Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Mummy, The (1999) 59/K4
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
124 minuten

geregisseerd door Stephen Sommers
met Brendan Fraser, Rachel Weisz en John Hannah

Als straf voor het vermoorden van Pharaoh Seti en het slapen met zijn vriendin is de Egyptische priester Imhotep levend vervloekt en gemummificeerd... 1925. Na 3000 jaar komt in de legendarische dodenstad Hamunaptra het gemummificeerde lichaam van Imhotep, door toedoen van een groep schatgravers tot leven. De gevolgen hiervan zijn verschrikkelijk als de tien plagen van Egypte opnieuw lijken uit te breken, er mysterieuze zandstormen ontstaan en angstaanjagende figuren herrijzen uit de dood. De schatgravers moeten hun eigen huid zien te redden, maar tevens ligt het lot van de wereld in hun handen als ze de duistere krachten niet tegenhouden overal bezit van te nemen...

 

Mummy Returns, The (2001) 219/220/K2
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
130 minuten

geregisseerd door Stephen Sommers
met Brendan Fraser, Rachel Weisz en Oded Fehr

10 jaar na de gebeurtenissen in de vorige film hebben de nu getrouwde Rick en Evelyn zich gesetteld in London, samen met hun 9-jarige zoontje Alex. Als het lijk van Imhotep in het Britse Museum tot leven wordt gewekt, is de mummy opnieuw op zoek naar eeuwig leven. Rick en Evelyn moeten opnieuw proberen om de wereld te redden van het kwaad, en ondertussen moeten ze ook nog hun zoontje redden.

 

Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, The (2008) 221/K2
Verenigde Staten / Canada / Duitsland
Actie / Avontuur
114 minuten

geregisseerd door Rob Cohen
met Brendan Fraser, Jet Li en Maria Bello

Ergens in het verre Oosten vinden vader en zoon O'Connell het mausoleum van een zekere keizer Han. Het mausoleum blijkt het gemummificeerde lichaam van de keizer te bevatten. Maar het graf blijkt geheimen met zich mee te dragen, nadat beide onderzoekers ontdekken dat Han was vervloekt.

 

Monster (2003) 206/K2
Verenigde Staten / Duitsland
Misdaad / Drama
111 minuten

geregisseerd door Patty Jenkins
met Charlize Theron, Christina Ricci en Bruce Dern

Aileen Wuornos heeft een bijzonder moeilijke jeugd. Nadat haar moeder haar als baby verlaat, blijft ze achter met haar aan alcohol verslaafde vader die tenslotte zelfmoord pleegt tijdens zijn gevangenisstraf die hij uitzat voor kindermishandeling. Op haar dertiende wordt ze verkracht door haar oom, word ze zwanger maar pleegt ze abortus. Op haar zestiende verlaat ze het ouderlijk dak en leeft ze op straat en in motels. Haar kinderdromen heeft ze voorgoed vaarwel gezegd. Wat haar nu nog rest is mannen bevredigen op de achterbank van hun auto's. Wanneer ze echter op een avond het slachtoffer word van een brutale verkrachting, schiet ze uit zelfverdediging de dader een kogel door het hoofd.

 

Matchstick Men (2003) 164/K2
Verenigde Staten
Komedie / Misdaad
116 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Nicolas Cage, Sam Rockwell en Alison Lohman

Roy, een obsessieve bedrieger, staat op het punt om samen met zijn partner in crime Frank een lucratieve job te doen. Zijn leven wordt echter op z'n kop gezet wanneer hij via z'n therapeut voor het eerst in aanraking komt met zijn 14-jarige dochter. In het begin bedreigt zij z'n neurotische levensstijl, maar al snel begint hij van het vaderschap te genieten. Zijn dochter interesseert zich echter steeds meer voor de baan van Roy.

 
Mutant Chronicles, The (2008) 226/K2
Verenigde Staten
Science-Fiction / Avontuur
140 minuten

geregisseerd door Simon Hunter
met Thomas Jane, Ron Perlman en John Malkovich

Deze film speelt zich af in de 23e eeuw. Constantine (John Malkovich) staat aan het hoofd van een bondgenootschap dat de mensheid controleert en de natuurlijke rijkdommen van de aarde uitput. Wanneer een plunderend leger van mutanten een strijd tegen de mensheid begint, krijgt Constantine de mogelijkheid om de wereld te vernietigen en met enige getrouwen te vluchten naar een veilige plaats.

 

Meet Dave (2008) 175/K2
Verenigde Staten
Komedie / Science-Fiction
90 minuten

geregisseerd door Brian Robbins
met Eddie Murphy, Elizabeth Banks en Gabrielle Union

Om haar eigen planeet te redden neemt een ruimteschip de levensvorm aan van een man (Eddy Murphy). Problemen doen zich echter voor wanneer er een vrouw (Elizabeth Banks) in het spel komt die het hart van die man verovert. De kapitein van het ruimteschip voorziet hierdoor vele problemen tijdens het redden van zijn eigen planeet.

 

Meet the Browns (2008) 176/K2
Verenigde Staten
Komedie / Drama
140 minuten

geregisseerd door Tyler Perry
met Angela Bassett, Tyler Perry en Jenifer Lewis

De alleenstaande moeder Brenda worstelt al jaren om rond te komen en houdt haar drie kinderen van de straat. Als Brenda op een dag een brief krijgt met de mededeling dat haar vader dood is, een man die ze nog nooit ontmoet heeft, besluit Brenda met haar kinderen naar de begrafenis in Georgia te gaan.

 

My Mom's New Boyfriend (2008) 229/K2
Duitsland / Verenigde Staten
Actie / Thriller
97 minuten

geregisseerd door George Gallo
met Antonio Banderas, Meg Ryan en Colin Hanks

Henry Durand (Colin Hanks) is een jonge FBI-agent die op een nieuwe zaak wordt gezet. Hij moet zijn libertijnse moeder (Meg Ryan) en haar nieuwe vriend Tommy (Antonio Banderas) bespioneren, omdat zij mogelijk betrokken zijn bij een kapitale internationale kunstzwendel.

 

Moordwijven (2007) 209/K2
Nederland
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Dick Maas
met Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries

Drie vrouwen uit het Gooi die hun dagelijks leven slijten met winkelen, praten en af en toe een bezoek brengen aan de plastische chirurg, komen er achter dat een van hun mannen vreemd gaat. Als wraakactie huren ze een moordenaar in, maar alles blijkt dan goed fout te gaan voor de dames.

 

Moondance Alexander (2007)

208/K2

Verenigde Staten
Familie
94 minuten

geregisseerd door Michael Damian
met Kay Panabaker, Lori Loughlin en Don Johnson

Moondance Alexander is een inspiratievolle tiener die woont bij haar excentrieke moeder. Ze denkt opnieuw een saaie zomer mee te maken, totdat een paard, die reageert op de naam Checkers, haar leven binnenstapt.

 

 

Mad Money (2008) 147/K2
Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
104 minuten

geregisseerd door Callie Khouri
met Diane Keaton, Queen Latifah en Katie Holmes

Het op ware feiten gebaseerde verhaal over Bridget, Nina en Jackie, drie dames die een onbeduidend baantje hebben bij de Federale Bank van Amerika. Ze ontdekken dat om het monetaire stelsel in stand te houden er regelmatig officieel geld verbrand wordt en de dames proberen regelmatig wat van dit geld achterover te drukken...

 

Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007) 216/K2
Verenigde Staten
Komedie / Fantasy
94 minuten

geregisseerd door Zach Helm
met Dustin Hoffman, Natalie Portman en Matt Baram

Molly Mahoney (Nathalie Portman) is de manager van Mr. Magorium's Wonder Emporium, de vreemdste en meteen de grootste speelgoedhandel op aarde. Als de 243-jarige Mr. Magorium (Dustin Hoffman) de winkel aan haar overlaat, gebeuren er vreemde dingen.

 

Missionary Man (2007) 200/K2
Verenigde Staten
Actie
93 minuten

geregisseerd door Dolph Lundgren
met Dolph Lundgren, John Cann en James Chalke

Een mysterieuze vreemdeling, Ryder, rijdt een stadje binnen op zijn motor. Alles wat hij bij zich heeft is een bijbel en een passie voor gerechtigheid. Het verleden van Ryder dreigt hem in te halen, wanneer hij probeert het stadje te bevrijden van een gevaarlijke onderdrukker.

 

Mist, The (2007) 201/K2
Verenigde Staten
Horror
127 minuten

geregisseerd door Frank Darabont
met Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton ( Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

 

Meet the Parents (2000) 178/K2
Verenigde Staten
Komedie
107 minuten

geregisseerd door Jay Roach
met Robert De Niro, Ben Stiller en Teri Polo

Verpleger Greg Focker wil met kleuterleidster Pam Byrnes trouwen. In haar familie is het traditie dat de aanstaande echtgenoot vader Byrnes om de hand van zijn dochter vraagt. Maar de familie is nogal excentriek en als ex-CIA-agent onderwerpt Jack Greg zelfs aan een leugentest. Eigenlijk heeft hij de pest aan iedereen die wat met zijn oudste dochter wil beginnen en laat dat ook duidelijk merken. Greg kan natuurlijk niets goed doen en hoe harder hij probeert, hoe meer hij de mist ingaat...

 

Meet the Fockers (2004) 177/K2
Verenigde Staten
Komedie
115 minuten

geregisseerd door Jay Roach
met Robert De Niro, Ben Stiller en Dustin Hoffman

Nadat voormalig CIA-agent Jack Byrnes de mannelijke verpleger Gaylord Focker toestemming heeft gegeven om met zijn dochter Pam te trouwen, is de tijd daar om de de ouders van de twee eindelijk eens met elkaar kennis te laten maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft...

 

Margot at the Wedding (2007) 161/K2
Verenigde Staten
Komedie / Drama
91 minuten

geregisseerd door Noah Baumbach
met Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh en Jack Black

Wat een normaal weekend leek te worden, pakt voor Margot en haar zoon heel anders uit. Op hun weg naar familie, neemt de reis een totaal andere wending, met zowel trieste als hilarische gevolgen.

 

Mr. Woodcock (2007) 217/K2
Verenigde Staten
Komedie
87 minuten

geregisseerd door Craig Gillespie
met Billy Bob Thornton, Seann William Scott en Susan Sarandon

John Farley is een schrijver van zelfhulp-boeken, die terugkeert in zijn geboorteplaats. Hier ontdekt hij dat zijn moeder verliefd is geworden op zijn oude aartsvijand, Mr. Woodcock, de gymleraar. Deze man heeft hem jaren van fysieke en psychische ellende bezorgd en John zet alles op alles zodat zijn moeder niet met deze bruut zal trouwen.

 

Miss Potter (2006) 195/K2
Groot Brittannië / Verenigde Staten
Drama / Romantiek
92 minuten

geregisseerd door Chris Noonan
met Renée Zellweger, Ewan McGregor en Emily Watson

Biografie over het leven van schrijfster Beatrix Potter met haar leven, liefdes en strijd voor onafhankelijkheid. Potter was een jonge vrijgezelle dame met een dominante moeder en een grote genegenheid voor het Victoriaanse Engeland, die enorme faam verwierf door het schrijven van kinderboeken.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )