Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )

 
Roboshark (2015) 372/K7
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
87 minuten

geregisseerd door Jeffery Scott Lando
met Alexis Peterman, Matt Rippy en Nigel Barber

Een legendarische visser wordt geconfronteerd met zijn zwaarste gevecht tot nu toe: een haai die veranderd is in een buitenaardse robot. In opdracht van de overheid om het te vernietigen zet hij alles op alles. Het is nu aan onze held om de Stille Oceaan te redden, evenals de mensheid van het dodelijkste roofdier tot nu toe.

 
Ratter (2015) 371/K7
Verenigde Staten
Drama / Thriller
80 minuten

geregisseerd door Branden Kramer
met John Anderson, Ashley Benson en Alex Cranmer

Emma is pas afgestudeerd en woont alleen in New York. Ze wordt continu bespied door een stalker die de technologie in haar omgeving heeft gehackt, zoals haar laptop en mobiele telefoon. De obsessie van de hacker neemt alsmaar toe en loopt helemaal uit de hand wanneer het niet blijft bij voyeurisme.

 

Return to Sender (2004) 314/K7
Denemarken / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Misdaad
103 minuten

geregisseerd door Bille August
met Connie Nielsen, Kelly Preston en Aidan Quinn

Frank Nitzche, een geroyeerde ex-topadvocaat die als pleiter gespecialiseerd was in moordzaken, verdient zijn boterham met het doorspelen van de laatste brieven van gedetineerden. Hij legt onder een valse naam contact, met terdoodveroordeelden en geeft hun correspondentie tegen een royale vergoeding aan journalisten. Zijn laatste subject is Charlotte Cory, veroordeeld voor de ontvoering en moord van een baby. Maar naarmate hij zich verdiept in de zaak, geraakt hij méér en méér gefascineerd door de moord en stijgt zijn overtuiging dat er misschien méér aan de hand is dan wat de feiten doen vermoeden. Hij besluit dan ook contact te leggen met Charlotte Cory. Na deze ontmoeting is hij totaal in de ban van deze zaak en besluit zelf op onderzoek te gaan.

 

Revelation Road The Beginning of the End (2013) 313/K7
Verenigde Staten
Actie
88 minuten

geregisseerd door Gabriel Sabloff
met David A.R. White, Brian Bosworth en Eric Roberts

Josh McManus, een rondreizende verkoper met een gewelddadig verleden, belandt in een stoffig stadje in West-Texas. Hij is de goede man op het verkeerde moment, want Josh verhindert een overval die gepleegd wordt door de Barbarians, een motorbende geleid door een kwaadaardige man genaamd Hawg. Maar dan gebeurt het. Een onnatuurlijke flits in de lucht, gevolgd door een serie aardbevingen, doet de hele wereld in een chaos belanden. Is dit de Dag des Oordeels? Josh maakt het niets uit. Zijn enige doel is naar huis gaan om bij z`n gezin te zijn, maar dan moet hij wel langs de Barbarians zien te komen. Het wordt een gevaarlijke reis naar het middelpunt van zijn ziel.

 

Revolutionary Road (2008) 265/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
119 minuten

geregisseerd door Sam Mendes
met Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Kathy Bates

Eind jaren vijftig, Amerika floreert. Frank en April Wheeler zijn een jong, aantrekkelijk en veelbelovend stel. Ze hebben twee leuke kinderen en wonen in een welvarende buitenwijk ergens in Connecticut. Maar gelukkig, of zelfs maar tevreden zijn ze niet. Frank heeft een saaie kantoorbaan, April treurt om een gefnuikte carrière als actrice. Ze waren toch voorbestemd om anders te zijn, beter? In een uiterste poging aan hun gezapige burgerbestaan te ontsnappen besluiten ze naar Frankrijk te gaan. In Europa zullen hun bijzondere gaven zich wel kunnen ontwikkelen, ver van de oppervlakkige consumptie maatschappij die Amerika in hun ogen is. Hun relatie verzandt echter in eindeloos gekibbel en jaloezie, en een drama lijkt onafwendbaar.

 

Rio, I Love You (2014) 170/K7
Brazilië / Verenigde Staten
Drama / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door César Charlone, Vicente Amorim, Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Sang-soo Im, Nadine Labaki, Fernando Meirelles, José Padilha, Carlos Saldanha, Paolo Sorrentino, Andrucha Waddington en John Turturro
met Ryan Kwanten, Rodrigo Santoro en Emily Mortimer

De film bestaat uit tien korte film segmenten gecreëerd door regisseurs uit de hele wereld. De verhaallijn van elk segment concentreert zich op een ontmoeting van de liefde in een andere wijk van de stad, waarbij de onderscheidende kwaliteiten en het karakter van die locatie blijkt. Verschillende culturen worden overbrugd terwijl unieke en universele liefdesuitingen worden gevierd.

 

Random Hearts (1999) 154/K7
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
128 minuten

geregisseerd door Sydney Pollack
met Harrison Ford, Kristin Scott Thomas en Charles S. Dutton

Nadat Dutch Van Den Broeck zijn vrouw heeft verloren na een vliegtuigcrash, ontdekt hij dat ze vreemd ging met een andere man, waarmee ze samen in het vliegtuig zat. Hij ontmoet de vrouw van deze man, Kay Chandler, welke een belangrijke congresvrouw blijkt te zijn. Dutch gaat op onderzoek uit om de waarheid te achterhalen en om uit te vinden wat ze allemaal uitspookten.

 

Real Playing Game (2013) 79/K7
Portugal
Actie / Sciencefiction
103 minuten

geregisseerd door Tino Navarro en David Rebordão
met Rutger Hauer, Dafne Fernández en Alix Wilton Regan

Steve Batier, een oudere multimiljonair die lijdt aan een terminale ziekte, wil weer jong zijn. Hij vindt die mogelijkheid bij RPG, een biotechnologisch bedrijf die aan een paar gelukkigen met genoeg geld de mogelijkheid biedt om voor korte tijd hun hersenen over te brengen in een nieuw lichaam. Om hun rijke klanten te vermaken, organiseert RPG een spel: in een tijdsbestek van 10 uur zullen ze een extreme ervaring ondergaan tijdens een dodelijk spel waar slechts één overlevende uit komt.

 

Run All Night (2015) 70/K7
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
114 minuten

geregisseerd door Jaume Collet-Serra
met Liam Neeson, Ed Harris en Joel Kinnaman

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (D’Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet het hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts één nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, om alles weer recht te zetten.

 

Redwood Massacre The (2014) 58/K7
Verenigd Koninkrijk
Fantasy / Horror
82 minuten

geregisseerd door David Ryan Keith
met Mark Wood, Lisa Cameron en Lisa Livingstone

Vijf avontuurlijke vrienden bezoeken de legendarische moordlocatie van Redwood House. Het is een populaire plaats voor feestgangers die elk jaar op exact de dag van het beruchte bloedbad bijeen komen, om plezier te hebben en elkaar te laten schrikken. Het heeft alle kenmerken om een spannend en opwindend weekendje weg te worden. De feestvreugde neemt echter een bloedige wending wanneer blijkt dat de legende werkelijkheid wordt. De nietsvermoedende feestgangers worden slachtoffer van een mysterieuze maniak met een bijl die na 20 jaar ontwaakt is.

 

Red Sky (2014) 17/K7
Verenigde Staten
Actie
104 minuten

geregisseerd door Mario Van Peebles
met Cam Gigandet, Shane West en Rachael Leigh Cook
De gevechtspiloten Tom Craig (Shane West) en Butch Masters (Cam Gigandet) krijgen tijdens een routine patrouille speciale orders van Cutter. Ze moeten een oude, en schijnbaar verlaten chemische fabriek opblazen. Ze voeren de orders uit, maar dan blijkt het gebouw vol te zitten met burgers en wetenschappers die op zoek zijn naar een massa-vernietigingswapen dat zoek is sinds Operatie 'Iraqi Freedom'

 

Retrieval The (2013) 354/K6
Verenigde Staten
Western / Drama
92 minuten

geregisseerd door Chris Eska
met Ashton Sanders, Tishuan Scott en Keston John

Het is 1864 in Amerika. De Burgeroorlog is nog steeds in volle gang. De 13-jarige Will (Ashton Sanders) en zijn cynische oom Marcus (Keston John) sporen in opdracht van een bende blanke premiejagers weggelopen slaven op. Ze worden naar het noorden gestuurd om een bevrijde slaaf (Tishuan Scott) die gezocht wordt voor moord terug voorbij de Zuidelijke linies

 

Rampage: Capital Punishment (2014) 312/K6
Canada / Duitsland
Actie / Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Uwe Boll
met Brendan Fletcher, Lochlyn Munro en Mike Dopud

Na zich twee jaar schuilgehouden te hebben, slaat Bill Williamson (Brendan Fletcher) wederom toe. Hij neemt een tv-station over en gijzelt een aantal personen. Hij doet dit niet voor geld, maar om zijn politieke mening te uiten en de mensheid wakker te schudden.

 

Reasonable Doubt (2014) 302/K6
Duitsland / Canada
Misdaad / Thriller
91 minuten

geregisseerd door Peter Howitt
met Samuel L. Jackson, Dominic Cooper en Erin Karpluk

Na een fataal ongeluk, waarbij de dader is doorgereden, moet de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie, Mitch Brockden (Dominic Cooper), de verdachte Clinton Davis (Samuel L. Jackson) vervolgen voor de misdaad die hij heeft begaan. Mitch probeert de zaak te verwerpen wat vanwege onvoldoende bewijs ook lukt. Echter, na het proces, realiseert Mitch zich dat hij een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Bevangen door schuldgevoel gaat hij op zoek naar de man die hij heeft vrijgesproken.

 

Rover The (2014) 277/K6
Australië / Verenigde Staten
Drama
100 minuten

geregisseerd door David Michôd
met Guy Pearce, Robert Pattinson en Scoot McNairy

Het verhaal speelt zich af in de Australische woestijn in een gevaarlijke en disfunctionele toekomst. Eric heeft elke schijn van menselijkheid achter zich gelaten. Wanneer zijn laatse bezit, zijn auto, wordt gestolen door een bende gevaarlijke criminelen begint Eric aan een zoektocht naar de daders. Hij wordt hierbij gedwongen om de hulp in te schakelen van Reynolds, een naïef lid van de bende die achtergelaten is in de chaos bij hun laatste ontsnappingspoging.

 

Raid 2: Berandal The (2014) 259/K6
Indonesië / Verenigde Staten
Actie / Thriller
150 minuten

geregisseerd door Gareth Evans
met Iko Uwais, Tio Pakusadewo en Putra Arifin Scheunamann

Rama (Uwais) besluit na het bloedbad in het appartementencomplex weer aan ’t werk te gaan om zijn vondsten in ’t complex verder te onderzoeken. Hij besluit undercover te gaan om de Jakartaanse, criminele organisatie te kunnen infiltreren en uit te zoeken welke andere agenten uit zijn eigen korps corrupt zijn. Zijn riskante missie brengt zijn eigen gezin echter steeds verder in gevaar, en terwijl hij dieper graaft om ’t grote complot te achterhalen dreigt zijn ware identiteit steeds meer naar voren te komen.

 

Raze (2013) 227/K6
Verenigde Staten
Actie / Horror
87 minuten

geregisseerd door Josh C. Waller
met Zoë Bell, Rachel Nichols en Tracie Thoms

Een jonge vrouw wordt ontvoerd door een geheime, elitaire gemeenschap. Ze wordt wakker in het gezelschap van vijftig andere vrouwen die, net als zij moeten gaan vechten voor hun leven in een onvoorstelbare hel...

 

RoboCop (2014) 221/K6
Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
121 minuten

geregisseerd door José Padilha
met Joel Kinnaman, Gary Oldman en Samuel L. Jackson

Het is 2029. Het bedrijf OmniCorp staat aan de basis van robottechnologieën. Hun robots winnen over de hele wereld oorlogen voor de Verenigde Staten en nu wil het bedrijf de technologie ook in eigen land gaan gebruiken. Als Alex Murphy, een vader en politieagent, in Detroit neergeschoten wordt, blijkt hij het perfecte proefkonijn te zijn voor OmniCorp. Murphy wordt tot een half mens, half robot gemaakt, en is al snel weer in staat over de straten van de stad te lopen. Daar moet hij uitdagingen het hoofd bieden die hij als 'gewone' man nog nooit eerder had meegemaakt.

 

Railway Man The (2013) 215/K6
Australië / Verenigd Koninkrijk
Drama
116 minuten

geregisseerd door Jonathan Teplitzky
met Colin Firth, Nicole Kidman en Stellan Skarsgård

Dit is het waargebeurde verhaal van een Schotse luitenant (Colin Firth) die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners in Singapore gevangen genomen werd. Hij werd naar een kamp in Thailand gestuurd waar hij werd onderworpen aan verschrikkelijke folteringen, en gedwongen werd om mee te bouwen aan de beruchte brug over de rivier de Kwai. Jaren later lijdt hij nog steeds aan posttraumatische stressstoornis, tot zijn tweede vrouw, Patricia Wallace (Nicole Kidman), hem helpt zijn verleden achter zich te laten door zijn voormalige gevangennemer te schrijven.

 

Rage (2014) 213/K6
Verenigde Staten / Frankrijk
Actie / Misdaad
98 minuten

geregisseerd door Paco Cabezas
met Rachel Nichols, Nicolas Cage en Peter Stormare

Paul Maguire (Nicolas Cage) en zijn vrienden Kane (Max Ryan) en Doherty (Michael McGrady) leven in een wereld van criminaliteit. Op een nacht lokken ze een Russische gangster in de val die op weg is om geld naar zijn baas te brengen. De opbrengst is groter dan ze dachten en met een koffer vol geld en een Tokarev (Russische wapen) vluchten ze. De misdaad zorgt echter voor een langdurige oorlog tussen hun Ierse familie en de Russische maffia. Jaren later, wanneer Paul zijn criminele verleden achter zich heeft gelaten en een gezin gesticht heeft, wordt zijn dochter ontvoerd.

 

Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )