Nieuwste Films

 

Born to Ride (2011) 181 /K9
Verenigde Staten
Actie
90 minuten

geregisseerd door James Fargo
met Casper Van Dien, Patrick Muldoon en William Forsythe

Mike (Casper Van Dien) besluit om met zijn gerenoveerde klassieke motor de weg op te gaan, om samen met zijn beste vriend Alex (Patrick Muldoon) te toeren. Maar hun tocht neemt een onverwacht vervelende wending wanneer zij verwikkeld raken in een web van politieke chantage, corruptie en zwart geld.

 

Absolute Power (1997) 182/K9
Verenigde Staten
Thriller
121 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Gene Hackman en Ed Harris

Hij was waar hij niet moest zijn en hij zag wat hij niet had mogen zien. En wie gelooft er nu een professionele dief en ex-gevangene? Wie vertrouwt Luther Whitney als hij zegt dat hij een vrouw vermoord zag worden en dat de man die voor haar dood verantwoordelijk is de President van de Verenigde Staten is?

 

Bird (1988) 183 /K9
Verenigde Staten
Drama / Muziek
161 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Forest Whitaker, Diane Venora en Michael Zelniker

Saxofonist Charlie Parker komt in 1940 in New York aan. Hij wordt snel opgemerkt door zijn opzienbarende speelwijze. Hij raakt verslaafd aan drugs maar zijn liefdevolle vrouw Chan probeert hem te helpen.

 

Sudden Impact (1983) 184 /K9
Verenigde Staten
Actie / Thriller
117 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Sondra Locke en Pat Hingle

Detective Harry Callahan, beter bekend als 'Dirty Harry', is een moordenaar op het spoor die zijn slachtoffers op rituele wijze om het leven brengt. Hij wil de gangster absoluut inrekenen en neemt een loopje met de reglementen. Zijn oversten pikken dit niet en sturen Callahan naar San Paulo, een plaatsje ten noorden van CaliforniŽ. Ook hier wordt hij niet warm onthaald. Om onverklaarbare redenen is het hoofd van de plaatselijke politie hem liever kwijt dan rijk. Dirty Harry maakt kennis met Jennifer Spencer. Zij en haar zus werden tien jaar geleden op brutale wijze verkracht.

 

Dirty Harry (1971) 185 /K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
102 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met Clint Eastwood, Harry Guardino en Andrew Robinson

Harry Callahan is een inspecteur die vuile klusjes opknapt, een hekel aan misdadigers heeft en dit met een revolver bewijst. Zijn bijnaam is dan ook Dirty Harry. Deze keer gaat het om een moordenaar die vanaf de daken van de stad het op kinderen heeft voorzien en na zijn arrestatie weer losloopt. Harry volgt hem ook in zijn vrije tijd maar dat kan hem zijn leven kosten.

 

Dead Pool The (1988) 186/K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
91 minuten

geregisseerd door Buddy Van Horn
met Clint Eastwood, Patricia Clarkson en Liam Neeson

Dankzij Harry Callahan komt een gangster in de gevangenis, maar plaatst zichzelf door deze actie als achtste naam op een dodenlijst (Op deze lijst staan eigenlijk alleen maar beroemdheden maar wanneer Callahan erop komt wordt het pas interessant). Mensen mogen inzetten op wie ze denken dat het laatste in leven zal zijn. Eťn van de spelers is een horror-regisseur. Een rockster in zijn film staat op de lijst en sterft op de set.

 

Magnum Force (1973) 187 /K9
Verenigde Staten
Actie / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Ted Post
met Clint Eastwood, Hal Halbrook en David Soul

Carmine werd als vakbondsleider verdacht van moord, maar vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. Op een dag wordt hij aangehouden door de motorpolitie en neergeschoten. Inspecteur Callahan, bijgenaamd Dirty Harry, bemoeit zich met de zaak, ook al werd hij naar een andere afdeling overgeplaatst omdat hij te snel naar zijn Magnum kaliber .44 zou grijpen. Harry wil proberen het commando te ontmaskeren dat zich tot doel gesteld heeft misdadigers, die door de mazen van het net zijn geglipt, op te sporen en te vermoorden...

 

Enforcer The (1976) 188 /K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door James Fargo
met Clint Eastwood, Tyne Daly en Harry Guardino

Detective Harry Callahan, net gerehabiliteerd bij de afdeling moordzaken, nadat hij berispt werd vanwege gebruik van onorthodoxe methodes in een zaak rond een roofoverval, bevindt zich in de situatie dat hij moet werken met de agente Kate Moore. Er wordt verband gelegd tussen een aantal moorden en een terroristenbende, geleid door Bobby Maxwell. Men ontvangt via een bandopname de eis van een organisatie 'The Peoples Revolutionary Strike Force', om 1 miljoen dollar te betalen, ter behoud van de totale vernietiging van de stad. Callahan komt met Big Ed Mustapha, leider van een groep militante zwarten overeen, dat de laatstgenoemde informatie zal inwinnen over Maxwell.

 

Blood Work (2002) 189 /K9
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Jeff Daniels en Anjelica Huston

Terry McCabe, een FBI-agent in Los Angeles die weldra met pensioen gaat, wordt na een wilde achtervolging geveld door een hartaanval. Na een harttransplantatie wil hij genieten van een welverdiende rust, maar hij krijgt een zekere Graciella Rivers op bezoek die hem vraagt de moordenaar van haar zus op te sporen. Wanneer Terry weigert, vertelt Graciella hem dat hij nog een schuld te vereffenen heeft: zijn nieuwe hart is dat van haar zus...

 

Coogan's Bluff (1968) 190/K9
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Don Siegel
met Clint Eastwood, Lee J. Cobb en Susan Clark

Agent Coogan wordt naar New York gestuurd om een gevangene op te halen. De gevangene is nog niet klaar voor transport en in het proces om hem klaar te maken ontsnapt hij. Coogan wordt teruggeroepen, maar hij besluit de crimineel op eigen houtje op te sporen.

 

Honkytonk Man (1982) 191 /K9
Verenigde Staten
Komedie / Drama
122 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Kyle Eastwood en John McIntire

Red, een country-western muzikant, wordt uitgenodigd voor een auditie in de 'Grand Ole Opry', de kans van zijn leven om een succes te worden. Echter, dit is ver weg in Nashville, hij is een slechte chauffeur, hij heeft geen geld en hij heeft tuberculose. Whit, 14, ziet zijn eigen kans van zijn leven en zeurt bij zijn moeder om hem met 'ome Red' mee te laten gaan en voor hem te rijden.

 

In the Line of Fire (1993) 192 /K9
Verenigde Staten
Actie / Thriller
128 minuten

geregisseerd door Wolfgang Petersen
met Clint Eastwood, John Malkovich en Rene Russo

De oude geheim-agent Frank Horrigan wordt achtervolgd door zijn falen tijdens de moord op president Kennedy, waar hij als taak had hem te beschermen. Dertig jaar later bedreigt een man die zich "Booth" noemt de huidige president. Hierdoor wordt Horrigan gedwongen om terug te keren in het vak, en zo geconfronteerd te worden met zijn herinneringen aan het verleden.

 

Kelly's Heroes (1970) 193 /K9
Verenigde Staten / JoegoslaviŽ
Oorlog / Actie
144 minuten

geregisseerd door Brian G. Hutton
met Clint Eastwood, Telly Savalas en Don Rickles

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt luitenant Kelly dat een Duitse bank geplaatst is achter de vijandelijke linie, waar 16 miljoen in goud ligt. Met behulp van een valsspelende dobbelspeler, de hippie Oddball, drie Sherman tanks en een beetje geluk, leidt Kelly de missie die hun diep in Frankrijk brengt, in vijandig gebied.

 

Mystic River (2003) 194K9
Verenigde Staten / AustraliŽ
Drama / Mystery
138 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon

Drie jeugdvrienden, Jimmy Markum (Penn), Sean Devine (Bacon) en Dave Boyle (Robbins), worden na jaren weer herenigd door de moord op Jimmy's oudste dochter. Sean is rechercheur geworden en onderzoekt de zaak. Ex-crimineel Jimmy zint ondertussen op wraak, terwijl de labiele Dave nog altijd worstelt met een trauma uit het verleden. Door deze omstandigheden wordt de onderlinge band van de drie op de proef gesteld, en oude wonden worden opengereten...

 

Space Cowboys (2000) 195/K9
Verenigde Staten
Avontuur / Sciencefiction
130 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Tommy Lee Jones en Donald Sutherland

Een Russische satelliet heeft problemen, en dreigt neer te storten op aarde. Een crew van oude mannen moet 'm redden, aangezien zij de enige zijn die de verouderde technologie begrijpen.

 

Gauntlet The (1977) 196 /K9
Verenigde Staten
Actie / Thriller
109 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, Sondra Locke en Pat Hingle

De uit Phoenix afkomstige agent Ben Shockley is op weg om een naam op te bouwen als lastpost wanneer hij een getuige, Gus Malloy, moet transporteren naar Las Vegas. Het blijkt dat ze connectie heeft met de maffia en belangrijke informatie heeft. Shockley krijgt het dan ook niet makkelijk onderweg en moet veel gevaar ontwijken.

 

True Crime (1999) 197K9
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
127 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Clint Eastwood, James Woods en Denis Leary

Steve Everett, een ex-alcoholistische, vrouwenversierende reporter krijgt een verhaal onder ogen over een gevangene die om middernacht ter dood gebracht zal worden voor de moord op een zwangere vrouw. Steve ziet meteen dat een getuige gelogen heeft over wat hij heeft gezien, en denkt dat de gevangene onschuldig is. Hij heeft nog 12 uur om het te bewijzen...

 

Where Eagles Dare (1968) 198/K9
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Oorlog / Actie
158 minuten

geregisseerd door Brian G. Hutton
met Richard Burton, Clint Eastwood en Mary Ure

In 1944 wordt een Amerikaanse generaal neergeschoten bij een zwaarbewaakt Duits fort en gevangen genomen. Meteen wordt er een reddingsoperaties op touw gezet door de Britten, aangezien de generaal bevrijd moet worden voordat hij de plannen van een invasie in Frankrijk onthult. Als de missie op touw gezet wordt, worden er geheime agenten en een mysterieuze Amerikaanse luitenant toegevoegd aan het team die de missie moeten gaan uitvoeren.

 

  199 /K9
 

 

 

  200K9
 

 

 

  201/K9
 

 

 

  202 /K9
 

 

 

  203K9
 

 

 

  204/K9
 

 

 

  205 /K9
 

 

 

  206K9
 

 

 

  207/K9
 

 

 

  208 /K9
 

 

 

  209/K9
 

 

 

  210/K9
 

 

 

Nederlands & Belgische films

 

  404/K9
 

 

 

  405/K9
 

 

 

  406/K9
 

 

 

  407/K9
 

 

 

Nieuwste Films

 

<PLAINTEXT> <!-- www.thaxdevil.tk --><!--webbot bot="HTMLMarkup" endspan --></font></font></p> </html>