Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )

 
Rings (2017)  4/K9
Verenigde Staten
Drama / Horror
102 minuten

geregisseerd door F. Javier Gutiérrez
met Alex Roe, Johnny Galecki en Aimee Teegarden

Julia begint zich zorgen te maken over Holt, haar vriend, wanneer hij een mysterieuze videoband bekijkt. De legende zegt namelijk dat de kijker van de videoband zeven dagen later zal sterven. Julia offert zichzelf op voor haar vriend en komt tot de afschuwelijke ontdekking dat er zich een film in de film afspeelt, die nog nooit eerder door iemand gezien is.

 

Recall The (2017) 2 /K9
Canada
Sciencefiction
90 minuten

geregisseerd door Mauro Borrelli
met RJ Mitte, Wesley Snipes en Jedidiah Goodacre

Vijf vrienden gaan op vakantie naar een afgelegen huis aan een meer. Ze willen niets meer dan een leuke tijd doorbrengen met elkaar. Ze zijn zich er echter niet van bewust dan de planeet aarde te maken krijgt met een buitenaardse invasie en massale ontvoeringen. Ze zullen alles in het werk moeten stellen om te overleven.

 

Rogue One (2016)   290/K8
Verenigde Staten
Actie / Avontuur
134 minuten

geregisseerd door Gareth Edwards
met Felicity Jones, Diego Luna en Donnie Yen

De film speelt zich af voor Episode IV - A New Hope. Galen Erso is een gewaardeerde wetenschapper van het net opgerichte Galactische Keizerrijk. Zijn genialiteit was van cruciaal belang voor de technologische ontwikkeling van de Ster des Doods. Hoewel hij tegenstander van het Keizerrijk is, ziet hij geen andere mogelijkheid dan medewerking te verlenen. Hij ziet toch kans om de plannen van het Keizerrijk te saboteren en zijn acties kenbaar te maken aan het verzet. Hierop probeert een eigenzinnige groep rebellen een wanhopige missie uit te voeren. Die wil de plannen voor Ster des Doods stelen, voordat deze kan worden gebruikt om de heerschappij van de keizer af te dwingen.

 

Rookie The (2002)  562 /K3
Verenigde Staten
Drama / Familie
127 minuten

geregisseerd door John Lee Hancock
met Dennis Quaid, Rachel Griffiths en Jay Hernandez

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Jim Morris, die door een armblessure moest stoppen met honkballen. Twaalf jaar later besluit hij, geïnspireerd door de jongens die hij traint, om alsnog te proberen om zijn droom uit te laten komen. Hij weet uiteindelijk een contract te krijgen bij de Tampa Bay Devil Rays, waarbij hij in september 1999 alsnog de Major League haalt.

 

River (2015) 556  /K3
Canada
Thriller
95 minuten

geregisseerd door Jamie M. Dagg
met Rossif Sutherland, Douangmany Soliphanh en Sara Botsford

John Lake is een Amerikaanse arts die als vrijwilliger werkzaam is in het zuiden van Laos. Hij is getuige van een aanranding van een jonge vrouw, grijpt in en verwondt daarbij de aanvaller. Wanneer het lichaam van de dader in de Mekong rivier wordt gevonden en de politie hem er ook nog eens van verdenkt zijn handlanger te zijn, dreigt de situatie uit de hand te lopen. John slaat op de vlucht.

 

Rampage: President Down (2016) 226/K8
Canada
Actie / Misdaad
101 minuten

geregisseerd door Uwe Boll
met Brendan Fletcher, Ryan McDonell en Steve Baran

De gevaarlijke Bill Williamson heeft het plan de president van de Verenigde Staten uit te schakelen. Daarnaast heeft hij het ook gemunt op de geheime dienst van de Verenigde Staten. Bill begeeft zich naar Washington D.C. en richt daar enorme schade aan. Het duurt niet lang voordat Bill zelf het doelwit wordt: men doet er alles aan om hem uit te schakelen.

 

Race (2016) 211/K8
Canada / Duitsland
Drama
134 minuten

geregisseerd door Stephen Hopkins
met Stephan James, Jason Sudeikis en Eli Goree

Jesse Owens (Stephan James) is een talentvolle Afrikaans-Amerikaanse atleet. Zijn doel is om mee te kunnen doen aan de Olympische spelen van 1936 in Berlijn en daar te schitteren. Uiteindelijk slaagt hij daarin en wint zelfs vier gouden medailles, maar voor dat het zover is moet hij nog heel wat tegenspoed overwinnen.

 

Royal Night Out A (2015) 206/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Julian Jarrold
met Sarah Gadon, Emily Watson en Rupert Everett

1945, Bevrijdingsdag. Over de gehele wereld vieren de mensen het einde van de Tweede Wereldoorlog. Londen wordt overspoeld door de feestvreugde.Twee tienerzusjes mogen om middernacht voor het eerst naar een feestje. Ze beleven een geweldige tijd alsof het een eerste date is. Ze komen dan ook veel te laat thuis. Hun thuis is Buckingham Palace en de twee tienerzusjes zijn prinses Margaret en de toekomstige koningin van Engeland, Elizabeth II.

 

Riot (2015) 188/K8
Verenigde Staten
Actie
87 minuten

geregisseerd door John Lyde
met Dolph Lundgren, Chuck Liddell en Matthew Reese

Politieagent Jack Stone orkestreert doelbewust een bankoverval om in de gevangenis te komen met de beruchte Russische maffiabaas Balam. Balam is een zeer sluwe en gevaarlijke misdaadbaas die de politie beheert vanachter de tralies. Zijn cel is een royale eigen kamer speciaal voor hem gebouwd en ontoegankelijk voor de meesten. Zelfs de bewakers zijn bang om zijn gebied in de gevangenis te betreden. Balam weet echter niet dat Jack wraak komt nemen op zijn familie die door hem in koele bloede is vermoord.

 

Roots (2016) 153/154/155/156/K8
Verenigde Staten
Drama
383 minuten

geregisseerd door Bruce Beresford, Thomas Carter, Phillip Noyce en Mario Van Peebles
met Forest Whitaker, Laurence Fishburne en Malachi Kirby

In het leven van een slaaf speelt de wil om te overleven een belangrijke rol. Zo ook voor Kunta Kinte, die uit Gambia wordt meegenomen om in de Verenigde Staten als slaaf te worden verkocht en hard aan het werk te worden gezet. In het Amerika van de 18e en 19e eeuw moet hij, net als zijn nabestaanden en vele andere zwarte slaven, onmenselijke ontberingen doorstaan om zichzelf en zijn familielijn in stand te houden.

 

Redemption of the Heart (2015) 121/K8
Verenigde Staten
Drama
96 minuten

geregisseerd door Isaac Meeks en Sandon Yahn
met Crister De Leon, Melissa Dixon en David Morales

De van oorsprong christelijke Alex heeft een nogal turbulent verleden. Door zijn vrienden is hij in de loop van de tijd op het slechte pad geraakt. Vandaag de dag komt hij aan zijn geld door kerken op te lichten en dat legt hem geen windeieren. Toch worstelt Alex met zichzelf. Lukt het Alex om weer in het reine te komen?

 

Rise of the Krays The (2015) 110/K8
Verenigd Koninkrijk
Misdaad
110 minuten

geregisseerd door Zackary Adler
met Simon Cotton, Nicola Stapleton en Kevin Leslie

'The Rise of the Krays' volgt de beginjaren van twee onbekende 18-jarige amateur boksers. Binnen korte tijd werden ze de meest gevreesde en gerespecteerde schurken in Londen. Ze werden groot door moord, seks en drugs. Het verhaal wordt verteld vanuit het gezichtspunt van een naaste vriend, die de moordzuchtige schurken overleefd heeft.

 

Rumors of Wars (2014) 109/K8
Verenigde Staten
Thriller / Sciencefiction
90 minuten

geregisseerd door Paul Tomborello
met Ben Davies, Jennifer Cooper en Eric Roberts

Een studente journalistiek doet onderzoek naar profetische teksten waarin het einde der tijden wordt voorspeld. Groot is haar schok wanneer ze ontdekt dat het einde nabij is. Nauwgezet houdt ze een dagboek bij waarin ze alle voortekenen van de naderende Apocalyps noteert. Jaren later wordt haar dagboek gevonden in de puinhopen van een wereld na de grote ramp. Een wereld vol verval, chaos en geweld.

 

Rise of the Footsoldier Part II (2015) 96/K8
Verenigd Koninkrijk
Misdaad
111 minuten

geregisseerd door Ricci Harnett
met Luke Mably, Steven Berkoff en Ryan Oliva

Op 6 december 1995 worden drie bendeleden uit Essex op brute wijze vermoord. Het is nu het begin van 1997 en degene die de drie mannen vermoord heeft moet nog steeds berecht worden. Een partner van de mannen, die nog steeds rouwt om het verlies van zijn vrienden, is ervan overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij aan de beurt is. Voor hem is de enige uitweg van de situatie criminaliteit. Op de criminele ladder vergaart hij steeds meer macht.

 

Remember Me (2014) 66/K8
Verenigd Koninkrijk
Drama / Mystery
170 minuten

geregisseerd door Ashley Pearce
met Michael Palin, Mark Addy en Jodie Comer

In Yorkshire vertrekt Tom Parfitt (Michael Palin) naar een rusthuis. Zijn Indische buurvrouw heeft in al die tijd dat ze er woonde geen voet in zijn huis gezet, noch was er veel contact met hem. Tom Parfitt zet een scene op waarbij hij zogezegd van de trap is gevallen zodat hij een onderkomen in het rusthuis kan bekomen. De sociale werkster Alison Denning komt hem thuis oppikken en is enigszins verbaasd dat zijn koffer al klaarstond. Het wekt voor het eerst haar argwaan op dat er iets niet klopt aan zijn verhaal. Voor ze het huis verlaat merkt ze een fotokader op met een kleine jongen. Het wekt zodanig haar belangstelling dat ze de fotokader meeneemt, maar later zal blijken dat dit grote gevolgen zal hebben.

 

Risen (2016) 49/K8
Verenigde Staten
Drama / Avontuur
107 minuten

geregisseerd door Kevin Reynolds
met Tom Felton, Joseph Fiennes en Cliff Curtis

De eerste veertig dagen na de opstanding van Jezus Christus door de ogen van een Romeinse strijder. De strijder moet in opdracht van Pontius Pilatus onderzoek doen naar de geruchten over een uit de dood herrezen Joodse Messias en het lichaam zien te vinden van Jezus van Nazareth om een dreigende opstand in Jeruzalem te voorkomen.

 

Ride Along 2 (2016) 22/K8
Verenigde Staten
Actie / Komedie
101 minuten

geregisseerd door Tim Story
met Ice Cube, Kevin Hart en Olivia Munn

Ben, voormalig beveiligingsagent, is inmiddels afgestuurd op de politieacademie. Samen met James vertrekt hij vanuit Atlanta richting Miami om een voortvluchtige crimineel op te sporen. Veel tijd hebben ze niet, gezien het feit dat Ben enkele uren later klaar moet staan om te trouwen. Een race tegen de klok begint.

 

Revenant The (2015) 01/K8
Verenigde Staten
Avontuur / Drama
156 minuten

geregisseerd door Alejandro González Iñárritu
met Leonardo DiCaprio, Tom Hardy en Domhnall Gleeson

1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

 

Rewrite The (2014) 374//K7
Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
106 minuten

geregisseerd door Marc Lawrence (II)
met Hugh Grant, Marisa Tomei en Allison Janney

Eens had scenarioschrijver Keith Michaels het helemaal gemaakt. Hij had een Golden Globe ontvangen, een knappe vrouw en een schijnbaar onuitputtelijke bron van humor en charme. Maar dat is 15 jaar geleden. Nu is hij gescheiden, brak, nadert hij de 50 en heeft al jaren niet meer voor een grote productie geschreven. Gelukkig heeft zijn agent een baan voor hem. Een universiteit in Binghamton zoekt een cursusleider scenarioschrijven. Doordat Keith blut is kan hij hier geen nee tegen zeggen.

Regression (2015) 373/K7
Spanje / Canada
Thriller
106 minuten

geregisseerd door Alejandro Amenábar
met Ethan Hawke, Emma Watson en David Dencik

Minnesota, 1990. Detective Bruce Kenner (Ethan Hawke) onderzoekt een zaak met betrekking tot een jonge vrouw genaamd Angela (Emma Watson), die haar vader John Gray (David Dencik) beschuldigt van een onbeschrijfelijke misdaad. Wanneer John onverwacht en zonder herinnering schuld bekent, wordt gerenommeerd psycholoog Dr. Raines (David Thewlis) ingesteld om hem te helpen zijn herinneringen her te beleven en lijken ze een gruwelijk nationaal mysterie te ontdekken.

 

Vorige Pagina: ( Q ) 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgen Pagina: ( S )