Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Mute (2018) 414/K9
Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Mystery / Sciencefiction
126 minuten

geregisseerd door Duncan Jones
met Alexander SkarsgŚrd, Paul Rudd en Justin Theroux

'Mute' speelt zich af in de nabije toekomst en volgt een barman die de naam Leo draagt en in de bruisende stad Berlijn woont. Door een ongeluk in zijn jeugd heeft Leo het vermogen om te kunnen praten verloren en het enige goede in zijn leven is zijn vriendin Naadirah. Wanneer zij echter spoorloos lijkt verdwenen, begint hij een zoektocht naar haar. De enige terugkerende aanwijzing die hij heeft zijn twee sarcastische Amerikaanse chirurgen en Leo wordt gedwongen in de onderwereld naar zijn liefde te zoeken.

 

Mohawk (2017) 202/K10
Verenigde Staten
Actie / Horror
91 minuten

geregisseerd door Ted Geoghegan
met Kaniehtiio Horn, Ezra Buzzington en Eamon Farren

Oak, een vrouwelijke krijger van de Mohawk-stam, raakt in de problemen wanneer ťťn van haar stamgenoten een Amerikaans kamp in vuur en vlam zet. Een bataljon militairen, onder leiding van de bloeddorstige Kolonel Holt, zint op wraak en heeft het op Oak gemunt. Ze vlucht de bossen in samen met stamgenoot Calvin en hun Engelse compagnon, Joshua. Het drietal zal het bos moeten gebruiken om de militairen te verslaan. Ze kennen de omgeving immers als geen ander.

 

Ministers The (2009) 198/K10
Verenigde Staten
Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Franc. Reyes
met John Leguizamo, Harvey Keitel en Florencia Lozano

Dertien jaar geleden is de vader van een vrouwelijke NYPD detective vermoord door een gevaarlijke groep, ''The Ministers'' genaamd. Nu ze te horen kreeg dat de groep weer is begonnen met moorden wil ze hier een punt achter zetten, maar komt ze onbewust in contact met ťťn van zijn moordenaars.

 

My Friend Dahmer (2017) 195/K10
Verenigde Staten
Biografie / Misdaad
107 minuten

geregisseerd door Marc Meyers
met Ross Lynch, Alex Wolff en Anne Heche

'My Friend Dahmer' geeft een kijk op het vroege leven van Jeffrey Dahmer, ťťn van de beruchtste seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis. Toen hij in de jaren 70 nog jong was, had hij het moeilijk met zijn gezinsleven en op school. Hij had ernstige problemen met zijn wrede klasgenoten en moest van zijn vader een bijtend zuur gebruiken om dode dieren op te ruimen. Leerkrachten dreven met hem de spot en uiteindelijk gingen zijn ouders uit elkaar. Stilaan doken zijn eerste moordzuchtige gedachten op.

 

Mountain between Us The (2017) 192/K10
Verenigde Staten
Avontuur / Romantiek
103 minuten

geregisseerd door Hany Abu-Assad
met Idris Elba, Kate Winslet en Dermot Mulroney

'The Mountain Between Us' volgt twee vreemden van elkaar, een begenadigde chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotojournaliste die op weg is naar een aankomende bruiloft. Gezien de noodzaak hun eindbestemming bijtijds te halen besluiten de twee ondanks waarschuwingen betreffende het weer een klein vliegtuig te charteren. Als dit vliegtuigje echter neerstort, moeten de twee samen zien te overleven in de wildernis.

 

Mayhem (2017) 179/K10
Verenigde Staten
Horror / Actie
86 minuten

geregisseerd door Joe Lynch
met Steven Yeun, Samara Weaving en Steven Brand

Derek Cho (Steven Yeun) is als jurist werkzaam bij een succesvolle advocatenkantoor. Hij staat op het punt om ontslagen te worden, wanneer er plots een levensgevaarlijk virus uitbreekt in het gebouw. De overheid grijpt onmiddellijk in en sluit het hele gebouw af om de buitenwereld te beschermen. Paniek slaat toe tussen de werknemers die nu samen opgesloten zijn. Derek besluit samen met Melanie (Samara Weaving), een ontevreden cliŽnt, een bloederige weg te banen naar de bovenste verdieping om zijn corrupte werkgevers te confronteren met alle gevolgen van dien.

 

Mom and Dad (2017) 178/K10
Verenigde Staten
Horror / Thriller
83 minuten

geregisseerd door Brian Taylor
met Nicolas Cage, Selma Blair en Anne Winters

Er gebeurt iets vreemds in een Amerikaans stadje. Om een onbekende reden beginnen ouders zich gewelddadig te gedragen tegenover hun eigen kinderen. Dit veroorzaakt een ware massahysterie. Een meisje en haar jongere broertje moeten de dreigende terreur zien te overleven.

 

Magic of Belle Isle The (2012) 174/K10
Verenigde Staten
Komedie / Drama
109 minuten

geregisseerd door Rob Reiner
met Morgan Freeman, Madeline Carroll en Virginia Madsen

De aan een rolstoel gekluisterde Monte Wildhorn was altijd een schrijver maar geeft nu de voorkeur aan de fles en leeft een teruggetrokken bestaan. Dus het onderhouden van een zomerhuisje aan een meer zou iets kunnen zijn wat in zijn straatje past. Hij krijgt echter meer dan hij gehoopt had. Hij raakt bevriend met de familie die naast hem woont. Het gezin bestaat uit de knappe alleenstaande moeder Charlotte en haar 9-jarige dochter Finnegan die hem betaalt om haar meer te leren over verbeelding.

 

Mother! (2017) 172/K10
Verenigde Staten
Drama / Horror
121 minuten

geregisseerd door Darren Aronofsky
met Jennifer Lawrence, Javier Bardem en Michelle Pfeiffer

'Mother' volgt een stel dat een rustig bestaan leidt. Als er op een dag onuitgenodigde gasten hun huis binnenkomen, wordt dat bestaan ernstig verstoord. Het gevolg is dat de relatie van het stel danig op de proef wordt gesteld.

 

M.F.A. (2017) 166/K10
Verenigde Staten
Thriller
95 minuten

geregisseerd door Natalia Leite
met Francesca Eastwood, Clifton Collins Jr. en Michael Welch

De naar inspiratie zoekende kunststudente Noelle wordt door haar medestudent Luke verkracht. Ze kan haar trauma moeilijk verwerken en in een impuls confronteert ze haar aanrander - met dodelijke gevolgen. Haar wereld wordt op zijn kop gezet wanneer ze de schrikwekkende realiteit ontdekt: zij is een van de vele seksueel misbruikte (en monddood gemaakte) slachtoffers op de campus. Noelle is vastbesloten het recht in eigen handen te nemen.

 

Marshall (2017) 159/K10
Verenigde Staten
Biografie / Drama
118 minuten

geregisseerd door Reginald Hudlin
met Chadwick Boseman, Keesha Sharp en Josh Gad

Als de Verenigde Staten op het punt staat zich in de Tweede Wereldoorlog te mengen, stuurt een bijna failliet NAACP (Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten) Marshall naar het conservatieve Connecticut om een zwarte chauffeur te verdedigen tegenover zijn rijke werkgever. Hij wordt beschuldigd van aanranding en poging tot moord, dat al snel de tabloids haalt. De NAACP heeft een belangrijke overwinning nodig maar wordt de mond gesnoerd door een rechtbank.

 

Mayor of Casterbridge The (2003) 153/ 154/K10
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama
196 minuten

geregisseerd door David Thacker
met CiarŠn Hinds, James Purefoy en Jodhi May

Michael Henchard zoekt werk in de vroege jaren 1800 en verkoopt dronken zijn vrouw en kind voor 5 pond aan een zeeman. Een dag later krijgt hij spijt.

 

Milada (2017) 146/K10
Verenigde Staten / TsjechiŽ
Biografie / Drama
130 minuten

geregisseerd door David Mrnka
met Ayelet Zurer, Robert Gant en Anna GeislerovŠ

In 1949 werd de Praagse politicus Milada HorŠkovŠ ten onrechte beschuldigd van een geheim complot om de communistische regering omver te werpen. In het volgende jaar werd ze berecht en schuldig bevonden in een beroemd proces dat werd geleid door Sovjetfunctionarissen. HorŠkovŠ werd ter dood veroordeeld en ondanks smeekbeden van over de hele wereld, waaronder van Albert Einstein, Winston Churchill en Eleanor Roosevelt, werd ze op 27 juni 1950 op 48-jarige leeftijd geŽxecuteerd. Na het herstel van de onafhankelijkheid van Tsjecho-Slowakije in de vroege jaren negentig werd HorŠkovŠ postuum ontdaan van alle beschuldigingen en kreeg zij een van de hoogste erkenningen van de Tsjechische Republiek.

 

Mugen no JŻnin (2017) 112/K10
Japan / Verenigd Koninkrijk
Actie / Drama
140 minuten

geregisseerd door Takashi Miike
met Takuya Kimura, Hana Sugisaki en SŰta Fukushi

Manji's jongere zus wordt voor zijn ogen vermoord. Met zijn gehavende lichaam neemt hij wraak. Een mysterieuze vrouw verschijnt voor zijn ogen en geeft hem eeuwige jeugd en onsterfelijkheid. Als Rin Asano's ouders worden gedood door de zwaardvechters van Itto Ryu en hun studio wordt verwoest vraagt ze aan Manji om haar lijfwacht te zijn. Samen gaan ze de strijd aan tegen de Itto Ryu.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )