Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Mongol (2007) 204/K2
Duitsland / Kazachstan / Rusland / MongoliŽ
Drama / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door Sergei Bodrov
met Tadanobu Asano, Khulan Chuluun en Amadu Mamadakov

Deze film vertelt het verhaal van de jonge Temudzhin Khan. Na een moeilijke jeugd te hebben gehad, waarin zijn vader werd vermoord en de gehele veestapel van zijn familie was ontnomen, groeide Temudzhin uit tot leider van alle Mongoolse stammen: Genghis Khan. Onder zijn leiding beleefde het Mongoolse imperium zijn hoogtepunt, een periode waarin hij rond het jaar 1200 maar liefst de helft van de bekende wereld wist te veroveren.

 

Money Train (1995) 203/K2
Verenigde Staten
Actie / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Joseph Ruben
met Wesley Snipes, Woody Harrelson en Jennifer Lopez

De pleegbroers werken bij de spoorwegpolitie en lokken in burger zakkenrollers uit. Vanwege het personeelstekort rond kerst, moeten ze nu assistentie verlenen bij de geldtrein die de dagopbrengsten van alle stations ophaalt. De verantwoordelijke voor de geldtrein is zeer arrogant en omdat ťťn van de broers grote gokschulden heeft, bedenkt hij een plan om de trein te overvallen.

 

Message in a Bottle (1999) 182/K2
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
126 minuten

geregisseerd door Luis Mandoki
met Kevin Costner, Robin Wright Penn en Paul Newman

Theresa Osborne, die gescheiden is en alleen moet zorgen voor haar 10-jarige zoon, is niet van plan om ooit nog met een man een relatie aan te gaan. Wanneer ze op een dag op het strand een fles vindt met een hartstochtelijke nieuwsbrief, kan ze niet laten die te publiceren in de krant waarvoor ze werkt. En wanneer ze andere gelijkaardige brieven vindt, besluit ze op zoek te gaan naar de afzender ervan. Dat blijkt de weduwnaar Garret Blake te zijn, een hersteller van zeilboten, wiens vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen. Het klikt meteen tussen beiden, maar Theresa verzwijgt dat ze zijn brieven gevonden heeft.

 

Marksman, The (2005) 165/K2
Verenigde Staten
Actie
95 minuten

geregisseerd door Marcus Adams
met Wesley Snipes, Richard L. Fox en Tim Abell

Een groep soldaten van de U.S. Special Forces onder leiding van Painter (Wesley Snipes) moet rebellen tegenhouden die een kerncentrale van de Russen ingenomen hebben.

 

Murder at 1600 (1997) 222/K2
Verenigde Staten
Actie / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Dwight H. Little
met Wesley Snipes, Diane Lane en Alan Alda

Harlan Regis werkt bij de afdeling Moordzaken in Washington. Moord en doodslag zijn dagelijkse kost voor hem. Dan wordt hij gevraagd om een moordzaak in het Witte Huis te onderzoeken. Hij wordt geconfronteerd met geheim agenten die boven de wet staan, documenten die zomaar verdwijnen en ambtenaren die hem in de gaten houden. Nina heeft de opdracht om de zaak geruisloos te laten verlopen. Als ze er samen met Regis achterkomt dat er heel veel op het spel staat, besluit ze hem te helpen.

 
Mighty Heart, A (2007) 186/K2
Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ
Drama
100 minuten

geregisseerd door Michael Winterbottom
met Angelina Jolie, Dan Futterman en Sajid Hasan

Het verhaal over Mariane Pearl en haar echtgenoot Daniel. Het is 2002 en zij is zwanger als ze het nieuws krijgt dat Daniel, een journalist voor de Wall Street Journal, ontvoerd en vermoord is in Pakistan. Daniel onderzocht daar de connectie tussen de 'shoebomber' Richard Reid en een Islamitisch spiritueel leider. Voor Mariane begint een zoektocht naar wat er gebeurd is met haar man.

 

My Baby's Daddy (2004) 160/K2
Verenigde Staten
Komedie
86 minuten

geregisseerd door Cheryl Dunye
met Eddie Griffin, Anthony Anderson en Michael Imperioli

Drie jonge mannen Lonnie (Griffin), G (Anderson) en Dominic (Imperioli) worden gedwongen snel volwassen te worden aangezien hun vriendinnen alle drie rond dezelfde tijd zwanger worden.

 

Mr. Brooks (2007) 215/K2
Verenigde Staten
Drama / Thriller
120 minuten

geregisseerd door Bruce A. Evans
met Kevin Costner, Demi Moore en William Hurt

Het is Earl Brooks (Kevin Costner) altijd gelukt een gespleten leven te leiden: aan de ene kant is hij de onkreukbare zakenman en perfecte huisvader, maar daarnaast heeft hij het bloeddorstige alter ego Marshall (William Hurt) die hem tot gruwelijke moorden aanzet. Hij komt echter in de problemen wanneer er foto's worden genomen van zijn laatste moordpartij. Naast de opportunistische fotograaf, wordt hij ook op de hielen gezeten door de doortastende rechercheur Tracy Atwood (Demi Moore). Is Mr. Brooks slimmer dan zijn tegenstanders en kan hij voorkomen dat zijn vrouw en dochter achter zijn schokkende dubbelleven komen? Of wordt hij voor eens en voor altijd ontmaskerd?

 

Marco Polo (2007) 149/150/K2
Verenigde Staten
Avontuur
165 minuten

geregisseerd door Kevin Connor
met Ian Somerhalder, Brian Dennehey en B.D. Wong

Zijn persoonlijke reis heeft de Europese kijk op de wereld voorgoed veranderd. Dit is het ware verhaal van de Venetiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo en zijn moeilijke tocht naar het Oosten - en naar onbekende gebieden. Zijn leven was letterlijk een groot avontuur.

 

Master and Commander: The Far Side of the World (2003) 166/K2
Verenigde Staten
Drama / Avontuur
138 minuten

geregisseerd door Peter Weir
met Russell Crowe, Paul Bettany en James D'Arcy

Het verhaal speelt zich af in de tijd na Napoleon en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey (Russell Crowe) is kapitein van zijn geliefde schip de 'H.M.S. Surpriseí. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip, dat qua uitrusting niet met zijn eigen schip te vergelijken valt. Aubreyís schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.

 

Manchurian Candidate, The (2004) 158/K2
Verenigde Staten
Thriller / Mystery
129 minuten

geregisseerd door Jonathan Demme
met Denzel Washington, Meryl Streep en Liev Schreiber

Nadat Sgt. Raymond Shaw, zoon van de machtige senator Eleanor Shaw, als held terugkeert uit de Golfoorlog, kunnen de andere leden van zijn peleton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Majoor Bennett Marco besluit Sgt. Shaw's bezigheden te onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?

 

Missing, The (2003) 196/K2
Verenigde Staten
Drama / Western
130 minuten

geregisseerd door Ron Howard
met Tommy Lee Jones, Cate Blanchett en Evan Rachel Wood

New Mexico, 1886. Een vader keert terug naar zijn gezin, tientallen jaren nadat hij hen had verlaten om bij de Apaches te gaan leven. Het blijkt dat zijn vrouw al lang is overleden en dat zijn nu volwassen dochter geen enkel begrip of gevoel meer voor hem heeft. Wanneer haar dochtertje echter wordt ontvoerd door enkele bandieten, binden vader en dochter samen de strijd tegen hen aan.

 

Mo' Money (1992) 202/K2
Verenigde Staten
Komedie / Actie
91 minuten

geregisseerd door Peter MacDonald
met Damon Wayans, Stacey Dash en Joe Santos

De broertjes Johnny en Seymour en zijn altijd uit op meer geld (Mo' Money). Johnny, die Amber tegen het lijf loopt, besluit zijn brood op een eerlijke manier te gaan verdienen. Hij gaat werken werken bij een creditcard-bedrijf, omdat Amber daar ook werkt. Als hij de verleiding niet kan weerstaan om teruggezonden, maar niet doorgeknipte kaarten te pikken en gaan gebruiken, komt hij in problemen. De baas heeft het namelijk op video en dwingt hem om met zijn misdadige plannen mee te werken.

 

Music and Lyrics (2007) 225/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
96 minuten

geregisseerd door Marc Lawrence (II)
met Drew Barrymore, Hugh Grant en Brad Garrett

Een aan lager wal geraakte zanger krijgt de kans om een nummer 1-hit te schrijven voor popdiva Cora Corman. Het enige probleem is dat hij nog nooit een tekst heeft geschreven en hij heeft maar een paar dagen de tijd. Hij krijgt toevallige hulp van zijn plantenverzorgster.

 

Messengers, The (2007) 183/K2
Verenigde Staten
Horror / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Oxide Pang Chun en Danny Pang
met John Corbett, Dylan McDermott en Penelope Ann Miller

De familie Solomon woont op een rustige zonnebloem-boerderij in South-Dakota. Een duistere kracht zorgt er echter voor dat de familie te maken krijgt met ondeling wantrouwen, geweld en moord..

 

My Big Phat Hip Hop Family (2005) 227/K2
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Greg Carter
met Shani Bayetť, Reynaldo Rey en Retha Jones

De knappe Audrey kijkt ernaar uit om naar de universiteit te gaan. Daar kan ze immers een nieuw leven beginnen, zonder dat haar medestudenten hoeven te weten dat haar familie toch wel heel erg excentriek is. Haar ouders zijn namelijk voormalige R&B sterren, terwijl de rest van het gezin het heeft gemaakt in de wereld van de rapmuziek. Net wanneer ze verliefd is geworden, valt het hele gezin onverwacht binnen en zal Audrey enorm hard haar best moeten doen om de schade te beperken.

 

Moulin Rouge! (2001) 213/K2
Verenigde Staten / AustraliŽ
Muziek / Romantiek
127 minuten

geregisseerd door Baz Luhrmann
met Nicole Kidman, Ewan McGregor en Jim Broadbent

Parijs, 1899: De jonge schrijver Christian reist af naar Montmartre en raakt bevriend met enkele Boheemse artiesten, die een levensstijl van vrijheid, waarheid, schoonheid en liefde naleven. De artiesten proberen een show te verkopen aan de Moulin Rouge, wiens eigenaar een goede show nodig heeft om van de nachtclub een echt theater te kunnen maken. De graaf die dit mogelijk moet maken wil de exclusieve aandacht van Satine, de ster van de Moulin Rouge. Zij krijgt echter een relatie met Christian.

 

Murder by Numbers (2002) 223/K2
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
120 minuten

geregisseerd door Barbet Schroeder
met Sandra Bullock, Ben Chaplin en Ryan Gosling

Wanneer het dode lichaam van een vrouw aangetroffen wordt, is het aan Cassie Mayweather en haar nieuwe partner Sam Kennedy om de dader te vinden. Het onderzoek leidt naar twee tieners, die een pact hebben gesloten om samen de perfecte moord te plegen. Er ontstaat een kat-en-muis spel tussen de jongens en de detectives.

 

My Super Ex-Girlfriend (2006) 231/K2
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
95 minuten

geregisseerd door Ivan Reitman
met Uma Thurman, Luke Wilson en Anna Faris

Een jongeman in New York maakt het uit met zijn vriendin, maar tot zijn schrik ontdekt hij dat ze eigenlijk een superheldin met bijbehorende superkrachten is: G-Girl. Wat nog erger is: ze is er niet bepaald blij mee dat hij het uit heeft gemaakt en besluit zijn leven tot een hel te maken.

 

Man Apart, A (2003) 354/K1
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Drama
110 minuten

geregisseerd door F. Gary Gray
met Vin Diesel, Larenz Tate en Atiana Coons-Parker

De film volgt de verrichtingen van de anti-drugsdivisie van de Amerikaanse douane in het zuiden van CaliforniŽ. Beambten Sean Vetter en Demetrius Hicks worden The Gunslingers genoemd vanwege hun 'urban' uitstraling. Ze komen in conflict met de drugsbaron Memo Gamboa. Wanneer hij gearresteerd wordt vult Diablo het machtsvacuŁm in. Vetter en Hicks moeten hun straatervaring gebruiken om te infiltreren in zijn organisatie.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )