Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 

S.W.A.T. (2003) K2/600
Verenigde Staten
Actie / Misdaad
117 minuten

geregisseerd door Clark Johnson
met Samuel L. Jackson, Colin Farrell en Michelle Rodriguez

Een gearresteerde drugsbaas wordt door het SWAT-team van de politie van Los Angeles de stad uit gebracht naar de gevangenis. Wanneer de drugsbaas een beloning van 100 miljoen uitlooft voor de persoon die hem weet te bevrijden wordt al snel duidelijk dat dit geen gemakkelijke klus gaat worden.

 

Sahara (2005) K2/409
Verenigde Staten / Spanje / Duitsland
Actie / Avontuur
124 minuten

geregisseerd door Breck Eisner
met Matthew McConaughey, Steve Zahn en Penélope Cruz

Dirk Pitt wordt op een onmogelijke missie gestuurd naar Afrika. Hij verzeilt in een ingenieus maar gruwelijk complot van een meedogenloze Franse industrieel en een West-Afrikaanse dictator. Een epidemie en een gifschandaal vormen een directe bedreiging voor al het leven op aarde. Pitt wordt gevangen genomen door een vijandige stam, ontsnapt op een sensationele manier en staat te voet en met een minimum rantsoen aan water aan de rand van de Sahara. En er is geen weg terug.

 

Save the Last Dance (2001) K2/412
Verenigde Staten
Romantiek / Drama
112 minuten

geregisseerd door Thomas Carter
met Julia Stiles, Sean Patrick Thomas en Fredro Starr

Sara groeit op in een stadje in Illinois. Ze is dol op ballet en droomt ervan ooit aan de befaamde Juilliard School te studeren. Wanneer haar moeder omkomt bij een verkeersongeval moet Sara haar grootse toekomstplannen echter opbergen en ze trekt in bij haar vader, Roy, een muzikant uit Chicago, die jaren geleden vrouw en kind heeft verlaten. Zo belandt Sara in een voor haar totaal onbekende multiraciale en multiculturele schoolomgeving. Aanvankelijk heeft ze het moeilijk om het overlijden van haar moeder te verwerken. Maar spoedig vindt ze soelaas bij de kleurlinge Chenille, een tienermoeder en oudere zus van de knappe en begaafde danser Derek, die Sara in de hip-hop cultuur inwijdt.

 

Save the Last Dance 2 (2006) K2/413
Verenigde Staten
Drama
90 minuten

geregisseerd door David Petrarca
met Izabella Miko, Jacqueline Bisset en Columbus Short

Monique Delacroix wil graag dat haar dansleerlinge Sara een grote ster wordt. Maar wanneer Sara Miles ontmoet, een jongeman die veel invloed op haar krijgt, begint ze zich af te vragen of dit wel is wat ze wil doen en moet ze een keuze maken. 

 

Saving Silverman (2001) K2/414
Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Dennis Dugan
met Steve Zahn, Jason Biggs en Jack Black

Wayne en J.D., twee highschool-vrienden en Neil Diamond fans, verzinnen een plan om er voor te zorgen dat hun vriend Darren niet met de verkeerde vrouw trouwt. Ze ontvoeren Judith, een dominante psychologe, en proberen Darren te koppelen aan zijn oude vriendin Sandy die van plan is een non te worden.

 
Simpsons Movie, The (2007) K3/240
Verenigde Staten
Animatie / Komedie
87 minuten

geregisseerd door David Silverman
met de stemmen van Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner

Na 18 jaren van blunders en stommiteiten is trouwe huisman Homer Simpson erin geslaagd zichzelf te overtreffen en brengt hij, na het dumpen van een behoorlijk smerig goedje, het leven van bijna iedere Springfield-bewoner in gevaar. De woede is groot, de Simpsons moeten vluchten en ondertussen tikt de klok naar een explosief einde onvermijdelijk voort!

 

Skinwalkers (2006) K2/478
Verenigde Staten
Horror
110 minuten

geregisseerd door James Isaac
met Jason Behr, Lyriq Bent en Sarah Carter

Een 12-jarige Amerikaanse jongen komt samen met zijn moeder per ongeluk in het middelpunt van een groot gevecht tussen twee groepen weervolven, welke qua motivatie erg van elkaar verschillen en nu in oorlog met elkaar zijn.

 

Sunshine (2007) K2/546
Groot Brittannië
Science-Fiction / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Danny Boyle
met Rose Byrne, Cillian Murphy en Michelle Yeoh

Over vijftig jaar sterft de zon af en daarmee de hele mensheid op Aarde. Onze laatste hoop rust op het ruimteschip Icarus II, dat de opdracht heeft gekregen een explosie in de zon te veroorzaken, wat hem nieuw leven inblaast. De eerste Icarus-missie is misgelopen omdat het schip spoorloos verdween en ook Icarus II verliest contact met de Aarde. Langzamerhand blijkt er meer aan de hand te zijn met hun missie en moet iedereen moeite doen niet krankzinnig te worden.

 

Say It Isn't So (2001) K2/419
Verenigde Staten
Komedie
95 minuten

geregisseerd door James B. Rogers
met Heather Graham, Chris Klein en Orlando Jones

Een jongen komt er achter dat zijn vriendin wel eens zijn biologisch zus zou kunnen zijn. Nadat ze een einde aan hun relatie maken ontdekt hij dat dit niet zo is. Hij reist het land door om haar op handen zijnde huwelijk te stoppen.

 

Scarface (1983) K2/420
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
163 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het criminele circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

 

Scary Movie (2000) K2/421
Verenigde Staten
Komedie / Horror
88 minuten

geregisseerd door Keenen Ivory Wayans
met Anna Faris, Shawn Wayans en Shannon Elizabeth

Zes tieners krijgen te maken met een seriemoordenaar die wrede spelletjes speelt. Als Cindy nog net weet te ontsnappen uit de klauwen van de nogal klungelige moordenaar probeert ze er alles aan te doen om samen met haar vrienden te overleven.

 

Scary Movie 2 (2001) K2/422
Verenigde Staten
Komedie / Horror
83 minuten

geregisseerd door Keenen Ivory Wayans
met Marlon Wayans, Anna Faris en Shawn Wayans

De overlevenden uit het eerste deel zijn verder gegaan met hun leven, en proberen de gebeurtenissen te vergeten. Professor Oldman besluit onderzoek te doen naar Hell House, en besluit het te vermommen als een onderzoek naar slapeloosheidheid. Het huis blijkt enkele geheimen te hebben.

 

Scary Movie 3 (2003) K2/423
Verenigde Staten
Komedie / Horror
84 minuten

geregisseerd door David Zucker
met Anna Faris, Simon Rex en Charlie Sheen

Cindy is nu televisiejournalist en maakt een reportage over graancirkels op de boerderij van Tom (Sheen), die zijn vrouw in een auto-ongeluk heeft verloren. Ook wordt ze verliefd op Toms broer George (Rex), een witte rapper. Cindy komt erachter dat er een videoband in circulatie is, en iedereen die de band kijkt gaat na zeven dagen dood. Het is dus aan Cindy, Tom, George en de president (Leslie Nielsen) om de wereld te redden voordat deze band op tv komt.

 

Scary Movie 4 (2006) K2/424
Verenigde Staten
Komedie / Horror
83 minuten

geregisseerd door David Zucker
met Anna Faris, Craig Bierko en Regina Hall

Wanneer de Aarde wordt bestormd door gigantische tri-pods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de Aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit 'Grudge house' waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.

 

Shutter (2008) K2/467
Verenigde Staten
Horror
85 minuten

geregisseerd door Masayuki Ochiai
met Joshua Jackson, Rachael Taylor en James Kyson Lee

Een jong Amerikaans koppel reist voor hun huwelijksreis af naar Tokio. De reis wordt al snel een nachtmerrie wanneer ze op de foto's die ze maken geestachtige verschijningen waarnemen. Verschijningen die na een tijdje niet alleen op de foto's te zien zijn.

 

Scream (1996) K2/427
Verenigde Staten
Horror / Thriller
111 minuten

geregisseerd door Wes Craven
met Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox

Sidney Prescott wordt het doelwit van een moordenaar die al één van haar klasgenotes heeft vermoord. Een journalist en presentatrice van een tv-programma is vastberaden om de waarheid te achterhalen, en denkt dat de man die de moeder van Sidney heeft vermoord dezelfde is als degene die haar nu achterna zit. De vriend van Sidney wordt echter de voornaamste verdachte.

 

Scream 2 (1997) K2/428
Verenigde Staten
Thriller
120 minuten

geregisseerd door Wes Craven
met Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox

Twee jaar na de tragische gebeurtenissen uit deel 1 proberen Sidney Prescott en Randy Meeks verder te gaan met hun leven. Gale Weathers heeft een boek geschreven over de gebeurtenissen, dat verfilmd wordt onder de naam "Stab", met Tori Spelling in de hoofdrol. Als de première datum dichterbij komt, beginnen de moorden echter weer.

 

Second in Command (2006) K2/430
Verenigde Staten / Roemenië
Actie
91 minuten

geregisseerd door Simon Fellows
met Jean-Claude van Damme, Julie Cox en William Tapley

Sam Keenan is een beambte die uitgekozen is als 2de bevelhebber voor de ambassadeur van de V.S. bij een Amerikaanse ambassade in een kleine, turbulente Oost-Europese natie. Wanneer plaatselijke organisaties een staatsgreep proberen te plegen, neemt het hoofd van de natie toevlucht in de ambassade. Vervolgens wordt de ambassade door de goed bewapende organisaties aangevallen. Door deze aanval wordt de ambassadeur van de V.S. vermoordt. Nu is het aan Keenan en het kleine leger van de ambassade, bestaande uit mariniers van de V.S., om de aanvallers te weren.

 

See No Evil (2006) K2/431

Verenigde Staten
Horror
85 minuten

geregisseerd door Gregory Dark
met Glen Jacobs, Christine Vidal en Samantha Noble

Een groepje delinquenten moet als deel van hun taakstraf schoonmaakwerk doen in een hotel.

Wat ze echter niet weten is dat er in het hotel ook een maniak rondloopt.

Hij sluit hen op en begint hen op te jagen... 

 

Selena (1997) K3/428
Verenigde Staten / Mexico
Drama / Muziek
122 minuten

geregisseerd door Gregory Nava
met Jennifer Lopez, Edward James Olmos en Jon Seda

Selena is niet alleen een waargebeurd verhaal, maar ook het relaas van een jong meisje dat in razendsnel tempo carrière maakt en - al even jong - wordt vermoord. In Amerika was de Mexicaanse Selena een begrip, vergelijkbaar met Madonna. Haar muziek trok volle voetbalstadions, haar platen stonden aan de top van de charts en haar fanclub was fanatiek. Het zou diezelfde fanclub zijn die haar noodlottig zou worden. Het leven van selena liep, vanuit de dolgedraaide succes-racebaan van een Amerikaanse Droom, dood in een bloedige steeg van een Amerikaanse nachtmerrie.

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)