Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )

 

Mystic Blade (2013) 366/K7
Thailand
Actie / Drama
80 minuten

geregisseerd door David Ismalone
met Conan Stevens, Jawed El Berni en Tim Man

Sam is een huurmoordenaar bij het Shadow Syndicaat. Als hem op een dag wordt gevraagd om de lijn tussen eer en kwaad te wissen, draait hij zijn rug naar de Shadows waardoor hij zelf hun doelwit wordt. Na jaren ondergedoken te zijn in de heuvels van Thailand, wordt Sam verliefd op een prachtig Thais meisje en vader van een zoon. Samen wonen ze eenvoudig maar gelukkig en leven van de visvangst en het land. Maar Sams verleden haalt hem in en al snel zal hij weten wat het is om zich tegen het Shadow Syndicaat te keren.

 

Man with the Iron Fists 2 The (2015) 365/K7
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met RZA, Cary-Hiroyuki Tagawa en Zhu Zhu

De vreemdeling Thaddeus wordt in zwaargewonde toestand nabij een dorp aangetroffen. De mijnwerker Li Kung en zijn vrouw Ah Ni bieden hem toevlucht. Terwijl hij geneest, raakt Thaddeus verstrikt in een conflict dat de dorpelingen hebben met de kwaadaardige Master Ho, zijn snode Beetle Clan en de angstaanjagende Lord Pi.
 

 

Macbeth (2015) 344/K7
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten
Drama / Oorlog
113 minuten

geregisseerd door Justin Kurzel
met Michael Fassbender, Marion Cotillard en Elizabeth Debicki

De elfde eeuw, Schotland. Een ambitieuze Schotse heer, genaamd Macbeth (Michael Fassbender), weet met behulp van zijn echtgenote (Marion Cotillard) en drie heksen de troon te veroveren door de huidige koning te doden. Wanneer hij vervolgens wordt overmand door schuldgevoel en angst, verandert hij langzaam in een tirannieke heerser die steeds meer mensen doodt.

 

McFarland, USA (2015) 335/K7
Verenigde Staten
Drama
129 minuten

geregisseerd door Niki Caro
met Kevin Costner, Maria Bello en Carlos Pratts

Een stel hardlopers uit McFarland in Californië onder leiding van coach Jim White, een nieuwkomer op de school met overwegend Latino's, besluit een cross-country team te vormen. De coach en de leerlingen moet nog veel van elkaar leren, maar wanneer White de uitzonderlijke loopprestaties van de jongens ontdekt beginnen er dingen te veranderen.

 

Momentum (2015) 306/K7
Zuid-Afrika / Verenigde Staten
Actie / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Stephen S. Campanelli
met Olga Kurylenko, James Purefoy en Morgan Freeman

Alex Faraday, een knappe en meedogenloze femme fatale, pleegt met een stel handlangers een grote misdaad. Het gaat echter niet helemaal volgens plan. Alex is getuige van de brute moord op een van haar handlangers door een zeer gespecialiseerd internationaal syndicaat dat op zoek is naar een sleutel. Als Alex probeert te ontsnappen wordt ze gezien door de heer Washington, de knappe, kille en meedogenloze leider van het syndicaat. Vanaf dat moment moet Alex vechten voor haar leven.

 

Morning Star (2014) 305/K7
Italië
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Luca Boni en Marco Ristori
met Adrian Bouchet, Ivy Corbin en Ally McClelland

In tijd van oorlog, na een verschrikkelijke strijd, ziet een ridder zijn goede vriend dodelijk gewond. De stervende heeft nog één verzoek: Zijn dood melden aan de koning, de vader van de overlijdende. Verbonden aan de belofte, vertrekt de krijger voor een ontmoeting met de koning, die zijn enige erfgenaam heeft verloren.

 

Memory Keeper's Daughter The (2008) 263/K7
Verenigde Staten
Drama
88 minuten

geregisseerd door Mick Jackson
met Dermot Mulroney, Gretchen Mol en Emily Watson

Nora Henry is de vrouw van dokter David die op een avond van een tweeling bevalt. De zoon is gezond, maar de dochter blijkt het syndroom van Down te hebben. Bang dat Nora dit niet kan verdragen, staat hij de dochter onmiddellijk af aan zuster Caroline. Ondertussen liegt hij tegen Nora dat het meisje een doodgeborene bleek te zijn.

 

Martian The (2015) 261/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Actie / Sciencefiction
141 minuten

geregisseerd door Ridley Scott
met Matt Damon, Jessica Chastain en Chiwetel Ejiofor

Zes dagen geleden werd astronaut Mark Watney één van de eerste mensen die een voet op Mars zette. Nu is hij er zeker van dat hij de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.

 

Most Wanted Man A (2014) 236K7
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland
Thriller
122 minuten

geregisseerd door Anton Corbijn
met Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams en Willem Dafoe

'A Most Wanted Man' speelt zich af in Hamburg, waar een bijna dode man, half Tsjetsjeens-half Russisch, op de vlucht is en terecht komt in de Islamitische gemeenschap van de stad. Hier zoekt de man naar hulp en probeert hij het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met een jonge vrouwelijke advocate en een Britse privé-bankier. Ze worden ondertussen de hele tijd in de gaten gehouden door een Duitse spionneneenheid.

 

Maze Runner: The Scorch Trials (2015) 235/K7
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
131 minuten

geregisseerd door Wes Ball
met Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster en Kaya Scodelario

Nadat ze het Labyrint hebben overwonnen, wacht Thomas en de andere Gladers een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar aanwijzingen over de mysterieuze en machtige organisatie WCKD. Hun reis brengt hen naar de Scorch, een desolaat landschap bezaaid met ondenkbare obstakels. Samen met verzetsstrijders nemen de Gladers het op tegen de superieure strijdkrachten van WCKD en ontdekken ze wat voor schokkende plannen deze organisatie voor hen in petto heeft.

 

Mission Air (2014) 215/K7
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door Mike Norris
met Gigi Rice, Tom Maden en Jamie Kennedy

Arts en piloot, Diane Ireland (Gigi Rice), is de hoeksteen van Mission Air en reist over de grens van Mexico om mensen in nood te helpen. Terwijl ze haar werk verricht vertelt ze gelijk over een genezing die veel verder reikt dan wat zij zelf als medische professional zou kunnen bereiken. De normaal gesproken zo vreedzame avonturen worden plots bruut verstoord nadat een woordenwisseling met bandieten eindigt in een vuurgevecht in Villa De Luz. Zij en haar Ierse familie werken vanaf dat moment samen om tegen het Mexicaanse kartel te vechten om hun missie te beschermen...en, hun leven.

 

Michael Collins (1996) 205/K7
Verenigd Koninkrijk / Ierland / Verenigde Staten
Drama
133 minuten

geregisseerd door Neil Jordan
met Liam Neeson, Julia Roberts en Ian Hart

Ierland 1916. Tijdens de Paasopstand slaat de Britse militie de Ierse rebellen neer. De Ier Michael Collins wint hierna aan macht en populariteit. Hij meent dat een onzichtbaar leger de oplossing is om de Britten een slag toe te brengen. Door steeds met een kleine groep aan te vallen, kunnen de Britten die groter in aantal zijn, de pijn pas voelen, in zijn ogen. Hij weet echter ook een bijdrage te leveren aan de onderhandelingen, al moet hij dit met de dood bekopen.

 

Master (2012) 199/K7
Verenigde Staten
Drama
144 minuten

geregisseerd door Paul Thomas Anderson
met Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman en Amy Adams

Vlak na de Tweede Wereldoorlog komt de getraumatiseerde marinier Freddie Quell (Phoenix) terug in de Verenigde Staten en vindt het moeilijk een stabiel bestaan te leiden. Als hij de charismatische sekteleider Lancaster Dodd (Hoffman) ontmoet ontstaat er een speciale band tussen hen.

 

Mortdecai (2015) 196/K7
Verenigde Staten
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door David Koepp
met Johnny Depp, Ewan McGregor en Gwyneth Paltrow

Terwijl hij het opneemt tegen boze Russen, de Britse MI5, zijn onmogelijke vrouw en een internationale terrorist, moet Charlie Mortdecai de wereld rondreizen in een race om een gestolen schilderij te vinden, dat volgens geruchten de toegangscode bevat van een verloren bankrekening met nazi-goud.

 

Magic in the Moonlight (2014) 195/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Emma Stone, Colin Firth en Marcia Gay Harden

1928. Het zuiden van Frankrijk. Meester illusionist Stanley Crawford (Colin Firth) heeft de opdracht gekregen een fraudezaak te onderzoeken. Het gaat over een jongedame genaamd Sophie Baker die een spiritueel medium beweert te zijn (Emma Stone). Zij is ingehuurd door de rijke Catledge familie: moeder Grace en zoon Brice zijn beide onder de indruk van Sophie en haar bijzondere talent en verwachten dan ook dat zij hen in contact kan brengen met hun overleden man en vader. Vanaf het eerste moment dat Stanley het charmante medium ontmoet is hij ervan overtuigd dat zij een oplichtster is en schrijft hij alles toe op de goedgelovigheid van de familie. Maar wanneer Sophie een aantal bijzondere demonstraties geeft van haar helderziendheid, kan hij niet anders dan zich langzaam maar zeker over te geven aan deze wereld vol onverklaarbare gebeurtenissen.

 

Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) 192/K7
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
131 minuten

geregisseerd door Christopher McQuarrie
met Tom Cruise, Simon Pegg en Rebecca Ferguson

Het bijzonder efficiënte doch destructieve Impossible Mission Force (IMF) van Ethan Hunt wordt door de bureaucraten van Washington, waaronder het hoofd van de CIA, ontbonden. Maar Hunt stelt toch zijn team samen om een schimmige organisatie bekend als "The Syndicate" en diens ongrijpbare leider te vatten.

 

Monuments Men The (2014) 217/K6
Verenigde Staten / Duitsland
Drama / Oorlog
118 minuten

geregisseerd door George Clooney
met George Clooney, Matt Damon en Cate Blanchett

Een groep individuen wordt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog persoonlijk geselecteerd door regerende president Franklin D. Roosevelt om Duitsland binnen te dringen en waardevolle meesterwerken uit de kunstgeschiedenis te redden van de Nazi’s. De groep, bestaande uit museumdirecteuren, curatoren en kunstkenners, komt onder druk te staan wanneer ’t Duitse Rijk ten einde lijkt te komen en de Nazi’s de opdracht krijgen om alle kunstwerken te vernietigen.

 

Mystery Road (2013) 194/K6
Australië
Thriller
118 minuten

geregisseerd door Ivan Sen
met Aaron Pedersen, Hugo Weaving en Ryan Kwanten

Rechercheur Jay Swan keert terug naar een afgelegen stadje, om de moord op te lossen van een inheems meisje, wier lichaam is gevonden langs een snelweg buiten de stad. Als hij zich verdiept in de sinistere wereld van het slaperige stadje, ontdekt hij een misdaadsyndicaat, waarbij agenten zijn betrokken.

 

Mandela: Long Walk to Freedom (2013) 193/K6
Verenigd Koninkrijk / Zuid-Afrika
Drama
141 minuten

geregisseerd door Justin Chadwick
met Idris Elba, Naomie Harris en Gys de Villiers

Dit is het verhaal van Nelson Mandela's buitengewone levensloop, vanaf zijn jeugdjaren in een boerendorpje, over zijn ruim 27 jaar durende gevangenschap op Robbeneiland tot zijn inhuldiging als de eerste democratisch verkozen president van Zuid-Afrika. Mandela is het verhaal van een gewone man die de uitdagingen van zijn tijd niet uit de weg ging en triomfeerde - een intiem portret over een modern icoon.

 

Machine The (2014) 186/K6
Verenigd Koninkrijk
Sciencefiction / Thriller
92 minuten

geregisseerd door Caradog W. James
met Toby Stephens, Sam Hazeldine en Caity Lotz

Diep in de tweede Koude Oorlog streeft het ministerie van defensie van Groot-Brittannië naar een ander en ultiem wapen. De computerprogrammeur Vincent McCarthy komt onverwacht met een antwoord in de vorm van 'The Machine', een supersterke menselijke cyborg. Wanneer een fout in de programmatuur er voor zorgt dat zijn laboratorium vernield wordt, neemt McCarthy zijn creatie mee onder de grond, ver weg van nieuwsgierige ogen.

 

Vorige Pagina: ( L )

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10 11 12

13

Volgen Pagina: ( N )