Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )

 
Pirates of Tortuga (1961) 114/K7
Verenigde Staten
Avontuur
97 minuten

geregisseerd door Robert D. Webb
met Ken Scott, LetŪcia RomŠn en Rafer Johnson

Deze film speelt zich af rond het jaar 1675. Een Britse zeekapitein gaat undercover en sluit zich aan bij een bende piraten. Zijn doel is om de hoogste piratenleider, de beruchte Henry Morgan, gevangen te nemen. Tijdens een gevecht vallen beiden bewusteloos neer en als zij weer bijkomen blijken zij allebei als piraten te zijn veroordeeld tot ophanging door de gouverneur van Tortuga.

 

Predestination (2014) 100/K7
AustraliŽ
Sciencefiction / Thriller
97 minuten

geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig
met Ethan Hawke, Sarah Snook en Noah Taylor

Middels verschillende tijdreizen probeert een agent van een geheime overheidsorganisatie zijn carriŤre bij de rechtshandhaving voor eeuwig te garanderen. Bij zijn laatste opdracht moet de agent die ene crimineel, die hem gedurende zijn hele carriŤre te snel af is, zien te vinden.

 

Persecuted (2014) 89/K7
Verenigde Staten
Actie / Drama
91 minuten

geregisseerd door Daniel Lusko
met James Remar, Dean Stockwell en Bruce Davison

De nationaal bekende evangelist John Luther is het laatste obstakel op de weg van ingrijpende religieuze hervormingen in de Verenigde Staten. Wanneer een Amerikaanse senator samen met zijn achterban Luther ontvoert en hem beschuldigt van de moord op een onschuldig tienermeisje, wordt een tijdperk van ongeziene vervolgingen in gang gezet.

 

Pound of Flesh (2015) 47/K7
Canada
Actie
104 minuten

geregisseerd door Ernie Barbarash
met Jean-Claude Van Damme, Darren Shahlavi en John Ralston

Deacon, een voormalige black-ops agent, is in China om zijn nier af te staan aan zijn stervende nichtje. Een dag voor de operatie wordt hij wakker en blijkt hij het slachtoffer te zijn van orgaandiefstal. Op zoek naar zijn nier laat hij een spoor van geweld achter in de donkerste uithoeken van de stad, bordelen, vechtclubs, zwarte markten en landgoederen van miljardairs.
 

 

Pioneer (2013) 334/K6
Noorwegen
Thriller
100 minuten

geregisseerd door Erik Skjoldbjśrg
met Aksel Hennie, Wes Bentley en Stephen Lang

Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren '80, bij het begin van de Noorse olievondst. Enorme hoeveelheden olie en gas worden ontdekt in de Noordzee en de autoriteiten willen de olie aan land brengen via een pijplijn die tot een diepte van 500 meter gaat. Petter, een professionele duiker, heeft de discipline, kracht en moed om 's werelds gevaarlijkste opdracht tot een goed einde te brengen. Maar een onverwacht en tragisch ongeval verandert alles. Petter wordt op een gevaarlijke missie gestuurd waarbij hij uit het oog verliest wie aan de touwtjes trekt. Gaandeweg beseft hij dat dit zijn petje te boven gaat en dat zijn leven op het spel staat.

 

Purge: Anarchy The (2014) 332/K6
Verenigde Staten / Frankrijk
Horror
103 minuten

geregisseerd door James DeMonaco
met Frank Grillo, Michael K. Williams en Zach Gilford

Eens per jaar vindt 'The Purge' plaats: een nacht waarin geen wetten of regels gelden. We maken kennis met een stad waar niemand een werkend beveiligingssysteem heeft. Een jong koppel is op desbetreffende avond onderweg naar huis, wanneer het tweetal te kampen krijgt met autopech. De zon begint te dalen en ze besluiten hun auto te verlaten. Wanneer ze de stadsgrenzen naderen komt er echter een gemaskerde motorbende achter hen aan.

 

Prince The (2014) 272/K6
Verenigde Staten
Actie / Thriller
93 minuten

geregisseerd door Brian A Miller
met Bruce Willis, John Cusack en Jason Patric

Paul Garcia is een monteur, eigenaar van een kleine garage, voormalig huurmoordenaar, weduwnaar en vader van zijn inmiddels volwassen dochter Beth. Zij studeert aan de andere kant van het land. Op een dag vermoedt Paul dat ze ontvoerd is en in plaats van de politie in te schakelen besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat hij zijn criminele verleden nog niet helemaal van zich heeft afgeschud.

 

Pompeii (2014) 218/K6
Canada / Duitsland
Actie / Drama
102 minuten

geregisseerd door Paul W.S. Anderson
met Emily Browning, Kit Harington en Carrie-Anne Moss

De film volgt het verhaal van een Keltische gladiator die in slavernij leeft. Aan de vooravond van een enorme vulkaanuitbarsting die Pompeii verwoest, wordt hij verliefd op een edelvrouw. Dit zorgt er tevens voor dat hij oog in oog komt te staan met de man die zijn familie jaren eerder afslachtte.

 

Physician The (2013) 216/K6
Duitsland
Avontuur / Drama
150 minuten

geregisseerd door Philipp StŲlzl
met Ben Kingsley, Stellan SkarsgŚrd en Tom Payne

Wanneer de 9-jarige Rob Cole zijn moeder ziet overlijden kan hij niet voorzien dat dit angstaanjagende besef van de naderende dood een geschenk is. Het brengt hem vanuit zijn 11e-eeuwse leven in Londen, via allerlei kleine dorpjes, uiteindelijk naar de medische school in Ispahan. Een operatie van een Joodse arts, die opgeleid is door de legendarische Perzische arts Avicenna, inspireert hem om zijn leven te wijden aan de geneeskunde.

 

Picnic (1955) 180/K6
Verenigde Staten
Drama
115 minuten

geregisseerd door Joshua Logan
met William Holden, Kim Novak en Betty Field

Hal Carter is een rondzwervende charmeur die in een klein plaatsje terecht komt om een oude vriend op te zoeken. Hij wil deze eigenlijk om een baantje vragen, maar versiert 's mans vriendin. Iedereen probeert de vriendin te overtuigen dat Hal een foute kerel is, maar het blijkt niet zo makkelijk haar dat in te laten zien.

 

Pride and the Passion The (1957) 169/K6
Verenigde Staten
Avontuur / Oorlog
125 minuten

geregisseerd door Stanley Kramer
met Cary Grant, Frank Sinatra en Sophia Loren

Een Spaansgezind legertje van fanatieke patriotten besluit een gigantisch achtergebleven kanon weer in te zetten tegen de Franse troepen van Napoleon. Als ze de tocht naar Avila maar overleven.....
 

 

Parkland (2013) 114/K6
Verenigde Staten
Drama
92 minuten

geregisseerd door Peter Landesman
met Zac Efron, Paul Giamatti en Billy Bob Thornton

Op 22 november 1963 werd de Amerikaanse president John F. Kennedy doodgeschoten in Dallas, Texas. In real time volgen we de handelingen van enkele personen vlak na deze onbegrijpelijke gebeurtenis die hun levens en de wereld voorgoed zouden veranderen: de jonge artsen en verpleegsters van het Parkland Hospital, de baas van de Dallas Secret Service, de onwetende cameraman die de meest bekeken en onderzochte beelden in de geschiedenis heeft geschoten, de FBI-agenten die schutter Lee Harvey Oswald grijpen en vice-president Johnson die de controle over het land moest nemen.

 

Phantom (2013) 113/K6
Verenigde Staten
Avontuur / Thriller
97 minuten

geregisseerd door Todd Robinson
met Ed Harris, David Duchovny en William Fichtner

Het wantrouwen dat Amerika en de Sovjet-Unie jegens elkaar hebben, bereikt zijn hoogtepunt wanneer de Amerikanen een grote marine-oefening in de Stille Oceaan houden. Dmitri Zubov, kapitein van een duikboot, besluit hen in de gaten te houden. Hij is een ervaren zeeman, maar heeft een verleden waar hij nog dagelijks mee geconfronteerd wordt. Wanneer Zubov en zijn bemanning zich diep in de Stille Oceaan bevinden, ontdekken ze een complot dat de gehele mensheid zal vernietigen. Zubov zet alles op alles om dat te voorkomen, maar ontdekt ook dat ze niet alleen zijn...

 

Prisoners (2013) 100/K6
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
146 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal en Paul Dano

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat is geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

 

Percy Jackson: Sea of Monsters (2013) 98/K6
Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
107 minuten

geregisseerd door Thor Freudenthal
met Logan Lerman, Nathan Fillion en Jake Abel

Percy en zijn vrienden Grover, Annabeth en Tyson, moeten het Gulden Vlies terug zien te halen van het eiland van de cyclopen. Ze moeten hierin slagen voor het eind van de zomer anders zal het Half-Blood kamp vernietigd worden. Maar eerst ontdekt Percy een verbluffend geheim over zijn familie. Een geheim waardoor hij twijfelt of het een eer of gewoon een wrede grap is om Poseidons zoon te zijn.

 

Place beyond the Pines The (2012) 90/K6
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
140 minuten

geregisseerd door Derek Cianfrance
met Ryan Gosling, Bradley Cooper en Eva Mendes

Luke (Gosling) is een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin Romina (Mendes), met wie hij al een jaar geen relatie meer heeft. Luke besluit per motor banken te gaan beroven, om zijn zoon financiŽle ondersteuning te kunnen bieden. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent (Cooper). De gevolgen hiervan strekken tot aan de volwassen levens van hun zonen.

 

Pacific Rim (2013) 84/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
131 minuten

geregisseerd door Guillermo del Toro
met Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi en Idris Elba

De film speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het "Jaeger"-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.

 

Pain & Gain (2013) 53/K6
Verenigde Staten
Actie / Komedie
129 minuten

geregisseerd door Michael Bay
met Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Ed Harris

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt twee bodybuilders (Mark Wahlberg en Dwayne Johnson) op steroÔden. Ze kiezen het pad van de misdaad en raken betrokken bij een afpersingszaak en een ontvoering die helemaal uit de hand loopt en in moord eindigt. Detective Ed Du Bois (Ed Harris) krijgt de taak om de zaak op te lossen wanneer de politie van Miami hier niet in slaagt

 
Penthouse North (2013) 45/K6
Verenigde Staten
Thriller
85 minuten

geregisseerd door Joseph Ruben
met Michelle Monaghan, Michael Keaton en Barry Sloane

Achtervolgd door een tragische gebeurtenis uit haar verleden, ontsnapt de fotojournalist Sara Frost aan de wereld in een chique penthouse in New York. Maar de wereld komt haar achterna in de vorm van de wraakzuchtige, sadistische crimineel Hollander die op zoek is naar een fortuin aan gestolen diamanten die verborgen liggen in het appartement. Gevangen en buitengesloten van de wereld moet Sara de kracht vinden om een eindeloze nacht van fysieke en psychische marteling te overleven.

 
Parker (2013) 23/K6
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Taylor Hackford
met Jason Statham, Jennifer Lopez en Nick Nolte

Parker (Jason Statham) is een professionele dief die leeft volgens een erecode: steel van de rijken en doe geen mensen pijn die het niet verdienen. Maar bij zijn laatste overval verraadt zijn team hem, nemen zijn deel van de buit mee en laten hem voor dood achter. Parker is vastbesloten ze hun verdiende loon te geven en spoort ze op in Palm Beach, waar de groep een grote overval beraamt. Vermomd als rijke Texaan neemt hij de knappe Leslie (Jennifer Lopez) aan als zijn partner. Samen bedenken ze een plan om de zaak recht te zetten.

 

Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )