Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( Q )

 

Paid in Full (2002) K2/285
Verenigde Staten
Drama / Actie
97 minuten

geregisseerd door Charles Stone III
met Wood Harris, Mekhi Phifer en Kevin Carroll

Harlem, New York, 1986. Vanuit de wasserette, waar hij werkt, ziet Ace hebzuchtig hoe zijn vrienden Mitch en Calvin in mooie kleren hun dure auto's rijden. Op een dag ontmoet hij, bij het afleveren van schone kleren, Lulu wiens appartement en vele juwelen een luxueus leven aangeven. Ace wordt al gauw aangetrokken tot de wereld van het drug dealen, waar het snelle geld verdienen hem een machtige positie geeft in de onderwereld. Wanneer zijn vrienden en familie het slachtoffer dreigen te worden van zijn nieuwe levensstijl, realiseert Ace zich dat hij een hoge prijs moet betalen voor zijn groeiende succes.

 

Pacifier, The (2005) K2/284
Canada / Verenigde Staten
Komedie / Actie
95 minuten

geregisseerd door Adam Shankman
met Vin Diesel, Brittany Snow en Max Thieriot

Navy S.E.A.L. John Summit, die in diskrediet is gebracht, krijgt een nieuwe opdracht.

Hij moet de vijf Plummer kinderen beschermen tegen de vijanden van hun recentelijk overleden vader.

Deze vader was een wetenschapper voor de overheid, wiens zeer geheime experiment nog altijd in het huis van de kinderen aanwezig is.

 

Passion of the Christ, The (2004) K2/290
Verenigde Staten
Drama
127 minuten

geregisseerd door Mel Gibson
met James Caviezel, Maia Morgenstern en Monica Bellucci

The Passion of The Christ is een film over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. De film opent in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan. Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

 

Patriot, The (2000) K2/292
Verenigde Staten / Duitsland
Oorlog
164 minuten

geregisseerd door Roland Emmerich
met Mel Gibson, Heath Ledger en Jason Isaacs

Na enkele jaren in het leger gevochten te hebben, wil Benjamin Martin niets liever dan een rustig leventje leiden. Als zijn zoon zich echter aanmeldt voor het Amerikaanse leger, om de jonge natie te verdedigen tegen de Britten, wordt hij gedwongen de wapens weer op te pakken.

 

Pelican Brief, The (1993) K2/294
Verenigde Staten
Thriller / Drama
135 minuten

geregisseerd door Alan J. Pakula
met Julia Roberts, Denzel Washington en Sam Shepard

Na de moord op 2 rechters van het Hooggerechtshof komt een jonge rechtenstudente met een theorie over de daders. Wanneer haar vriend vermoord wordt door een bom die voor haar bedoeld leek, lijkt het er op dat ze er niet ver naast zat met haar ideeën. Samen met een medewerker van een plaatselijke krant onderzoekt ze de zaak steeds verder.

 
Perfect Man, The (2005) K2/297
Verenigde Staten
Komedie / Drama
96 minuten

geregisseerd door Mark Rosman
met Hilary Duff, Heather Locklear en Chris Noth

Tiener Holly Hamilton (Hillary Duff) is het zat om steeds te verhuizen als haar alleenstaande moeder Jean (Heather Locklear) weer eens in een relatiecrisis zit. Om haar een beetje afleiding te bezorgen na haar laatste mislukte relatie bedenkt Holly het perfecte plan voor de perfecte man...een denkbeeldige geheime bewonderaar die Jean het hof maakt om haar gekrenkte ego weer een beetje op te vijzelen. Als de virtuele relatie echter begint, moet Holly een geschikte minnaar vinden. Ze vraagt of de charmante en knappe oom (Chris Noth) van haar vriendin het gezicht achter alle briefjes en cadeautjes wil zijn. Holly moet steeds drastischere maatregelen nemen om de leugen in stand te houden en het geluk van haar moeder te beschermen... maar wat als intussen de echte perfecte man voorbij komt?

 

Peter Pan (2003) K2/300
Verenigde Staten / Groot Brittannië
Avontuur / Familie
113 minuten

geregisseerd door P.J. Hogan
met Jason Isaacs, Jeremy Sumpter en Rachel Hurd-Wood

De drie kinderen van de Darling familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte Captain Hook. Live action versie van het klassieke verhaal.

 

Phantom Force (2004) K2/301
Verenigde Staten
Horror / Science-Fiction
90 minuten

geregisseerd door Christian McIntire
met Richard Grieco, Tangi Miller en Nigel Bennett

Wanneer de nucleaire onderzoeksduikboot Venture een vreemd object van de bodem van de oceaan oppikt, besluiten de wetenschappers aan boord deze te onderzoeken. Wat ze echter niet weten is dat het hier gaan om de legendarische Hades-steen. In de Griekse mythologie werd geschreven dat deze steen de toegang was naar het dodenrijk. Al snel komen de onderzoekers er achter dat deze steen bovennatuurlijke krachten bezit. Wanneer bij een experiment de steen zijn geheimen prijs geeft en de demonen die de poort naar het dodenrijk bewaken bezit nemen van de duikboot kan de bemanning niets anders doen dan een noodsignaal afgeven. Daarna is verder contact met de duikboot niet meer mogelijk. De marine besluit de oproep serieus te nemen en stuurt een speciaal team dat ervaring heeft met paranormale verschijnselen richting duikboot.

 

Phat Girlz (2006) K2/302

Verenigde Staten
Komedie
99 minuten

geregisseerd door Nnegest Likké
met Mo'Nique Imes-Jackson, Jimmy Jean-Louis en Eric Roberts

Twee gefrustreerde zwaarlijvige vrouwen zijn geobsedeerd door hun gewicht.

In een wereld van prachtige dunne vrouwen, proberen zij echte liefde en acceptatie te vinden.

De 'phat girlz' ontmoeten echter een man die op het eerste gezicht helemaal niet bij hun past... 

 

Pianist, The (2002) K2/303
Frankrijk / Duitsland / Groot Brittannië / Polen
Drama / Oorlog
148 minuten

geregisseerd door Roman Polanski
met Adrien Brody, Thomas Kretschmann en Emilia Fox

Op 23 september 1939 speelt de jonge pianist Wladyslaw Szpilman voor de radio ‘Nocturne in d-mineur’ van Frédéric Chopin. Door het lawaai van de bombardementen kan hij zichzelf nauwelijks horen. Een halfuur na afloop van dit optreden wordt de zaal van de Poolse omroep geraakt en is de radio definitief uit de ether. De gevolgen van de bezetting voor Warschau zijn afschuwelijk: het getto, de joodse opstand, de deportaties. Maar terwijl zijn volledige familie en vele vrienden worden uitgemoord, tracht Szpilman te overleven in de gehavende stad. Hij krijgt daarbij hulp van Poolse verzetsstrijders.

 

Pirates of the Caribbean: At World's End (2007) K4/205
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
168 minuten

geregisseerd door Gore Verbinski
met Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten Kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl om naar het einde van de wereld te reizen om Kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat Kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben. Toch stemt hij in om te helpen en vaart met succes The Black Pearl uit het Land van de Doden. Maar eenmaal onderweg stapelt het verraad zich op en wordt het duidelijk dat Jack, Will, Elizabeth, Sao Feng en Barbossa allemaal hun eigen plannen hebben en dat niemand te vertrouwen is. Toch moet iedere partij kiezen en een definitieve alliantie vormen voor één laatste slag. Zou dit het einde betekenen van de vrijheid op de zeven zeeën voor de piraten?

 

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) K2/306
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
150 minuten

geregisseerd door Gore Verbinski
met Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

 

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) K2/305
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
143 minuten

geregisseerd door Gore Verbinski
met Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

 

Pitch Black (2000) K2/308
Australië / Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
112 minuten

geregisseerd door David Twohy
met Vin Diesel, Radha Mitchell en Cole Hauser

Een transportschip met 40 passasiers crasht op een onbekende planeet. Overleven wordt moeilijk, aangezien een meegenomen crimineel nu los is, en er geen water in de buurt is. Als het nacht wordt, wordt het echter pas echt gevaarlijk.  

 

Pledge This! (2006) K2/311
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door William Heins
met Paris Hilton, Paula Garcés en Sarah Carter

"South Beach University's Gamma Gamma Sorority" is uitgeroepen tot Amerika's beste studentenclub. Gamma president Victoria English is knap, stijlvol, en volgens de geruchten de rijkste jonge vrouw ter wereld. Om tot de club te kunnen toetreden moeten de meisjes helemaal aan de extreem hoge eisen van Victoria voldoen. Alleen de knapsten, stijlvolste en de elite hebben kans om toe te treden.

 

Poetic Justice (1993) K2/313
Verenigde Staten
Romantiek / Drama
109 minuten

geregisseerd door John Singleton
met Janet Jackson, Tupac Shakur en Tyra Ferrell

Nadat ze haar vriendje vermoord heeft zien worden, besluit de jonge Justice om haar studie op te geven en kapster te worden. De enige manier om haar verlies te verwerken is door het schrijven van poëzie. Op weg naar Oakland wordt ze gedwongen om mee te rijden met een postbode met wie ze nooit heeft kunnen opschieten. Na veel gebekvecht komen ze erachter dat ze het eigenlijk over erg veel zaken eens zijn, en langzaam groeien ze naar elkaar toe.

 

Polar Express, The (2004) K3/201
Verenigde Staten
Animatie / Familie
100 minuten

geregisseerd door Robert Zemeckis
met de stemmen van Tom Hanks, Daryl Sabara en Michael Jeter

Een jongen die gelooft in de Kerstman komt in een fantasiereis naar de Noordpool terecht op een magische trein. Daar zal hij de Kerstman persoonllijk mogen ontmoeten, samen met enkele andere kinderen.

 

Poseidon Adventure, The (2005) K2/321
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
180 minuten (miniserie)

geregisseerd door John Putch
met Adam Baldwin, Steve Guttenberg en Rutger Hauer

Welkom aan boord van de majestueuze S.S. Poseidon. Deze "varende stad" vertrekt uit de haven van Athene voor een cruise van een maand. Onder de 2500 passagiers bevindt zich ook Mike Rogo, een geheim agent van de binnenlandse veiligheidsdienst. Een van de 1200 bemanningsleden is de terrorist Kasim Badawi, die een bom aan boord heeft gesmokkeld. Als duidelijk wordt dat er groot gevaar dreigt, vaart de Poseidon op volle kracht door noodweer naar de dichtstbijzijnde haven, zijn ondergang tegemoet. Het nieuwe jaar is nog maar een paar minuten oud als de bom ontploft en een groot gat slaat in de romp van de eens zo trotse Poseidon. Het 136.000 ton metende monster kapseist, waarbij een paar uitverkorenen gespaard blijven en onder water voor hun leven moeten vechten.

 

Prophecy: Uprising, The (2005) K2/340
Verenigde Staten
Thriller
88 minuten

geregisseerd door Joel Soisson
met Doug Bradley, Kari Wuhrer en Jason London

Het eeuwenoude boek Lexicon, welke de opkomst van de antichrist voorspelt, komt in de handen van Allison. Vervolgens wordt Allison lastig gevallen door afvallige engelen, die het boek koste wat kost in handen willen hebben ...

 

Punisher, The (2004) K2/347
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Thriller
123 minuten

geregisseerd door Jonathan Hensleigh
met Thomas Jane, John Travolta en Rebecca Romijn

FBI-agent Frank Castle stopt met zijn gevaarlijke undercover-werk en begint een normaal leven met zijn vrouw, zijn zoon en een kantoorjob. Zijn leven wordt echter verstoord wanneer zijn familie wordt afgeslacht door gangsters die retributie zoeken voor hetgeen Frank in zijn laatste undercoverklus gedaan heeft. Het is nu aan Frank om op wraak uit te gaan.

 

Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( Q )