Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )

 

Pulse 2: Afterlife (2008) K2/346
Verenigde Staten
Horror
129 minuten

geregisseerd door Joel Soisson
met Jamie Bamber, Boti Bliss en Noureen DeWulf

De wereld is compleet veranderd. Een grote groep geesten heeft via het draadloos internet onze wereld gevonden. Steden zijn verlaten, de techniek is vernietigd en er zijn enkel een paar levende mensen over. Deze groep mensen moet er alles aan doen om te proberen niet in contact te komen met deze kwaadaardige geesten, die nu op de aarde ronddwalen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk

 

Penelope (2006) K2/295
Verenigde Staten
Drama / Fantasy
101 minuten

geregisseerd door Mark Palansky
met Christina Ricci, Reese Witherspoon en James McAvoy

Penelope is een jonge vrouw, die door toedoen van een vloek op haar familie, is geboren met het gezicht van een varken, wat ze nog altijd op allerlei manieren tracht te verbergen. Vooral ook omdat een fotograaf er op gebrand is haar te fotograferen. In de tussentijd tracht Penelope er alles aan te doen de vloek te verbreken en daarbij stuit ze op een jongeman op wie ze verliefd wordt..

 

Paranoid Park (2007) K2/288
Frankrijk / Verenigde Staten
Drama
90 minuten

geregisseerd door Gus Van Sant
met Gabe Nevins, Daniel Liu en Taylor Momsen

Een 16-jarige skater heeft het al moeilijk genoeg in zijn adolescente leven, met bovendien ouders die in scheiding liggen en een vreemd soort relatie met een cheerleader. Om de situatie nog flink te verergeren doodt hij per ongeluk een bewaker terwijl hij op Paranoid Park aan het skaten is. Hoewel het niet echt zijn schuld is, durft hij het voorval niet op te biechten en het lijkt makkelijker er gewoon nooit meer over na te denken. Maar er knaagt iets en hij besluit zijn gedachten op papier te zetten.

 

Planet of the Apes (2001) K2/309
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
110 minuten

geregisseerd door Tim Burton
met Mark Wahlberg, Tim Roth en Helena Bonham Carter

2029: Astronaut Leo Davidson gaat voor een routine-missie aan boord van een cruiser op een ruimtestation. Hij komt echter plotseling in een wormgat terecht, en hij komt terecht op een vreemde planeet terecht waar apen over de mensheid regeren. Met hulp van enkele menselijke rebellen probeert Leo een gorilla-leger te ontlopen, en een heilige tempel te vinden.

 

Predator (1987) K2/323
Verenigde Staten
Actie / Horror
107 minuten

geregisseerd door John McTiernan
met Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Dutch en zijn commandos worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commandos zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

 
Predator 2 (1990) K2/324
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
108 minuten

geregisseerd door Stephen Hopkins
met Kevin Peter Hall, Danny Glover en Gary Busey

Dit vervolg op Predator gaat over detective Mike Harrigan (Glover) die in een bikkelharde strijd is verwikkeld met drugsbendes in Los Angeles. Als ook de predator zich in de strijd mengt is de maat vol voor Harrigan. Hij is vastbesloten een einde te maken aan al het geweld en voorgoed het afgrijselijke monster te vernietigen.  

 

Panic Room (2002) K2/286
Verenigde Staten
Drama / Thriller
112 minuten

geregisseerd door David Fincher
met Jodie Foster, Kristen Stewart en Forest Whitaker

Een gescheiden vrouw raakt samen met haar dochter betrokken in een kat-en-muis spel in hun nieuwe huis in New York met drie inbrekers die op zoek zijn naar een verborgen berg geld. Moeder en dochter verbergen zich in een geheime ruimte die speciaal voor een geval als deze ontworpen is. Ze blijken echter toch voor hun leven te moeten vechten.

 

P2 (2007) K2/283
Verenigde Staten
Horror / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Franck Khalfoun
met Rachel Nichols, Simon Reynolds en Wes Bentley

Op kerstavond moet Angela (Rachel Nichols) tot erg laat overwerken. Tot haar grote schrik blijkt dat ze dan die avond het prooi te zijn van een gestoorde beveiligingsagent (Wes Bentley). En aangezien iedereen gezellig thuis kerst zit te vieren, moet Angela helemaal in haar eentje proberen om de daden van de psychopathische agent te overleven. Maar dit is nog niet zo makkelijk.

 

Pigs (2007) K2/304
Canada
Komedie
85 minuten

geregisseerd door Karl DiPelino
met Jefferson Brown, Darryn Lucio en Melanie Marden

De student Miles, wordt door zijn beste vriend met een moeilijke taak opgescheept. Voordat hij afstudeert moet hij met 26 meisjes naar bed, waarvan de eerste letter van de naam van het meisje begint met een unieke letter uit het alfabet. Het gaat hem bijzonder goed af, maar de letter 'X' geeft wel wat problemen. Totdat hij Gabrielle Xeropolos tegenkomt en echt verliefd op haar wordt.

 

Planet Terror (2007) K2/310
Verenigde Staten
Horror
105 minuten

geregisseerd door Robert Rodriguez
met Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Marley Shelton

In Planet Terror wordt het doktersechtpaar William en Dakota Block tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry, een stripper wiens been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige overval. Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in furieuze aanvalsmachines, leiden Cherry en Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep gelukkigen zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

 

Pride (2007) K2/328
Verenigde Staten
Drama
104 minuten

geregisseerd door Sunu Gonera
met Terrence Howard, Bernie Mac en Tom Arnold

Verhaal gebaserd op ware feiten over Jim Ellis, die in de jaren '70 een baan krijgt bij het Philadelphia Department of Recreation. Geschokt door de hopeloze situatie van jongeren in de zwarte achterbuurten van Philadelphia, zet hij een zwemteam op, volledig bestaand uit Afro-Amerikaanse jongeren. Hoewel velen van hen nog nooit gezwommen hebben, weet hij na verloop van tijd een team te trainen dat mee kan doen om de titel

 

Peacemaker, The (1997) K2/293
Verenigde Staten
Actie / Thriller
124 minuten

geregisseerd door Mimi Leder
met George Clooney, Nicole Kidman en Marcel Iures

Een trein, geladen met nucleaire koppen, verongelukt in de voormalige Sovjet-Unie. De briljante geleerde Dr. Julia Kelly ontdekt dat het ongeluk eigenlijk een dekmantel is voor de het stelen van atoomwapens. De Luitenant-kolonel eerste klas van een commando-eenheid, Tom Devoe, wordt aangewezen om kelly te helpen de verdwenen bommen te vinden. Samen achtervolgen ze, in een race tegen de klok, de laatste kernkop tot op de stoep van de Verenigde Naties.

 

Platoon (1986) K2/307
Verenigde Staten
Oorlog
120 minuten

geregisseerd door Oliver Stone
met Charlie Sheen, Willem Dafoe en Tom Berenger

De film laat het leven zien van een peloton Amerikaanse soldaten tijdens het vechten in de jungles van Vietnam, door de ogen van een jonge militair. Twee sergeants botsen wanneer één van hen meedoet aan een bloedbad onder Vietnamese dorpelingen.

 

Pathfinder (2007) K2/291
Verenigde Staten
Avontuur / Oorlog
99 minuten

geregisseerd door Marcus Nispel
met Jay Tavare, Nathaniel Arcand en Russell Means

Een jong Viking jongetje wordt achtergelaten bij een vijandelijke stam na vele schermutselingen. De jongen wordt opgenomen in de stam en ook door de stam opgevoed. Jaren later moet de jongen echter een grote rol voor de stam spelen in de oorlog met de Noormannen.

 

Perfect Stranger (2007) K2/298
Verenigde Staten
Drama / Thriller
109 minuten

geregisseerd door James Foley
met Halle Berry, Bruce Willis en Corey Hibbert

Wanneer de jonge politie agente Ro undercover gaat om de moord op een goede vriend op te lossen raakt zij verstrikt in de bedrieglijke wereld van het internet waar niemand lijkt te zijn wie hij of zij zegt te zijn. Al snel komt zij in contact met Harrison Hill die haar overleden vriend kent en meteen een hoofdverdachte is.

 

President's Man, The (2000) K2/326
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
90 minuten

geregisseerd door Eric Norris en Michael Preece
met Chuck Norris, Dylan Neal en Jennifer Tung

Joshua is een professor die Aziatische wetenschappen doceert. Ook heeft de man een nevenfunctie. McCord is een supergetrainde vechtmachine die wordt ingezet voor opdrachten waar zelfs het leger niet bekwaam voor is. Wanneer een groep radicale islamieten terroristische aanslagen pleegt tegen de Verenigde Staten, wordt de hulp van McCord ingeroepen. Hij beseft ook dat hij stilaan op zoek moet gaan naar een opvolger voor zijn uiterst gevaarlijke job als rechterhand van de president. Hij denkt de geknipte kandidaat gevonden te hebben in de gevangenis, waar voormalig marinier Deke Slater opgesloten zit.

 

President's Man: A Line in the Sand, The (2002) K2/327
Verenigde Staten
Drama / Actie
90 minuten

geregisseerd door Eric Norris
met Chuck Norris, Judson Mills en Jennifer Tung

Joshua McCord (Chuck Norris) is een professor die Aziatische wetenschappen doceert. Ook heeft de man een nevenfunctie en niet zomaar één. McCord is een supergetrainde vechtmachine die door de Amerikaanse President wordt ingezet voor opdrachten waar zelfs het leger niet bekwaam genoeg voor is. Wanneer een groep radicale islamieten terroristische aanslagen pleegt tegen de Verenigde Staten, wordt de hulp van McCord ingeroepen.

 

Primeval (2007) K2/329
Verenigde Staten
Avontuur / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Michael Katleman
met Brooke Langton, Orlando Jones en Dominic Purcell

Een nieuws team wordt naar Zuid-Afrika gestuurd om een krokodil te vangen van 7,5 meter. Eenmaal daar aangekomen zijn ze al ter dood veroordeeld want een kwaadaardige seriemoordenaar heeft hen uitgekozen om te vermoorden.

 

Premonition (2007) K2/325
Verenigde Staten
Drama / Thriller
110 minuten

geregisseerd door Mennan Yapo
met Sandra Bullock, Julian McMahon en Nia Long

Linda Hanson krijgt het schokkende nieuws te horen dat haar echtgenoot is overleden als gevolg van een auto-ongeluk. Al even schokkend is het feit dat ze hem de volgende dag gewoon levend aantreft. Bepaalde aanwijzingen doen Linda vrezen dat ze een voorspellende gave heeft en ze tracht te voorkomen dat het betreffende ongeluk ooit plaats zal vinden.

 

Perfume: The Story of a Murderer (2006) K2/299
Duitsland / Frankrijk / Spanje
Thriller / Drama
149 minuten

geregisseerd door Tom Tykwer
met Ben Whishaw, Dustin Hoffman en Alan Rickman

Op een armoedige markt in het achttiende eeuwse Parijs wordt Jean-Baptiste Grenouille geboren. Hij bezit een zeer bijzondere gave: een ongelooflijk gevoel voor reuk. Als hij opgroeit maakt hij zich volledig meester van de reuk, door alle geuren in Parijs te ontcijferen en leerling te worden van een beroemd parfum-ontwikkelaar. Toch is Jean-Baptiste nog niet tevreden, en hij raakt geobsedeerd door het 'vangen' van bepaalde geuren zoals die van vers hout. Dan ruikt hij op een dag een heel bijzondere geur...die van een prachtige jonge maagd...

 

Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )