseling verstrikt in een net van intriges en moord. Deze versie is een 'remake' van Hitchcocks eigen film uit 1934.

 

Move Over, Darling (1963) 81 /K9
Verenigde Staten
Komedie
103 minuten

geregisseerd door Michael Gordon
met Doris Day, James Garner en Polly Bergen

Als de jonge Ellen, vijf jaar na het neerstorten van het vliegtuig waarin ze zat, nog steeds wordt vermist, verklaart echtgenoot en advocaat Nicholas haar officieel dood. Hij hertrouwt met de mooie Bianca, maar tijdens hun huwelijksreis staat Ellen plotseling weer voor hem. Hoewel Nicholas natuurlijk verbluft reageert, is hij dolblij haar weer te zien. Het blijkt echter niet eenvoudig te zijn, om het nieuws over Ellen's terugkomst aan Bianca te vertellen.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )