Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Mosquito Coast The (1986) 162/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
117 minuten

geregisseerd door Peter Weir
met Harrison Ford, Helen Mirren en River Phoenix

De excentrieke uitvinder Allie Fox voelt zich alsmaar onbehaaglijker in de hedendaagse Amerikaanse samenleving, die hij egoïstisch en materialistisch vindt. Hij verhuist met zijn echtgenote en zijn kinderen Charlie, Jerry, April en Clover naar het regenwoud van de Centraal-Amerikaanse Mosquito Coast. Daar wil hij een nieuwe maatschappij opbouwen met nieuwe waarden en een grote eerbied voor de vrijheid van het individu. Zijn eigen familie moet daarvan de basis zijn. De gezinsleden reizen schoorvoetend mee, maar merken geleidelijk dat het plan van hun echtgenoot en vader een ware obsessie aan het worden is en hijzelf een tiran die absolute gehoorzaamheid verwacht in plaats van volledige vrijheid te bieden.

 

Man from U.N.C.L.E. The (2015) 148/K7
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
116 minuten

geregisseerd door Guy Ritchie
met Henry Cavill, Armie Hammer en Alicia Vikander

De jaren 60. CIA-agent Napoleon Solo (Henry Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Armie Hammer) nemen deel aan een gezamenlijke missie tegen een mysterieuze criminele organisatie die werkt aan het opbouwen van kernwapens. Hun enige aanwijzing is de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper, die de sleutel is tot het infiltreren van de criminele organisatie. Wat volgt is een race tegen de klok om hem te vinden, zodat een wereldwijde catastrofe voorkomen kan worden.

 

Miasto 44 (2014) 127/K7
Polen
Drama / Oorlog
130 minuten

geregisseerd door Jan Komasa
met Józef Pawłowski, Zofia Wichłacz en Anna Próchniak

Warschau, zomer 1944. Stefan zorgt voor zijn moeder en zijn jongere broertje omdat zijn vader, een officier in het Poolse leger, is omgekomen tijdens de invasie van Polen in 1939. Hij heeft zijn moeder beloofd zich niet in de strijd te mengen maar ondertussen droomt hij ervan om zijn plicht te vervullen voor zijn vaderland. Uiteindelijk sluit hij zich toch aan bij het verzet. Samen met Kama, Góral, Rogal en Beksa vormt hij onder het commando van de charismatische Kobra een van de moedigste verzetslegers tijdens de Opstand van Warschau in 1944.

 

Monsters: Dark Continent (2014) 92/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama / Sciencefiction
123 minuten

geregisseerd door Tom Green (II)
met Joe Dempsie, Johnny Harris en Sofia Boutella

Zeven jaar na de gebeurtenissen in 'Monsters' en het virus wereldwijd verspreid is, staat de mens niet meer aan de top van de voedselketen. Verschillende gemeenschappen vechten om te overleven. Amerikaanse troepen worden naar het buitenland gezonden om de belangen te beschermen tegen de monsters. Maar de oorlog is nog lang niet gewonnen. De soldaat Noah wordt op een missie gestuurd om een Amerikaanse soldaat, die diep in het geïnfecteerde gebied zit, op te sporen en hem uit het gebied te redden. Maar als zijn unit en transport worden vernietigd, blijft hij alleen achter met een jonge, onervaren cadet.

 

Monsters (2010) 91/K7
Verenigd Koninkrijk
Sciencefiction / Drama
94 minuten

geregisseerd door Gareth Edwards
met Whitney Able, Scoot McNairy en Mario Zuniga Benavides

Zes Jaar geleden ontdekte de NASA mogelijk buitenaards leven in ons zonnestelsel. Een sonde werd de ruimte ingestuurd om monsters te verzamelen, maar bij terugkomst op aarde stort deze neer in Centraal Amerika. Wanneer er nieuw leven blijkt te ontstaan wordt half Mexico in quarantaine genomen en bestempeld als geïnfecteerde zone. Vandaag de dag zijn de Mexicaanse en Amerikaanse militairen nog steeds bezig om de wezens te beheersen. Een Amerikaanse journalist stemt er mee in om een bange toerist te begeleiden door de geïnfecteerde zone in Mexico, naar de veilige grens van Amerika.

 

Maze Runner The (2014) 84/K7
Verenigde Staten
Mystery / Sciencefiction
113 minuten

geregisseerd door Wes Ball
met Dylan O'Brien, Kaya Scodelario en Thomas Brodie-Sangster

Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

 

Mad Max Fury Road (2015) 83/K7
Australië / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
120 minuten

geregisseerd door George Miller (II)
met Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

 

Mourning,The (2015) 82/K7
Verenigde Staten
Drama / Mystery
106 minuten

geregisseerd door Marc Clebanoff
met Louis Mandylor, Michael Rene Walton en Dominique Swain

Twintig jaar na zijn spoorloze verdwijning tijdens Operation Desert Storm, duikt Aaron plotseling weer op in zijn thuisstadje in Michigan. Wat de schok voor zijn familie en vrienden nog groter maakt is dat hij er nog net zo uitziet als de jongeman die naar de oorlog vertrok. Waar is hij geweest en hoe kan het dat hij geen dag ouder is?

 

Michiel de Ruyter (2015) 52/K7
Nederland
Drama / Avontuur
151 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Frank Lammers, Barry Atsma en Egbert-Jan Weeber

Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

 

Marine 4: Moving Target The (2015) 18/K7
Verenigde Staten
Actie
91 minuten

geregisseerd door William Kaufman
met Mike 'The Miz' Mizanin, Danielle Moinet en Paul McGillion
Jake Carter heeft de opdracht gekregen om een belangrijke persoon te beschermen, een mooie vrouwelijke klokkenluider die een corrupte militaire aannemer probeert te ontmaskeren. Een groep zwaar bewapende huurlingen is echter ingehuurd om haar te vermoorden, samen met iedereen die hen in de weg staan. Aan Carter de taak om hen te stoppen.

 

McCanick (2013) 14/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
90 minuten

geregisseerd door Josh C. Waller
met David Morse, Ciarán Hinds en Cory Monteith
Wanneer narcotica-rechercheur Eugene "Mack" McCanick ontdekt dat de schijnbaar onschuldige jonge crimineel Simon Weeks is vrijgelaten uit de gevangenis, zorgt dat voor een storm aan geweld. Buiten medeweten van het hoofd van de politie begint Mack, samen met zijn partner Floyd, aan een genadeloze klopjacht op Weeks. Hoe dichter Mack bij zijn prooi komt, hoe meer duidelijk wordt dat zijn razernij voortkomt uit het verleden.

 

Mythica: A Quest for Heroes (2015) 04/K7
Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
93 minuten

geregisseerd door Anne K. Black
met Kevin Sorbo, Melanie Stone en Adam Johnson
De jonge tovenares Marek droomt van grote avonturen. Wanneer ze de hulpbehoevende priesteres Teela ontmoet, biedt ze haar hulp aan. Ze gaat op pad met een bont gezelschap. Samen gaan ze op zoek naar Teela's zus die ontvoerd is door een Oger.

 

Mud (2012) 366/K6
Verenigde Staten
Drama
130 minuten

geregisseerd door Jeff Nichols
met Matthew McConaughey, Reese Witherspoon en Tye Sheridan

De gevaarlijke (maar charismatische) misdadiger Mud is op de vlucht voor justitie en een aantal meedogenloze premiejagers. Als hij bevriend raakt met twee veertienjarige jongens die bij de Mississippi wonen, weet hij hen te overtuigen om hem te helpen te ontsnappen. Hij schakelt hun hulp bovendien ook in om de relatie met zijn vriendin te herstellen.

 

Miss Meadows (2014) 360/K6
Verenigde Staten
Drama / Thriller
88 minuten

geregisseerd door Karen Leigh Hopkins
met Katie Holmes, James Badge Dale en Callan Mulvey

Onderwijzeres Miss Meadows is niet helemaal wat ze lijkt. Ze is welgemanierd, lief en zorgzaam, jawel, maar onder haar lieflijke uiterlijk schuilt de ziel van een burgerwacht, die het onrecht in deze wrede wereld koste wat het kost probeert recht te zetten. Wanneer Miss Meadows echter in een romance met de sheriff van het dorp verwikkeld raakt, worden de zaken een stuk ingewikkelder.

 

Mall (2014) 359/K6
Verenigde Staten
Drama
88 minuten

geregisseerd door Joseph Hahn
met Vincent D'Onofrio, Peter Stormare en Cameron Monaghan

Malcolm is klaar met zijn leven. Alleen de drug Crystal Meth geeft hem nog een reden om door te gaan, al het andere gaat langs hem heen. Uitgerust met een tas vol met wapens en zelfgemaakte bommen gaat hij naar een nabijgelegen winkelcentrum om de boel wakker te schudden middels zijn persoonlijke oorlogscampagne. Hij verandert hierdoor niet alleen zijn eigen leven maar ook dat van anderen, die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn.

 

Montana (2014) 358/K6
Verenigd Koninkrijk
Actie / Drama
98 minuten

geregisseerd door Mo Ali
met Lars Mikkelsen, McKell Celaschi-David en Michelle Fairley

In de ruige straten van de Londense wijk East End willen een Servische ex-commando en een 14-jarige jongen wraak nemen op een machtige misdaadbaas en zijn meedogenloze luitenanten. In de voorbereiding op het gevecht tegen de vijand wordt de jongen onderricht in de duistere kunst van het moorden en leert hij de echte betekenis van vriendschap, eer en respect kennen.

 

Man to Man (2005) 352/K6
Frankrijk / Zuid-Afrika / Verenigd Koninkrijk
Drama
122 minuten

geregisseerd door Régis Wargnier
met Joseph Fiennes, Kristin Scott Thomas en Iain Glen

Wetenschapper Jamie Dodd ontvoert in Centraal-Afrika een pygmeeënkoppel in de overtuiging dat hij de missing link tussen de aap en de mens ontdekt heeft. Eens terug in Edinburgh onderwerpen hij en zijn twee collega's Auchinleck en Fraser de twee pygmeeën aan een hele reeks experimenten. Gaandeweg groeit er echter een band tussen Dodd en de twee pygmeeën. Dodd begint te twijfelen aan het onderzoek. Maar zijn ambitieuze collega's zijn vastbesloten om door te gaan.

 

Misfire (2014) 337/K6
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
85 minuten

geregisseerd door R. Ellis Frazier
met Gary Daniels, Vannessa Vasquez en Michael Greco

De geharde narcotica-agent Cole (Gary Daniels) daalt af in de gevaarlijke onderwereld van TIjuana in Mexico. Hij gaat op zoek naar zijn voormalige vrouw en tevens journaliste waarvan hij denkt dat ze is ontvoerd door een charismatische kartelbaas, die aspiraties heeft voor een openbaar ambt.

 

Maleficent (2014) 284/K6
Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
97 minuten

geregisseerd door Robert Stromberg
met Angelina Jolie, Sharlto Copley en Elle Fanning

De Disney-klassieker 'Sleeping Beauty' vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent (Angelina Jolie), de heks die op de geboortedag van 'Doornroosje' een vloek uitspreekt dat het meisje zich op haar zestiende zal prikken aan een spinnewiel en zal sterven. Hoe komt het dat ze zo hard en meedogenloos is geworden en waarom heeft ze het jonge babyprinsesje eigenlijk vervloekt?

 

Mummy Resurrected The 2014) 258/K6
Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door Patrick McManus
met Iyad Hajjaj, Elizabeth Friedman en Bailey Gaddis

Een aantal archeologen stoten in de Egyptische woestijn op een onbekende piramide. Wanneer ze deze betreden, laten ze echter het eeuwenoude kwaad los.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )