Vorige Pagina: ( N ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( P )

 
Operation Dunkirk (2017) 170/K10
Verenigde Staten
Oorlog / Actie
95 minuten

geregisseerd door Nick Lyon
met Ifan Meredith, Tyler Cole en Kimberley Hews

De Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Slag om Duinkerke krijgt een groepje soldaten de opdracht op zoek te gaan naar een wetenschapper, die in staat is het verloop van de Tweede Wereldoorlog compleet te veranderen. Om hun missie te voltooien zullen de soldaten zich een weg moeten banen door gevaarlijke gebieden die bezet zijn door de nazi's.

 

Overdrive (2017) 76/K10
Frankrijk / Verenigde Staten / BelgiŽ
Actie / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Antonio Negret
met Scott Eastwood, Ana de Armas en Gaia Weiss

Andrew en Garrett Foster zijn autodieven. De twee broers hebben het plan gevat om naar Frankrijk af te reizen. Daar zijn ze van plan een zeer kostbare Bugatti uit 1937 te stelen. Ze komen echter in aanraking met de lokale crimineel Jacomo Morier. De Bugatti blijkt zijn eigendom te zijn. Morier is behoorlijk verbolgen en de broers ontsnappen ternauwernood aan de dood. Hij stelt ze voor een lastige keuze.

 

Ouija: Origin of Evil (2016) 64/K10
Verenigde Staten / China / Japan
Horror / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Mike Flanagan
met Elizabeth Reaser, Annalise Basso en Henry Thomas

1965, Los Angeles. Een weduwe met twee dochters probeert als spiritualist iets nieuws om mensen op te lichten, maar nodigt daarbij onbewust een authentiek kwaad uit in huis. Wanneer de jongste dochter bezeten is door de genadeloze geest, moet het gezin hun angsten overwinnen om hun dochter te redden en het kwaad terug de andere kant op te sturen.
 

 

Our Souls at Night (2017) 02/K10
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
102 minuten

geregisseerd door Ritesh Batra
met Jane Fonda, Robert Redford en Matthias Schoenaerts

Addie Moore klopt onverwacht aan bij haar buurman Louis Waters. Haar echtgenoot is, evenals de vrouw van Louis, jaren geleden overleden en ondanks dat ze al decennia lang buren zijn, hebben ze zelden contact gehad. Hun kinderen wonen ver weg en Addie en Louis zijn alleen achtergebleven in hun te grote huizen. Addie probeert een band op te bouwen in een poging om samen nog wat van de rest van hun leven te maken.

 

Ordinary Decent Criminal (2000) 211/K9
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Ierland
Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Thaddeus O'Sullivan
met Kevin Spacey, Linda Fiorentino en Colin Farrell

Michael Lynch, een dief boordevol talent, is de meest beruchte crimineel in Dublin. Hij gedraagt zich als een moderne Robin Hood: hij berooft enkel de rijken maar verkiest zelf een leven tussen de minderbedeelden, bijgestaan door zijn twee vrouwen, zijn kinderen en zijn bende. Wanneer het ook maar mogelijk is, verstoort Michael de gevestigde orde en zet hij met zijn spectaculaire overvallen de politie en andere criminelen voor schut. Naarmate zijn populariteit bij de bevolking toeneemt, groeit bij de politie de frustratie omdat ze hem niet te pakken krijgen. Vooral Noel Quigley maakt er een erezaak van om Michael Lynch een toontje lager te laten zingen.

 

Ottoman Lieutenant The (2017) 112 /K9
Turkije / Verenigde Staten
Drama / Oorlog
106 minuten

geregisseerd door Joseph Ruben
met Michiel Huisman, Hera Hilmar en Josh Hartnett

De mooie en idealistische Lillie ontmoet op een dag de Amerikaanse arts Jude en besluit samen met hem de Verenigde Staten - en al het onrecht dat daar plaatsvindt - achter zich te laten. Ze vertrekken voor een medische missie naar het Ottomaanse Rijk, een exotische en gevaarlijke plek die zich aan de vooravond bevindt van de Eerste Wereldoorlog. Eenmaal daar wordt Lillie's loyaliteit naar Jude op de proef gesteld wanneer ze verliefd wordt op een Turkse officier genaamd Ismail.

 

On Moonlight Bay (1951) 82 /K9
Verenigde Staten
Komedie / Muziek
95 minuten

geregisseerd door Roy Del Ruth
met Doris Day, Gordon MacRae en Billy Gray

De jongensachtige Marjorie Winfield (Doris Day) wordt verliefd op haar buurjongen Bill Sherman (Gordon MacRae). Haar vader, een bankdirecteur, is echter niet gediend van de prille liefde van zijn dochter, want Bill houdt er nogal oncoventionele ideeŽn op na wat betreft het huwelijk en geld.

 

Of Mice and Men (1992) 59 /K9
Verenigde Staten
Drama
115 minuten

geregisseerd door Gary Sinise
met John Malkovich, Gary Sinise en Sherilyn Fenn

Twee vrienden, de slimme George en de simpele, maar sterke Lennie, reizen tijdens de depressie van de jaren 20 door het Amerikaanse platteland, dromend van een beter leven. Ze krijgen ergens werk, maar raken in de problemen als Lennie in een incident met een meisje verwikkeld raakt. Verfilming van John Steinbecks gelijknamige korte roman uit 1937.

 

Of Two Minds (2012) 57 /K9
Verenigde Staten
Drama
89 minuten

geregisseerd door Jim O'Hanlon
met Kristin Davis, Tammy Blanchard en Joel Gretsch

De film volgt het verhaal van de problematische verhouding tussen Billie en haar jongere, schizofrene zus Elizabeth Baby. Nadat hun moeder sterft, neemt Billie de verantwoordelijkheid door Baby op te nemen in haar familie. In het begin werken Baby en de familie er aan om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Maar wanneer er een incident gebeurt tussen Billie's zoon en Baby wordt het duidelijk dat ze niet in staat zijn Baby te verzorgen. Uiteindelijk wordt ze gedwongen om een moeilijke beslissing te maken die het beste is voor haar zus en haar familie.

 

Offering The (2016) 43 /K9
Singapore / Verenigde Staten
Drama / Horror
95 minuten

geregisseerd door Kelvin Tong
met Matthew Settle, Elizabeth Rice en Pamelyn Chee

Als de jonge en succesvolle reporter Jamie ontdekt dat haar zus is overleden onder mysterieuze omstandigheden, reist ze naar Singapore om de waarheid te achterhalen. Daar ontdekt ze meerdere sterfgevallen die verband houden met haar zus. Samen met de echtgenoot van haar zus moeten ze een demonische entiteit zien te verslaan die met behulp van een nieuwe technologie een eeuwenoude missie probeert te volbrengen.

 

Off Piste (2016) 348 /K8
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Ierland
Drama
91 minuten

geregisseerd door Glen Kirby
met Henry Douthwaite, Lara Lemon en Yvonne O'Grady

Stanley Winters is een oud lid van de Special Air Service, dat naar de bergen van Frankrijk is verhuisd om aan zijn traumatische verleden te ontsnappen. Hij heeft de volledige zorg op zich genomen van zijn blinde moeder. Dan wordt hij plots achterna gezeten door de personen wiens leven hij heeft verwoest...
 

 

Office Christmas Party (2016) 302/K8
Verenigde Staten
Komedie
105 minuten

geregisseerd door Josh Gordon en Will Speck
met T.J. Miller, Jennifer Aniston en Jason Bateman

In 'Office Christmas Party' dreigt de CEO van een familiebedrijf de afdeling van haar feestende broer Clay te sluiten. Clay en zijn technisch directeur roepen hun collega's bij elkaar en organiseren een groots kerstfeest in een poging om een potentiŽle klant te trekken dat moet leiden tot een verkoop waarmee ze hun baan kunnen redden. Het feest loopt al snel uit de hand.
 

 

Ordinary World (2016) 249/K8
Verenigde Staten
Komedie / Drama
86 minuten

geregisseerd door Lee Kirk
met Billie Joe Armstrong, Selma Blair en Judy Greer

Perry (Billie Joe Armstrong) is een gelukkig getrouwde vader van twee kinderen die een comfortabel maar zeer rustig leven leidt in de buitenwijken. Ter gelegenheid van zijn veertigste verjaardag wil hij nog even de vroegere tijd herbeleven als zanger van een populaire punkgroep. Hij houdt een extravagante party in de presidentiŽle suite van het Drake hotel. Maar de realiteit van zijn middelbare leeftijd botst al snel met de uitspattingen van zijn jeugd.

 

Our Kind of Traitor (2016) 183/K8
Verenigd Koninkrijk / Frankrijk
Thriller
107 minuten

geregisseerd door Susanna White
met Ewan McGregor, Stellan SkarsgŚrd en Naomie Harris

Perry en Gail, een jong Brits koppel, gaan op vakantie naar Marrakesh. Daar ontmoeten ze een charismatische Russische miljonair die zijn eigen schiereiland bezit. De miljonair denkt dat Perry een Britse spion is en roept zijn hulp in om te ontsnappen uit zijn Russische criminele broederschap. Dit is voor de twee geliefden het begin van een moeizame reis die hen van Parijs naar een safe house in Zwitserland brengt.

 

Our Brand Is Crisis (2015) 126/K8
Verenigde Staten
Komedie / Drama
107 minuten

geregisseerd door David Gordon Green
met Sandra Bullock, Billy Bob Thornton en Anthony Mackie

Een Boliviaanse presidentskandidaat staat slecht in de peilingen en leidt tot de aantrekking van een Amerikaans team van adviseurs, dat een briljante strateeg, Jane Carville genaamd, ter beschikking stelt. Jane leeft van een eigenhandig opgebouwd pensioen na een grof schandaal en ziet haar kans schoon om terug te slaan tegen haar aartsrivaal Pat Candy, die de oppositie coacht. Jane wordt ondergedompeld in een persoonlijke crisis, evenals haar team, dat er alles voor over heeft om aan betere cijfers te komen.

 

Oliver's Deal (2015) 69/K8
Verenigde Staten / Spanje / Peru
Drama / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Barney Elliott
met Stephen Dorff, David Strathairn en Brooke Langton

De Amerikaanse zakenman Oliver Campbell heeft een plan om in Peru een gigantisch geldbedrag in handen te krijgen. Het gaat om een oude en al lang vergeten schuld van de overheid aan de bevolking. Terwijl Oliver de autoriteiten onder druk zet, ondervindt verpleegster Maria de eerste rampzalige gevolgen van het plan al. Haar moeder is ernstig ziek, maar de overheid heeft fors bezuinigd op de gezondheidszorg om de deal met Oliver te kunnen bekostigen. De operatie die Mariaís moeder nodig heeft, wordt niet meer vergoed. Maria is ten einde raad en besluit tot een wanhoopsdaad. Tegelijkertijd worden in een dorpje in de bergen ook een vader en zoon geconfronteerd met de consequenties van Olivers deal. Als de zoon zwaargewond raakt, maakt de vader een keuze die dramatische gevolgen zal hebben voor iedereen.

 

Out of the Furnace (2013) 240/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Misdaad
116 minuten

geregisseerd door Scott Cooper
met Christian Bale, Woody Harrelson en Casey Affleck

Russell en zijn jongere broer Rodney wonen in Braddock, een dorpje gelegen in de economisch verpauperde Rust Belt in het noorden van Amerika. Russell is de noeste werker van de twee, die net als zijn pa tevreden is met zijn leven als fabrieksarbeider. Rodney daarentegen, als militair geplaagd door oorlogstrauma's, probeert rond te komen van gokgeld en prijzengeld dat hij wint met illegale boksgevechten. Hij werkt zich in de schulden en komt uit noodzaak in contact met een groep rednecks uit het berggebied dat boven Braddock ligt. Zij hebben hun eigen wetten en regels. Aan Russell om zijn broertje uit de oven te houden.

 

October Gale (2014) 138/K7
Verenigde Staten
Thriller / Romantiek
91 minuten

geregisseerd door Ruba Nadda
met Patricia Clarkson, Scott Speedman en Tim Roth

Een mysterieuze man met een schotwond spoelt aan op de oever van een eiland en wordt in huis genomen door een arts. Al gauw komen ze tot de bevinding dat de huurmoordenaar die de man wou uitschakelen, in de buurt is om de klus af te maken. Intussen heeft een storm hen volledig afgesneden van het vasteland.
 

 

Other Man The (2008) 66/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama
88 minuten

geregisseerd door Richard Eyre
met Liam Neeson, Laura Linney en Antonio Banderas

The Other Man vertelt het verhaal van Peter, die het gemis van zijn vrouw met zich meedraagt. Dan ontdekt hij dat ze e-mails en sms berichten heeft ontvangen van een man, waarvan hij het bestaan nooit heeft gekend. Tegen het advies van zijn dochter Abigail in, vliegt de gekwetste en wraaklustige Peter naar Milaan op zoek naar de mysterieuze Ralph en de waarheid.

 

Outcast (2014) 350/K6
China / Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Avontuur
98 minuten

geregisseerd door Nick Powell
met Nicolas Cage, Hayden Christensen en Yifei Liu

Prinses Lian en haar jongere broer Zhao slaan op de vlucht wanneer hun vader, de keizer, wordt vermoord door zijn ambitieuze oudste zoon Shing. Achtervolgt door Shing's bewakers, vinden ze bescherming bij Arken, een geharde ridder die op zoek is naar zijn vroegere vriend en mentor, Gallain, die nu een beruchte bandiet is. Tijdens de barre tocht ontstaat er een onwaarschijnlijke romance tussen de verfijnde prinses en de norse krijger.

 

Vorige Pagina: ( N ) 1 2 3 4 Volgen Pagina: ( P )