Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )

 

Raising Helen (2004) K2/354
Verenigde Staten
Komedie / Drama
119 minuten

geregisseerd door Garry Marshall
met Kate Hudson, Joan Cusack en Helen Mirren

In de film draait het om Helen (Kate Hudson), een jonge vrouw die de assistente is van de directeur van een modellenbureau. Haar wereld komt op zijn kop te staan als haar zus en zwager omkomen in een auto-ongeluk. Helen blijft achter met hun drie kinderen.

 

Red Sonja (1985) K2/359
Nederland / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
85 minuten

geregisseerd door Richard Fleischer
met Arnold Schwarzenegger, Brigitte Nielsen en Sandahl Bergman

Sonja (Nielson) is een niet te stoppen vrouwelijke krijger die samen met een groep krijgers, waarin onder andere Kalidor (Schwarzenegger), de macht moeten proberen te krijgen over de kwaadaardige koningin Gedren (Bergman) die ook verantwoordelijk was voor de dood van de familie van Sonja.

 

 

Redemption: The Stan Tookie Williams Story (2004) K2/379
Verenigde Staten
Drama
95 minuten

geregisseerd door Vondie Curtis-Hall
met Jamie Foxx, Lynn Whitfield en CCH Pounder

Stan "Tookie" Williams is de oprichter van de straatbende 'Crips' in Los Angeles. Hij raakt betrokken bij het bendeleven en gaat de gevangenis in. In de gevangenis verbetert hij zijn leven en begint hij met het schrijven van kinderboeken. Voor zijn vredesboodschappen krijgt hij zelfs meerdere nominaties voor de Nobelprijs voor de Vrede.

 

Reign of Fire (2002) K2/363
Groot BrittanniŽ / Ierland / Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
101 minuten

geregisseerd door Rob Bowman
met Matthew McConaughey, Christian Bale en Izabella Scorupco

In een post-apocalyptisch, futuristisch Engeland moeten de Amerikaanse militieleider Denton Van Zan (McConaughey) en de Britse 'fire chief' Quinn Abercromby (Bale) samenwerken om een groep vuurspuwende draken te verslaan. Zij zijn uit om na een eeuwenlange rustperiode de mensheid te domineren. Van Zan en Abercromby hopen samen de Drakenkoning te vinden.

 

Replicant (2001) K2/366
Verenigde Staten
Actie / Science-Fiction
95 minuten

geregisseerd door Ringo Lam
met Jean-Claude Van Damme, Michael Rooker en Catherine Dent

Jake Riley werkt aan de "Torch"-zaak, een psychopatische seriemoordenaar die vrouwen en kinderen vermoordt, en ze na afloop in de brand steekt. De moordenaar belt Riley af en toe, en wanneer Riley met pensioen gaat heeft hij niemand meer om mee te "spelen". Riley krijgt een klus aangeboden van de NSA: een replicant (oftewel een kloon) van de moordenaar kan hem helpen om de echte moordenaar te vinden.

 
Resident Evil: Apocalypse (2004) K2/372
Verenigde Staten / Canada / Frankrijk / Duitsland
Actie / Horror
94 minuten

geregisseerd door Alexander Witt
met Milla Jovovich, Sienna Guillory en Oded Fehr

Nadat Alice als enige op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, vindt ze zichzelf terug in een verwoest Raccoon City. Ze moet het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat daar rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z'n weg wil vernietigen.

 

Rest Stop (2006) K2/374
Verenigde Staten
Horror / Thriller
92 minuten

geregisseerd door John Shiban
met Deanna Russo, Jaimie Alexander en Joey Mendicino

Jess zit achter het stuur. Nicole zit naast hem en aan het eind van de weg zien ze het betoverende Hollywood liggen. Wanneer de gevluchte geliefden bij een verlaten rustplek pauzeren, verdwijnt Jess. En iemand anders komt te voorschijn, iemand met zijn eigen krankzinnige gedachten over plezier. Met allerlei gereedschap als boormachines en nietapparaten. Allerlei gereedschap om in het nabijliggende woud te gebruiken..of op mensen.

 

Return to Me (2000) K2/378
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door Bonnie Hunt
met David Duchovny, Minnie Driver en Carroll O'Connor

Bob Rueland, een succesvolle architect in Chicago, is gelukkig getrouwd met Elizabeth. Door een tragisch verkeersongeval komt zijn levenslustige vrouw om het leven. Ondertussen, elders in Chicago, zijn de vrienden en familie van Grace Biggs in de wolken wanneer ze vernemen dat er eindelijk een donorhart beschikbaar komt voor hun doodzieke vriendin. Het is het hart van Elizabeth. Zowel Bob als Grace maken een moeilijke tijd door na deze traumatische ervaringen. Tot een vriend van Bob hem overhaalt om uit eten te gaan met een blind date in een Italiaans restaurant.

 

Revenge of the Nerds (1984) K2/379
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Jeff Kanew
met Robert Carradine, Anthony Edwards en Timothy Busfield

Een aantal 'nerds' - sociaal in laag aanzien staande schoolfrikken met geen schijn van kans bij de meisjes - formeert een collegedispuut dat het tijdens jaarlijkse competitie tegen meer atletisch ingestelde jongensclubs opneemt.

 

Revenge of the Nerds II: Nerds in Paradise (1987) K2/380
Verenigde Staten
Komedie
98 minuten

geregisseerd door Joe Roth
met Robert Carradine, Curtis Armstrong en Larry B. Scott

Louis en zijn schoolkameraden trekken naar Florida om hun school te gaan vertegenwoordigen op een conferentie. Bij hun aankomst blijkt hun reservatie in het hotel afgezegd te zijn en moeten ze op zoek naar een andere plaats om te overnachten. Ze komen er achter dat ze niet gewenst zijn door een andere studentenvereniging, die ervoor gezorgd heeft dat hun reservatie in het hotel werd geannuleerd. Maar Louis en zijn bende zijn niet van plan om met zich te laten sollen.

 

Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love (1994) K2/382
Verenigde Staten
Komedie
88 minuten

geregisseerd door Steve Zacharias
met Robert Carradine, Curtis Armstrong en Julia Montgomery

Lewis en zijn nerd-vrienden helpen mee het huwelijk van Booger voor te bereiden (hij trouwt met de dochter van een rijke Republikein), maar nerd-haters in die familie doen er alles aan om het huwelijk geen doorgang te laten vinden. Ondertussen wacht Lewis in spanning op de geboorte van zijn kind.

 

Revenge of the Nerds III: The Next Generation (1992) K2/381
Verenigde Staten
Komedie
100 minuten

geregisseerd door Roland Mesa
met Robert Carradine, Ted McGinley en Curtis Armstrong

De nerds controleren het leven op de universiteit weer, maar een nieuwe golf sporters arriveert. Deze zullen de school weer terug moeten veroveren op de nerds; het hoofd van de school, helpt hen daarbij en de nerds krijgen het dus weer zwaar te verduren. Harold Skolnick kan wel wat hulp gebruiken van zijn oom Lewis, de held uit de vorige twee films. Lewis staat echter niet te springen om zijn neef te helpen, maar na lang aandringen - onder meer van zijn vrouw - worden de klassieke nerd-trucs toch weer uit de kast gehaald.

 

Riding in Cars with Boys (2001) K2/383
Verenigde Staten
Komedie / Drama
132 minuten

geregisseerd door Penny Marshall
met Drew Barrymore, Steve Zahn en Brittany Murphy

Tiener Beverly groeit op in een eenvoudig gezin. Ze toont al van jongs af aan een grote interesse in literatuur en wil later schrijfster worden en studeren in New York. Als 15-jarig meisje ontwikkelt Beverly echter ook een gezonde interesse in jongens. Ze wordt over haar oren verliefd op een jongen van school. Wanneer ze zijn aandacht wil trekken op een feestje, maakt ze zich belachelijk. De ietwat suffe maar lieve Ray springt voor haar in de bres en dat is het begin van een passionele relatie. Die heeft echter verstrekkende gevolgen als Beverly ontdekt dat ze zwanger is. Als jonge tienermoeder is ze vastbesloten toch haar school af te maken.

 

Ringu (1998) K2/389
Japan
Horror / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Hideo Nakata
met Nanako Matsushima, Miki Nakatani en Hiroyuki Sanada

Reiko Asakawa is een jonge journaliste. Na de mysterieuze dood van haar nichtje Tomoko, ontdekt ze dat heel wat recente overlijdens te wijten zijn aan een geheimzinnige videoband. Iedereen die de band bekijkt, zou exact ťťn week later sterven. Aanvankelijk gelooft Reiko die geruchten niet, maar als ze te weten komt dat Tomoko's vriendin, die samen met haar de video bekeken had, op net hetzelfde tijdstip om het leven gekomen is, begint ze zich vragen te stellen. Ze trekt op onderzoek uit en besluit de videotape zelf te bekijken. Kort nadien gebeuren er rondom haar vreemde dingen. Ze doet een beroep op de hulp van haar ex-echtgenoot Ryuji om te vermijden dat ook zij ten prooi valt aan de mysterieuze tape.

 

Ring, The (2002) K2/385
Verenigde Staten / Japan
Horror / Mystery
115 minuten

geregisseerd door Gore Verbinski
met Naomi Watts, Martin Henderson en Brian Cox

Een mysterieuze videoband richt een ware slachting aan onder een groepje tieners. Iedereen die de video kijkt, krijgt een telefoontje met de mededeling dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. De jonge reporter Rachel gaat op onderzoek uit, maar nadat zij samen met haar zoontje de band bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok.

 

Ring of the Nibelungs, The (2004) K2/387
Duitsland / ItaliŽ / Groot BrittanniŽ / Verenigde Staten
Drama / Fantasy
180 minuten

geregisseerd door Uli Edel
met Benno FŁrmann, Kristanna Loken en Alicia Witt

Noord-Europa, 1500 jaar geleden. Wanneer de boosaardige tweeling Thorkilt en Thorkwin koning Siegmund, de vorst van Xanten, verraden en vermoorden, slaagt diens vrouw Siegland er op het laatste nippertje in hun jonge zoon Siegfried uit het kasteel te smokkelen en in een bootje op de rivier te zetten. Hij wordt uit het water gehaald door Eyvind, een wapensmid die Siegfried opvoedt als zijn eigen zoon. Jarenlang gaat Siegfried door het leven als Eric, zonder iets te weten van zijn lot als koninklijke erfgenaam. Terwijl Siegfried op zoek gaat naar zijn ware identiteit, belandt hij in het koninkrijk Burgund, waar hij het respect van koning Gunther en de liefde van diens zus Kriemhild wint door de draak Fafnir te verslaan. Het goud en de juwelen die hij in de grot van de draak vindt, beschouwt hij als zijn overwinningsbuit, ondanks de waarschuwingen van de Nibelungen, de geesten die de schat bewaken.

 

Ring Two, The (2005) K2/388
Verenigde Staten
Horror / Mystery
111 minuten

geregisseerd door Hideo Nakata
met Naomi Watts, Simon Baker en David Dorfman

Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.

 

River King, The (2005) K2/
Canada / Groot BrittanniŽ
Thriller / Drama
99 minuten

geregisseerd door Nick Willing
met Edward Burns, Jennifer Ehle en John Kapelos

Abel Grey krijgt de opdracht de dood van een jongen te onderzoeken, wiens lijk in de rivier nabij zijn exclusieve school, gevonden werd. Abel ontdekt dat de jongen erg veel gepest werd op school en vermoed dat een grap uit de hand is gelopen. Niet alleen krijgt hij tegenwerking van zijn politie-departement omdat de school een genereuze donateur is, maar ook krijgt hij het idee dat de geest van de jongen aanwijzingen voor hem achterlaat.

 

River Queen (2005) K2/393
Nieuw-Zeeland / Groot BrittanniŽ
Drama
114 minuten

geregisseerd door Vincent Ward
met Samantha Morton, Kiefer Sutherland en Cliff Curtis

1860, Nieuw Zeeland. Sarah (Samantha Morton), een jonge Ierse vrouw, en haar familie komen midden in een oorlog te zitten tussen de Britten en de Maori's tijdens de Britse kolonisatie....

 

Rob Roy (1995) K2/315
Verenigde Staten
Drama / Actie
139 minuten

geregisseerd door Michael Caton-Jones
met Liam Neeson, Jessica Lange en John Hurt

In de Schotse Hooglanden, rond het jaar 1700, probeert Rob Roy om zijn kleine dorpje een betere toekomst te bieden. Hij leent geld van de adel om zo vee te kunnen kopen, waarmee hij kan fokken. Zo wil hij een aandeel in de veemarkt verkrijgen. Wanneer het geld van hem gestolen wordt is hij gedwongen om een soort Robin Hood-bestaan te gaan leven, om zo zijn familie te redden. 

 

Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )