Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )

 

Rebound (2005) K2/392
Verenigde Staten
Komedie
103 minuten

geregisseerd door Steve Carr
met Martin Lawrence, Oren Williams en Patrick Warburton

Een voormalig top-basketballcoach van een Amerikaanse universiteit wordt van zijn team gehaald nadat hij tijdens een wedstrijd totaal instort. Hij krijgt echter wel een nieuw team onder zijn hoede, dit keer alleen geen universiteitsteam maar het basketbalteam van een basisschool.

 

Rigged (2008) K2/384
Verenigde Staten
Actie / Drama
100 minuten

geregisseerd door Jonathan Dillon
met Chad Ortis, Rebecca Neuenswander en Kurt Hanover

Michael Dublin is een oplichter die te werk gaat in het ondergrondse bokscircuit. Als een eenzame zwerver die zijn verleden wil vergeten, gaat hij van het ene bedrog naar het andere, een spoor van vijanden achterlatend. Dublin komt met het beste oplichtersidee wanneer hij Katherine Parker, een bokser met de bekwaamheid om een veel grotere man te verslaan, ontmoet.

 

Redbelt (2008) K2/360
Verenigde Staten
Actie / Drama
99 minuten

geregisseerd door David Mamet
met Chiwetel Ejiofor, Tim Allen en Emily Mortimer

Mike Terry is instructeur op een Jiu-Jitsu sportschool. Alhoewel hij een getalenteerde vechter is, weigert hij deel te nemen aan wedstrijden. In plaats daarvan traint hij zijn studenten in de kunst van zelfverdediging. Als hij op een dag een bekende aktie-ster redt, krijgt hij een baan aangeboden in Hollywood, maar diverse gebeurtenissen dwingen hem toch mee te doen aan prijsgevechten.

 

Ruins, The (2008) K2/404
Verenigde Staten / Australië
Thriller / Horror
91 minuten

geregisseerd door Carter Smith
met Jena Malone, Joe Anderson en Shawn Ashmore

Talloze jonge Amerikanen komen elk jaar af op de stralende zon, het lekkere water en de vele zandstrandjes, op zoek naar niet al te duur vertier. Zo ook Amy (Jena Malone) en Stacy (Laura Ramsey), twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff (Jonathan Tucker) en de feestende vrijbuiter Eric (Shawn Ashmore). Aan het eind van hun vakantie trekt het viertal de Mexicaanse jungle in om ruïnes van de Maya’s te bekijken. Wanneer ze het fantastische gebouw staan te bewonderen, gebeurt er iets dat hen met doodsangst naar de top van het afbrokkelende stenen bouwwerk drijft. Er blijken afschrikwekkende en levensgevaarlijke krachten te huizen, die hen dwingen tot een bikkelhard gevecht op leven en dood.

 

Rendition (2007) K2/364
Verenigde Staten / Zuid-Afrika
Thriller
120 minuten

geregisseerd door Gavin Hood
met Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon en Meryl Streep

Als haar van terrorisme verdachte echtgenoot tijdens een vlucht van Zuid-Afrika naar Washington verdwijnt, besluit Isabella (Reese Witherspoon) de zaak met behulp van een politieke vriend verder uit te zoeken. In dezelfde tijd is CIA-agent Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal) getuige van een nogal onorthodox verhoor, dat de nodige vragen bij hem naar boven brengt.

 
Retrograde (2004) K2/375
Verenigde Staten / Luxemburg / Italië / Groot Brittannië
Actie / Science-Fiction
93 minuten

geregisseerd door Christopher Kulikowski
met Dolph Lundgren, Silvia De Santis en James Chalke

Een team wetenschappers vindt op de Noordpool een meteoriet. Ze nemen de steen mee naar hun schip, waar iedereen langzaam maar zeker besmet raakt met een dodelijk virus. Uit het niets verschijnt ineens een zwaar gewonde militair. Hij heet Foster en beweert vanuit de toekomst naar het heden te zijn gekomen om de mensheid te behoeden voor een ramp. Als de boot met het besmettelijke virus namelijk naar de bewoonde wereld zou terugkeren, raakt binnen de kortste keren de hele wereld besmet. Foster moet dat te zien voorkomen, maar wordt op de hielen gezeten door verraders uit zijn team, die zo hun eigen motieven hebben om de missie te saboteren...

 

Repli-Kate (2002) K2/367
Duitsland / Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Frank Longo
met Ali Landry, James Roday en Eugene Levy

Sukkelige student Max ontmoet de volmaakte vrouw: Kate. Ze is oogverblindend, sexy en slim. Die kan ie dus wel op zijn buik schrijven! Dan kloont hij haar per ongeluk tijdens één van zijn experimenten. Ineens heeft hij een vrouw om van te watertanden en hij kan haar alles leren! Samen met zijn vriend Henry maakt hij van haar zijn droomvriendin.

 

Rising: Ballad of Mangal Pandey, The (2005) K2/391
India
Avontuur / Oorlog
150 minuten

geregisseerd door Ketan Mehta
met Coral Beed, Aamir Khan en Toby Stephens

Het verhaal van de Indiase verzetsheld Mangal Pandey, over de opstand van 1857 en de eerste Indiase onafhankelijkheidsoorlog. Door het plegen van muiterij zet Mangal Pandey zijn vriendschap met de Britse commandant William Gordon op het spel. De strijd tussen de Britten en de Indiërs, die het juk van de Britse overheersing willen afwerpen, wordt heviger.

 

[Rec] (2007) K2/357
Spanje
Horror
85 minuten

geregisseerd door Jaume Balagueró en Paco Plaza
met Manuela Velasco, Vicente Gil en Ferran Terraza

Een jonge televisie journaliste en haar cameraman lopen mee met de lokale brandweer. Op een nacht moet de brandweer een oude vrouw redden, die in een brandend gebouw vast is komen te zitten. Maar wat in eerste instantie op een doodnormale routineklus lijkt, begint langzamerhand te veranderen in een gruwelijke en duistere nachtmerrie.

 

Rambo (2008) K2/355
Verenigde Staten / Duitsland
Actie / Drama
91 minuten

geregisseerd door Sylvester Stallone
met Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoektocht naar de vermiste zendelingen.

 

Return to House on Haunted Hill (2007) K2/377
Verenigde Staten
Horror / Thriller
81 minuten

geregisseerd door Víctor García
met Amanda Righetti, Erik Palladino en Jeffrey Combs

Een aantal jaar geleden kregen vijf vreemdelingen de opdracht om één nacht door te brengen in een groot en mysterieus huis. Dit evenement veranderde echter in een gruwelijke nachtmerrie. Een aantal jaar later zet een groep mensen hun leven op het spel om in het huis op zoek te gaan naar het standbeeld van Baphomet, een beeld dat miljoenen dollars waard is. Maar zodra zij de deuren van het huis op Haunted Hill achter zich dichtslaan, ontdekken ze in wat voor nachtmerrie ze terecht zijn gekomen.

 

Romance & Cigarettes (2005) K2/400
Verenigde Staten
Muziek / Komedie
115 minuten

geregisseerd door John Turturro
met James Gandolfini, Susan Sarandon en Kate Winslet

Nick Murder heeft een minnares en als zijn vrouw daar achter komt doordat ze een pornografisch getint rijmpje in zijn broekzak vindt, zal Nick zijn huwelijk moeten zien te redden. Het is uit met de rust in het huisje van Nick, Kitty en hun drie dochters. In een mum van tijd is de hele buurt medeplichtig aan zijn overspel en aan haar wraakacties.

 

Rescue Dawn (2006) K2/368
Verenigde Staten
Actie / Oorlog
126 minuten

geregisseerd door Werner Herzog
met Christian Bale, Steve Zahn en Jeremy Davies

De film is gebaseerd op de documentaire Little Dieter Needs to Fly uit 1997. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse straaljagerpiloot Dieter Dengler (Bale), die tijdens de Vietnamoorlog boven Laos wordt neergehaald en in een gevangenenkamp terechtkomt. Hij onderneemt vervolgens met een groep medegevangenen een gewaagde ontsnappingspoging.

 

Rush Hour (1998) K1/165
Verenigde Staten
Actie / Komedie
97 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Chris Tucker, Jackie Chan en Tom Wilkinson

Nadat Lee, een detective uit Hong Kong, een grote buit van de crimineel Juntao heeft teruggevonden kidnapt deze de dochter van een Chineze diplomaat in Amerika. Lee wordt naar Amerika gestuurd om als diplomaat op te treden bij de ontvoering, maar daar moet de Amerikaanse politie niets van hebben. Ze besluiten een agent in te zetten om Lee bezig te houden.

 

Rush Hour 2 (2001) K1/166
Verenigde Staten
Actie / Komedie
89 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Jackie Chan, Chris Tucker en Roselyn Sanchez

De film gaat verder waar deel 1 ophield: Detective James Carter reist naar Hong Kong met zijn nieuwe vriend, detective Lee. Daar raken ze in een strijd verwikkeld met Chineze criminelen, en komen ze zo zelfs weer terug in Amerika terecht.

 

Rush Hour 3 (2007) K2/407
Verenigde Staten
Avontuur / Komedie
90 minuten

geregisseerd door Brett Ratner
met Chris Tucker, Jackie Chan en Max von Sydow

Terwijl inspecteur Lee (Jackie Chan) en detective James Carter (Chris Tucker) in Parijs verblijven, blijkt er een Chinese triade in de stad aanwezig. Lee en Carter raken onvrijwillig betrokken bij de zoektocht naar deze criminelen.

 

Return of the Texas Chainsaw Massacre, The (1994) K2/376
Verenigde Staten
Horror / Thriller
86 minuten

geregisseerd door Kim Henkel
met Renée Zellweger, Matthew McConaughey en Robert Jacks

Als twee koppels, waaronder Jenny en haar vriend, na een schoolfeest op weg naar huis rijden, verdwalen ze in het bos en krijgen vervolgens een auto- ongeluk. De vier studenten gaan op zoek naar hulp, maar komen dan één voor één in handen van Vilmer, een psychopatische moordenaar, en diens familieleden. Onder deze familieleden bevindt zich de beruchte kettingzaagmoordenaar Leatherface.

 

Reservoir Dogs (1992) K2/370
Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Quentin Tarantino
met Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert. Maar tijdens de hold-up loopt echter alles fout.

 

Resident Evil: Extinction (2007) K2/373
Verenigde Staten
Actie / Horror
95 minuten

geregisseerd door Russell Mulcahy
met Milla Jovovich, Mike Epps en Ali Larter

Overlevenden van Raccoon City reizen door de Nevada woestijn, hopende dat ze Alaska kunnen bereiken. Alice (Jovovich) sluit zich bij deze karavaan aan, en bindt tezamen de strijd aan tegen de kwaadaardige Umbrella Corporation.

 

Redline (2007) K2/362
Verenigde Staten
Actie
95 minuten

geregisseerd door Andy Cheng
met Angus Macfadyen, Eddie Griffin en Tim Matheson

Jason (Jesse Johnson) zit in de problemen en moet een race winnen om zijn schulden af te lossen. Bij overlijden tijdens de race worden zijn schulden overgedragen aan zijn broer Carl (Nathan Phillips). Carl voegt zich in de racewereld en zet alles op alles om deze af te kunnen lossen. 

 

Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )