Vorige Pagina: ( N ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( P )

 
Odd Thomas (2013) 239/K6
Verenigde Staten
Mystery / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Stephen Sommers
met Anton Yelchin, Willem Dafoe en Nico Tortorella

Odd Thomas (Anton Yelchin) is een doodgewone jongeman met een buitengewone gave uit een stadje in de woestijn van Californië. Hij is in staat om te communiceren met de doden. Hij zal de stille hints van de doden moeten gebruiken in een poging een massale ramp, die alles en iedereen die hem dierbaar is bedreigt, te voorkomen.

 

Oldboy (2013) 195/K6
Verenigde Staten
Drama / Mystery
104 minuten

geregisseerd door Spike Lee
met Josh Brolin, Samuel L. Jackson en Elizabeth Olsen

Een man wordt ontvoerd en gegijzeld en vervolgens 20 jaar lang eenzaam opgesloten. Wanneer hij op onverklaarbare wijze weer wordt losgelaten begint zijn missie om te ontdekken wie hem al die tijd heeft opgesloten. Langzamerhand raakt hij verstrikt in een web van samenzwering en kwelling.

 

Oldest Living Confederate Widow Tells All,The (1994) 177/K6
Australië
Drama / Oorlog
170 minuten

geregisseerd door Ken Cameron
met Diane Lane, Donald Sutherland en Anne Bancroft

Lucy trouwt op 14-jarige leeftijd met de 36 jaar oudere oorlogsveteraan William Marsden. Terwijl haar man wordt gekweld door de gruwelijke herinneringen aan de oorlog, krijgt Lucy de onmogelijke taak zich als tiener te bewijzen in een wereld van volwassenen.

 
Outsider The (2013) 127/K6
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
94 minuten

geregisseerd door Brian A Miller
met Jason Patric, James Caan en Craig Fairbrass

Lex walker, een Britse militaire contractant, krijgt te horen dat zijn dochter is overleden. Wanneer hij aankomt in Los Angeles ontdekt hij dat het lichaam niet van haar is en begint hij een onderzoek. Hij gaat achter de internet fraudeur aan die zijn dochter heeft ontvoerd en zet heel Los Angeles op zijn kop om haar te redden.

 

Old Yeller (1957) 102/K6
Verenigde Staten
Familie / Drama
83 minuten

geregisseerd door Robert Stevenson
met Dorothy McGuire, Fess Parker en Jeff York

De jonge Travis Coates moet samen met zijn moeder en broertje zorgen voor de ranch wanneer zijn vader tijdelijk vertrekt. Hij adopteert een hond die de familie onuitgenodigd bezoekt. Langzaam begint hij van de hond te houden, wat een grote invloed op het leven van de jongen heeft

 

Oblivion (2013) 44/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
124 minuten

geregisseerd door Joseph Kosinski
met Tom Cruise, Olga Kurylenko en Morgan Freeman

De wereld is vergaan door een jarenlange nucleaire oorlog. De overlevenden kunnen niet meer op de grond leven en zijn genoodzaakt om op wolkenniveau een nieuw bestaan op te bouwen. Beneden op de aarde leven aliens die tegen de straling kunnen. Soldaat Jack Harper is een van de laatste robotreparateurs op aarde als onderdeel van een grote operatie om belangrijke grondstoffen te verkrijgen. Zijn missie zit er bijna op, totdat hij een vreemdeling redt uit een neergestort ruimteschip.

 
Olympus Has Fallen (2013) 34/K6
Verenigde Staten
Actie / Thriller
120 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman

De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart)) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.

 
Oz the Great and Powerful (2013) 25/K6
Verenigde Staten
Fantasy / Avontuur
130 minuten

geregisseerd door Sam Raimi
met James Franco, Mila Kunis en Rachel Weisz

Oscar Diggs (James Franco), een eigenaardige circusartiest die zich bezighoudt met tovenarij, wordt uit het stoffige stadje Kansas gegooid en besluit het in te ruilen voor het magistrale Land van Oz. Eenmaal aangekomen blijkt roem en fortuin voor het rapen te liggen, totdat hij drie heksen ontmoet: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weiz) en Glinda (Michelle Williams). Zij zijn er niet van overtuigd dat Oscar de geweldige tovenaar is die hij beweert te zijn. Zijn bekwaamheid wordt op de proef gesteld wanneer het Land van Oz en zijn inwoners onder kwaadaardige dreiging komt te staan. Door middel van ingenieuze illusies en zelfs een beetje echte tovenarij, weet Oscar niet alleen in een echte tovenaar te veranderen maar ook in betere man. Gebaseerd op L. Frank Baums geliefde personage, de tovenaar van Oz.

 

Odd Life of Timothy Green The (2012) 528 /K5
Verenigde Staten
Fantasy / Drama
105 minuten

geregisseerd door Peter Hedges
met Jennifer Garner, Joel Edgerton en Cameron 'CJ' Adams

Dit verhaal gaat over een stel dat helaas geen kinderen kan krijgen. Ze schrijven hun hoop en hun dromen op papier en stoppen die in een doos, die ze in de achtertuin begraven. Midden in de nacht vinden ze ineens een met modder besmeurd jongetje in hun huis, dat hen papa en mama noemt. Hij is het antwoord op al hun dromen. Zij hebben echter geen idee van de magie die hij bezit en hoe dit hun kijk op de liefde en van iedereen om hen heen voorgoed zal veranderen.

 

One in the Chamber (2012) 471/K5
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door William Kaufman
met Dolph Lundgren, Cuba Gooding Jr. en Billy Murray

De zaken gaan goed voor de ijskoude huurmoordenaar Ray (Cuba Gooding Jr.), wanneer rivaliserende bendes de stad met geweld proberen over te nemen. Maar wanneer hij een van zijn opdrachten verpest, krijgt hij te maken met de Russische maffia in de vorm van de huurmoordenaar Aleksey "The Wolf" (Dolph Lundgren). Aleksey ontdekt waarom Ray zoveel tijd in de stad doorbrengt. De reden is de knappe Janice (Claudia Bassols), wiens vader Ray jaren geleden al had moeten vermoorden. Dit blijkt een onvermijdelijk onderdeel van de puzzel te zijn, wat resulteert in een explosieve krachtmeting tussen de twee huurmoordenaars.

 

Other Side of Heaven, The (2001) 161/K5
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
113 minuten

geregisseerd door Mitch Davis
met Christopher Gorham, Anne Hathaway en Joe Folau

Dit is het waargebeurde verhaal van een boerenzoon uit Idaho, die het meisje van zijn dromen achterlaat en op reis gaat naar het primitieve eiland Tonga. Deze reis zal zijn leven voorgoed veranderen. Al snel wordt het een barre overlevingstocht, want hij komt eerst terecht in een heftige orkaan en daarna slaat hij overboord tijdens een storm op zee. Via brieven en gesprekken vertelt hij zijn vriendin thuis over zijn ongelooflijke avonturen. Als zijn Polynesische odyssee ten einde is, zijn beiden voor altijd veranderd.

 

Other Guys, The (2010) 157/K5
Verenigde Staten
Actie / Komedie
107 minuten

geregisseerd door Adam McKay
met Mark Wahlberg, Will Ferrell en Michael Keaton

'The Other Guys' volgt detective Allen Gamble (Will Ferell), een forensisch accountant die meer geďnteresseerd is in het papierwerk dan de actie op straat en detective Terry Hoilz (Mark Wahlberg), die opgescheept zit met Allen als partner na een beschamende publieke vertoning. Allen en Terry kijken op naar de agenten Danson (Dwayne Johnson) en Manzetti (Samuel L. Jackson) maar wanneer de mogelijkheid zich voordoet voor Allen en Terry om zich te bewijzen loopt het allemaal niet zoals gepland.

 

Operation Endgame (2010) 106/K5
Verenigde Staten
Actie / Drama
87 minuten

geregisseerd door Fouad Mikati
met Zach Galifianakis, Emilie de Ravin en Adam Scott

Twee teams van huurmoordenaars werken voor de regering vanuit een geheime ondergrondse faciliteit waarbij ze codenamen gebruiken uit het Tarot kaartspel. Wanneer de held ('Fool') arriveert voor zijn eerste werkdag blijkt de baas vermoord te zijn onder mysterieuze omstandigheden. Hij moet de dader zien te vinden voordat het hele gebouw zal exploderen

 

Once Fallen (2010) 89/K5
Verenigde Staten
Misdaad
92 minuten

geregisseerd door Ash Adams
met Brian Presley, Taraji P. Henson en Ed Harris

Het verhaal speelt zich af rondom Chance (Presley), een jongeman die net vrij is uit de gevangenis en een normaal leven zonder criminaliteit wil gaan leiden. Op het moment dat hij vrij komt proberen direct meerdere mensen hem terug in zijn oude levenstijl te krijgen. Zelfs zijn vader Liam (Harris) die zelf een lang strafblad heeft en een lange gevangenisstraf uitzit. Gecompliceerde kwestie in dit alles is August, de 5-jarige zoon van Chance, waarvan hij niets wist tot zijn vrijlating uit de gevangenis.

 

Ondine (2009) K5/71
Ierland / Verenigde Staten
Drama / Fantasy
111 minuten

geregisseerd door Neil Jordan
met Colin Farrell, Stephen Rea en Alicja Bachleda-Curus

Het verhaal over Syracuse, een doodnormale Ierse visser die op een dag een vrouw verstrikt in zijn netten krijgt. Hij vist de mooie en mysterieuze dame uit de zee en krijgt al snel het idee dat het hier een zeemeermin betreft. Langzaam maar zeker blijkt er echter een veel duisterder kant aan de vrouw te zitten.

 

Our Family Wedding (2010) K5/58
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Rick Famuyiwa
met Forest Whitaker, Carlos Mencia en Regina King

Een jonge Afro-Amerikaan doet een huwelijksaanzoek aan zijn Latijns-Amerikaanse vriendin, die zwanger van hem is. De twee vaders moeten hun cultuursverschillen terzijde leggen om het huwelijk van hun zoon en dochter in minder dan twee weken te plannen.

 

Old Dogs (2009)

416/K4

Verenigde Staten
Komedie
88 minuten

geregisseerd door Walt Becker
met John Travolta, Robin Williams en Matt Dillon

Wanneer twee vrienden en tevens collega's het helemaal lijken te hebben gemaakt worden plots hun plannen gedwarsboomd. Zij moeten twee weken op een zesjarige tweeling passen. Maar wat moeten de twee mannen ermee? Ze nemen de kinderen mee naar een zomerkamp waar zij door de kampleider worden aangezien als homo-koppel. Voor de zekerheid houdt hij een oogje in het zeil.

 

Open Graves (2009)

369/K4

Verenigde Staten / Spanje
Mystery / Thriller

135 minuten

geregisseerd door Álvaro de Armińán
met Mike Vogel, Eliza Dushku en Iman Nazemzadeh

Een groep nieuwsgierige surfers die zich hun eigen vergankelijkheid niet bewust zijn, ontdekken een oud bordspel met de naam "Mamba". Na een ronde sterven de jonge mensen een onverklaarbare dood. De achterblijvers denken een verband te herkennen tussen het spel en het werkelijke heengaan. Jason en Erica vechten nog één keer om het eigen leven en om de hoop hun doodgewaande vrienden uit deze nachtmerrie te bevrijden.

 

 

Obsessed (2009) 123/K4
Verenigde Staten
Drama / Thriller
108 minuten

geregisseerd door Steve Shill
met Idris Elba, Beyoncé Knowles en Ali Larter

Derek Charles heeft een goede baan, een beeldschone vrouw en een jong zoontje. Maar zijn perfecte leventje wordt bedreigd als Derek een nieuwe assistente krijgt. Wat begint als een simpele flirt op de werkvloer wordt al snel een gevaarlijk spel tussen Lisa, Derek en zijn vrouw Sharon waarbij leugens en verleidingen uiteindelijk eindigen in obsessie.

 

Orphan (2009)

213/K4

Verenigde Staten / Canada / Duitsland / Frankrijk
Thriller / Drama
123 minuten

geregisseerd door Jaume Collet-Serra
met Vera Farmiga, Peter Sarsgaard en Isabelle Fuhrman

Het tragische verlies van hun ongeboren kind heeft Kate (Vera Farmiga) en John (Peter Sarsgaard) enorm aangegrepen. Zowel hun huwelijk als Kate’s fragiele psyche heeft eronder te lijden, omdat ze wordt geteisterd door nachtmerries en demonen uit haar verleden. Het stel doet er alles aan om weer een normaal leven te krijgen en besluit een kind te adopteren. In het plaatselijke weeshuis voelen John en Kate zich op een vreemde manier aangetrokken tot een jong meisje met de naam Esther. Al gauw na thuiskomst vindt er echter een reeks gebeurtenissen plaats, waardoor Kate begint te geloven dat er iets mis is met Esther. Dit ogenschijnlijk schattige kleine meisje is niet wat ze lijkt te zijn...

 

Vorige Pagina: ( N ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( P )