Vorige Pagina: (M ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( O )

 

National Security (2003) K2/238
Verenigde Staten
Actie / Komedie
88 minuten

geregisseerd door Dennis Dugan
met Martin Lawrence, Steve Zahn en Bill Duke

Earl Montgomery is afgewezen op de politieschool, en Hank Rafferty is een agent. De twee ontmoeten elkaar bij een verkeersincident, waarna ze als beveiligingsbeambten samen moeten werken om een smokkeloperatie te stoppen. Ondanks dat ze tegengewerkt worden door de politie komen ze op het spoor van de criminele plannen van Nash en zijn bende.

 

National Treasure (2004) K2/239
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
131 minuten

geregisseerd door Jon Turteltaub
met Nicolas Cage, Diane Kruger en Sean Bean

Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel gehad: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben. Om de schat zo snel mogelijk te vinden, moet Ben eerst een goed bewaakt document stelen, wat helaas tot gevolg heeft dat ook het FBI hem op de hielen zit.

 

New Jack City (1991) K2/246
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
97 minuten

geregisseerd door Mario Van Peebles
met Wesley Snipes, Ice-T en Mario Van Peebles

Nino Brown is leider van de invloedrijke drugsbende The Cash Money Brothers. Nino brengt crack op de markt, waarmee hij nog meer geld kan verdienen. De politieagenten Scotty Appleton en Nick Peretti hebben er alles voor over om Nino te pakken. Ex-verslaafde Pookie wordt door Scotty en Nick ingezet om te infiltreren in de drugsbende, maar hij wordt vermoord. Scotty besluit vervolgens om zelf undercover te gaan met gevaar voor eigen leven. 

 

San Ging Chaat Goo Si (2004) K1/162
Hongkong / China
Actie / Misdaad
123 minuten

geregisseerd door Benny Chan
met Jackie Chan, Nicholas Tse en Charlie Yeung

Inspecteur Wing van de Hong Kong Politie is het geweldsslachtoffer van een bende onder leiding van Evil Joe. Als zijn hele team is vermoord vervalt Wing in drankgebruik door schuldgevoel. Het is aan de jonge nieuwkomer Frank om Wing weer op de been te krijgen en het avontuur van de wraak op Evil Joe en zijn Bende van Vijf te beginnen. Zeker als het persoonlijk wordt.

 

New York Minute (2004) K2/248
Verenigde Staten
Komedie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Dennie Gordon
met Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen en Eugene Levy

Jane en haar zus Roxanne Ryan zijn een dagje in New York. Jane wil proberen een studiebeurs te krijgen, terwijl Rocky Roxanne graag in een rockband wil spelen. Helaas gaat er die dag veel mis, een goede gelegenheid voor de meiden om elkaar beter te leren kennen.

 
Next Friday (2000) K2/250
Verenigde Staten
Komedie
98 minuten

geregisseerd door Steve Carr
met Ice Cube, Tamala Jones en Mike Epps

In het vervolg op "Friday" uit 1995 wordt Craig (gespeeld door Ice Cube) weer op de hielen gezeten door Debo, die ontsnapt is uit de gevangenis. Uit voorzorg zorgt Craig's vader ervoor dat hij kan onderduiken bij familie, die na het winnen van de lotto in een rustige, rijke buurt wonen. Eenmaal daar beleeft Craig samen met z'n neef Day-Day echter zoveel, dat South Central er niets bij is.

 

Net 2.0, The (2006)  
Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Charles Winkler
met Nikki Deloach, Demet Akbag en Neil Hopkins

Het leven van de jonge computeranaliste Hope Cassidy (Deloach) wordt in één klap overhoop gegooid, als ze in Istanbul aan haar nieuwe baan begint. Ze ontdekt dat haar creditcards niet meer geldig zijn, haar bankrekening leeg is en haar identiteit gestolen is. 

 

Unendliche Geschichte, Die (1984) K2/241
West-Duitsland / Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
102 minuten / 94 minuten (internationale versie)

geregisseerd door Wolfgang Petersen
met Barret Oliver, Thomas Hill en Noah Hathaway

Bastian wordt altijd op school gepest. Op een dag, wanneer dit weer gebeurt, vlucht hij naar een boekenwinkel, waar een oude man hem een boek geeft.. Hij leest in het oude boek, The Neverending Story, over de jongen die het fantasierijk Fantasia kan redden van boze krachten. Zijn fantasie en de werkelijkheid gaan echter door elkaar lopen.

 

New World, The (2005) K2/247
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
135 minuten / 150 minuten (beperkte release)

geregisseerd door Terrence Malick
met Colin Farrell, Christian Bale en Q'Orianka Kilcher

1607. De eerste westerlingen, onder leiding van kapitein John Smith, zetten voet aan wal in Virginia en worden geconfronteerd met de cultuur van de Indianen. Het klikt helaas niet tussen de twee volkeren, en het wordt pas echt gevaarlijk als John Smith verliefd wordt op de knappe indianenvrouw Pocahontas.

 

Night at the Museum (2006) K2/251
Verenigde Staten
Komedie / Actie
105 minuten

geregisseerd door Shawn Levy
met Ben Stiller, Owen Wilson en Robin Williams

Larry Daley (Stiller) gelooft, ondanks zijn tot op heden ongelukkige leven, dat er iets groots voor hem staat te gebeuren. Dat blijkt wel als hij aangenomen wordt als nachtwaker bij het "Museum of Natural History". Tijdens zijn diensten beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Gladiatoren en cowboys voeren een nachtelijke strijd terwijl een Neanderthaler zijn eigen display verbrandt, en de T-rex iedereen laat zien waarom hij het meest gevreesde roofdier is uit de geschiedenis. In al deze chaos kan Larry zich maar tot één persoon richten. Een wassenbeeld van president Teddy Roosevelt (Williams) dat hem moet helpen deze chaos te stoppen en zo het museum te redden.

 

Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors, A (1987) K1/328
Verenigde Staten
Fantasy / Horror
96 minuten

geregisseerd door Chuck Russell
met Robert Englund, Craig Wasson en Patricia Arquette

Kristen Parker probeert wakker te blijven, maar als moordenaar Freddy Krueger haar tot een ogenschijnlijke zelfmoordpoging drijft, wordt ze naar een kliniek gestuurd. Hier ontmoet Kristen Nancy Thompson, die het jaren terug ook met Freddy aan de stok heeft gehad. Nancy besluit nu om Kristen en de andere kinderen te leren hoe ze de speciale kracht, die ze in hun dromen hebben, kunnen gebruiken om Freddy te verslaan.

 

Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master, A (1988) K1/329
Verenigde Staten
Fantasy / Horror
99 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Robert Englund, Ken Sagoes en Rodney Eastman

Freddy blijkt niet dood te zijn en wil nu wraak nemen op drie overgebleven tieners, die hem om zeep probeerden te helpen. De tieners' enige hoop ligt in een oud rijmpje over de Dreammaster, de positieve kracht in dromenland.

 

Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child, A (1989) K1/330
Verenigde Staten
Horror / Thriller
89 minuten

geregisseerd door Stephen Hopkins
met Lisa Wilcox, Kelly Jo Minter en Robert Englund

Nadat Alice haar vorige aanvaring met Freddy heeft overleeft, krijgt ze weer last van nachtmerries. Deze keer dwaalt Freddy door de dromen van Alice's ongeboren kind met de bedoeling opnieuw geboren te kunnen worden. De enige die Freddy nog kan stoppen is zijn eigen moeder.

 

Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge, A (1985) K1/332
Verenigde Staten
Horror
87 minuten

geregisseerd door Jack Sholder
met Robert Englund, Kim Myers en Mark Patton

De familie Walsh trekt in het huis aan Elm Street en het duurt niet lang voor hun zoon Jesse nachtmerries krijgt over de overleden kindermoordenaar Freddy Krueger. Dit keer probeert Freddy om het lichaam van Jesse over te nemen, om zo ellende te kunnen veroorzaken in de echte wereld. 

 

New Nightmare (1994) K1/331
Verenigde Staten
Horror / Thriller
112 minuten

geregisseerd door Wes Craven
met Heather Langenkamp, Robert Englund en Miko Hughes

Heather is een gelukkig getrouwde actrice met een klein zoontje Dylan. Ze is bezorgd over een maniak die steeds opbelt naar haar huis. Ze denkt dat de maniak Freddy is, de moordenaar uit haar vorige film. Ondertussen heeft Wes Craven nachtmerries en wordt daardoor geïnspireerd om een script te schrijven voor een nieuwe Nightmare-film. Heather is bang door de moorden en heeft in de gaten dat haar zoontje het volgende slachtoffer wordt. De enige manier om hem te redden is door voor een laatste keer de rol van Nancy te spelen.

 

Nightmare on Elm Street, A (1984) K1/333
Verenigde Staten
Horror / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Wes Craven
met Heather Langenkamp, Robert Englund en Johnny Depp

Tina (Amanda Wyss) rent door een tunnel een ketelhuis in en wordt achtervolgd door een verminkte engerd met een zwarte hoed op en messen aan de vingers van zijn rechterhand. Net voordat ze aan flarden gesneden wordt, doet ze haar ogen open en is ze weer wakker. Dat haar nachthemd scheuren vertoont, maakt haar nog niet echt bang. Maar als ze hoort dat haar beste vriendin Nancy (Heather Langenkamp) exact dezelfde droom heeft gehad, beginnen de zenuwen toch op te spelen. Het blijkt dat de vroegere kindermoordenaar Freddy Krueger (Robert Englund) in dromen binnendringt en je in die schijnwereld kan vermoorden. 

 

Unstoppable (2004) K2/253
Verenigde Staten
Actie / Thriller
96 minuten

geregisseerd door David Carson
met Wesley Snipes, Jacqueline Obradors en Mark Sheppard

Dean was toevallig op een plek waar hij beter niet kon zijn. Nu vecht hij voor zijn leven en is het lang verwachte moment gekomen om zich te verzoenen met zijn vrouw Amy. Hij wil haar vertellen welke gruwelen hij heeft meegemaakt als militair, een carrière die eindigde met de dood van zijn beste vriend Scott, de broer van Amy. Toevallig loopt Dean een cafetaria binnen waar hij door een groep criminelen wordt aangezien voor een CIA-agent waar ze naar op zoek zijn. Dean wordt onverhoeds geïnjecteerd met XE, een experimentele hallucinogene stof. Daardoor is hij half van de wereld en extreem gevoelig voor suggestie. 

 

Nochnoy Dozor (2004) K2/257
Rusland
Fantasy / Actie
115 minuten

geregisseerd door Timur Bekmambetov
met Konstatin Khabensky, Vladimir Menshov en Valeri Zolotukhin

In het hedendaagse Moskou blijken er magische wezens te leven die de controle hebben over de nacht en de dag. Beide groepen hebben verschillende speciale krachten waarmee ze het dagdeel tot hun voordeel kunnen aanwenden. Overdag de lichtmagiërs en 's nachts de warlocks, heksen en vampieren. De tijd is echter aangebroken dat de twee groepen met elkaar een strijd zullen uitvechten.

 

North Country (2005) K2/260
Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Niki Caro
met Charlize Theron, Frances McDormand en Woody Harrelson

Alleenstaande moeder Josey Aimes (Charlize Theron) is het zat om speelbal te zijn van seksuele intimidatie in de mijn waar ze werkt en ze besluit deze intimidatie te melden en haar gelijk voor het gerecht te halen. Wat ze echter nog niet weet is dat haar besluit om deze mannen te vervolgen op veel weerstand in haar omgeving zal stuiten... 

 

Nun, The (2005)  
Spanje
Horror
95 minuten

geregisseerd door Luis De La Madrid
met Belén Blanco, Oriana Bonet en Anita Briem

Een non wordt door een groep meisjes om het leven gebracht. Zeventien jaar later besluit de geest van de non, vervuld met wraak, om de dames één voor één te vermoorden. Deze besluiten dan om samen te werken, om zo de gruwelijke wraakacties van de non te stoppen... 

 

Vorige Pagina: (M ) 1 2 3 4 5 Volgen Pagina: ( O )