Vorige Pagina: ( N ) 1 2 3 Volgen Pagina: ( P )

 

Oorlogswinter (2008) K4/21
Nederland / BelgiŽ
Oorlog / Avontuur
103 minuten

geregisseerd door Martin Koolhoven
met Martijn Lakemeier, Yorick van Wageningen en Jamie Campbell Bower

Het is de ijskoude winter van 1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Wanneer Michiel onverwacht een opdracht krijgt, is hij vastbesloten te bewijzen dat hij deze kan volbrengen. Hierdoor raakt hij betrokken bij de gevaren van de oorlog.

 

Outlander (2008) K1/286
Verenigde Staten
Avontuur / Science-Fiction
115 minuten

geregisseerd door Howard McCain
met James Caviezel, Sophia Myles en Jack Huston

Ten tijde van de hoogtijdagen van de Vikingen, landt de buitenaardse man Kainan op de aarde. Kainan is echter niet alleen op de aarde gekomen. Het buitenaardse roofdier Moorwen heeft hem vergezeld. Deze twee gezworen vijanden zetten hun strijd dan ook voort op de aarde. Om Moorwen te verslaan, zoekt Kainan hulp bij de Vikingen.

 

Order, The (2001) K2/265
Verenigde Staten
Actie / Drama
89 minuten

geregisseerd door Sheldon Lettich
met Jean-Claude Van Damme, Charlton Heston en Sofia Milos

Rudy Cafmeyer (Jean-Claude van Damme) is een getalenteerde dief en een echte avonturier. Na een ruzie met Rudy vertrekt zijn vader, een museum curator, hals over kop naar IsraŽl. Dezelfde avond nog wordt Rudy door de politie ondervraagd over de diefstal van een zeldzaam religieus manuscript. Dit manuscript over de 'Order of Trinity' is gestolen uit het museum waar zijn vader werkt. Van de museumdirecteur hoort Rudy dat zijn vader bezig is met een boek over 'The Order', een duistere geheime sekte die nog afstamt van de kruisvaarders uit de middeleeuwen. Na een alarmerend telefoontje van zijn vader reist ook Rudy af naar IsraŽl. Samen met de bloedmooie IsraŽlische agente Dalia gaat Rudy op onderzoek uit.

 

Otis (2008) K2/277
Verenigde Staten
Thriller
100 minuten

geregisseerd door Tony Krantz
met Bostin Christopher, Ashley Johnson en Daniel Stern

Een jonge cheerleader wordt op een dag ontvoerd en bruut gemarteld door de psychopaat Otis. Maar op een gegeven moment weet de jongedame te ontsnappen en vlucht naar haar ouders, die ze het hele verhaal vertelt. Omdat de ouders geen vertrouwen hebben in het huidige rechtsysteem besluiten ze om zelf stappen te ondernemen. Ze gaan op zoek naar de man om het zaakje persoonlijk op te lossen. Maar alles loopt niet helemaal zoals gepland als zijn broer plotseling opduikt.

 

Once Upon a Time (2008) K3/426
Zuid-Korea
Komedie
123 minuten

geregisseerd door Yong-ki Jeong
met Yong-woo Park, Kil-Kang Ahn en Su-hyeon Kim

Bong-ku is een steenrijke man en ook ťťn van de meest bekende zwendelaars van zijn tijd. 'The Light of Dong-Bang' is een nationale 1000-jarige schat van het koninkrijk Silla en die bestaat uit onschatbare diamanten. Bong-ku krijgt een idee om de diamanten te stelen net voor zij weggehaald worden uit Korea om tentoongesteld te worden door de Japanse overheid. Van ťťn van de diamanten gelooft men dat hij mysterieuze krachten heeft, maar belangrijker zijn zijn zeer heldere glans en zijn enorme grootte.

 
Over Her Dead Body (2008) K2/281
Verenigde Staten
Komedie / Fantasy
95 minuten

geregisseerd door Jeff Lowell
met Eva Longoria, Paul Rudd en Lake Bell

Wanneer zijn mooie verloofde Kate (Eva Longoria) per toeval op hun huwelijksdag komt te overlijden is Henry (Paul Rudd) van slag. Zijn zuster Chloe (Lindsay Sloane) spoort hem aan een medium te raadplegen om met Kate's geest te kunnen praten. Henry valt al snel voor de knappe medium Ashley (Lake Bell). Henry is niet overtuigd van haar kwaliteiten maar de liefde is wederzijds. Er is echter een kaper op de kust: de geest van Kate waart nog steeds rond op aarde en het is nog maar de vraag of deze de pas opgebloeide liefde tussen de twee kan verdragen.

 

One Missed Call (2008) K2/272
Japan / Verenigde Staten / Duitsland
Mystery / Horror
87 minuten

geregisseerd door Eric Valette
met Edward Burns, Shannyn Sossamon en Azura Skye

Een groep mensen ontvangt mysterieuze telefoontjes. Ze horen de angstige laatste momenten van hun eigen leven. Beth Raymond beleeft een schokkende periode wanneer ze twee goede vrienden ziet sterven. Bovendien weet ze dat zij allebei een dergelijk telefoontje hebben ontvangen. En zij sterven vervolgens precies zoals de telefoontjes hadden voorspeld. De politie verklaart Beth voor gek maar Detective Jack Andrews besluit haar te helpen omdat zijn eigen zus een dergelijk lot heeft ondergaan.

 

Other Boleyn Girl, The (2008) K2/276
Groot BrittanniŽ
Drama / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door Justin Chadwick
met Natalie Portman, Scarlett Johansson en Eric Bana

De zussen Boleyn denken beide de liefde van hun leven aan het kille hof van de Tudors gevonden te hebben. Maar niet alleen het hof blijkt onvriendelijk. De spanningen tussen beide zussen lopen hoog op, wanneer zij beide van dezelfde man blijken te houden.

 

Orphanage The (2007) K2/408
Spanje / Mexico
Drama / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Juan Antonio Bayona
met Belťn Rueda, Geraldine Chaplin en Fernando Cayo

Laura (Belťn Rueda) en haar gezin keren terug naar het weeshuis waar Laura het gelukkigste deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Met haar terugkeer heropent ze het weeshuis om zo kansarme kinderen te kunnen helpen. Maar eenmaal in het weeshuis begint het gedrag van haar eigen zoontje Laura te beangstigen. Hij bedenkt een onzichtbare vriend en begint vreemde spelletjes te spelen.

 

One Night with the King (2006) K2/273
Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Michael O. Sajbel
met Tiffany Dupont, Peter O'Toole en Omar Sharif

Het verhaal volgt het knap uitziende jonge Joodse meisje Hadassah op de voet. Wanneer haar ouders vermoord worden, komt zij bij haar oom terecht die een bondgenoot is van de Arabische koning. Wanneer op macht beluste Arabische prinsen het onderkomen van de oom plunderen wordt ook zij meegenomen. Op zekere dag wordt zij in een kar het paleis van de koning, Xerxes, binnengesmokkeld, die op dat moment erg ontstemd is door allerlei oorlogsperikelen. In dezelfde periode zinspeelt de eerste minister, die een gewillig oor vindt bij de koning, op een genocide ten op zichte van het Joodse volk. Eenmaal in de harem van de koning slaagt zij er in om de aandacht van Xerxes te trekken. In weerwil van het feit dat hij steenrijk is voelt zij zich meer aangetrokken door de persoonlijke karaktertrekken van de koning.

 

Out of Africa (1985) K2/279
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
161 minuten

geregisseerd door Sydney Pollack
met Meryl Streep, Robert Redford en Klaus Maria Brandauer

Gebaseerd op het leven van de Deense schrijfster Karen Blixen, die een plantage opricht in Kenia. Haar gecompliceerde leven wordt beheerst door haar overspelige echtgenoot, haar ware liefde Denys, problemen op de plantage en het onderwijzen van de lokale bevolking.

 

Odyssey, The (1997) K2/266
Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ / Griekenland / Turkije
Avontuur / Fantasy
173 minuten

geregisseerd door Andrei Konchalovsky
met Armand Assante, Greta Scacchi en Isabella Rossellini

Verfilming van het epische gedicht van Homeros. Nadat de Grieken met behulp van een list van Odysseus Troje veroverd hebben, kunnen ze eindelijk naar huis terugkeren. Odysseus heeft echter een aantal invloedrijke goden tegen zich gekregen, waardoor zijn terugreis naar Ithaca niet zonder hindernissen verloopt. Zijn vrouw Penelope wordt intussen belaagd door een groep mannen die haar probeert te overtuigen dat Odysseus omgekomen is, in de hoop dat zij ťťn van hen zal hertrouwen.

 

Once upon a Time in America (1984) K2/269/270
Verenigde Staten / ItaliŽ
Misdaad / Drama
238 minuten / 139 minuten (internationale versie) / 229 minuten (gerestaureerde versie)

geregisseerd door Sergio Leone
met Robert De Niro, James Woods en Elizabeth McGovern

Een epos dat zich afspeelt in New York, aan het begin van de 20ste eeuw. David Aaronson en Maximillian Bercouicz vormen op jonge leeftijd een jeugdbende. Een paar jaar daarna zijn ze gangsters geworden en hebben de macht tijdens de drooglegging. Dan bedriegen ze elkaar en besluiten afstand te houden. Na ruim 30 jaar worden ze weer herenigd.

 

Once upon a Time in Mexico (2003) K2/271
Mexico / Verenigde Staten
Misdaad / Actie
102 minuten

geregisseerd door Robert Rodriguez
met Antonio Banderas, Salma Hayek en Johnny Depp

El Mariachi (Banderas) volgt het spoor van drugsbaas Barrillo (Willem Dafoe) door het woeste landschap van Mexico. Barrillo is van plan een coup te plegen tegen de Mexicaanse president. El Mariachi is ingehuurd door de corrupte CIA-agent Sands (Depp), die uit is op vergelding tegen zijn grootste vijand.

 

Oh in Ohio, The (2006) K2/267
Verenigde Staten
Komedie
91 minuten

geregisseerd door Billy Kent
met Parker Posey, Paul Rudd en Mischa Barton

Een jonge vrouw (Posey) is getrouwd met haar geliefde sinds haar jeugdjaren en ze leidt een voor de buitenwereld schijnbaar perfect leventje, echter: ze heeft nog nooit een orgasme gehad. Wanneer zij haar echtgenoot verlaat, probeert hij zijn mannelijkheid te bewijzen door een jonge studente te versieren.  

 

Omen, The (2006) K2/268
Verenigde Staten
Horror
110 minuten

geregisseerd door John Moore
met Julia Stiles, Liev Schreiber en Mia Farrow

Op 6 juni in Rome haast de Amerikaanse ambassadeur Robert Thorn zich naar het ziekenhuis omdat zijn vrouw Katherine moet bevallen. Helaas overlijdt het baby'tje. Maar in overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby die geen ouders meer heeft, omgedoopt tot Robert en Katherine's zoontje Damien. Tot zijn vijfde gaat alles voorspoedig, op het eerste bezoekje aan de kerk na. Maar dan begint een vreemde serie ongelukken die start met de zelfmoord van de oppas. Robert wordt door een priester en een journaliste gewaarschuwd dat er iets vreemds aan de hand is.

 

One, The (2001) K2/274
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
87 minuten

geregisseerd door James Wong
met Jet Li, Carla Gugino en Delroy Lindo

Agent Gabriel Yulaw wordt geconfronteerd met een kwaadaardige versie van zichzelf die ontsnapt is uit een parallel universum. Hij is van plan is Gabriel te vermoorden, om zo zijn krachten over te kunnen nemen.

 

Original Sin (2001) K2/275
Verenigde Staten / Frankrijk
Thriller / Drama
116 minuten

geregisseerd door Michael Cristofer
met Antonio Banderas, Angelina Jolie en Thomas Jane

Cuba, eind 19e eeuw: Luis Antonio Vargas, een rijke koffiehandelaar, heeft besloten om een Amerikaanse vrouw te trouwen. Wanneer hij bij de haven aankomt om Julia Russell te ontmoeten, blijkt dat zij niet de gewone vrouw is die hij verwachtte. Blijer dan ooit tevoren begint hij samen met zijn vrouw een nieuw leven. Er blijken echter nog meer verassingen in het verschiet te liggen...

 

Our Lips Are Sealed (2000) K2/278
Verenigde Staten
Familie / Komedie
89 minuten

geregisseerd door Craig Shapiro
met Ashley Olsen, Mary-Kate Olsen en Jim Meskimen

De zusjes Ashley en Mary-Kate Parker gaan op vakantie naar Sydney, AustraliŽ. Al gauw maken ze kennis met een paar leuke jongens die hen de mooiste plekjes van de stad laten zien. Tijdens een van hun uitstapjes zien de meisjes toevallig hoe een man valselijk wordt beschuldigd van diefstal. De echte dief dreigt de meisjes te vermoorden als ze iets tegen de politie zeggen. Gelukkig hebben de meisjes een plan.

 

Out of Time (2003) K2/280
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
114 minuten

geregisseerd door Carl Franklin
met Denzel Washington, Sanaa Lathan en Eva Mendes

Matt Lee Whitlock (Washington) is een politie commissaris in het plaatsje Banyan Key, Florida. Hij onderzoekt daar een dubbele moord, en de verdenkingen richten zich op hem. Hij moet er alles aan doen om z'n collega's voor te blijven in het onderzoek, en zo de waarheid aan het licht te brengen. 

 

Vorige Pagina: ( N ) 1 2 3 Volgen Pagina: ( P )