Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )

 

Perfect Creature (2006) K2/296
Nieuw-Zeeland / Duitsland / Groot BrittanniŽ
Science-Fiction / Horror
130minuten

geregisseerd door Glenn Standring
met Dougray Scott, Saffron Burrows en Stuart Wilson

In een alternatief Nieuw Zeeland, bekend als Nuovo Zelandia, zien we hoe in de jaren í60 mensen en vampieren vreedzaam met elkaar leven, en waarin de bloedzuigers de volgende stap zijn in de menselijke evolutie. Deze delicate balans wordt bedreigt door een griepepidemie die de mensdom decimeert, en een vampier weer beweegt tot het jagen op mensen. De kerk stuurt Silus (Dougray Scott) om de op hol geslagen vampier Edgar te vangen. Silus gaat samenwerken met een politieman (Burrows) en ontdekt dat Edgar donkere geheimen met zich meedraagt.

 

Point of No Return (1993) K2/314
Verenigde Staten
Actie
109 minuten

geregisseerd door John Badham
met Bridget Fonda, Gabriel Byrne en Dermot Mulroney

Maggie, veroordeeld voor het vermoorden van een agent, zal als straf een dodelijke injectie krijgen. Na de executie wordt ze echter wakker in een staatsgebouw. Ze mag blijven leven als ze een moordenaar voor de staat wil worden. Maggie probeert haar leven weer op te bouwen, terwijl ze voor moord na moord wordt gebruikt.

 

Popstar (2005) K2/316
Verenigde Staten
Familie / Komedie
94 minuten

geregisseerd door Richard Gabai
met Aaron Carter, Alana Austin en Erin Tanner

De film gaat over de ongelofelijk populaire popster J.D. McQueen (Aaron Carter). Zijn leven als superster bevalt hem prima: geld, roem, meisjes. Maar zijn moeder vindt dat het succes hem naar het hoofd is gestegen. Daarom stuurt ze hem terug naar de middelbare school. Eerst een diploma, daarna mag hij touren.

 

Population 436 (2006) K2/317
Canada / Verenigde Staten
Horror / Thriller
89 minuten

geregisseerd door Michelle Maxwell MacLaren
met Jeremy Sisto, Fred Durst en Cory Cassidy

Een volksteller gaat op onderzoek uit waarom een klein stadje voor de laatste 100 jaar hetzelfde aantal inwoners heeft, namelijk 436. Hij ondekt dat er iets zeer duisters gaande is in het dorp, waardoor zijn eigen kansen om het dorp nog levend te verlaten zienderogen slinken.  

 

Porky's (1982) K2/319
Canada / Verenigde Staten
Komedie
94 minuten

geregisseerd door Bob Clark
met Dan Monahan, Mark Herrier en Wyatt Knight

Porky's speelt ergens in de jaren vijftig. De scholieren van Angel Beach High hebben slechts ťťn levensvraag: hoe raak ik mijn maagdelijkheid kwijt. Ze mogen gluren wat ze willen en er volcontinu over praten, uiteindeijk zal het er niet van komen. Hun pogingen de striptent van de redneck Porky binnen te dringen en zijn Cubaanse prostituees te bestijgen, eindigen in een fiasco.

 
Porky's II: The Next Day (1983) K2/318
Canada / Verenigde Staten
Komedie
98 minuten

geregisseerd door Bob Clark
met Dan Monahan, Wyatt Knight en Mark Herrier

Als de studenten van de Angel Beach High School besluiten om 'An Evening With Shakespeare' op de planken te brengen, worden zij daarin tegengewerkt door Miss. Balbricker, die het werk van Shakespeare als obsceen beschouwt. Ze roept hiervoor de hulp in van Bubba Flavel, een religieuze fanaat die met zijn achterban tracht de productie te stoppen. Als hij daarin geslaagd is - mede met de hulp van corrupte stadsofficials (i.v.m. verkiezingen), is het de beurt aan de nerds...

 

Poseidon (2006) K2/320
Verenigde Staten
Avontuur / Actie
99 minuten

geregisseerd door Wolfgang Petersen
met Josh Lucas, Kurt Russell en Jacinda Barrett

Op het gigantische, luxe cruiseschip Poseidon dat over de Noord Atlantische Oceaan vaart, is een schitterend feest begonnen om het nieuwe jaar in te luiden. Maar terwijl in de balzaal de champagneglazen worden geheven, is er op de officiersbrug groot alarm. Een reusachtige vloedgolf van wel dertig meter hoog stormt razendsnel op het schip af en kan niet meer ontweken worden. Met een kolossale kracht laat de golf het grote schip kapseizen, voordat het helemaal ondersteboven komt te liggen. Een groepje passagiers probeert zich vanuit de balzaal naar de oppervlakte te banen, dwars door de ingewanden van het schip en de vallende brokstukken, terwijl de Poseidon steeds verder zinkt.

 

Passenger 57 (1992) K2/289
Verenigde Staten
Actie / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Kevin Hooks
met Wesley Snipes, Bruce Payne en Tom Sizemore

Vliegen is veilig, zegt de FFA. Maar dan kennen ze passagier Charles Rane nog niet. Want als deze superterrorist zijn vijfde aanslag plant, dan is een behouden vlucht voor de passagiers van deze vlucht 163 zo goed als uitgesloten. Gelukkig reist er nog iemand mee: de passagier van stoel 57, undercover veiligheidsexpert John Cutter. Tijdens zijn toiletbezoek heeft Rane het vliegtuig gekaapt en Cutter weet wat hem te doen staat.

 

Prestige, The (2006) K2/332
Verenigde Staten / Groot BrittanniŽ
Drama / Fantasy
135 minuten

geregisseerd door Christopher Nolan
met Hugh Jackman, Christian Bale en Scarlett Johansson

Rupert Angier en Alfred Borden zijn al van jongs af aan, toen ze nog lerende goochelaars waren, elkaars rivalen geweest. Nu, rond 1900, zijn ze beide volleerde illusionisten en is hun rivaliteit tot immense proporties gegroeid. Zelfs zo groot dat alles en iedereen in de buurt van de aartsrivalen gevaar loopt.

 

Prince & Me, The (2004) K2/331
Verenigde Staten / TsjechiŽ
Komedie / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Martha Coolidge
met Julia Stiles, Luke Mably en James Fox

Paige studeert aan de universiteit van Indiana en heeft maar ťťn doel voor ogen: haar studie zo snel mogelijk afronden om arts te worden. Eddie studeert aan dezelfde universiteit maar is een stuk minder serieus. Hij is naar Amerika gekomen om een jaar lang zijn strak geregisseerde leventje te ontvluchten. Paige moet in eerste instantie dan ook helemaal niks van Eddie hebben. Toch springt de vonk na verloop van tijd over, maar wat Paige niet weet is dat Eddie eigenlijk Edvard Valdemar Dangaard heet en kroonprins van Denemarken is...

 

Prince & Me 2, The (2006) K2/330
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Catherine Cyran
met Luke Mably, Kam Heskin en Clemency Burton-Hill

Een jonge, knappe prins van een klein land in Europa en een intelligent en avontuurlijk burgermeisje komen elkaar tegen op een universiteit in Amerika en worden verliefd op elkaar. Wat gebeurt er als dit burgermeisje, Paige, met haar prins Edvard mee gaat naar Europa om daar zijn prinses te worden? Een koningshuis op zín kop? Een land dat binnen no time dol op haar is? En wat doe je als er dan opeens kapers op de kust liggen, die jouw droomprins van je af willen pakken?

 

Prince & Me 3: A Royal Honeymoon, The (2008) K3/324
Verenigde Staten
Romantiek / Komedie
92 minuten

geregisseerd door Catherine Cyran
met Kam Heskin, Chris Geere en Adam Croasdell

Koning Edvard en Koningin Paige gaan eindelijk op huwelijksreis, na een drukke tijd na hun bruiloft. Maar al snel krijgt hun huwelijksreis een andere wending door een minister, die de plek waar het stel verblijft wil verkopen omdat er olie blijkt te zitten.

 

Princess Bride, The (1987) K2/333
Verenigde Staten
Fantasy / Komedie
98 minuten

geregisseerd door Rob Reiner
met Robin Wright Penn, Cary Elwes en Peter Falk

Een jongetje is geveld door de griep en gedwongen om in bed te liggen. Zijn opa wil hem een verhaaltje voorlezen, maar de jongen heeft een hekel aan lezen en helemaal aan mensen die een verhaal willen voorlezen. Maar de grootvader zegt dat het boek gaat over gevechten, martelingen, helden, wraak, reuzen, slechteriken, schone dames en ware liefde, waarop hij het verhaal begint voor te lezen. Het gaat over de beeldschone prinses Buttercup uit het fictieve land Florin. Zij wordt verliefd op de stalknecht Wesley. Het jonge stel zweert elkaar eeuwige trouw maar dan wordt Wesley tijdens een zeereis vermoord door een bende piraten. Buttercup gelooft stellig dat zij nooit meer van iemand anders zal houden. Vijf jaar later wordt zij ontvoerd door een stel boeven in opdracht van de duistere prins Humperdinck, die haar tot zijn bruid wil maken. Haar jeugdvriendje Westley probeert haar te redden. Onderweg ontmoet hij een zwaardvechter en een reus, die hem te hulp schieten.

 

Puerto Vallarta Squeeze (2004) K2/343
Mexico / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
112 minuten

geregisseerd door Arthur Allan Seidelman
met Scott Glenn, Harvey Keitel en Craig Wasson

Het charmante toeristendorpje Puerto Vallarta wordt opgeschrikt door de brute moord op twee mannen. De dader is de gewetenloze huurmoordenaar Clayton Price. De ene moord pleegt hij in opdracht van de CIA, maar de andere moord is een persoonlijke afrekening uit de Vietnamoorlog. Price slaat op de vlucht en betaalt de uitgerangeerde schrijver Danny Pastor grof geld om hem naar de Amerikaanse grens te brengen. Tijdens een wilde rit met Danny en zijn Mexicaanse vriendin Luz laat Price een spoor van bloed achter, dat door de CIA wordt gevolgd. Dan wordt Price geraakt door de gevoelige Luz en bloeit er iets moois tussen de twee. Met de CIA en Danny in de buurt kan alleen door een wonder deze liefde overleven.

 

Pulp Fiction (1994) K2/344
Verenigde Staten
Misdaad / Komedie
154 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met John Travolta, Samuel L. Jackson en Bruce Willis

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij de vrouw van Wallace een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

 

Pulse (2006) K2/345
Verenigde Staten
Horror / Thriller
90 minuten

geregisseerd door Jim Sonzero
met Kristen Bell, Christina Milian en Ian Somerhalder

Mattie (Kristen Bell) werkt voor een klein computerbedrijf. Op een dag probeert ze tevergeefs haar collega te bereiken. Als Mattie bij hem langs gaat, vindt ze hem verhangen aan het plafond. Niemand kan zijn zelfmoord begrijpen. Twee dagen na het ongeval krijgen al Josh z'n vrienden een vreemde E-Mail waarin Josh hulp vraagt. Mattie komt in aanraking met dode mensen die terug willen hebben wat ze niet meer hebben, namelijk hun leven.

 

Prophecy, The (1995) K2/339
Verenigde Staten
Thriller
94 minuten

geregisseerd door Gregory Widen
met Christopher Walken, Elias Koteas en Virginia Madsen

Enkele afvallige engelen, aangevoerd door GabriŽl wil de mensheid elimineren en de Hemel ten val brengen. L.A. smeris Thomas Dagget (Elias Koteas), die ooit op het punt stond priester te worden, ontdekt bij een lugubere moordzaak enige wonderlijkedetails die hem doen afvragen of het gevonden lijk wel menselijk is... GabriŽl's grote rivaal Simon verschijnt inmiddels ten tonele en probeert diens plannen wanhopig te dwarsbomen, maar GabriŽl gaat nietsontziend op zijn doel af. Als Thomas' onderzoek hem vervolgensnaar Arizona voert, leiden alle wegen naar een duivelse confrontatie tussen Engelen, doden, stervelingen ťn uiteindelijk Satan zelf...

 

Prophecy II, The (1998) K2/336
Verenigde Staten
Horror / Thriller
87 minuten

geregisseerd door Greg Spence
met Christopher Walken, Jennifer Beals en Russell Wong

Om de mensheid te redden van de ondergang, laat God de goedaardige engel Daniel een kind verwekken bij de aardse Valerie. Als aartsengel Gabriel hierachter komt, is zijn woede niet meer te stoppen. Zwaar ontgoocheld omdat God de mens verkiest boven iemand van zijn soort, zet Gabriel alles op alles om te voorkomen dat Valerie haar zwangerschap tot een goed einde brengt...

 

Prophecy 3: The Ascent, The (2000) K2/337
Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door Patrick Lussier
met Christopher Walken, Vincent Spano en Brad Dourif

Gabriel leeft inmiddels op aarde, maar dat betekend niet dat de strijd in de hemel voorbij is. Een afvallige predikant wordt vermoord door een spion van God. Wanneer de man vervolgens weer tot leven komt als half mens/half engel, breekt de hel los...

 

Dr. Jekyll & Mr. Hyde (1999) K
Canada / AustraliŽ
Actie
105 minuten

geregisseerd door Colin Budds
met Adam Baldwin, Steve Bastoni en Jason Chong

Dr. Henry Jekyll is op huwelijksreis in Hong Kong. Hij wil zich daar vestigen en er werken in het ziekenhuis. Wanneer hij met de hoofdarts van het ziekenhuis gaat praten, stormt plots een gewapende man het ziekenhuis binnen. Hij eist dat Henry zijn gewonde vriend helpt.

 

Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )