Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Mountie, The (2011) 316/K5
Canada
Western
90 minuten

geregisseerd door Wyeth Clarkson
met Andrew W. Walker, Jessica Parť en George Buza

Wade Grayling heeft de duistere kant van het leven reeds gezien. Na een veelbelovende start bij de North West Mounted Police wordt dit abrupt afgebroken op een avond in 1893 in Winnipeg, waarna hij wordt overgeplaatst naar een verlaten uithoek van de Yukon, waar hij een stuk land moet observeren. Maar in plaats van een verlaten gebied treft hij daar de leider aan van een Russische gemeenschap van pioniers. Als hij een levenloos lichaam dat aan een boom is opgeknoopt ontdekt, is het duidelijk dat het dorp Merci behoefte heeft aan gerechtigheid...

 

Mary Bryant (2005) 307/308/K5
AustraliŽ / Verenigd Koninkrijk
Drama
185 minuten (miniserie, 2 DVD)

geregisseerd door Peter Andrikidis
met Romola Garai, Jack Davenport en Alex O'Loughlin

Aan het eind van de achttiende eeuw werden duizenden veroordeelde misdadigers naar de Britse strafkolonie Botany Bay in AustraliŽ gedeporteerd. Slechts ťťn van hen heeft ooit de moed gehad om een succesvolle ontsnapping op touw te zetten. Dit is haar inspirerende, waargebeurde verhaal. Engeland, 1786. De 21-jarige Mary kent de criminele onderklasse als haar broekzak en weet dat je soms risico's moet nemen om dat leven achter je te laten. Nadat ze is gearresteerd voor diefstal, moet ze haar straf uitzitten in een strafkolonie in het primitieve Botany Bay in AustraliŽ. Tijdens de 251 dagen durende reis bevalt Mary op het gevangenisschip van een dochtertje en in de kolonie trouwt ze met medegevangene William Bryant, een visser en drugssmokkelaar. Samen dromen ze ervan om te ontsnappen. Samen met de hulp van haar man en vijf andere gevangenen steelt Mary een kotter die toebehoort aan gouverneur Arthur Phillip en met haar gezin weet ze te ontsnappen naar Nederlands Timor; een reis vol ontberingen die tien weken duurt. Mary's bijzondere moed wordt daar opnieuw op de proef gesteld in een vrijheidsstrijd op leven en dood; als ze terug moet naar Botany Bay, eindigt ze aan de galg.

 

Man from Snowy River II, The (1988) 306/K5
AustraliŽ
Western / Avontuur
110 minuten

geregisseerd door Geoff Burrowes
met Tom Burlinson, Sigrid Thornton en Brian Dennehy

Enkele jaren geleden liet Jim Craig vrienden en kennissen achter. Nu keert hij terug naar Snowy River om de romance met zijn oude liefde Jessica Harrison opnieuw aan te wakkeren en met haar een toekomst op te bouwen. Alles blijkt echter anders dan voorheen.

NO - NL

 

Man from Snowy River, The (1982) 305/K5
AustraliŽ
Western
102 minuten

geregisseerd door George Miller (I)
met Tom Burlinson, Kirk Douglas en Terence Donovan

Jim is opgegroeid op z'n vaders boerderij in de Australische bergen. Na zijn vaders dood moet hij wel afdalen om geld te verdienen zodat het boerenbedrijf in stand kan worden gehouden. Dan valt zijn oog op de mooie Jessica, maar haar vader ziet niks in deze boerenknul. Daar komt nog bij dat Jim beschuldigd wordt van het laten gaan van een aantal paarden, waaronder een waardevolle hengst. Om zijn onschuld te bewijzen en zijn respect terug te winnen, gaat hij erop uit om de paarden terug te brengen naar hun eigenaar.

NO - NL

 

My Father's Will (2009) 288/K5
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
88 minuten

geregisseerd door Fred Manocherian
met Victor Alfieri, Ione Skye en Ron Silver

Het verhaal gaat over de zoon van een steenrijk man die als laatste wens zijn zoon dertig dagen naar New York stuurt, maar dan zonder zijn gebruikelijke middelen. Zonder creditcard en geld moet hij zich zien te redden. Hij leert zo de echte waarden van het leven kennen.

 

Mei Loi Ging Chaat (2010) 236/K5
Hongkong / Taiwan
Science-Fiction
94 minuten

geregisseerd door Jing Wong
met Andy Lau, Bingbing Fan en Barbie Hsu

Een politieagent (Andy Lau) uit het jaar 2085 komt per ongeluk aan in het jaar 2010. Hij ontmoet een vrouwelijke agente (Barbie Hsu) en samen vormen ze een team tegen een internationaal misdaad syndicaat.

 

Mean Girls 2 (2011) 226/K5
Verenigde Staten
Komedie
96 minuten

geregisseerd door Melanie Mayron
met Jennifer Stone, Tim Meadows en Maiara Walsh

Het verhaal draait om de nieuwe middelbare school leerling Jo, die er mee instemt om bevriend te worden met de buitenstaander Abby. Dit op aandringen van Abby's rijke vader in ruil voor het betalen van alle kosten voor de studie van haar dromen. Jo en Abby gaan samen de strijd aan tegen de "gemene meiden" van de school die bekend staan onder naam "Plastics". Uiteindelijk komt het tot een confrontatie wanneer Abby er achter komt dat de vriendschap is gekocht

 

Mechanic, The (2011) 205/K5
Verenigde Staten
Actie / Drama
93 minuten

geregisseerd door Simon West
met Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland

Na jarenlang een meester in zijn vak geweest te zijn wil een gepensioneerde huurmoordenaar (Jason Statham), bijgenaamd 'The Mechanic', niets anders dan rust. Wanneer de vader van Steve McKenna (Ben Foster) vermoord wordt, vraagt Steve echter om zijn hulp en wil hij dat 'The Mechanic' hem de kneepjes van het vak leert, zodat hij uiteindelijk de dood van zijn vader kan wreken.

 

My Girlfriend's Boyfriend (2010) 203/K5
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
81 minuten

geregisseerd door Daryn Tufts
met Alyssa Milano, Christopher Gorham en Michael Landes

Jesse Young is een sociale vrouw die graag uitgaat. Ze is altijd ongelukkig geweest in de liefde, maar hier komt verandering in, als ze twee mannen ontmoet die allebei perfect lijken te zijn. De een is Ethan Reed, een beginnend auteur. De ander is Troy Parker, een man die werkzaam is in de marketing. Jesse zal moeten kiezen tussen de twee, maar dit blijkt geen eenvoudige opgave.

 

Merlin (1998) 169/170/K5
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Avontuur / Fantasy
182 minuten

geregisseerd door Steve Barron
met Sam Neill, Helena Bonham Carter en Rutger Hauer

Mab, de duivelse heks en koningin van de duisternis heeft snode plannen met de wereld en hiervoor heeft zij een krachtig persoon nodig om het leger van het kwaad te leiden. Met behulp van magie krijgt ze het voor elkaar om een half mens, half onsterfelijke te creŽren, 'Merlin'. Na verloop van tijd groeit Merlin op tot een krachtige tovenaar en hij ziet in dat wat hij doet verkeerd is. Hij weigert om haar nog te helpen en dit leidt tot een felle oorlog tussen de twee. Zo zien we hem eens in de zoveel tijd verschillende legendes tegenkomen zoals 'The Lady of the Lake', de heilige Graal, de stad Camelot en koning Arthur

 

Merlin and the War of the Dragons (2008) 154/K5
Verenigde Staten
Fantasy
90 minuten

geregisseerd door Mark Atkins
met JŁrgen Prochnow, Simon Lloyd Roberts en Nia Ann

De jonge magiŽr Merlin (Simon Lloyd Roberts) is de leerling van de grote tovenaar Mage (JŁrgen Prochnow). Zijn toverkunsten worden danig op de proef gesteld wanneer een legioen vuurspuwende draken Engeland aanvalt. Geen gemakkelijke opdracht voor de jongeling die alle trucs uit de kast moet halen

 

Mighty Macs, The (2010) 134/K5

Verenigde Staten
Drama

135 minuten

geregisseerd door Tim Chambers
met Carla Gugino, Ellen Burstyn en David Boreanaz

Begin jaren í70 wordt Cathy Rush de basketbalcoach van een kleine katholieke meisjesschool. Alhoewel haar team geen gymzaal en geen uniformen heeft Ė en de school zelf verkocht dreigt te worden Ė probeert coach Rush haar meisjes naar hun eerste nationale kampioenschapstitel te leiden.

 

MacGruber (2010) 87 /K5
Verenigde Staten
Actie / Komedie
99 minuten

geregisseerd door Jorma Taccone
met Will Forte, Kristen Wiig en Val Kilmer

Sinds de dood van zijn vrouw, tien jaar geleden, leeft MacGruber (Will Forte) een teruggetrokken leven. Maar wanneer hij erachter komt dat zijn land hem nodig heeft, omdat zijn gezworen vijand Dieter Von Cunth (Val Kilmer) een kernbom heeft gestolen, ziet MacGruber in dat hij de enige is die deze klus aan kan. Hij stelt een team samen en samen proberen ze de boel recht te trekken.

 

Mutiny on the Bounty (1962) 16/17/K5
Verenigde Staten
Avontuur
178 minuten

geregisseerd door Lewis Milestone
met Marlon Brando, Richard Harris en Trevor Howard

De Bounty verlaat Portsmouth in 1787. Zijn bestemming is om te varen naar Tahiti. Kapitein Bligh is bereid alles te doen om daar zo snel mogelijk te komen en wil daarom een strikte discipline. Wanneer ze arriveren in Tahiti, is het voor de bemanning een waar paradijs. Op de terugweg naar Engeland wordt Fletcher Christian de leider van een groep die zich aan muiterij schuldig wil gaan maken.

 

Messages Deleted (2009)

465/K4

Canada
Thriller
92 minuten

geregisseerd door Rob Cowan
met Matthew Lillard, Deborah Kara Unger en Gina Holden

Een vreemde stem uit het antwoordapparaat smeekt de schrijver Joel Brandt om de telefoon op te nemen. Hij neemt het echter niet serieus en verwijdert het berichtje. De beller wordt dood gevonden. Dan ontvangt Joel een bericht dat er nog meer moorden zullen plaatsvinden. Joel is al snel hoofdverdachte bij de politie. Hij doet de ontdekking dat er een psychisch gestoorde moordenaar achter hem aanzit, en niet zonder reden...

 

Meet Joe Black (1998)

450/K4

Verenigde Staten
Drama / Fantasy
178 minuten

geregisseerd door Martin Brest
met Brad Pitt, Anthony Hopkins en Claire Forlani

De media-tycoon Bill Parrish staat op het punt om zijn 65ste verjaardag te vieren. Op een dag wandelt De Dood, in het lichaam van Joe Black, zijn huis binnen om Bill met hem mee te nemen. Joe maakt echter een deal met Bill: hij stelt zijn dood nog een tijdje uit, en in ruil laat Bill hem alle geheimen van het leven zien.

 

Mask of the Ninja (2008)

434/K4

Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Bradford May
met Casper Van Dien, Anthony Wong en Bellamy Young

Kenji Takeo is een steenrijke Japanner die aan het hoofd staat van een bedrijf dat supersonische wapens ontwikkelt. Op een dag wordt het strandhuis van de miljonair onder vuur genomen door een bende meedogenloze ninja's. Takeo overleeft de aanslag niet, dit in tegenstelling tot zijn dochter Miko (Kristy Wu). In shocktoestand mompelt zij 'kokushibyu' , wat in het Japans `zwarte dood' betekent. Detective Jack Barrett (Casper Van Dien) legt de link tussen de dood van Takeo en `de vloek' , een geheime code voor een biologisch wapen. De gevaarlijke ninja's blijken wanhopig naar deze code op zoek. Met de dood van Takeo lijkt het geheim echter voor eeuwig verloren. Of kan Miko de code op tijd vinden om het nieuwe wapen te vernietigen?

 

My Best Friend's Girl (2008)

404/K4

Verenigde Staten
Komedie
101 minuten

geregisseerd door Howard Deutch
met Dane Cook, Kate Hudson en Jason Biggs

Dustin is niet echt een grote versierder en wanneer hij gedumpt wordt door zijn vriendin roept hij de hulp in van zijn maatje Tank. Hij is niet alleen een meester in versieren, maar ook in het beledigen van vrouwen. Na een etentje met Tank rennen de dames gegarandeerd weer terug naar hun ex. Maar Dustins vriendinnetje Alexis blijkt precies Tanks type te zijn, ze weerstaat zijn geintjes met groot gemak en Tank valt meteen voor haar.

 

Midnight Chronicles (2008)

402/K4

Verenigde Staten
Fantasy / Actie
100 minuten

geregisseerd door Christian T. Petersen
met Charles Hubbell, Matt Amendt en Steve Sweere

In de wereld van Midnight heerst een tijd van overweldigende duisternis. Na drie eeuwen intriges en oorlog heeft de sinistere god Izrador de helden en legers van de vrije volken eindelijk verslagen. Nu regeert hij met ijzeren hand over de wereld van Aryth. Onderworpen onder de schaduw leidt het menselijke ras een onderdrukt bestaan en de elfen en dwergen hebben zich teruggetrokken in de verre bossen en bergen, waar hun wanhopige weerstand langzaan bezwijkt onder de onbuigzame macht van de schaduw.

 

Mexican Bloodbath (2008)

397/K4

Verenigde Staten
Actie
100 minuten

geregisseerd door Robert Arevalo
met Luis Gatica, Paco IbŠŮez en Jesse James Youngblood

Saltillo, een klein stoffig stadje ten zuiden van de Mexicaanse grens, zit gevangen is een oorlog van hebzucht en corruptie. Een man met de naam Bishop keert terug naar huis nadat zijn ouders werden vermoord door de meedogenloze drugsheer El Chilango. Hij zweert om de dood van zijn geliefden te wreken en iedereen neer te halen die aan de moorden heeft meegewerkt en dit ten koste van zijn eigen leven en dat van zijn nieuwe liefde Lucia, de vrouw van zijn aartsrivaal El Chilango. Kortom, een Mexicaans bloedbad.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )