Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )

 
Preppie Connection The (2015) 45/K10
Puerto Rico / Verenigde Staten
Misdaad / Drama
95 minuten

geregisseerd door Joseph Castelo
met Sam Page, Lucy Fry en Thomas Mann

Toby is een beursstudent aan een elite kostschool. Hij smokkelt onversneden cocaïne in kleine hoeveelheden en voorziet jongeren van de drugs. Maar de zaken lopen uit de hand wanneer hij een internationale drugshandelaar wordt, een bezoek brengt aan Colombia en een gedurfde deal aangaat met een kartel voor een waarde van 300.000 dollar...

 

Paulie (1998) 593/K3
Verenigde Staten
Familie / Komedie
91 minuten

geregisseerd door John Roberts
met Gena Rowlands, Tony Shalhoub en de stem van Jay Mohr

Paulie, een intelligente en pratende papegaai, vertelt zijn levensverhaal aan een Russische immigrant die werkzaam is in het onderzoekscentrum waar hij ondergebracht is. Hij vertelt over het stotterende meisje waar die hem als cadeau kreeg en die hij correct leerde praten. Hij werd echter door de vader weggehaald van het meisje. Via een winkelier, een oude weduwe en een Mexicaan kwam hij uiteindelijk terecht waar hij nu is.

 

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) 01/K10
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
129 minuten

geregisseerd door Joachim Rønning en Espen Sandberg
met Johnny Depp, Javier Bardem en Brenton Thwaites

De ongelukkige Jack Sparrow ziet het somber in, wanneer de geestpiraten onder leiding van zijn oude aartsvijand, de angstaanjagende kapitein Salazar, ontsnappen aan de Devil's Triangle. Salazar en zijn crew zijn vastbesloten om elke piraat op zee, met inbegrip van Jack, te doden. Jack zijn enige hoop op overleving ligt in het zoeken naar de legendarische Trident of Poseidon, een krachtig artefact dat zijn bezitter de totale controle over de zee geeft.

 

Promise The (2016) 157/K9
Verenigde Staten
Drama / Historisch
134 minuten

geregisseerd door Terry George
met Oscar Isaac, Christian Bale en Charlotte Le Bon

De film speelt zich tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse rijk. Een bescheiden Armeense apotheker, Michael genaamd, verlaat zijn dorp om te gaan studeren in het kosmopolitische Constantinopel. Chris is een Amerikaanse persfotograaf die naar het land is gekomen in verband met geopolitiek en een relatie heeft met de getalenteerde Ana. Wanneer Michael Ana ontmoet, ontstaat er een aantrekkingskracht die zal leiden tot rivaliteit tussen beide mannen. Nadat de Turken zich mengen in de oorlog en bij de Duitsers aansluiten, werpt het Ottomaanse Rijk zich tegen etnische minderheden en zal iedereen, ondanks onderlinge conflicten, een manier moeten vinden om te overleven.

 

Perfect World A (1993) 127 /K9
Verenigde Staten
Drama / Misdaad
138 minuten

geregisseerd door Clint Eastwood
met Kevin Costner, Clint Eastwood en Laura Dern

Butch Haynes ontsnapt samen met zijn celgenoot. Door diens toedoen is hij genoodzaakt een gijzelaar mee te nemen, een jongen uit een gelovige familie, die zijn vader nooit gekend heeft. De autoriteiten van Texas willen voorkomen dat hij de grens overgaat. Als eerste spoor in hun achtervolging vinden ze het lijk van de celmaat. Ondertussen vormen Butch en de jongen een band.

 

Prince and the Showgirl The (1957) 126/K9
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door Laurence Olivier
met Marilyn Monroe, Laurence Olivier en Richard Wattis

Londen, 1911. De regent van Karpathië verblijft met zijn zoon Nikki en zijn schoonmoeder in Londen voor de kroningsplechtigheden van Charles V. Op zoek naar wat ontspanning woont de regent de theatervoorstelling 'The Coconut Girl' bij. Hij is diep onder de indruk van Elsie, de hoogblonde Amerikaanse die in de productie een bijrolletje vertolkt. Voor Elsie gaat een meisjesdroom in vervulling wanneer de regent haar uitnodigt voor een diner op de ambassade. De actrice vermoedt dat er honderden gasten aanwezig zullen zijn. Tot haar grote verbazing is de tafel slechts voor twee gedekt. Elsie ziet een tête-à-tête met de regent absoluut niet zitten en ze besluit meteen weg te gaan. Maar vluchten kan niet.

 

Please Don't Eat the Daisies (1960) 109 /K9
Verenigde Staten
Komedie / Familie
112 minuten

geregisseerd door Charles Walters
met Doris Day, David Niven en Janis Paige

De McKays verhuizen van het drukke Manhattan naar een huis buiten de stad. Moeder Kay probeert zich met haar vier zoons te settelen in haar nieuwe huis, terwijl haar man Larry in de stad aan het werk blijft als toneelcriticus. Ze vraagt zich af of haar man haar wel trouw is als hij flirt met actrice Deborah.

 

Pray for Rain (2017) 97 /K9
Verenigde Staten
Drama
92 minuten

geregisseerd door Alex Ranarivelo
met Annabelle Stephenson, Jane Seymour en Nicholas Gonzalez

Emma Gardner (Annabelle Stephenson) is een journalist in New York. Na de onvoorziene dood van haar vader keert ze terug naar haar geboorteplaats. Daar ontdekt ze dat de idyllische landbouwgemeenschap van haar kindertijd door droogte is geteisterd, een plek is geworden die geterroriseerd wordt door bendes en gebukt gaat onder de slechte gevolgen van extreme armoede. Ze komt er snel achter dat haar vader's ongelukkig overlijden helemaal niet toevallig was. De lijst van mogelijke verdachten omvat te ijverige milieudeskundigen, een lokale krijgsheer en andere boeren die jaloers zijn op de uitstekende reputatie van haar vader.
Gardner (Annabelle Stephenson) is een journalist in New York. Na de onvoorziene dood van haar vader keert ze terug naar haar geboorteplaats. Daar ontdekt ze dat de idyllische landbouwgemeenschap van haar kindertijd door droogte is geteisterd, een plek is geworden die geterroriseerd wordt door bendes en gebukt gaat onder de slechte gevolgen van extreme armoede. Ze komt er snel achter dat haar vader's ongelukkig overlijden helemaal niet toevallig was. De lijst van mogelijke verdachten omvat te ijverige milieudeskundigen, een lokale krijgsheer en andere boeren die jaloers zijn op de uitstekende reputatie van haar vader.

Pillow Talk (1959) 79 /K9
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
102 minuten

geregisseerd door Michael Gordon
met Rock Hudson, Doris Day en Tony Randall

Een playboy-componist Brad Allen en een interieur-ontwerpster Jan Morrow moeten dezelfde telefoonlijn delen. Natuurlijk horen ze 'toevallig' elkaars gesprekken en krijgen voor dat ze elkaar gezien hebben al een hekel aan elkaar. Het blijkt dat Jan haar vriendje ook Brad's beste vriend is en als hij haar ontmoet is 'ie meteen verliefd. Hij wil haar echter niet laten weten dat hij de man is met wie ze de telefoonlijn deelt en doet zich voor als een rijke Texaan. Jan heeft toch het idee dat ze die slechte versierpraatjes al eens eerder heeft gehoord...

 

Pilgrimage (2017) 67 /K9
Ierland
Avontuur / Drama
96 minuten

geregisseerd door Brendan Muldowney
met Richard Armitage, Tom Holland en Jon Bernthal

Een groep monniken onderneemt een pelgrimstocht om één van hun meest heilige relikwieën naar Rome te brengen. Wanneer de ware betekenis van het relikwie aan het licht komt, wordt de reis veel verraderlijker, en wordt het geloof en de loyaliteit binnen de groep danig op de proef gesteld.

 

Power Rangers (2017) 65 /K9
Canada / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
124 minuten

geregisseerd door Dean Israelite
met Dacre Montgomery, Naomi Scott en RJ Cyler

Vijf gewone middelbare scholieren moeten iets buitengewoons worden. Ze ontdekken dat hun kleine thuisstadje Angel Grove en de rest van de wereld op het punt staat vernietigd te worden door een buitenaardse bedreiging. Gekozen door het lot komen onze helden er al snel achter dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dat te doen, moeten ze hun persoonlijke problemen zien te overkomen en samenwerken als de Power Rangers, voordat het te laat is.

 

Passage to India A (1984) 60 /K9
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama / Historisch
163 minuten

geregisseerd door David Lean
met Judy Davis, Victor Banerjee en Peggy Ashcroft

De Britse Adela gaat naar het koloniale India om haar vriend te bezoeken en met hem te trouwen. Als een van de weinige Britten is ze geinteresseerd in de inheemse bevolking. Wanneer ze samen met de uit India afkomstige Aziz op picknick gaat beschuldigt ze hem van verkrachting.

 

Patriots Day (2016) 21 /K9
Verenigde Staten
Drama / Thriller
130 minuten

geregisseerd door Peter Berg
met Mark Wahlberg, John Goodman en Kevin Bacon

'Patriots Day' volgt de gebeurtenissen rondom de bomaanslag tijdens de Boston Marathon in 2013. Na de aanslag werkte politiecommissaris Ed Davis nauw samen met de FBI. Samen met zijn team deden ze onderzoek naar de aanslag en joegen ze de daders op.

 

Personal Shopper (2016) 347 /K8
Frankrijk / Duitsland
Drama / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Olivier Assayas
met Kristen Stewart, Lars Eidinger en Nora von Waldstätten

De 25-jarige Maureen heeft een job die ze haat: ze bekommert zich om de garderobe van een mediafiguur. Iets beters vond ze echter niet om haar verblijf in Parijs te kunnen betalen, en te wachten. Wachten tot de geest van haar tweelingbroer opduikt. Deze is enkele maanden eerder verdwenen. Tot dan blijft de pauzetoets van haar leven ingedrukt.

 

Passengers (2016)  323/K8
Verenigde Staten
Sciencefiction / Avontuur
116 minuten

geregisseerd door Morten Tyldum
met Jennifer Lawrence, Chris Pratt en Michael Sheen

Op een routinereis door de ruimte naar een verre kolonie worden twee passagiers door een storing 90 jaar te vroeg ontwaakt uit hun hyperslaap. Jim en Aurora zullen de rest van hun leven op het luxe ruimteschip moeten verblijven en al snel beginnen ze voor elkaar te vallen. De intense aantrekkingskracht tussen beiden valt niet te ontkennen, totdat ze erachter komen dat het ruimteschip in groot gevaar is. Met 5000 slapende bemanningsleden op het spel kunnen alleen Jim en Aurora een ramp voorkomen.
 

 

Pete's Dragon (2016)   286/K8
Verenigde Staten
Avontuur / Familie
102 minuten

geregisseerd door David Lowery
met Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard en Robert Redford

Al jaren maakt houtsnijder meneer Meacham kinderen blij met zijn verhalen over een woeste draak die diep in de donkere bossen van de Pacific Northwest woont. Zijn dochter Grace, die werkt als boswachter, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Pete ontmoet. Pete is een mysterieuze jongen zonder huis en familie die samen beweert te leven met een gigantische, groene draak genaamd Elliott. De beschrijvingen die Pete over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de verhalen van meneer Meacham. Daarom gaat Grace samen met haar vriendin Natalie op zoek naar de waarheid. Een zoektocht die resulteert in wonderlijke vriendschappen.

 

Pelé: Birth of a Legend (2016) 210/K8
Verenigde Staten
Drama
107 minuten

geregisseerd door Jeff Zimbalist en Michael Zimbalist
met Kevin de Paula, Leonardo Lima Carvalho en Seu Jorge

Edison “Dico” Arantes do Nascimento groeit op in de gevaarlijke favela's van Brazilië, omgeven door een liefdevolle familie, maar meer ook niet. Zijn enige passie is voetbal, iets dat hem wordt verboden door zijn moeder. Met een stel vrienden dat bijna net zo veel van het spelletje houdt als hijzelf, kan hij de drang om te spelen echter niet onderdrukken. Wanneer ze meedoen aan een lokaal toernooi wordt meteen duidelijk dat Dico magische vaardigheden bezit.

 

Parade's End (2012) 203/204/K8
Verenigde Staten
Drama / Oorlog
287 minuten

geregisseerd door Susanna White
met Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall en Adelaide Clemens

“Parade’s End” vertelt het verhaal van een driehoeksverhouding tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en een maatschappij waarin de waarden en normen op een keerpunt staan. Centraal staan de Engelse aristocraat Christopher Tietjens (Benedict Cumberbatch), diens mooie, maar wrede vrouw Sylvia (Rebecca Hall) en Valentine Wallop (Adelaide Clemens), een jonge suffragette op wie hij hopeloos verliefd wordt.

 

Precious Cargo (2016) 167/K8
Canada
Actie
90 minuten

geregisseerd door Max Adams
met Mark-Paul Gosselaar, Bruce Willis en Claire Forlani

Na een mislukte overval gaat de moorddadige misdaadbaas Eddie (Bruce Willis) op jacht naar de verleidelijke dief Karen (Claire Forlani) die hem misleid heeft. Om Eddie's vertrouwen terug te winnen vraagt Karen aan haar ex-minnaar Jack (Mark-Paul Gosselaar) om een lading zeldzame diamanten te stelen. Maar als de klus mislukt wordt de loyaliteit geschaad en komt het tot een noodlottige confrontatie tussen Jack, Karen en Eddie.

 

Percentage (2014) 166K8
Verenigde Staten
Misdaad
87 minuten

geregisseerd door Alex Merkin
met Cam'ron, Omar Gooding en Ving Rhames

Nadat een drugsdeal verkeerd is afgelopen verhuizen twee New Yorkse oplichters naar Miami, waar ze een winstgevende operatie opzetten in de creditcardfraude. Helaas voor hen trekt het bedrijf niet alleen de aandacht van de politie maar ook die van de topcriminelen van de stad, die elk een percentage van de opbrengsten eisen.

 

Vorige Pagina: ( O ) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgen Pagina: ( Q )