Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)

 
Silver Linings Playbook (2012) 379/K7
Verenigde Staten
Komedie / Drama
122 minuten

geregisseerd door David O. Russell
met Bradley Cooper, Jennifer Lawrence en Robert De Niro

Pat Solitano is een man die alles van de zonnige kant bekijkt. Nadat hij uit het psychiatrisch ziekenhuis ontslagen is en zijn vrouw verloren heeft aan een andere man, is hij er van overtuigd dat hij haar weer voor zich kan winnen en zijn leven weer op de rails kan krijgen. Pat verhuist terug naar zijn ouders en wijdt zich geheel aan de opgave om de man te worden die zijn vrouw altijd had gewild. Maar dan ontmoet hij Tiffany, een mooie vrouw wiens leven ook anders is gelopen dan ze had gedacht.

 
Solace (2015) 378/K7
Verenigde Staten
Mystery / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Afonso Poyart
met Anthony Hopkins, Colin Farrell en Abbie Cornish

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar (Colin Farrell) te vinden.

 
Sleeping with Other People (2015) 377/K7
Verenigde Staten
Komedie
92 minuten

geregisseerd door Leslye Headland
met Alison Brie, Jason Sudeikis en Natasha Lyonne

Jake (Jason Sudeikis) is een goedaardige rokkenjager. Lainey (Alison Brie) is een vrouw die vreemd gaat bij het leven. Samen hebben ze een platonische relatie die ervoor zorgt dat ze op een bepaalde manier hun leven beteren. Maar dan ontstaat er een wederzijdse aantrekkingskracht tussen de twee.

 
Sisters (2015) 376//K7
Verenigde Staten
Komedie
118 minuten

geregisseerd door Jason Moore
met Amy Poehler, Tina Fey en John Leguizamo

Twee vervreemde zussen worden gevraagd naar huis te komen zodat ze hun vroegere slaapkamers kunnen opruimen voordat hun ouders het familiehuis verkopen. In de hoop hun gloriedagen te herleven geven ze een feest in ware high-school stijl voor hun vroegere klasgenoten.
 

 
Saat Po Long 2 (2015) 375//K7
China / Hongkong
Actie / Misdaad
120 minuten

geregisseerd door Pou-Soi Cheang
met Tony Jaa, Andy On en Jacky Wu

De undercoveragent Kit doet zich voor als een junkie om Mr. Hung, het brein achter een misdaadsyndicaat, op te pakken. Maar de operatie loopt mis en om die reden wordt er besloten de operatie te beŽindigen. Kit verdwijnt zonder 'n spoor achter te laten, maar blijkt terecht te zijn gekomen in een gevangenis in Thailand. Daar moet de politieagent Chai een oogje op hem houden. Chai is een cipier geworden om geld in te zamelen voor zijn dochter, die leukemie heeft. Kit blijkt een geschikte beenmergdonor te zijn voor Chai's dochter en Chai is daarom vastberaden om Kit in leven te houden.

Standoff (2016) 340/K7
Verenigde Staten
Thriller
80 minuten

geregisseerd door Adam Alleca
met Thomas Jane, Laurence Fishburne en Ella Ballentine

Veteraan Carter Greene woont alleen in een boerderij waar hij rouwt om de dood van zijn jonge zoon en het daaruit vloeiende mislukken van zijn huwelijk. Bird is een wees die teveel heeft meegemaakt voor een meisje van haar leeftijd. Op de sterfdag van haar ouders is ze getuige van een brute moord door een professionele huurmoordenaar. Doodsbang vlucht ze de bossen in.

 

Submerged (2015) 322/K7
Verenigde Staten
Drama / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Steven C. Miller
met Willa Ford, Jonathan Bennett en Talulah Riley

Bodyguard Matt heeft het vermoeden dat Jessie, de dochter van zijn impopulaire werkgever, iets te maken heeft met de dood van zijn jonge broertje. Wanneer hij op een avond Jesse en haar vrienden naar een feest brengt wordt hun limo aangereden door een stel ontvoerders en belanden ze op de bodem van een meer. Vervolgens komen ze er niet alleen achter wat er met Matt's broertje is gebeurd maar ook dat iemand onder hen een relatie heeft met de ontvoerders.

 

Steve Jobs (2015) 318/K7
Verenigde Staten
Drama
122 minuten

geregisseerd door Danny Boyle
met Michael Fassbender, Kate Winslet en Seth Rogen

Film over het leven van Steve Jobs, de oprichter van elektronicabedrijf Apple. Drie belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven worden besproken, namelijk de lancering van de originele Mac, de oprichting van Next (het nieuwe bedrijf dat hij na zijn vertrek bij Apple begon) en de lancering van de Apple iMac.

 

Spectre (2015) 316/K7
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Avontuur
148 minuten

geregisseerd door Sam Mendes
met Daniel Craig, Ralph Fiennes en Christoph Waltz

Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTREí.

 

Stonemouth (2015) 283/K7
Verenigd Koninkrijk
Drama
120 minuten

geregisseerd door Charles Martin
met Naomi Battrick, Christian Cooke en Chris Fulton

Na jaren afwezigheid keer Stewart Gilmour (Christian Cooke) terug naar het plaatsje waar hij oprgroeide, Stonemouth. Hij is er om de begrafenis van zijn beste vriend Callum Murston bij te wonen, die onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Gilmour gaat op onderzoek uit. Tegelijkertijd wil hij het goedmaken met Ellie Murston (Charlotte Spencer), de vrouw die hij voor zijn vertrek uit Stonemouth bedrogen heeft.

 

Scarlett (1994) 275/276/277/278/K7
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk / ItaliŽ
Drama / Romantiek
360 minuten

geregisseerd door John Erman
met Joanne Whalley, Timothy Dalton en Annabeth Gish

Vervolg op 'Gone with the Wind'. Scarlett probeert haar leven weer op te bouwen. Haar grote liefde, Rhett Butler, wil echter van haar scheiden. Hij weet met zijn gevoelens voor Scarlett geen raad. Scarlett is vastbesloten om Rhett's liefde terug te winnen, en draagt bovendien een groot geheim met zich mee...

 

Skin Traffik (2015) 264/K7
Verenigd Koninkrijk
Actie / Drama
97 minuten

geregisseerd door Ara Paiaya
met Gary Daniels, Mickey Rourke en Eric Roberts

Een huurmoordenaar duikt in de duistere wereld van de mensenhandel en prostitutie. Te midden van een onderwereld waarin dagelijks overleven niet zozeer een vaardigheid is maar een instinct, gaat hij al moordend op zoek naar de top. Zijn missie is namelijk om Mr. Big uit te schakelen.

 

Sicario (2015) 259/K7
Verenigde Staten
Misdaad / Drama
121 minuten

geregisseerd door Denis Villeneuve
met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro

Kate Macy (Emily Blunt) is een jonge FBI-agente die deelneemt aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze in Tucson, Arizona de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens treffen ze een heel gevaarlijke en verdorven wereld aan.
 

 

Straight Outta Compton (2015) 231/K7
Verenigde Staten
Muziek / Drama
147 minuten / 167 minuten (director's cut)

geregisseerd door F. Gary Gray
met O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins en Jason Mitchell

Halverwege de jaren 80, Compton CaliforniŽ. Vijf jonge mannen delen hun ervaringen door middel van het maken van 'brutale' en eerlijke muziek, die symbool staat voor de opstand tegen misbruik van gezag. Onder de naam N.W.A. brengen de jongeren een revolutie teweeg wanneer ze de wereld de waarheid vertellen over hun leven in hun gevaarlijke buurt en ontketenen daarmee een culturele oorlog.

 

Schone Handen (2015) 230/K7
Nederland
Misdaad / Drama
108 minuten

geregisseerd door Tjebbo Penning
met Thekla Reuten, Jeroen van Koningsbrugge en Angela Schijf

Sylvia (Thekla Reuten) en haar man Eddie (Jeroen van Koningsbrugge) leiden een luxeleventje in Amsterdam Oud-Zuid met hun twee kinderen. Wat de bron van die luxe is, heeft Sylvia verdrongen. Want Eddie houdt zijn bloeiende drugshandel buiten de deur. Een brutale politie-inval en vernederende huiszoeking schudden Sylvia wakker. Wanneer alles fout dreigt te lopen probeert Sylvia haar jonge kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet, want ze beseft dat Eddie haar niet zomaar zal laten gaan. Ze weet immers te veel.

 

Son of a Gun (2014) 229/K7
AustraliŽ
Actie / Misdaad
108 minuten

geregisseerd door Julius Avery
met Ewan McGregor, Brenton Thwaites en Alicia Vikander

De 19-jarige JR zit vast voor een klein misdrijf. Hij leert al snel de harde realiteit van het gevangenisleven. Het sleutelwoord is bescherming. Bij toeval valt hij onder de hoede van de beruchtste misdadiger van AustraliŽ, Brendan Lynch. Maar bescherming is niet gratis. Wanneer JR terug op vrije voeten is moet hij Lynch en zijn crew een dienst bewijzen.

 

Southpaw (2015) 228/K7
Verenigde Staten
Drama
124 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams en Forest Whitaker

Het verhaal gaat over de agressieve, gewelddadige bokser Billy Hope (Gyllenhaal) die zich naar de top weet te werken. Wanneer de weltergewicht-bokskampioen door zijn gedrag een gevecht uitlokt, met de dood van zijn vrouw als gevolg, valt zijn persoonlijke leven echter aan diggelen. Nadat hij zijn huis kwijtraakt en zijn dochter moet afstaan aan een pleeggezin, probeert hij met behulp van een amateurtrainer zijn leven weer op te pakken.

 

Silent Mountain The (2014) 227/K7
Oostenrijk / ItaliŽ / Verenigde Staten
Romantiek / Oorlog
100 minuten

geregisseerd door Ernst Gossner
met William Moseley, Eugenia Costantini en Claudia Cardinale

De jonge Tiroolse Anderl Gruber vindt zijn eerste liefde in de Italiaanse Francesca Calzolari, maar nog op diezelfde dag breekt er oorlog uit tussen hun thuislanden. Het jonge stel krijgt te maken met de Eerste Wereldoorlog. Anderl moet zich melden aan het front, dat zich in de toppen van de Dolomieten bevindt, en Francesca weet zich omringd door de vijand. Wordt het koppel herenigd of zal de oorlog hen voor altijd van elkaar gescheiden houden?

 

Shakespeare in Love (1998) 207/K7
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek
123 minuten

geregisseerd door John Madden
met Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes en Geoffrey Rush

De jonge schrijver William Shakespeare heeft problemen met zijn laatste werk "Romeo en Ethal de Piratendochter". De jonge en rijke Viola is een groot fan van Shakespeare, en droomt ervan om actrice te worden. Vrouwen zijn echter niet toegestaan op het toneel, dus verkleedt ze zich als jongen, en krijgt ze de rol van Romeo. Wanneer zij en William verliefd worden heeft hij eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken.

 

Scarlet Letter The (1995) 176/K7
Verenigde Staten
Drama / Romantiek
135 minuten

geregisseerd door Roland Joffť
met Demi Moore, Gary Oldman en Robert Duvall

Hester een vrouw met goede hoop trekt naar de Nieuwe Wereld. Mooi, vastberaden en onafhankelijk als ze is, komt ze al dadelijk in botsing met de wetten van de puriteinse gemeenschap. Bij het bericht van de dood van haar man geeft Hester toe aan haar liefde voor de plaatselijke dominee Arthur. Als ze zwanger wordt, beschuldigt de gemeenschap haar van ketterij. Ze wordt verplicht een schandelijke rode letter A op haar kleding te dragen, wat staat voor overspel. Dan duikt haar doodgewaande echtgenoot weer op...Hij is uit op wraak...

 

Self/less (2015) 165/K7
Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
116 minuten

geregisseerd door Tarsem Singh
met Ryan Reynolds, Ben Kingsley en Matthew Goode

Een welvarende oude man (Ben Kingsley) met kanker die het einde van zijn leven nadert, ondergaat een medische procedure waarbij ze zijn brein in een jonger lichaam plaatsen. Al snel komt hij erachter waar zijn nieuwe lichaam vandaan komt en moet hij vluchten voor het bedrijf dat hem het zwijgen op wil leggen.

 

Vorige Pagina: (R)

1

2

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19   Volgen Pagina: (T)